Premijer liga BiH - aktuelno

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 12 apr 2024, 10:25

bagniadiluca je napisao/la:
12 apr 2024, 10:21

Ne mogu ti opisati koliko ima BL grafita i ne zna se koji je lijepši...ovaj sa linka sam lično crtao tako da mi je najdraži :)
Ne kaze niko da nemate i da nisu dobri ali pricati da ih ima najvise i da imate najljepse je malo subjektivno :thumbup:

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 12 apr 2024, 10:27

CampobelloDiMazara je napisao/la:
12 apr 2024, 10:25

Ne mogu ti opisati koliko ima BL grafita i ne zna se koji je lijepši...ovaj sa linka sam lično crtao tako da mi je najdraži :)
Ne kaze niko da nemate i da nisu dobri ali pricati da ih ima najvise i da imate najljepse je malo subjektivno :thumbup:
Odgovorno tvrdim da Banja Luka ima najviše grafita jednog kluba, od svih gradova u BIH.... bez ljutnje :)
LETS GO FIGHTER

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 12 apr 2024, 10:28

12 apr 2024, 10:27

Odgovorno tvrdim da Banja Luka ima najviše grafita jednog kluba, od svih gradova u BIH.... bez ljutnje :)
A najdalje si do Laktasa otisao :mrgreen:

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 12 apr 2024, 10:30

12 apr 2024, 10:28
12 apr 2024, 10:27

A najdalje si do Laktasa otisao :mrgreen:
Laktaše ne brojim, a i tamo ima par komada ;)
LETS GO FIGHTER

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 12 apr 2024, 10:31

Jos samo malo i Mirvicev najveci bot ce nauciti pisati, izdrzi! :ljepota:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Lazarov
Kontakt:

Post Postao/la Lazarov » 12 apr 2024, 10:46

SafetMujic88000 je napisao/la:
12 apr 2024, 05:04
Ostavit cu moje misljenje o grupama u BiH nakon rata pa do sad nek gleda kako ko hoce. Probat cu biti realan kao navijac Veleza.
Nije nikakav poredak pisem slucajnim redoslijedom.

HZ i TM

HZ
Meni licno u periodu od 2008 do 2015 grupa broj 1 . Dominacija sto se tice pjesama, koreografija, brojke i sl. Tesko da ce ikad iko doci do tog levela iako su mi u onom nekom periodu od 00 do 08 svi imali zavidne brojke oni su mocnije izgledali samim nacinom navijanja . Trenutno dobar izgled kopa i dalje dobre pjesme ali totalno bez nekih vau akcija. Nekako su Horde uvijek bile zavisne od rezultata i ne mislim ovdje na brojku nego puno uzimaju za pravo da se petljaju klubu istina tesko da bi sa takvim navijacima ikad dosli do ovoga sto zeljeznicar sada prolazi ali ipak donesu nekad tu i tamo negativnu energiju na igrače .Ipak uz sve ovo moram reći da imaju najveci potencijal da primirišu udarnim grupama regiona po nekim fazonima jer su u stanju imati kop od 2000 koji razumiju navijacki fazon. Iako trenutno bez vecih akcija meni licno za pohvalu je sto nije bilo ni blamaža nekih. Osim ono sa Ajlom a tu opet sami sebi skacu u stomak . Mozda meni licno sveukupno grupa broj 1 po navijanju, koreografijama, pjesmama ,izgledu kopa ali ipak malo manje poena im dajem na ulici.

TM

Iako je RA trenutno uradio sto niko nikad nije moram reci da su Manijaci ipak zadnjih par godina sami vrh sto se tice ulice .Plus do paljenja ima jos samim tim RA nije realizovao do kraja i bit ce zanimljivo sta rade u iducem periodu. TM jako dobra izdanja, dobrih akcija zadnjih 15 godina ali mozemo reci da i nekad previse jurcaju pa skupe i koji minus to jeste pucaju na sve zivo .Pjesme ajmo reci one sve iste vrte nisu toliko aktivni kao Horde mada i bolje jer imaju neke stvarno vrhunske . Naprimjer za BBB i Torcidu sto se tice pjesama i HZ i TM izmislili svijet. Broj 1 zadnjih par godina za mene.

RA-UM

RA
Kao sto rekoh taj jedan period kad su svi imali velik broj navijaca nije ni RA kaskao međutim taj neki period je bio gdje RA malo šabanski izgledao mada nikad nisu u tim nekim bitkama ispadali izofirani. Šarene majice u kopu često bi zalutale neke glupe simpatizerske zastave totalno su bili kontra ultra fazona, ipak RA se nekako u federalnoj ligi 2016. poceo pametno ograđivati od simpatizera ili ajmo reći ne onih vatrenih navijača Veleža i od tad ih smatram jako organizovanom grupom. Vremenom su dizali broj u kopu , izgled popravljali i dizali grupu na veći nivo. Istina u tom periodu su nekako samo gledali svoje polje i da se ne sramote bez nekih pokusaja akcijanja i kad si sazrili postali su jako aktivni od repke do kvalitetno odradjenih gostovanja , bez ofiranja .Za mene trenutno ne najbolja nego najorganizovanija i najinteligentnija grupa i jako dobro vođena. Ono sto ih nece moći približiti nikad dvojcu iz Sarajeva je brojka. Mislim da su maksimum dozivjeli sto se tice osvješćavanja simpatizera ali omladinu jako dobro rade i nece padat trenutna brojka. Ova sad situacija je vidim ukljucila mnoge starije ljude u pricu koji i nisu toliko bili u RA tako da bi se sad mogla iskoristit situacija za širenje jezgra grupe. Ono sto mi je paralo uvijek uši su loše pjesme mozda i najgore sto se tice vrha navijackog svijeta BiH.

UM
Pa ajmo reci da su bili uvijek ULTRAsi . Ovaj period šabaniranja RA su oni bili level iznad sto se tice ultra priče ali ga nisu iskoristili da ponize svoje rivale međutim bili su jako konstantni nekakvi preorganizovani aktivni. Dosta dobrih pjesama i gostovanja.S tim da se meni nikada nije sviđala njihova tribina stajanje jer ono duga je moze puno ljudi stat a vidis onu ogradu zastave i nikad nisu imali jak video navijanja sa domace tekme. Dok pod nekim krovovima puno bolja izdanja bi imali. Ulica onako kalkulatorski ziceraški cijelo vrijeme i da me pitate prije bih rekao ovo da bi se desilo sarajevskim grupama nego njima . Takodjer uvijek sam bio misljenja da brojku ne movu dicii na veci nivo jer nemaju neku bazu simpatizera tipa RA. Eh sad nakon ovog desavanja sa zastavama . Da vodim UM samo bih dao jedno obavjestenje ogradio bih se od svih politickih stavova i podrske jer ih to moze izofirat u navijackom svijetu zauvjjek i probao vratit nesto RA do paljenja .U momentu kada bi se upalile zastave vjerovatno bih furao neku pricu kao nezvanicno gasenje Ultrasa . Novi trans s nekim smislom zelje za osvetom povratkom i probao gradit pricu iz pocetka naravno da se ne mogu izbrisati dobre stvari koje su ultrasi uradili ali furao bih neki novi pocetak i koncentrisat se samo na ulicu gdje bi nekim akcijama kroz 4-5 g mogli zaradit respekt titula i rezultata im svakako ne fali. Međutim bojim se da ce oni furat ipak kao da nije nista bilo i da ce naletit na podjebavanja konstantna.

RZ
Eh Robijaši trebaju samo prepisat put od RA zadnjih 7,8 godina. Pod cijenu male brojke ogradit se od svega sto nije ultra i mijenjat mentalitet grupe. Rezultat bi bio isti uz sigurno vecu brojku i bolji kop od RA te bi upali u vrh scene ali za ovo im treba mnogo truda a i bolji Čelik iskreno. Ne bih lagao kad bi rekao da su im u nekom periodu svi mogli zaviditi na brojkama u kopu ali isto tako su bili i ostali sinonim za taj neki šabanizam.

Fukare

Najvece prozivke na njihov racun . Brojka 0 , organizacija 0 kada pitam Tuzlake dosta mi njih kaze da je u Tuzli problem sto jezgro grada sve okolo smatra manje Tuzlanski i manje za Slobodu pa tako umjesto da pridobiju da je religija Sloboda cijelom kantonu oni su mentalitetom doveli do toga da Sloboda vise nikom nije interesantna. Dobar hajp kod prvog ulaska u ligu par dobrih izdanja al nigdje ne mogu stajati u recenici sa prethodnim grupama.

Lešinari
Jedno vrijeme jako moćna grupa i nekakva baš zatvorena . Nije da im je igdje lijepo gostovat problemi i u BL sa nenavijacima lokalnog kluba, ali oonaj jedan period brutalan i kop i brojka. Sad su nekakvi u fazonu samo da se ne izofiramo nigdje cuvaj sto imamo bas se vidi da je neka smjena.Mada sve u svemu jako dobra grupa meni licno u jednom zamahu i u samom vrhu navijaca u BiH ali sigurno je da imaju pad. Takodjer cinjenica da zastavu nikad nisu izgubili ipak govori o dobroj organizovanosti ali i kalkulisanju i manjku akcija.

Skripari

Vidite neozbiljna grupa jer se pojave kad im se cefne negdje ali isto tako za grad kao ŠB primjer malim gradovima mogu bit. Znali su pokazat dobra izdanja ali generalno neozbiljna grupa mada jako zanimljiva jer ih cesto neko gonja. Ipak nisu imali nekih vecih blamaza pa evo za razliku od ultrasa oni su ipak pobjegli i spasili zastave iako ih jr manje bilo od RA nedavno . Također uvijek su meta i vecina gostovanja za njih je vruce.

To je to sto se tice vrha scene. Nizeligaski navijaci otprilike sve na isti kalup respekt za furku ali bez vau desavanja. Isto kao povod raji iz neke carsije da se vise druze i okupljaju bez ikakvog potencijala za sirenje rast. Ovdje mislim na alcohol boyse , dragons , kakanjce i te slicne grupe
Ne sam Safete....fino si ti to uokvirio, ali gdje treba uokvirit. Dobrim dijelom slazem se, dok je jedan dio neobjektivan totalno. Fino si ti to napisao evo recimo za škripare neozbiljno ovo ono, zadnje dvije godine ljudi su odradili top stvari, na prekidu prosle sezone i početka ove su na 4-5 gostovanja uzastopnih imali 500-600 ljudi, ljudi su prije 20 i kusur godina furali ultra fazon za razliku od dobro vecih grupa koje su vazile za šabanluk, pusti brojke i te gluposti, dok si za fukare napisao nula, sto realno i jesu, ne sad nego dok su bili u PL, iz X drugih stvari, pa bas oni su radili gostovanja kako im se ćefne, a dolaze iz grada velikog, najmnogoljudnijeg kantona, gdje realno samo oni obitavaju, to nisi spomenuo, ali si naveo škripare! Navedi mi jedan grad veličine ko Široki da ima vec dugi niz grupu, koja fura lokal patriotizam isl, nema je, ne postoji na balkanu, ma kako god netko od vas to drugacije gledao, to su fakti

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2024, 10:46

Tanka je linija između "molimo vas, preklinjemo, dođite na zajednički sastanak" i "bravo, neka nismo došli na zajedničku pressicu".

Ovo vam najbolje opisuje FK Sarajevo.

Nestvarno smiješan kolektiv, ali ono baš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 12 apr 2024, 10:47

Celik!3,2,2.

Radobolja
Kontakt:

Post Postao/la Radobolja » 12 apr 2024, 10:48

Kitu bi ista ultrasi radili da nisu imali veliku zastitu kod policije,njih su pustali i odvezivali im lisice dok su nas uvodili u podrum kamene i degenecili dole,e sad zadnjih godina kad se to malo promjenilo i kad su u policiju zaposleni necu reci red army ali neki velezovci sad je to malo drukcije nekad se i nama “progleda”kroz oci,kad smo im poceli vracati za njihova upadanja upadamo i mi e onda su stali donekle sa tim jer im se isto vraca i odmah je problem,dok smo mi upadali na mjesta gdje znamo da su upad u klub navijac ultras prije derbija oni su upadali u jutarnje sate na stari most ili feicevu,bezveze i sa jedne ili druge strane jer vazda neko nevin popusi,nas nevozi to upadanje po aveniji ili centru 2 ali na njihovo upadanje odgovorit ce mo hiljadu puta jace,vazda ima grupica ii sa jedne i druge strane koji ce izdegeneciti nekog nevinog jbg to je Mostar,od rata pa do danas situacija se nimalo nije promjenila mozda je sad u neku ruku i gore,ali svak zna nasu historiju i nadam se da u svim ovim “nadmetanjima” nece stradat niko ni sa jedne ni druge strane!!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 12 apr 2024, 10:49

Bit će prilika za zajednički press. Ali, sad nije najbolji trenutak, dok se sezona završi pa ćemo zajedno sjesti na press aBd :kafa:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 apr 2024, 10:50

Lazarov je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:
12 apr 2024, 10:10
LondonRed je napisao/la:
12 apr 2024, 09:58

Druze,ja imam dobri prijatelja zahvaljuci poslu koji radim po cijeloj drzavi,sto nebi sjedio sa Ultrasom kad sam sjedio i sa Zeničaninom koji u riječniku ima psovku za Markale i Kapiju? Kakva je sad razlika na tom navijackom momentu između njega i Ultrasa?
Ja sam jedino u Sarajevu dozivio neugodnost jer sam iz Bihaća pa mi psovali autonomašku majku a moj stari n.ebo na toj istoj autonomiji,ali odesmo u off
J ebes psovke,sutra ce opet ti tvoji "prijatelji" pucati po tebi.
Sto ga ne pitas sta misli o UZP-u ,o otimanju stadiona...o Praljku,Bobanu itd ..Ante Pavelicu i ustasama pa da vidimo koliko ce te biti "dobri prijatelji".

Pusti mi se te suplje.
Sta si se raskokodakao tu, čovjek napisao fino, gledaj bola sta pises, koje ustase balavac jedan vise spominjes, pa vise je tvojih u ustasama bilo nego ovog iz mostara! Dosta vise te vase hinjave price! Ne misli se kao i vi i odmah uzp ustase, boban bjezi vise!
Sto sam ja ba hinjavac,sto ti otvoreno kazem sta mislim o vama?Samo sam iskren ,ko vas ne zna.Sta hocete da se vama pu si kura c ko nekad jel..
Pa nema vise ,dole ste ljude u Mostaru maltretirali,radili po istocnom sta ste htjeli..Dozvali se ljudi bolan,nema vise toga zaboravi.
Oni znaju s kim posla imaju.Jel negdje pise da vas trebam voliti?Uhhh ko vas latine ne zna..nema vise toga bolan,balije dosle tobe,znaju s kim posla imaju.
Navikli vi da hebete Bosnu,da orgijate a da glupe balije pricaju o suzivotu i da vam se sklanjaju.Nema toga bolan,gdje su HDZU krpice?
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 12 apr 2024, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 apr 2024, 10:52

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 apr 2024, 10:49
Bit će prilika za zajednički press. Ali, sad nije najbolji trenutak, dok se sezona završi pa ćemo zajedno sjesti na press aBd :kafa:
Sa gospodom gospodski,sa klosarima klosarski . :clap:
FK SARAJEVO.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2024, 10:55

Kao da nekoga zanima hoće li oni doći na press ili neće. :rol: Valjda još misle da su Real Madrid. :mrgreen:

To samo dovoljno govori koliko je taj klub nisko pao. Pa će se onda ponovo isčuđavati što ih je svaki klub u ligi odj'ebao.
Voli te tvoje Sarajevo.

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 12 apr 2024, 10:56

12 apr 2024, 08:00
12 apr 2024, 07:48
Banja Luka ima najviše i najljepše grafite....sorry ;)
Ljepsi naprimjer od ovoga? Daj da vidimo

slika
slika
https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a493957/F ... Borca.html

bez ljutnje ok je grafit ali ne može ni sekunde ovom od RA konkurisati...
Velež do groba

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 12 apr 2024, 10:57

A jes im krivo za press hahahaha vidjecemo poslije,cujemo se.
FK SARAJEVO.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 12 apr 2024, 10:59

Virtu4l je napisao/la:
12 apr 2024, 10:55
Kao da nekoga zanima hoće li oni doći na press ili neće. :rol: Valjda još misle da su Real Madrid. :mrgreen:

To samo dovoljno govori koliko je taj klub nisko pao. Pa će se onda ponovo isčuđavati što ih je svaki klub u ligi odj'ebao.
hoce li mu ko reci :crazy:
NEMA NAZAD

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 12 apr 2024, 11:01

Virtu4l je napisao/la:
12 apr 2024, 10:46
Tanka je linija između "molimo vas, preklinjemo, dođite na zajednički sastanak" i "bravo, neka nismo došli na zajedničku pressicu".

Ovo vam najbolje opisuje FK Sarajevo.

Nestvarno smiješan kolektiv, ali ono baš.
kad pobjeglica sa zemunskog bulevara i humanitarnim brojem prica o smijesnom kolektivu :kafa: :crazy:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Lazarov
Kontakt:

Post Postao/la Lazarov » 12 apr 2024, 11:02

mma_hz je napisao/la:
12 apr 2024, 10:50
Lazarov je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:
12 apr 2024, 10:10

J ebes psovke,sutra ce opet ti tvoji "prijatelji" pucati po tebi.
Sto ga ne pitas sta misli o UZP-u ,o otimanju stadiona...o Praljku,Bobanu itd ..Ante Pavelicu i ustasama pa da vidimo koliko ce te biti "dobri prijatelji".

Pusti mi se te suplje.
Sta si se raskokodakao tu, čovjek napisao fino, gledaj bola sta pises, koje ustase balavac jedan vise spominjes, pa vise je tvojih u ustasama bilo nego ovog iz mostara! Dosta vise te vase hinjave price! Ne misli se kao i vi i odmah uzp ustase, boban bjezi vise!
Sto sam ja ba hinjavac,sto ti otvoreno kazem sta mislim o vama?Samo sam iskren ,ko vas ne zna.Sta hocete da se vama pu si kura c ko nekad jel..
Pa nema vise ,dole ste ljude u Mostaru maltretirali,radili po istocnom sta ste htjeli..Dozvali se ljudi bolan,nema vise toga zaboravi.
Oni znaju s kim posla imaju.Jel negdje pise da vas trebam voliti?Uhhh ko vas latine ne zna..nema vise toga bolan,balije dosle tobe,znaju s kim posla imaju.
Navikli vi da hebete Bosnu,da orgijate a da glupe balije pricaju o suzivotu i da vam se sklanjaju.Nema toga bolan,gdje su HDZU krpice?
Ti meni otvoreno kazes ja tebi otvoreno činjenice navodim, zajebi vise tu priču ustase, balije ovo ono..vise je ustasa u bih bilo muslimana nego hrvata! Glupa i hinjava ti je prica, pa vi ste u tri rata ratovali za hrvatsku, vracam se na glupe priče koje vama balavcima nadojenim mrznjom treba non stop govorit! Vise ja volim Bosnu i Hercegovinu nego ti bola, jesi svjestan ti toga balo?!? Za krpe nezz, nisam dio mostarske priče pa se nebi htel mešati

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 apr 2024, 11:03

Još uvijek me fascinira kako ih je Ismir Mirvić indoktrinirao. Ovo sam samo vidio kod političkih stranaka i vjerskih fanatika.

Taktika vrijedna svakog respekta. :bow:
Voli te tvoje Sarajevo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 12 apr 2024, 11:03

slika

Zivo me zanima da je kojim slucajem Bosnjo/musliman ovo uradio kakav bi ishod bio

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.