Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

DANTES
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 13:26

ovako koncentrisanu i naostrenu serenu je nemoguće dobiti
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 jan 2015, 13:41

Stize Serena, Steffi bez problema
Zadnja izmjena: retro, dana/u 31 jan 2015, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 31 jan 2015, 13:46

jestamaji je napisao/la:amateri ovi u australiji. znam da će formance sada ustati u njihovu odbranu i tvrditi da je to najbolji grand slam, ali ja tvrdim da oni još puno pure moraju jesti da bi ostalima i do koljena došli
Možeš ti tvrditi, ali te tvrdnje ostaju samo to - tvrdnje, bez konkretnih činjenica i argumenata. :wave:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... yland.html

Mislim, smiješno je i govoriti o ovome, AO je godinama daleko ispred svih, toliko da ostala 3GS-a u komparaciji sa Australijom izgledaju kao neki turniri niže kategorije. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 14:24

formance je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:amateri ovi u australiji. znam da će formance sada ustati u njihovu odbranu i tvrditi da je to najbolji grand slam, ali ja tvrdim da oni još puno pure moraju jesti da bi ostalima i do koljena došli
Možeš ti tvrditi, ali te tvrdnje ostaju samo to - tvrdnje, bez konkretnih činjenica i argumenata. :wave:

Mislim, smiješno je i govoriti o ovome, AO je godinama daleko ispred svih, toliko da ostala 3GS-a u komparaciji sa Australijom izgledaju kao neki turniri niže kategorije. :mrgreen:
tačno. USO dođe ko seoski vašar, RG muzej starina...
jedino W drži neki nivo..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 31 jan 2015, 14:36

Jbg, Wimbledon ce uvijek biti samo Wimbledon i ne treba biti nista vise od toga

Izmedju ostala tri, AO je daleko najbolji...toliko da je smijesno uopste porediti ga sa USOom...a RG...RG je daleko najlosiji

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 31 jan 2015, 15:10

shminka je napisao/la:Jbg, Wimbledon ce uvijek biti samo Wimbledon i ne treba biti nista vise od toga
Kad se sjetim da je MaGiCa tvrdio da je Đokoviću svejedno osvoji li Wimbledon ili Australian Open :tokralju:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 31 jan 2015, 15:36

Istina je da postoje te razlike između GS-ova ali to su u glavnom sitnice, svaki je sigurno organizovan na vrhunski način, sa vrhunskim uslovima, sve se cini da se igrači osjećaju dobro itd itd
Sad je li ima jedan ili dva terena sa krovom je....

Bitno je ono sto ti turniri predstavljaju i njihova historija, a da treba pratiit trendove napretka u svakom pogledu definitivno treba.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 31 jan 2015, 15:46

Nisu to sitnice. Govorimo o multi milionskim ulaganjima.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 15:59

Evo zašto je Australian open najbolji slam,

http://grandslamgal.com/the-best-and-worst-grand-slams/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovaj tekst je iz 2013 i u međuvremenu su oni još malo podigli letvicu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 31 jan 2015, 16:36

vidim bili ste svi na sva četiri grand slama pa sve znate :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 16:41

jestamaji je napisao/la:vidim bili ste svi na sva četiri grand slama pa sve znate :mrgreen:
ne moram pušiti qrac da bi znao da mi se to ne sviđa
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 31 jan 2015, 16:46

DANTES je napisao/la:
formance je napisao/la:

tačno. USO dođe ko seoski vašar, RG muzej starina...
jedino W drži neki nivo..
Ljudskoj gluposti nikad kraja... :facepalm:
Nekad je bolje ništa ne napisati
Jedini pravi tenis je onaj na šljaci,upamti to moj Dantes.Sve ostalo je improvizacija
To će ti reći svako onaj koji je ikad u životu uzeo reket da li profesionalno da li rekreativno

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 16:51

@sobo moja draga trebao si poslušati vlastiti savjet... ja ne govorim o podlogama već o organizaciji, novcu, stadionima...
a je li tenis na sljaci tehnički zahtjevniji od onog na travi, ostavljam tvom stručnom sudu da odluči
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 31 jan 2015, 17:16

DANTES je napisao/la:@sobo moja draga trebao si poslušati vlastiti savjet... ja ne govorim o podlogama već o organizaciji, novcu, stadionima...
a je li tenis na sljaci tehnički zahtjevniji od onog na travi, ostavljam tvom stručnom sudu da odluči
Znači ako je nešto perfektno organizovano onda je najbolje ???
Po toj logici bi onaj turnir u Tokiju pretpostavljam bio najjači,najbolji... :crazy:
Ili bi recimo onaj turnir u Dubaiju takođe bio vrh,nema poreza na novčane nagrade i igrači veoma dobro prolaze
A što se tiče same podloge ,zahtjevnosti,ćeifa...pitaj nekog ko se bavi tenisom i uvijek ćeš dobiti isti odgovor
Nego,tema je GS da ne idemo dalje

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2015, 17:25

tačno tako tema je GS, a u to kategoriji RG je najslabiji, jedva su dobili dozvolu da prošire terene, da prave nove, najmanji nagradni fond, sve veći problemi sa kišom...
na stranu tradicija i ostalo. ja da sam teniser on bi mi bio omiljeni, šmek, pariz, ovo, ono...
ali da moraju dosta da rade, moraju...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 31 jan 2015, 18:01

Nemaju ljudi pisljivog reflektora sto ih cini unikatnim turnirom u svijetu tenisa...sve to u gradu svjetlosti :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 jan 2015, 23:02

DANTES je napisao/la:tačno tako tema je GS, a u to kategoriji RG je najslabiji, jedva su dobili dozvolu da prošire terene, da prave nove, najmanji nagradni fond, sve veći problemi sa kišom...
na stranu tradicija i ostalo. ja da sam teniser on bi mi bio omiljeni, šmek, pariz, ovo, ono...
ali da moraju dosta da rade, moraju...

Upravo tako.
Meni lichno su RG i USO veci, drazhi i lepshi od WBa i AOa.
Stoji sve ovo shto je recheno i za tradiciju WBa i za ulaganja i kvalitet organizacije AO, ali shmekerica Pariza i monumentalnost USO su meni veci teniski fetish od formalnosti Londona i nekako pa "veshtachke" posebnosti Melburna.

DoktorIvo je napisao/la:Kad se sjetim da je MaGiCa tvrdio da je Đokoviću svejedno osvoji li Wimbledon ili Australian Open :tokralju:
Josh kad bi umeo da pronadjesh takav 1 post, ne bi ti jedan od nickova ovde bio omen.
Da podsetim ostale: potpisivao si se kao "monkey". :tralala:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 jan 2015, 23:08

MaGiCa je napisao/la:Meni lichno su RG i USO veci, drazhi i lepshi od WBa i AOa.
Mislim da bi se ovdje i Rafael veličanstveni složio sa tobom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DoktorIvo
Kontakt:

Post Postao/la DoktorIvo » 31 jan 2015, 23:15

@MaGiCa nego šta si pisao 2011.? Da je svaki GS trofej isti, da je Đokoviću san broj 1, a ne osvajanje Wimbledona?

Žao mi je samo što te Đokica sa svojih 100+ izjava o Wimbledonu brutalno isprskao.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 jan 2015, 23:32

virtu4l je napisao/la:Mislim da bi se ovdje i Rafael veličanstveni složio sa tobom.
Da li bi se on slozhio sa mojim mishljenjem - to nije vazhno.
Poenta je da svako ima (ne/)omiljen Slam i da svako ima pravo na to, uprkos nekim nametnutim klisheima.
Jedno su tradicija i istorija u kojima nisu svi GS turniri jednaki, a drugo je sve ono ostalo shto ih chini jednakima i shto je bit Majora kao takvog. Tu nam ostaje samo lichni stav glede njihove vazhnosti ili prestizha, jer je to pitanje vrednosnog suda - a ne chinjenichnog.

DoktorIvo je napisao/la:@MaGiCa nego šta si pisao 2011.? Da je svaki GS trofej isti, da je Đokoviću san broj 1, a ne osvajanje Wimbledona?
Naravno da mu je zhivotni cilj bio da postane #1. To nikada nije ni osporio, niti doveo u sumnju.
Takodje, on smatra WB za najcenjeniji GS, shto je 1 OK stanovishte.
A inache, da nisu svi GS isti po kvalitetu ne bi imali identichne zhrebove, formate, gotovo identichne nagradne fondove i podjednako bili relevantni u svetu tenisa. WB ima tu tradiciju, duh proshlosti, izuzetnost...ali nije iznad drugih.
Svakome ko ima neshto mozga je to jasno, ali ti ga nazhalost nemash. Ili se samo pravish da ga nemash :?:

DoktorIvo je napisao/la:Žao mi je samo što te Đokica sa svojih 100+ izjava o Wimbledonu brutalno isprskao.
Batali sa stalkovanjem, luzerchino. :wave:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []