FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 29 maj 2022, 22:19

braco je napisao/la:
29 maj 2022, 21:13
1.) Igrač sezone po vama?

2.) Koji igrači su vas najviše pozitivno iznenadili, a koji su vas razočarali ove sezone (mogu i oni koji su nas napustili na zimu)?
1.) Bender

2.) Subasic, Hodzic, Galic, Drina pozitivno pa i mali Sehic, Beca ima momenata ali oscilira.
Negativno: Mekic kojem Hajdarevic ne odgovara, Hajdarevic koji je nazadovao, Resic, a ove pokemone Vucenovic, Resic ne treba komentarisati. Gasal mozda i najveće razočarenje.
Bekric nam uskratio 5,6 bodova svojim tetkastim sirevima u rangu penzionera.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 29 maj 2022, 22:30

braco je napisao/la:

2.) Koji igrači su vas najviše pozitivno iznenadili, a koji su vas razočarali ove sezone (mogu i oni koji su nas napustili na zimu)?
1) Bender :salut: (nmg da vjerujem da je Dizdarevic proglasen kao Golmanom sezone)

2) Hodzic, Beca, Galic (prve utakmice jedan od najboljih) i Coca kao top pojacanje steta sto je sa ovim levatima…
ovo druge Boze sacuvaj Gasal, Subasic, Bekric, Zec, Vucenovic (sto dalje iz BiH)
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 29 maj 2022, 22:32

Beca danas medju boljima. Vidi se da ima elemente da moze postati igrac. To sto oscilira je normalno za mladog igraca, pogotovo kad mu je prva sezona seniorskog fudbala.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 29 maj 2022, 22:38

let3 je napisao/la:
29 maj 2022, 21:48
Hulahopka je napisao/la:
29 maj 2022, 21:18
let3 je napisao/la:
29 maj 2022, 21:15

Taj zadnji vezni (koji se osporava) opet danas zabi gol :thumbup:
A napadac kojeg je Edis doveo (strasni Vucenovic) bolje da se nije ni dovodio, toliko je dobar igrac.
Dao bi i Hajdrevic toliko golova kao ovaj i nikog ne bi pobijedili. Fatai je napadac i ne može biti gori od Hodzica. Prvo što je brži,pokretljiviji,i spremniji... da je stavio Vucenovica svaku utakmicu kao Hodzica isto bi dao 2 3 gola garantujem..
I kakav ti je to argument što je danas dao go? To kao nesto znači ili?
To za Hajdarevica je SBB KBB, drugo necemo sad od Fataia praviti Messija i Ronalda u jednom.
I ne znam zasto si toliko kivan na Hodzica :think: ne kazem da je nesto jako bitno sto je danas zabio gol, al momak je definitivno otkrice sezone :thumbup:
Zato što se bezveze i bez argumenata dižu neki igrači s kojim nikog ne pobijedimo,a pljuje se po igracima koji odigranu 4 utakmice po 15 min. Čuj,otkriće sezone nikog živog nismo pobijedili,čak ni ekipe koje su ispali. Jadna ti majka otkrića.

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 29 maj 2022, 22:41

Cestitke nasem klubu na jos jednoj utakmici bez poraza,velika stvar za kontinuitet,samo me boli sto nismo ostvarili vise protiv ekipe koja je juce obezbjedila opstanak,za NAVIJACE i njihov ucinak ZLATNA MEDALJA,ostalo dosta diskutabilno,ako se dalje oslonimo na igrace kao sto su Stilic,Bekric,Zec,Kosoric,Osmanovic itd koji sve sto zahtjeva dizanje cune rade u  pet metara, onda je nasem klubu u najmanju ruku mrka kapa, da ne koristim jace rijeci , ne zelim vrijeďati doticne ipak su oni majstori na svoj nacin,izuzev jednog i njihov doprinos nasem klubu je znacajan,mada bi se pojedini dali komentarisati i u drugom pravcu,o tom potom,sve lose ovih,mi odmah pripisemo mladim igracima i pucamo po njima bez pardona(ovi mladi ce sigurno kad tad pobjediti ove gore, jer genetika je podobro odradila posla),frisak primjer za naš,Vaš, odnos prema mladim igracima,da je Muftic danas odradio 2-3 intervencije i primio gol kao Bender,sve salve negativnosti bi otisle na njegov racun,ne aludiram samo konstatujem ono sto sam gledao,opet djeluje da mlade igrace trener drzi u timu da bi pojedinci iz svih oruzja pucali po njima a on da likuje,na ovaj nacin ne nastaju od mladih igraca klase a ni klub cija su to dijeca nikad ne postaje EVROPSKI KLUB,a svi tezimo i KLASI i EVROPI,trener nije uocio Kocevica nego mu ga je nametnuo jedan zestoki momak,svi ga znate a isto znate da mu je iz nekog razloga prepreka i Edisov pomocnik,o tom potom,mada Kocevic i nije pokazao u ova dva susreta,u prvom nam je pokazao start sa dvije noge za koji je hladno trebao dobiti crveni,hvala sudiji,danas je neko prokomentarisao da je izgubio dosta lopti i nista vise,slazem se,stoji da je talenat za buducnost samo uz rad,trener definitivno nije za Zelje,nije to onaj karakter kao nekad,pokazuje se da mu svaka šuša moze i namece igrace ili su svi koji trenutno defiluju nasim klubom njegovi,i jedno i drugo je pogubno za nas klub,ne placa iz svog dzepa,za sportski dio iskljucivu odgovornost snosi Edis jer za svakog igraca je on potvrdio,sve sto je sportski dio on je unutra, prema tome sve sto je ova ekipa ostvarila je njegovo djelo i mora poloziti racune,prijasnji Edis bi sigurno podnio ostavku sam ali za ovog nisam siguran,dosao je sa dosta pompe Vi to znate (ko hoce,hoce)a izjava poslije utakmice ko pi-kica eto trebat ce nam i n v e s t i t o r, ptice znaju da nam treba, a mi imamo šesto pretoceno u titulu,svaka mu cast,toliko drzi do onih koji vole,mislim da je zasluzio da zajedno sa onim kojima je omogucio da se dokazuju(a ne vrijede) u nasem klubu ,ode i to odmah.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 29 maj 2022, 22:47

Railwayman30 je napisao/la:
29 maj 2022, 20:48
Bog nama ne bi ugodio. Ja Edisu sve halalim jer je pitarima rak rana. Ja mu halalim jer je nas. Ja mu halalim jer je od nicega izgurao sezonu.
Da je imao od cega,napravio bi pitu.
Živa istina,nije nam ni Amar valjao,a bili prva ili druga najbolja gostujuća ekipa,na polusezoni imali 36 bodova ako se ne varam.Nek @braco izvuče statistiku.
Banja Luku i lešinare sve,ljutu krajinu,nabijem na k.tu!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 29 maj 2022, 23:03

OdbrambeniOP je napisao/la:
29 maj 2022, 22:41
Cestitke nasem klubu na jos jednoj utakmici bez poraza,velika stvar za kontinuitet,samo me boli sto nismo ostvarili vise protiv ekipe koja je juce obezbjedila opstanak,za NAVIJACE i njihov ucinak ZLATNA MEDALJA,ostalo dosta diskutabilno,ako se dalje oslonimo na igrace kao sto su Stilic,Bekric,Zec,Kosoric,Osmanovic itd koji sve sto zahtjeva dizanje cune rade u  pet metara, onda je nasem klubu u najmanju ruku mrka kapa, da ne koristim jace rijeci , ne zelim vrijeďati doticne ipak su oni majstori na svoj nacin,izuzev jednog i njihov doprinos nasem klubu je znacajan,mada bi se pojedini dali komentarisati i u drugom pravcu,o tom potom,sve lose ovih,mi odmah pripisemo mladim igracima i pucamo po njima bez pardona(ovi mladi ce sigurno kad tad pobjediti ove gore, jer genetika je podobro odradila posla),frisak primjer za naš,Vaš, odnos prema mladim igracima,da je Muftic danas odradio 2-3 intervencije i primio gol kao Bender,sve salve negativnosti bi otisle na njegov racun,ne aludiram samo konstatujem ono sto sam gledao,opet djeluje da mlade igrace trener drzi u timu da bi pojedinci iz svih oruzja pucali po njima a on da likuje,na ovaj nacin ne nastaju od mladih igraca klase a ni klub cija su to dijeca nikad ne postaje EVROPSKI KLUB,a svi tezimo i KLASI i EVROPI,trener nije uocio Kocevica nego mu ga je nametnuo jedan zestoki momak,svi ga znate a isto znate da mu je iz nekog razloga prepreka i Edisov pomocnik,o tom potom,mada Kocevic i nije pokazao u ova dva susreta,u prvom nam je pokazao start sa dvije noge za koji je hladno trebao dobiti crveni,hvala sudiji,danas je neko prokomentarisao da je izgubio dosta lopti i nista vise,slazem se,stoji da je talenat za buducnost samo uz rad,trener definitivno nije za Zelje,nije to onaj karakter kao nekad,pokazuje se da mu svaka šuša moze i namece igrace ili su svi koji trenutno defiluju nasim klubom njegovi,i jedno i drugo je pogubno za nas klub,ne placa iz svog dzepa,za sportski dio iskljucivu odgovornost snosi Edis jer za svakog igraca je on potvrdio,sve sto je sportski dio on je unutra, prema tome sve sto je ova ekipa ostvarila je njegovo djelo i mora poloziti racune,prijasnji Edis bi sigurno podnio ostavku sam ali za ovog nisam siguran,dosao je sa dosta pompe Vi to znate (ko hoce,hoce)a izjava poslije utakmice ko pi-kica eto trebat ce nam i n v e s t i t o r, ptice znaju da nam treba, a mi imamo šesto pretoceno u titulu,svaka mu cast,toliko drzi do onih koji vole,mislim da je zasluzio da zajedno sa onim kojima je omogucio da se dokazuju(a ne vrijede) u nasem klubu ,ode i to odmah.
Ma ostat' će trener,sutra da Eldin dođe.
A ti nađi trenera,da je bolji i da ga možemo platiti a da i ti učestvuješ u isplati.
Izvoli
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 29 maj 2022, 23:29

jointunija je napisao/la:
29 maj 2022, 23:03
OdbrambeniOP je napisao/la:
29 maj 2022, 22:41
A ti nađi trenera,da je bolji i da ga možemo platiti a da i ti učestvuješ u isplati.
Izvoli
Isto bi bilo i da je Fadil Zeric, samo je jeftiniji od Edisa
moSa ljoŽe

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 30 maj 2022, 00:50

Izvoli
[/quote]

Ovdje nije fol da ga neko moze platiti ne pricamo o Vrbanjusi uz duzno postovanje tom klubu,nego o aktuelnom treneru
Fk Zeljeznicara, kluba koji je bio i uvijek ce biti gigant za ove prostore,trenutni trener nije za naseg kluba,nema tog dometa kako struke tako i drugih karakteristika,nije problem naci trenera da se zamjeni,njegov domet je bas mali,tako da bi bilo dosta kandidata,nije problem i da se ucestvuje u participaciji plate njegove zamjene,mislim da ni ti ni ja(izvini sto ne persiram) ne bi zeljeli da nas klub spadne na te grane i dozvoli meni placanje dijela plate tog novog trenera,nisko si postavio ljestvicu,cak nize od aktuelnog trenera,on nam je rekao da ne zna sta je potpisao i da ce raditi.......,a ja znam dosta trenera koji bi za njegovu platu radili dan, noc,usput ovaj trener nas je demagogijom ubjedio da ce dzaba raditi a kuka za investitorom sve  vise otvoreno,skoro me ubjedio da je to iz licnih razloga i razloga svojih havera a ima tu dosta onih koji igraju iz ljubavi,zalosno ako je to,moram ti jos reci da je nas klub sa investitorom ili bez ,gigant,ima  IME,TRADICIJU,NEKRETNINU tako da nikad nece biti u toj tvojoj lokvi da mora trpiti trenera poput Edisa i investitora strah i trepet  kako ga ti predstavljas ali ako je normalan i ako sebi zeli dobro,prvo ce povuci taj potez smjene sefa,bez obzira nasao ja zamjenu ili ne.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 30 maj 2022, 02:49

braco je napisao/la:

1)Bender-imati nekoga u bilo cemu a kamol u CS u vrhu lige sa ovako ocajnim rezultatima govori samo po sebi

2)Pozitivno niko previse svak na momente,al eto izabrao bih Hodzica ako bas moram

Nemam sta posebno pisat ko je razocarao, ove tipa vucenovic ne bih uopste i pominjao...ali recicu za cim zalim najvise...zalim sto smo igrace tipa Stile,Cocalica potrosili na ovakve ekipe i sezone
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 30 maj 2022, 07:29

Treba da cekamo sudbinu Celika i sutimo.

Jedino da neko zvizne novcanice i poslozi kockice.

Mulalic voli Zelju ali nije za trenera, mozda op.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 30 maj 2022, 07:45

Ma Edis je promasaj. Poslije one bruke u Zenici nikad ga nije trebalo vratiti na klupu. Trener za neke seljacke ekipe gdje se zivi za rusenje nekog velikog, borba za opstanak i slicno. Na stranu sve ali velika vecina navijaca Zelje nece da gleda Edisov fudbal. Pokazat ce i vrijeme i vrlo brzo ce mu se okrenuti ledja. Cast na svemu, ali nije to taj nacin za ovaj klub. Imao je nekad najbolje uslove pa je trazio Bekrica, Bogija, Stanica...
Posebno sad nama treba trener ala pokojni Oda koji ce uz tri cetri iskusnih igraca napraviti ekipu koja ce igrati fudbal, gdje ce mladi igraci imati svoju ulogu i gdje ce stasati u dobre igrace. Mi smo u situaciji gdje cemo se tesko boriti za nesto, stavi onda trenera koji ce napraviti ekipu koja igra lopte i koji ce stvoriti par igraca. Ovako samo zivotarimo ni na nebu ni na zemlji bez cilja i plana. Mogla se ova sezona iskoristiti da se prpfilise par mladjih igraca na kojima mozes i zaraditi nesto a ne dag gledamo Acu i Bekrica svaku utakmicu.
Cuva Bog Zelju svog!

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 30 maj 2022, 08:02

Ne znam možda griješim ali nekako mi je Edis unio neku svježinu u tim, bez obzira na obilje X rezultata ekipa je imala glavu i rep, ali kad imaš neke limite ne možeš baš izvući onoliko koliko bi ti volio u tom trenutku.
Vjerovatno nije trener koji će nama donijeti neku slavu, ali ga ne bi bilo loše ostaviti negdje u klubu, bar neko vrijeme, mislim da bi bio koristan.
Preuzeo je klub u trenutku kad nismo znali ni gdje smo ni šta smo, kad se Ivković samo pokupio i otišao u BL. itd.
Kao i svi imao je nekih grešaka ali opet kažem, nama je naj naj veći domet na proljećie bio 4. mjesto, ali smo se isto tako u nekom drugom scenariju mogli boriti za opstanak.
Najmanji problem je u treneru i to svi znamo. Ovu sezonu su iznijeli navijači, stogodišnjica kluba, neviđeni hajp, fantastična podrška sa tribina ali i finansijske akcije i podrška klubu koje su navijači sami iznijeli.
Sad težinu moraju preuzeti odgovorni u klubu i odraditi neke stvari. Velike stvari. Nema se baš puno vremena, ali na kraju sreća prati hrabre.
U protivnom, svi znamo da je sudbina Čelika jedan od realnijih scenraija, jbg.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 maj 2022, 08:05

Dok se finansije ne poboljsaju mi i jesmo takva ekipa, koja svakome moze uzeti bod ili bodove, a isto tako izgubiti. Bas taj dio opisuje da nemamo kvalitet. Ja mislim da bi pokojni Odovic izdrzao 3 mjeseca. Onda bi se koristio neki argument, treba nam jedan mladji sa vise energije. Sta je nama cilj za narednu sezonu uopste? Dosta ljudi pise da se smijeni trener, a niko ne pise o ciljevima za narednu sezonu. Mislim po trenutnoj situaciji bi cilj trebao biti sredina tabele. Sto se tice trenerskih opcija nema se tu nekog izbora, tu ce ti se uvjek vrtiti slicna imena: Kemo Alispahic, Rusmir Cviko, Toni Karacic, Denis Coric, ili Zlatan Nalic. Ne znam tacno za ostale, ali Zlatan Nalic bi forsirao slicnu igru kao Mulalic, taj visoki presing koji trazi dosta snage, a nisam siguran da mi imamo profile igrace za to, posebno se odnosi na nasa krila. Tako veliki dio i nije do Mulalica, iako i ja ne mislim da je on trener za neke vece rezultate. U ovakvim okolnostima meni djeluje kao u skladu sa mogucnostima.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 maj 2022, 08:46

Nasa transfer politika je ko kad dodjes na pijacu i uzmes onu korpicu krusaka, a fakticki ne znas kakve su, jedna valja, dvije ne valjaju, pa opet jedna moze proci. A nemas vremena da ides od tezge do tezge ili da nesto probiras. I tako opet svakih 6 mjeseci. Znaci trener ti bas mora da izvuce maksimum iz postojeceg materijala u kratkom periodu. Meni je fascinantno kako se ljudi i snalaze, i mislim da u takvim okolnostima rada Mulalic je sasvim ok, snalazljiv pogotovo u velikim utakmicama gdje se proda maksimum i uzvece neke bodove. Postoji sekcija za transfere i potencijalne igrace, hajde neko od nas da napise neko ime koje je bas jeftino, gratis, a da se neces obrukati da ga napises.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 30 maj 2022, 09:01

Škaljo na transfermarktu objavio da je Amar Osim s nama raskinuo ugovor 11.04.2021. godine.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 maj 2022, 09:22

I naravno da navijaci Sarajeva nazivaju Mulalica seljakom ili slicno, kad im ga mece i ne vadi svaki put kad je tu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 maj 2022, 10:21

Najbolji igrač: Bender

Iako je i on imao nekih kikseva, više mislim da nam je čvrsta odbrana nego što je on neka klasa od golmana. Kad vidim da je golman nizak odmah mi je šuhveli :D

Pozitivno iznenadio: Subašić

Čini mi se da je ostvario najveći napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Negativno iznenadio: Ne bih nikoga izdvajao, ima makar pet igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 30 maj 2022, 10:38

Biti trener Želje u situaciji kakva je sad i biti trener Želje sa bogatim stranim investitorom su dva različita posla. Skoro svaki trener u ligi bi se volio oprobati u ovom drugom, “novom” Želji, poigrati se sa milionima i sklapati ekipu prema svojim željama. Ako ostane ovakva situacija teško ćemo boljeg od Sablje naći. Ekipu koju je zimus sklopio nije diktirao kvalitet igrača već oskudni budžet.

Postoje validni argumenti i za njegov odlazak i za ostanak kakvu god odluku donese klub neće biti pogrešna.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 30 maj 2022, 10:41

19fkz21 je napisao/la:
30 maj 2022, 10:38
Biti trener Želje u situaciji kakva je sad i biti trener Želje sa bogatim stranim investitorom su dva različita posla. Skoro svaki trener u ligi bi se volio oprobati u ovom drugom, “novom” Želji, poigrati se sa milionima i sklapati ekipu prema svojim željama. Ako ostane ovakva situacija teško ćemo boljeg od Sablje naći. Ekipu koju je zimus sklopio nije diktirao kvalitet igrača već oskudni budžet.

Postoje validni argumenti i za njegov odlazak i za ostanak kakvu god odluku donese klub neće biti pogrešna.
A šta je druže sklopio?
Bekrić doveo malog Hodžića,ovaj potpisao Fataia Vučenovića, Resića( 0 golova ) plus Osmanović, i došao Cocalić. Bas je vala sklopio.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Ferroviere1987, Hrasno15 i 43 gosta.