adriano_leite je napisao/la:Dufresne je napisao/la:
Izjava da je Grcka losa je glupa...
Izjava da je Grcka sretna, je strahovito glupa, pogotovo kad izadje iz usta covjeka koji je selektor fudbalske reprezentacije, kojoj je Grcka glavni konkurent!!!!
"Grčka se nalazi na 11. mjestu FIFA rang liste i to treba poštovati. Meni je najvažnije da nakon utakmice sa njima imamo realne šanse da budemo na kraju kvalifikacija prvi u grupi. Moramo gledati kako da ih dobijemo, ali ujedo i gledati kako da ne izgubimo. Sa remijem u tom susretu bi ostali na prvom mjestu u grupi, a treba biti realan činjenice da je Grke jako teško dobiti. Mislim da su oni jedna od najsretnijih ekipa na svijetu i nekada je zaista nevjerovatno kako dobiju ili ne izgube utakmice. Ja sam siguran da mi imamo bolju i kvalitetniju ekipu, a najbitnije je da svi ostanu zdravi i da budemo što kompletniji pred tu utakmicu", dodao je Pape na kraju razgovora za SportSport.ba.
Znaci, covjek je rekao da je Grcka dobra reprezentacija, te da pored kvaliteta ima i odredjenu dozu srece. Covjek nije izjavio da je Grcka na srecu sve uradila i da je losa, nego da je nevjerovatno kako dobijaju utakmice, odnosno ne gube utakmice. Da bi se bio uspjesan, treba i odredjena doza srece, tako da je Susic rekao normalnu stvar. Onaj dio o Misketu je bez ikakve potrebe, ali je nasjeo na pitanje novinara, jer ne razmislja sta kaze i kakve mogu biti posljedice.
@Batko, Spaha je ovo do sada odigrao odlicno, hvala Bogu, da se ne urekne. To da je Susic los u izjavama, apsolutno se slazem, ali ne treba nam narator na klupi ako nece imati rezultate, a eto Susic ih ima. Sto se tice toga da je los trener, nije Mourinho, ali nije ni Musovic. Cinjenica je, kakav god on bio, on je najbolji trener koji je do ovog momenta sjedio na klupi BiH, a rezultati to dokazuju. Prisjeti se kakvi su nas puleni vodili i kakve su rezultate imali.
Predpostavljam da je nasjeo i na pitanje novinara kad je rekao da je logicno da Haris Seferovic igra za Svicarsku, kao sto je rekao da ako Kolasinac krene sad pjesice iz Njemacke, nece stici na vrijeme na utakmicu...
Susic, mene podsjeca na Dodika, ono sto misli to i govori, kod njega nema nista sakriveno...Ali je to i problem, jer sto misli, je strasno zabrinjavajuce, na pocetku sam mislio da ove njegove izjave fakinske, da se pravi mangup, ali sam se prevario...
Prethodne kvalifikacije je iskljivo on kriv, niko ne opovrgava odgovornost za Spahicev penal, ali to je bila jedna utakmica, predpostavljam da je Spahic kriv i za sve ostale utakmice u prethodnim kvalifikacijama, gdje su se bodovi gubili? Sto si se doveo u tu situaciju, da svoju kozu spasavas, u zadnjoj utakmici, protiv Francuza u Parizu, kad je i njima bilo - odlucujuce!
Mi smo do sad imali dva trenera, koja su bolja od Susica,
- Ciro Blazevic
- Faruk Hadzibegic
Ono Kodro, sto je bio malo - ne racunam...