FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Saurman » 01 dec 2010, 14:16

[youtube][/youtube] uskoro povratak majstora :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 dec 2010, 14:42

@Antone, je li to znači da, kada se otplati Arena, umjesto sadašnjih 30 mio za transfere, biće u mogućnosti dvostruko ulagati (60 milja)?? :?
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2010, 14:48

geronimo je napisao/la:@Antone, je li to znači da, kada se otplati Arena, umjesto sadašnjih 30 mio za transfere, biće u mogućnosti dvostruko ulagati (60 milja)?? :?
Hmm skoro. Ne znači da mi možemo svake godine ulagati 30 dok se nesiplati Arena, ali to bi značilo da ćemo imati tih 30 na raspolaganju za nešto drugo. Ljudi zaboravljaju na plaće igrača, koje rastu i kad se daje novi ugovor onda igrač večinom dobije bolji ugovora a i u dosta slučajeva se određena cifra daje odmah na ruke...

Ljudi recimo kažu da mi ovo ljeto nismo doveli niti jednog igrača i to je istina, ali zaboravljaju da smo prošlo ljeto doveli igrača koji se zove Robben i to nije bilo planirano nego je to bio vanredan trošak, još smo mu morali dati određenu cifru na ruke i košto nas je oko 8 miljona kolko iznosi njegova plaća za jednu godinu...Taj "minus" se prebacio na ovo ljeto pa se zato nismo razbacivali sa nofcima iako je bilo prostora za pojačanja,,,,
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 dec 2010, 14:56

@ effe
ma bayern je trebao prosle sezone fino dovest ibrahimovića za 69,5 miliona eura pa onda ga prodat za 6 miliona, pa je trebao dovest chygrynskog za 25 miliona eura (a taj covjek jos nista nije pruzio u barci, pa cak ni ibrahimovic nije bio mnogo efektivan) pa prodat chygrynskog za 15 miliona eura....ako je danas dobra stvar bacit pare a nemat od igraca velike koristi pa ih onda za duplo, ili deserostruko manje pare prodat onda cemo tebe postavit za menadzera, predsjednika i trenera bayerna (magath je trener i menadzer a et tebi dajemo trostruku funkciju jer si nas prosvjetlio) :D :D
a pametni bayernovi su potezi kupis igraca za 25 miliona eura (arjen robben) a on ti svojim golovima vrati sa preko 100 miliona eura najmanje, vjerovatno i vise, al uzevsi u obzir koliko je golova zabijao u svim takmicenjima donio je ogromne pare......jednom sam ovo oko ovih transfera komentarisao , nekima je logika takva da bi izgleda radije dali za yugu vise para, nego za mercedesa najnovijeg (poredjenja radi) :D :D :D

Ne znam zasto effe kada govoris o finansijskoj stabilnosti Bayerna (u koju ne sumnjam ni najmanje poznajuci njemacki mentalitet) kao kontru uvijek navodis Barcelonu. Da kazes City, Celzi, Real, Portsmouth, pa ajde bio bi u pravu sigurno, ali da navodis Barcu kao pojam kluba koji je spiskao milione da bi napravio tim, to je smijesno. Ne znam jel ti poznata cinjenica da danasnji prvi tim barce cini 8 igraca iz vlastitog pogona, po cemu smo sigurno najzdraviji vrhunski klub u svijetu . Istina je da smo imali finansijsku pushing na Ibrahimovicu, Cirginskom i jos nekim igracima, ali nasa politika stvaranja domacih igraca je pokrila sve te finansijske promasaje.

Ova generacija Barce je najbolji tim svih vremena, ja sam to davno govorio, Messi je najbolji igrac svih vremena, Xavi i Iniesta su sigurno medju najboljim veznim igracima svih vremena, Puyol i Pique su sigurno jedan od najboljih stoperskih tandema svih vremena, Alves, Vilja, Sergio, Abidal, Pedro itd su sigurno medju najboljim igracima svijeta na svojim pozicijama trenutno. Pep, iako neiskusan, vjerovatno je najbolji trener danasnjice.

Sve si to razlozi hegemonije Barcelone u danasnjem svijetu fudbala, mnogi su ove cinjenice osporavali, mnogi ce i nastaviti osporavati, igre i rezultati iz dana u dan pokazuju da je sve ovo realno stanje stvari.

Za ovakvu ekipu i Bayern bi sigurno vrlo rado dizao kredite, jer bi ih sigurno mogao lagano vratiti, a vi kao navijaci Bayerna bili bi najsretniji navijaci na svijetu, i ne vjerujem da bi bi vise voljeli gledai finansijsku stabilnost kluba u smislu da ni euro nije duzan, i vi bi vise voljeli gledati fudbalsku hegemoniju vaseg voljenog kluba.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2010, 15:00

Živcirate sa ovim usporedbama barce i bayerna :roll:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 dec 2010, 15:04

anton 1983 je napisao/la:
geronimo je napisao/la:@Antone, je li to znači da, kada se otplati Arena, umjesto sadašnjih 30 mio za transfere, biće u mogućnosti dvostruko ulagati (60 milja)?? :?
Hmm skoro. Ne znači da mi možemo svake godine ulagati 30 dok se nesiplati Arena, ali to bi značilo da ćemo imati tih 30 na raspolaganju za nešto drugo. Ljudi zaboravljaju na plaće igrača, koje rastu i kad se daje novi ugovor onda igrač večinom dobije bolji ugovora a i u dosta slučajeva se određena cifra daje odmah na ruke...

Ljudi recimo kažu da mi ovo ljeto nismo doveli niti jednog igrača i to je istina, ali zaboravljaju da smo prošlo ljeto doveli igrača koji se zove Robben i to nije bilo planirano nego je to bio vanredan trošak, još smo mu morali dati određenu cifru na ruke i košto nas je oko 8 miljona kolko iznosi njegova plaća za jednu godinu...Taj "minus" se prebacio na ovo ljeto pa se zato nismo razbacivali sa nofcima iako je bilo prostora za pojačanja,,,,
Naravno, uz to još dodati nove ugovore (poboljšane) Riberyu, Mulleru, Lahmu, pa i uskoro Schweinsteigeru, nadam se.
Bayern se ne treba plašiti za finansije, barem dok je tu čika Uli. A ako bude šta od onog najavljenog, tj. UEFA-inog pravila da se smije samo onoliko ulagati (trošit) koliko se zaradi, cijene, a samim tim i plate igrača će drastično opasti.
Ostavimo se mi finansija i Barcelone (na ovoj temi) i okrenimo se predstojećoj utakmici protiv S04.
Vom Jäger zum Gejagten

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 dec 2010, 15:13

Ma da, nema potrebe za ovakvim rapstavama i nemam pojma zasto to effe non stop potencira, znam da klubovi kao Barca i Bayern mogu propasti jedino kad bude kijametski dan, drugacije ne mogu nikako.

Bice zanimljiva utakmica protiv Salkea vjerujem, vec imam u vidu tu na vise para odigrati oba daju gol ili 3+, u cemu je Bayern jako zahvalan. Nekako mi je tu nerijeseno najizglednije, Bayern ce mislim tek u proljetnom dijelu sezone zaigrati kako treba i zna, vjerjem da cete praviti neke duze serije pobjeda, al sad opet sve zavisi od Dortmunda, kako ce se oni na proljece ponasati, mislim da nema sanse da bayernu izmakne Liga rvaka, dok je titula skoro pa i nemoguca, jedino eto u slucaju da se Dortmund sroza kao Hoffenheim prije nekoliko sezona, a da Bayern kroz drugi dio sezone prodje kao kombajn kroz zito
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 dec 2010, 16:07

Imam osjecaj da ce Bayo uskoro poceti koristiti oprobani stari recept tj. unosenje nemira kod protivnika. Ni jedna ekipa u Bundesligi nije uspjela da izdrzi taj pritisak, eh sada je na BVB-u da pokaze je su li to u stanju uraditi. Sto Bayernu jos ide na ruku je "laksi" raspored u proljetnom dijelu sezone, jer BVB ima stvarno par teskih gostovanja, kao npr:

18. kolo - Leverkusen
20. kolo - Vukojebina
24. kolo - Bayern
26. kolo - Selendra
29. kolo - HSV
33. kolo - Smetljari
"My Favorite Ring is Always the Next One"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 dec 2010, 16:13

:lol:
bravo malac, stvarno si objektivan :lol:
zacrvenis li se barem dok prenosis ovu gomilu lazi na forum :?
hej, ono naslo hvaliti onu gurbetariju iz spanske verzije rs-a :shock:
muljatori, prevaranti i manipulatori najgore vrste kakvi se ne pamte u novijoj historiji.
znate li koji je pravi razlog prceloninog ispadanja od intera?
nisu mogli/nisu imali cime kupiti rosetija jer je anglo-saksonsko-cigansko-zidovsko kapitalisticki lopov morati ponudio vise.
oni su se istrosili i uvalili u dugove potkupljujuci sudije one godine kada su "osvojili" lp.
cim prestanu kupovati sudije, ili, pak, kad vjeruju da ne moraju kupovati, desi im se kopenhagen, ili im se ukaze neka ruska babaroga.
seerem se na njih i njihovu ligu u kojoj dominiraju zajedno sa realom.
da, to je onaj real kojeg slabasni lion potuce do nogu.

sto se tice predstojece utakmice koju glupi novinari prozvase ´velikim derbijem´, strahujem da bi se u bayi moglo ponovo pojaviti ono sazaljenje koje iskazuju prema malim klubovima te da puste salkeu i spase ga ispadanja i totalnog rasula/bankrota.
ps
zanima me posto je mladjahni Bale :?
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 01 dec 2010, 16:18

Treba biti realan i reci da je nas Bajern za klasu ispod Brselone, a iskreno bi vise volio da smo 100 miliona u minusa ali da kupujemo igrace nego ovako da pucamo od para, a ne kupimo nikog. skrtarenje nas nece dovesti nigdje.
Volim te Zeljo!!!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 dec 2010, 16:45

zlatandr je napisao/la:Treba biti realan i reci da je nas Bajern za klasu ispod Brselone, a iskreno bi vise volio da smo 100 miliona u minusa ali da kupujemo igrace nego ovako da pucamo od para, a ne kupimo nikog. skrtarenje nas nece dovesti nigdje.
vrli mladicu, vidi se da imas mozda i najljepsu vrlinu a to je skromnost. cestit si i ti, a cestiti su i oni koji othranise takvu momcinu.
osim toga, ti si pristojan i kulturan mladic, mozda i malo stidan jer si zbog svoje skromnosti ili zbog stida presutio istinu ili si, pak, protivnika podigao u klasu kojoj definitivno ne pripada.
dakle, inferiorna prcelona je za 3 ili 4 klase ispod bayerna pod uslovom da se otvore karte tj. igra posteno.
oni su u rangu mainca, stutgarta ili leverkuzena.
znaci, dobar tim za neke uefa kupove ali nedovoljno dobar da bi se mjesao sa najboljima.
budi mi pozdravljen.

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 dec 2010, 16:53

Secer je jedna iskrena duša
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 dec 2010, 16:55

@romarioo: uzeo sam barcu u ovom slucaju jer si ti poceo ovakvu polemiku....a znamo da je real terene za treniranje prije par godina prodao gradu madridu da bi se izvukao iz dugova...al o finansijama pricamo usput...evo npr vise puta sam se ovde slagao s mnogima, na ovom mislim podforumu i logicno je navijamo za isti klub al ne dijelim uvijek isto misljenje ostalih navijaca bayerna po pitanju transfera...jer ovde mnogi spominju brojna pojacanja a bayern trenutno ima sirok kadar, ali su problemi drugi, cesto su bili drugaciji problemi koji se hrpom bacenog novca ne mogu rijesit.....naravno nakon vise godina bayern je na pocetku ove sezone napravio gresku sto nije investirao u odbranu, ali svakog od tih potencijalnih kandidata (coentrao, van der wiel...) je uprava mogla dovest a van gaal to nije htio....on se vise oslanja na omladinski pogon...van gaal i nije neka pristalica nasminkanih fudbalera koji ne donose veliki rezultat......u njemackoj je prosto nemoguce da dovedes igraca koji kosta 80 miliona eura i da taj igrac zakaze, pa svo bi okruzenje poludilo...od juznjacki zemalja nijemci malo drugacije razmisljaju....u minhenu su potrebni rezultati, a u madridu npr misle prvo o spektaklu pa bi htjeli ukomponovat tu s rezultatom i jos par klubova isto tako misli al ne ide to tako.....ja trenutno bi volio vidjet dobro pojacanje u odbrani i zelim da se robben sto prije oporavi, sa vecinom igraca sam zadovoljan, znaci ne bi zelio fakat nikakve te druge zvijezde,...naravno nekad poslije opet mogu doc.....mene su radovali transferi riberyja, tonija (za njega mi je cak bilo zao sto je otisao), van bommela i robbena posebno (jer taj transfer je dosao kao iz vedra neba, brza reakcija uprave u pravi trenutak je sprijecila da on zavrsi u nekom drugom klubu)....i naravno najbitnije je da klub ima uspjehe...prosla sezona je bila fenomenalna a svi i sad pricaju da je to bila sreca...pa ako je samo sreca nek se neko sastane i sad sa ManUTD pa nek ga dobije (jos sad slabiji neg prosle sezone)
prema tome ta je prica smijesna da mi patimo za nekim igracima kojih trenutno nema u bayernu...to je zaista smijesno

što se schalkea tice nadam se da ce ekipa nakon ovako dobre atmosfere koja je nastala nakon frankfurta i odrzane godisnje skupstine kluba odigrat dobro i da cemo savladat starog rivala i konacno pocet pravu seriju o kojoj trubim ovde sedmicama :D :D :D hoeness je i sinoc i u borbi za titulu najavio borbu i zakleo ekipu da se bori do zadnje kapi krvi jer mora se znati: "mi smo bayern munchen " citiram hoenessa. :D :D :D to uli, lomi ga :D :D :D :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 dec 2010, 17:05

Svi pisu kako prate Bayernovu temu, a niko da pokusa podastrti kontra argumente @secerovim tezama. Zato ja i ne sumnjam u vjerodostojnost istih. Budimo REALni, prcelona nam ga p***. :)
#divovi

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 dec 2010, 17:06

zlatandr je napisao/la: iskreno bi vise volio da smo 100 miliona u minusa ali da kupujemo igrace nego ovako da pucamo od para, a ne kupimo nikog. skrtarenje nas nece dovesti nigdje.
sto se tice ovog drugog dijela tvog posta koji govori o investicijama, moram ti reci da nisi dovoljno upucen.
naime, bayern i sada ima dovoljno para da pokupuje najbolje igrace danasnjice, ali nas dragi bayo ima i par skrtica koje su se ukorjenile u vrhu.
sjecas li se kada je bayo poklonio utakmicu zenitu koji ce kasnije posteno osvojiti uefa kup?
e, tada su rusi, tacnije gazprom, u znak zahvalnosti, poslali jednu seharu put minhena u kojoj je osim par faberzeovih jaja(tacnije tri: uliju, hopfu i kaleu po jedno, dok su ona u vlasnistvu eng. kraljice nista do jeftine kopije) bilo i 50 miliona eura kesa!
eto, to je samo jedan od primjera.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 01 dec 2010, 17:08

Meni je najsmješnije kaj ja niti ne kužim oko ćega se ovaj Romario svađa sa ostalim bavarcima :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 dec 2010, 17:11

effe spomenuo si mentalitet njemacki i po meni to je bitna stvar, kad predsjednik Reala u jednom mjesecu potrosi 300 miliona na pojacanja, navijaci ga tretiraju kao bozanstvo, u Njemackoj kad bi to neko samo spomenuo, proglasili bi ga ludim.

Kad se govori o pojacanjima Bayerna, Coentrao bi van sjeo tu, pise se da je Befica spremna da proda i u januaru. Sigurno ce biti i skup jer ga navodno trazi pola Evrope, ali eto taj transfer recimo moze da pokaze koliko je trnutno Bayo spreman dovoditi vrhunske igrace. Sto se tice Van Gala i njegove filozofije, on je cudan lik, nikad se s njim ne zna, moze vas odvesti i do titule prvaka evrope , a mozete s njim jedva izboriti i kup uefa, cudan je taj lik, poznata je njegova sklonost ka anonimusima od kojih pravi velike igrace, to je sjajno radio u ajaxu, al problem zna biti kada vodi vrhunski klub koji non stop hoce rezultate.

Sto se tice ovih pojedinih likova, koji pisu prcelona, i razlikama u klasama, to je idiotski
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 01 dec 2010, 17:16

moustapha je napisao/la:Svi pisu kako prate Bayernovu temu, a niko da pokusa podastrti kontra argumente @secerovim tezama. Zato ja i ne sumnjam u vjerodostojnost istih. Budimo REALni, prcelona nam ga p***. :)
kontra argumenti? ...argumenti kontra mojih?
od kad se to istina pobjedjuje lazima?
ja govorim istinu i samo istinu, zato reci: dosla je istina, nestaje laz.
laz zaista nestaje pred istinom.
ps
nadam se da ce vrli moderatori obratiti paznju na pisanje ovog djecacica koji se u par navrata obrusio na moju licnost upucujuci najpoganije uvrede.
moderatori, molim vas da djelujete inace cu biti prinudjen da odgovorim istom mjerom ili da napustim forum.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 01 dec 2010, 17:26

Nogometaši Bayerna u ovoj sezoni igraju dosta loše, ali itekako raduje pogled na financijsko poslovanje prošle godine.

Prošle godine je Bayern osvojio duplu krunu, te su igrali u finalu Lige prvaka gdje ih je porazio Inter.

Tako je u prošloj sezoni na Allianz Arenu pristiglu ukupno 350 miliona eura prihoda, a čista dobit iznosi oko tri miliona eura.

Predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenige je kazao kako će, čim otplate kredit za stadion, Bayern sav svoj prihod trošiti na dovođenje novih igrača.

Ovo nisu dugoooooooooooooooo izjavili :D, ali samo koliko ce im trebati to da otplate kredit za stadion bas me zanima.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 dec 2010, 17:40

guber90 je napisao/la: Predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenige je kazao kako će, čim otplate kredit za stadion, Bayern sav svoj prihod trošiti na dovođenje novih igrača.[/i]
Ovo nisu dugoooooooooooooooo izjavili :D, ali samo koliko ce im trebati to da otplate kredit za stadion bas me zanima.
To izjavljuuuuuuuuuuju dosta dugo. :D Za ovo posljednje, mi nagađamo par dana oko toga (vjerovatno je nešta istina), pa ako ti nije teško samo se vrneš na prethodne stranice. ;)
secer je napisao/la: nadam se da ce vrli moderatori obratiti paznju na pisanje ovog djecacica koji se u par navrata obrusio na moju licnost upucujuci najpoganije uvrede.
Ja nisam ništa uvrijedljivo pronašao u ovome.
Romariooo je napisao/la:Secer je jedna iskrena duša
:mrgreen: :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []