Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
Neka ih ljudi uzeše bar Mirza nije kriv 
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
Zanimljiva na kraju tekma ispade
Zao mi Mirze. Do sutra vece narode. Nadam se da ce igrati, minut pa minut 
netsi 15 skokova više a izgubili
trazi trade gigantu nas, trazi trade, spamujte mu twitter ko ima racune tamo 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Kidd kao igrac mi je bio jako drag, ali posmatrajuci ga kao trenera sa ovim svojim pomocnicima - radi se o totalnom levatu i diletantima. Lijepo je to kad ti iz tena uletis u trenerske vode i dres zamjenis odijelom, pa eto za neke rezultate mu se i moze progledati kroz prste, ali kad je poslije 3 utakmice uočljiv sistem igre, a poslije 5 utakmica to dolazi kao potvrda, onda to sa samo govori o njegovoj limitiranost.
Doveo je gerijatriju, da bi sebi osigurao takticki zicer i pokusaop prvu sezonu iskoristiti na neki hor-ruk sistem gdje se vodi politikom - hajmo momci mozete vi to - dovoljno imate utakmica u nogama da vam ja i ne trebam. I stvarno je tako - gledajuci igru i sistem, akcije i ponasanje na terenu...jedino je primjetno da se sve svodi na stalne izmjene i rotaciju igraca klupa-teren i individualne akcije (onako basketaski). U toj rotaciji je 10 igraca, i ako kojim slucajem uspiju otici u zadnjoj dionici na 20 razlike ili ne mogu stici 20 razlike, tad mozda priliku dobiju i ona dvojica sto presjede cijelu utakmicu (jer treba ispuniti kotu od 12 igraca u rosteru)...pa u toj kombinaciji i Teletovic dobije koju minutu sporadicno ili nikako.
Da se vratim na limitiranost...Kidd se vodi politikom 10 igraca u rotaciji, svako dobija garantovanih 10min...pa je primjetno da ni jedan igrac ne prelazi 30min igre na terenu, sto je dugorocno gledajuci porazavajuce i vrlo vrlo opasno zbog forme...On vodi ekipu sablonski i mjenja i kad treba i ne treba (ekipa taman udje u ritam i veze seriju poena), pojedinci mu se razigraju i on ih vadi jer tako sablon kaze...Nisu jednom imali igru i rezulat i naglo padnu jer lik napravi dvostruku-trostruku izmjenu...isto da se radi o nekom rekreativnom timu u kojem eto svako malo nek igra, a oni bolji malo vise...
Pa je tom filozofijom izrazen sablon:
Williams - Johnson - Pierce - Garnett - Lopez
I tacno se zna, da 5-6min do kraja 1/4 izlazi Garnett i ulazi Blatche, a za njim 2-3min poslije Livingston umjesto Williamsa. I onda sablonski redom ulaze Kirilenko, Evans kao zadnja opcija pod kosem i na vanjskim Terry i Anderson...i to je to...neovisno jel vodi, gubi, jel nekog ludo krenulo il je totalno out u igri - on te izmjene striktno postuje kao neki proces proizvodnje u fabrici...sto govori o njegovom trenerskom znanju....
Pa ima utakmica, gdje ti se konceptualno neko ne uklapa ili nije taj dan na nivou - to ne znaci da on mora odraditi tvojih 15-20min sablonski...itd...itd...
U takvoj ekipi kako je skrojena i trenera kojeg ima Netsi ce na snagu i iskustvo gurati...ali Mirza svoje nafake nazalost nece vidjeti...ne zato jer se treba dokazati, ili zato sto je los ili sto mu treba-ne treba minuta....vec zato, sto on u toj ekipi nema sta da trazi ma koliko dobar bio...filozofija kluba, pa trenera i njegovih pomocnika i odabira igraca je takva da Mirza ne moze da se uklopi pa da u 10 pruzenih minuta zabije 20pts - opet se nece nista promjeniti.
Moj savjet za Mirzu je da napusti taj tim i ide tamo gdje ima jos evropljana koji igraju i imaju znatnu minutazu u svom timu...jer tamo gdje evropljani igraju i pokazuju svoje kvalitete - taj trener zna raditi svoj posao (ocito zna kako vrjednovati igraca i izvuci njegov potencijal).
Doveo je gerijatriju, da bi sebi osigurao takticki zicer i pokusaop prvu sezonu iskoristiti na neki hor-ruk sistem gdje se vodi politikom - hajmo momci mozete vi to - dovoljno imate utakmica u nogama da vam ja i ne trebam. I stvarno je tako - gledajuci igru i sistem, akcije i ponasanje na terenu...jedino je primjetno da se sve svodi na stalne izmjene i rotaciju igraca klupa-teren i individualne akcije (onako basketaski). U toj rotaciji je 10 igraca, i ako kojim slucajem uspiju otici u zadnjoj dionici na 20 razlike ili ne mogu stici 20 razlike, tad mozda priliku dobiju i ona dvojica sto presjede cijelu utakmicu (jer treba ispuniti kotu od 12 igraca u rosteru)...pa u toj kombinaciji i Teletovic dobije koju minutu sporadicno ili nikako.
Da se vratim na limitiranost...Kidd se vodi politikom 10 igraca u rotaciji, svako dobija garantovanih 10min...pa je primjetno da ni jedan igrac ne prelazi 30min igre na terenu, sto je dugorocno gledajuci porazavajuce i vrlo vrlo opasno zbog forme...On vodi ekipu sablonski i mjenja i kad treba i ne treba (ekipa taman udje u ritam i veze seriju poena), pojedinci mu se razigraju i on ih vadi jer tako sablon kaze...Nisu jednom imali igru i rezulat i naglo padnu jer lik napravi dvostruku-trostruku izmjenu...isto da se radi o nekom rekreativnom timu u kojem eto svako malo nek igra, a oni bolji malo vise...
I tacno se zna, da 5-6min do kraja 1/4 izlazi Garnett i ulazi Blatche, a za njim 2-3min poslije Livingston umjesto Williamsa. I onda sablonski redom ulaze Kirilenko, Evans kao zadnja opcija pod kosem i na vanjskim Terry i Anderson...i to je to...neovisno jel vodi, gubi, jel nekog ludo krenulo il je totalno out u igri - on te izmjene striktno postuje kao neki proces proizvodnje u fabrici...sto govori o njegovom trenerskom znanju....
Pa ima utakmica, gdje ti se konceptualno neko ne uklapa ili nije taj dan na nivou - to ne znaci da on mora odraditi tvojih 15-20min sablonski...itd...itd...
U takvoj ekipi kako je skrojena i trenera kojeg ima Netsi ce na snagu i iskustvo gurati...ali Mirza svoje nafake nazalost nece vidjeti...ne zato jer se treba dokazati, ili zato sto je los ili sto mu treba-ne treba minuta....vec zato, sto on u toj ekipi nema sta da trazi ma koliko dobar bio...filozofija kluba, pa trenera i njegovih pomocnika i odabira igraca je takva da Mirza ne moze da se uklopi pa da u 10 pruzenih minuta zabije 20pts - opet se nece nista promjeniti.
Moj savjet za Mirzu je da napusti taj tim i ide tamo gdje ima jos evropljana koji igraju i imaju znatnu minutazu u svom timu...jer tamo gdje evropljani igraju i pokazuju svoje kvalitete - taj trener zna raditi svoj posao (ocito zna kako vrjednovati igraca i izvuci njegov potencijal).
Opet sam zaspao, ali ovaj put na poluvremenu. Veceras ima da popijem litar kafe, al nema spavanja
Nije mi jasno kako su mogli ovo izgubiti jer su imali sve u svojim rukama na poluvremenu. Sere malo Kidd sa onolikim izmjenama, ali ako on misli da je to dobro, onda neka radi sta hoce. Ovo im je treci poraz u 5 utakmica, a veceras igraju protiv Indiane (ako sam dobro vidio) koja ima 6 pobjeda iz isto toliko utakmica.
Nadamo se da ce Mirza veceras dobiti barem minut
Nije mi jasno kako su mogli ovo izgubiti jer su imali sve u svojim rukama na poluvremenu. Sere malo Kidd sa onolikim izmjenama, ali ako on misli da je to dobro, onda neka radi sta hoce. Ovo im je treci poraz u 5 utakmica, a veceras igraju protiv Indiane (ako sam dobro vidio) koja ima 6 pobjeda iz isto toliko utakmica.
Veceras gospodin George cijepa mrezicesuhakrpa je napisao/la:Opet sam zaspao, ali ovaj put na poluvremenu. Veceras ima da popijem litar kafe, al nema spavanja![]()
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
hvala na odličnom i konkretnom komentaru, jer i ne gledam tekme, prekasno su...to u vezi gerijatrije - ajde, momci, pogurajte svog trenera - je i meni palo na um...hz1987 je napisao/la:Kidd kao igrac mi je bio jako drag, ali posmatrajuci ga kao trenera sa ovim svojim pomocnicima - radi se o totalnom levatu i diletantima. Lijepo je to kad ti iz tena uletis u trenerske vode i dres zamjenis odijelom, pa eto za neke rezultate mu se i moze progledati kroz prste, ali kad je poslije 3 utakmice uočljiv sistem igre, a poslije 5 utakmica to dolazi kao potvrda, onda to sa samo govori o njegovoj limitiranost.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ta 'gerijatrija' je dovedena prije nego je Kidd imenovan za trenera,pa se ne radi niokakvom 'trenerskom ziceru'.Naprotiv,ogroman je pritisak da se ostvari rezultat...
Potpuno netačno!NEZALAGANJE je napisao/la:Ta 'gerijatrija' je dovedena prije nego je Kidd imenovan za trenera,pa se ne radi niokakvom 'trenerskom ziceru'.Naprotiv,ogroman je pritisak da se ostvari rezultat...
Ne mogu da vjerujem kako ljudi mogu ovako da izvale laz hladno, pa isto da nema informacija na netu, jbt!!!
Kidd je promovisan u trenera 03.07.2013.
http://www.nydailynews.com/sports/baske ... -1.1389351
Garnett, Pierce i Terry trejdovani 12.07.2013.
http://espn.go.com/new-york/nba/story/_ ... s-official
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prvo,ne nazivaj me lazovom,jer sam napisao istinu.Trejd je dogovoren mnogo ranije prije nego je Kidd imenovan za trenera,a realiziran tek 12.7.Nemoj pisati,ako nesto ne pratis!hz1987 je napisao/la:Potpuno netačno!NEZALAGANJE je napisao/la:Ta 'gerijatrija' je dovedena prije nego je Kidd imenovan za trenera,pa se ne radi niokakvom 'trenerskom ziceru'.Naprotiv,ogroman je pritisak da se ostvari rezultat...
Ne mogu da vjerujem kako ljudi mogu ovako da izvale laz hladno, pa isto da nema informacija na netu, jbt!!!
Kidd je promovisan u trenera 03.07.2013.
http://www.nydailynews.com/sports/baske ... -1.1389351
Garnett, Pierce i Terry trejdovani 12.07.2013.
http://espn.go.com/new-york/nba/story/_ ... s-official
EDIT:Samo da postavim dokaz... http://espn.go.com/blog/boston/celtics/ ... lockbuster" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 09 nov 2013, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.
-
mirzateletovicc
- Kontakt:
Eselamu alejkum. Uvjek kad se razilazite u misljenju, nemojte jedni druge pogrdnim imenima nazivat i nemojte se vrijedat. Inace kako ste i ima li kakava informcija da li ce Mirza igrat vece, da li ga planira ubaci u igru?
Po ovom tvom linku trade je dogovoren 27.06. prije imenovanja Kidda za treneraNEZALAGANJE je napisao/la: Prvo,ne nazivaj me lazovom,jer sam napisao istinu.Trejd je dogovoren mnogo ranije prije nego je Kidd imenovan za trenera,a realiziran tek 12.7.Nemoj pisati,ako nesto ne pratis!
EDIT:Samo da postavim dokaz... http://espn.go.com/blog/boston/celtics/ ... d/4705729/****" onclick="window.open(this.href);return false;
ali i dogovori sa Kiddom su poceli mnogo ranije (tacnije 12.06.) - 2 sedmice prije tvoje informacije: http://espn.go.com/new-york/nba/story/_ ... eport-says
I nije ti palo na pamet da je mozda uslov Kidda bio upravo ovaj trade?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nije sigurno bio uslov, prvenstveno jer moze biti sretan da je dobio mjesto trenera( prvi put u 30 god da neko odmah nakon penzionisanja postane HC) i nije imao nikakav background za bilo kakve zahtjeve. King je dogovorio trejd,pa se tek trazio trener.Totalno je nebitan datum clanka koji sam postavio u tom kontekstu,jer ,kao sto vec rekoh,treneri imaju malo uticaja na trejdove igrace i nije se jednom desilo da se neki igraci potpisu ili otpuste,a da se trener ne pita za to.Uostalom,tako je i Mirza doveden u BKN.Pojma Avery nije imao ko je on!hz1987 je napisao/la:Po ovom tvom linku trade je dogovoren 27.06. prije imenovanja Kidda za treneraNEZALAGANJE je napisao/la: Prvo,ne nazivaj me lazovom,jer sam napisao istinu.Trejd je dogovoren mnogo ranije prije nego je Kidd imenovan za trenera,a realiziran tek 12.7.Nemoj pisati,ako nesto ne pratis!
EDIT:Samo da postavim dokaz... http://espn.go.com/blog/boston/celtics/ ... d/4705729/****" onclick="window.open(this.href);return false;
ali i dogovori sa Kiddom su poceli mnogo ranije (tacnije 12.06.) - 2 sedmice prije tvoje informacije: http://espn.go.com/new-york/nba/story/_ ... eport-says
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 09 nov 2013, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.
pa yebo te cemu onda sluze ti treneri u NBANEZALAGANJE je napisao/la:Nije sigurno bio uslov, prvenstveno jer moze biti sretan da je dobio mjesto trenera( prvi put u 30 god da neko odmah nakon penzionisanja postane HC) i nije imao nikakav background za bilo kakve zahtjeve. King je dogovorio trejd,pa se tek trazio trener.Totalno je nebitan datum clanka koji sam postavio u tom kontekstu,jer se,kao sto vec rekoh,treneri imaju malo uticaja na trejdove igrace i nije se jednom desilo da se neki igraci potpisu ili otpuste,a da se trener ne pita za to.Uostalom,tako je i Mirza doveden u BKN.Pojma Avery nije imao ko je on!hz1987 je napisao/la:Po ovom tvom linku trade je dogovoren 27.06. prije imenovanja Kidda za treneraNEZALAGANJE je napisao/la: Prvo,ne nazivaj me lazovom,jer sam napisao istinu.Trejd je dogovoren mnogo ranije prije nego je Kidd imenovan za trenera,a realiziran tek 12.7.Nemoj pisati,ako nesto ne pratis!
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Svako radi svoj posao druze!Njegovo je da trenira ekipu i ne bavi se dolascima i odlascima kao sto je slucaj u Evropi.Tek kad stekne odredjenu reputaciju, FO(organi upravljanja klubom) i GM ce poceti uvazavati i njegovo misljenje na tom polju...
- storm_raider
- Kontakt:
Pa Deron je vise znao o Mirzi nego Avery jos dok nije ni dosao u Ameriku. Mnogo pure NBA treneri treba da pojedu pa da dodju do toga da im se glas pika.
Sport je lijek za tijelo i duh.
nocas 17 poena aBd...
Amiiiiiiiiiiiiiinrobery20 je napisao/la:nocas 17 poena aBd...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kirilenko out veceras.Mozda to kreira Mirzi neke minute dok se jos uvijek 'igra' utakmica.? 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.