Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Oscar doktor.
Zao mi RB Racinga, izgubise oba vozaca u bodovima zbog taktike.
Zao mi RB Racinga, izgubise oba vozaca u bodovima zbog taktike.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
-
- Kontakt:
Čuj ovog, izašao iz rupeBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:31Dobro je ovo, nadao sam se top 4, greška velika Maksmiljana na startu, ali beton stint na ovim tvrdim gumama
Eto samo jos krug da je bio Lando bi ispao i iz top3, trka nista nisacim.
Savrsena pobjeda Mclarena
Svaka cast za oba vozaca, savrsen posao odradili, bez greske iti jedne.
Na kraju, malo nervoze zbog Norisovih kocnica, ali dobro je zavrsilo.
Utrka predosadna.

Svaka cast za oba vozaca, savrsen posao odradili, bez greske iti jedne.
Na kraju, malo nervoze zbog Norisovih kocnica, ali dobro je zavrsilo.
Utrka predosadna.
Skvasi Max sa traktorom borba-za-titulu Ferrari, strašan pace pred kraj, ali ovaj RB je teško smeće
Preloš bolid, nikakav optimalan vremenski segment gdje funkcioniše kako treba, sve je nasumično i oslanja se na najboljeg vozača da izvuče maksimum, ako ne i preko toga.
Piastri DOTD.
Preloš bolid, nikakav optimalan vremenski segment gdje funkcioniše kako treba, sve je nasumično i oslanja se na najboljeg vozača da izvuče maksimum, ako ne i preko toga.
Piastri DOTD.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Neka te padobranac, od 40 postova 20 pljuvanje po MaxuRivaldinho je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:36Čuj ovog, izašao iz rupeBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:31Dobro je ovo, nadao sam se top 4, greška velika Maksmiljana na startu, ali beton stint na ovim tvrdim gumama![]()
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ako Mercedes ili Ferrari ne ucine bolid jos brzim mogli bi gledati borbu za titulu Oscara i Landa.Cudo sta Max radi u onoj krntiji.Svaka mu cast.Pogledas gdje je Lawson i vidis kakav je to bolid.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon
Este sentimiento nadie lo comprende
Este sentimiento nadie lo comprende
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Oskar skoro savršen vikend dosta je smanjio, biće dobra borba za titulu.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- AshburtonG
- Kontakt:
Piastri odlican. Nisu covjeka nijednom prikazali do prolaska kroz cilj.
Russell isto tako izdrzao napade Lewisa na pocetku, te poslije Leca. Odlicna trka.
Ferrari na momente jako brz, ali mislim da ni oni ne znaju sta rade s bolidom. Taktika manje-vise, Lewis bi svakako izgubio poziciju od Maxa.
RB je daleko od krntije. To sto RB apsolutno sav fokus bolida usmjerava Maxovim zeljama i setupu je druga stvar. Nije Max brzi od Pereza, Gaslya, Albona i Ricca sekundu po krugu. Medjutim, zasto bi i skidali fokus s njega, kad im interna borba nije u cilju.

Russell isto tako izdrzao napade Lewisa na pocetku, te poslije Leca. Odlicna trka.
Ferrari na momente jako brz, ali mislim da ni oni ne znaju sta rade s bolidom. Taktika manje-vise, Lewis bi svakako izgubio poziciju od Maxa.
RB je daleko od krntije. To sto RB apsolutno sav fokus bolida usmjerava Maxovim zeljama i setupu je druga stvar. Nije Max brzi od Pereza, Gaslya, Albona i Ricca sekundu po krugu. Medjutim, zasto bi i skidali fokus s njega, kad im interna borba nije u cilju.
-
- Kontakt:
Bravo za Kineze, Šangaj ima 25 miliona stanovnika, udaljen je par kilometara od staze i za ova 3 dana u kojim je bila i sprint utrka prodano je samo 220/240 karata što je maksimalno 150 000 ljudi koji su došli na ovu stazu obzirom da su mnogi bili tu sva 3 dana , pokazali su šta misle o Formuli 1.
Ljudi jel vama zao sto niste malo duze jos odspavali nego ustali i gledali ovo gdje se nista zanimljivo nije desilo 

- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Meni nije, samo ona radio komunikacija Leklera i Hamiltona je vrijedna

MANIJACI JUG 1987
U prvom dijelu utrke Tsunoda i Antonelli imali sličan pace ko Max. Nigdje ih nije bilo, +5.5s iza Ferrarija prije zaustavljanja, Lec ga ostavljao 0.5s po krugu.AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:46Piastri odlican. Nisu covjeka nijednom prikazali do prolaska kroz cilj.![]()
Stoji da je bolid prilagodjen Maxovoj vožnji, ali treba reći da izvlači sve što može iz ovoga jer ovim tempom neće biti u top 3 konstruktora, a to dovoljno govori.
Piastri od starta do kraja savrsen. Noris odradio odlican start, kasnije vruhnski rijesio Rasela nakon boxova i gubitka pozicije. Savrsena utrka za Mclaren. Potpuna kontrola (osim ovih kocnica na kraju)

-
- Kontakt:
Oscar Piastri, jedini čovjek kojem je vrat širi od glave 
- AshburtonG
- Kontakt:
Zato je u stintu na hardu bio dijelom vjerovatno i najbrzi bolid na stazi. Normalno da nece bit u top 3 konstruktora, kad je drugi vozac totalno nebitna stavka u timu. I McLaren bi bio treci u poretku konstruktora, da im je drugi vozac Doohan i da testira dijelove za Norrisa.AA23 je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:50U prvom dijelu utrke Tsunoda i Antonelli imali sličan pace ko Max. Nigdje ih nije bilo, +5.5s iza Ferrarija prije zaustavljanja, Lec ga ostavljao 0.5s po krugu.AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:46Piastri odlican. Nisu covjeka nijednom prikazali do prolaska kroz cilj.![]()
Stoji da je bolid prilagodjen Maxovoj vožnji, ali treba reći da izvlači sve što može iz ovoga jer ovim tempom neće biti u top 3 konstruktora, a to dovoljno govori.
Max je trenutno svakako najbrzi vozac grida ali s druge strane bilo bi cudno da ne ekstraktuje zadnjih 5% iz bolida s obzirom na okolnosti u timu. Razlika izmedju Mercedesa, Ferrarija i RBa je neznatna. Bukvalno samo setup i cuvanje guma ce odlucivat ko ce bit prvi konkurent McLarenu, barem u ovih prvih 5-6 utrka.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
MANIJACI JUG 1987
Kako Max prešiša crvene konzerve
Svi alarmi moraju biti upaljeni u RB-u. Daleko od toga da imaju kantu od bolida, nego samo nakon ovih godina nismo navikli gledati da nemaju konkurentan bolid. Prošlogodišnji odlasci su ostavili teške udarce na ekipu koja se oslanjala na te ljude koji su otišli, tako da ne bi ni trebalo čuditi što su ovakvi i da će im trebati vremena da se konsultuju. Lawson se ponovo pokazao fulom, jer realno je od svih rookija najgore rezultate postigao u ova dva vikenda, ne brojeći što je završio ispred Bortoleta koji ima najgori bolid. Red Bull ne može ispod 4. mjesta u konstruktorima, ali svejedno, mislim da ako i naprave konkurentan bolid makar do 10. utrke, morat će postaviti nekog bržeg u ekipu.
Ponajviše u ove dvije utrke mi je žao dva DNF-a Alonsa. Vjerovatno ga i godine stižu, neke male nadogradnje definitivno jesu dobili u odnosu na drugi dio prošle sezone, ali nikako da se izbori Alonso, dok s druge strane Stroll itekako se vraća u formu.
VCARB definitivno najgoru strategiju ima od svih ekipa.
I za kraj, Pijastriju

Svi alarmi moraju biti upaljeni u RB-u. Daleko od toga da imaju kantu od bolida, nego samo nakon ovih godina nismo navikli gledati da nemaju konkurentan bolid. Prošlogodišnji odlasci su ostavili teške udarce na ekipu koja se oslanjala na te ljude koji su otišli, tako da ne bi ni trebalo čuditi što su ovakvi i da će im trebati vremena da se konsultuju. Lawson se ponovo pokazao fulom, jer realno je od svih rookija najgore rezultate postigao u ova dva vikenda, ne brojeći što je završio ispred Bortoleta koji ima najgori bolid. Red Bull ne može ispod 4. mjesta u konstruktorima, ali svejedno, mislim da ako i naprave konkurentan bolid makar do 10. utrke, morat će postaviti nekog bržeg u ekipu.
Ponajviše u ove dvije utrke mi je žao dva DNF-a Alonsa. Vjerovatno ga i godine stižu, neke male nadogradnje definitivno jesu dobili u odnosu na drugi dio prošle sezone, ali nikako da se izbori Alonso, dok s druge strane Stroll itekako se vraća u formu.
VCARB definitivno najgoru strategiju ima od svih ekipa.
I za kraj, Pijastriju

63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Hajde da si rekao za Ferrari ili Mercedes, ali za Mclaren znaš da to nije istina.AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2025, 10:02Zato je u stintu na hardu bio dijelom vjerovatno i najbrzi bolid na stazi. Normalno da nece bit u top 3 konstruktora, kad je drugi vozac totalno nebitna stavka u timu. I McLaren bi bio treci u poretku konstruktora, da im je drugi vozac Doohan i da testira dijelove za Norrisa.AA23 je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:50U prvom dijelu utrke Tsunoda i Antonelli imali sličan pace ko Max. Nigdje ih nije bilo, +5.5s iza Ferrarija prije zaustavljanja, Lec ga ostavljao 0.5s po krugu.AshburtonG je napisao/la: ↑23 mar 2025, 09:46Piastri odlican. Nisu covjeka nijednom prikazali do prolaska kroz cilj.![]()
Max je trenutno svakako najbrzi vozac grida ali s druge strane bilo bi cudno da ne ekstraktuje zadnjih 5% iz bolida s obzirom na okolnosti u timu. Razlika izmedju Mercedesa, Ferrarija i RBa je neznatna. Bukvalno samo setup i cuvanje guma ce odlucivat ko ce bit prvi konkurent McLarenu, barem u ovih prvih 5-6 utrka.
Da baciš Doohana sad bi se ganjao u top 5, prebrutalan bolid koji nema apsolutno nikakvu degradaciju guma u posljednjih 15 utrka sigurno.
Danas i u sprintu su imali donekle, ali ljudi su toliko dominantni da prosječni Norris može da kuca +25 u odnosu na prateće.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
MANIJACI JUG 1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.