Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la miki_92 » 28 maj 2021, 17:05

jasmin10 je napisao/la:
28 maj 2021, 13:26
Drug uzeo s21 ultra. onako na prvu mobitel je vrh.
pa ono za te pare cudo bi bilo da nije :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 maj 2021, 18:55

miki_92 je napisao/la:
28 maj 2021, 17:05
jasmin10 je napisao/la:
28 maj 2021, 13:26
Drug uzeo s21 ultra. onako na prvu mobitel je vrh.
pa ono za te pare cudo bi bilo da nije :mrgreen:
To da :D
Ali prije njega imao s20 plus i razocarao se bas. Kaze ocajan telefon.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 03 jun 2021, 22:23

rodjenje drugog applea po unifikaciji jednog software-a na uredjaje samo na kvadrat tkzv. one super device :think: :hmmmmm:
ako ovo uspiju progurati a velike su sanse da hoće poznavajući njihov uspon ova integracija zvuci haos primamljivo i sto je najjace harmony os ce dobiti uredjaji do p10 sto je za svaku pohvalu :clap:

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 04 jun 2021, 00:17

Ovo ako ne bude drugi iOS onda stvarno ne znam sta ce biti. Go Harmony!

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 04 jun 2021, 02:16

ima bas apple stvari koje su dovedene bas do tančine od jednostavnosti samog koda gdje moze ic od blendera do auta i izmedju sve ostalo do toga da ti mobitel moze biti super device gdje sa lakocom mozes se spajati na ostale periferne uredjaje kao dronove, ekrane , ventilatore, zvucnike sve iz kontrolnog panela
ako uspiju u naumu da se mogu sve Android aplikacije na njega instalirati kao i do sada i da nekako u budućnosti dobiju samo Google apps dobili smo nenadano novi Apple jer je falila jos jedna tvrtka pored Applea koja je vrhunska u tome da si vezan samo za jedan ekosistem i da je u njemu sve seamless

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 jun 2021, 23:12

Robust je napisao/la:
04 jun 2021, 02:16
ima bas apple stvari koje su dovedene bas do tančine od jednostavnosti samog koda gdje moze ic od blendera do auta i izmedju sve ostalo do toga da ti mobitel moze biti super device gdje sa lakocom mozes se spajati na ostale periferne uredjaje kao dronove, ekrane , ventilatore, zvucnike sve iz kontrolnog panela
ako uspiju u naumu da se mogu sve Android aplikacije na njega instalirati kao i do sada i da nekako u budućnosti dobiju samo Google apps dobili smo nenadano novi Apple jer je falila jos jedna tvrtka pored Applea koja je vrhunska u tome da si vezan samo za jedan ekosistem i da je u njemu sve seamless
pa sve ja to imam sa google home app. kontrolisem svjetla, zvucnike + google routines za puno bolje automatsko iskustvo bez ikakvih naknandih kontrola u smislu kad ujutro me alarm probudi da moram pitati kakvo je vrijeme napolju, da mi pusti muziku i slicno.

harmony nista novo ne donosi, to je sve donio android, koji je skalabilan od mikrovalne preko telefona, televizora do frizidera, a upravo je i harmony forkani android, sto vec svako to zna.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 04 jun 2021, 23:32

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
04 jun 2021, 23:12
Robust je napisao/la:
04 jun 2021, 02:16
pa sve ja to imam sa google home app. kontrolisem svjetla, zvucnike + google routines za puno bolje automatsko iskustvo bez ikakvih naknandih kontrola u smislu kad ujutro me alarm probudi da moram pitati kakvo je vrijeme napolju, da mi pusti muziku i slicno.

harmony nista novo ne donosi, to je sve donio android, koji je skalabilan od mikrovalne preko telefona, televizora do frizidera, a upravo je i harmony forkani android, sto vec svako to zna.
znam da je forkovani android i to najofirnija kopija svakako je aosp i bit svega zbog toga su mi i preglupe sankcije koje su im udarene na prvom mjestu demokratija dok igras po nasim zicama

a sto se tice harmonya upravu si za google home app i ja kontrolisem google home mini iako ima prednosti ta app ima i svojih mana ja na pixelu 3xl i sad na zamjenskom mi a2 imao sam fazon gdje se home mini nije htio spajati na app kad bi ga ponio negdje kod nekoga na tudji Wi-Fi sto me nervira dan dns

zbog toga mi se harmony svidja iako sad ima milion android proizvodjaca nema nijedan koji ima full integraciju sistema kao sto ima Apple , sto se toga tiče Apple je kralj kad vidis kako jednostavno se uparuju sluse na mob, laptop, tab zato mi kao alternativa Appleu se cini zanimljiva

niko do sada nije uspio napraviti konkurenciju Google i Apple da ih uzdrma malo vidjeti cemo hoce li Huawei uspjeti jer je bolje kad ima vise konkurencije imaju hardwersko znanje vidjecemo hoce li software uspjeti izgurati to i koje ce stanje sa app biti

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 jun 2021, 00:34

niko nije kriv drugima sto ne rade integraciju kao apple, apsolutno niko. nego drugi cekaju da apple skrši pare na research i da se pocne kopirati, na osnovu cega su se kinezi prvenstveno izdigli.

eto ti primjera nekada microsofta sa windows phoneom i windows os-om. toliko obecavajucih integracija i na kraju veliko nista.

sve u svemu meni je ovo izmisljanje tople vode, ne kontrolises uredjaje kroz aplikaciju ali kontrolises kroz control centar.

mada opet, podrzavam svaki vid zdrave konkurencije, mene licno nikad nije nesto privlacio appleov ekosistem iako mi je super, ali totalni mi je svejedno, bio u njemu ili van njega, ja sam oduvijek volio neki diversity, sve za sebe, telefon, laptop, tablet, samo neka mi osnovne stvari obavlja.

jedna stvar sta mi je super bila jeste dok sam slusao podcaste na iphoneu dok idem na posao. Kad dodjem na posao, otvorim laptop i tamo pritisnem play i nastavim gdje sam stao. I odgovaranje iMessage poruka na macbooku.

Ono što mene najviše uzbuđuje je recimo sa Android 12 bi trebali dolaziti apdejti preko Play Storea, i tako zaobići retardirane operatere.

I nekako mi je opet logicno da se više raduješ Fuchsiji nego ovom forkanom androidu ;)

malo sam ja zakržljao u svemu ovome, dosta slabije pratim ovu scenu, mene puno više brine right to repair, nedostatak komponenti za popravak uredjaja, tesko doci do oem dijelova na trzistu. oštetiš ekran, popravak košta pola samog telefona.

isto tako raduju me ovi novi form factory, jedva cekam ove rollable telefone, koji ce se moci razvuci kad zatreba veci zaslon. mada je ovo sad vec off topic onog sto smo zapoceli.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 05 jun 2021, 09:35

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
05 jun 2021, 00:34
niko nije kriv drugima sto ne rade integraciju kao apple, apsolutno niko. nego drugi cekaju da apple skrši pare na research i da se pocne kopirati, na osnovu cega su se kinezi prvenstveno izdigli.

eto ti primjera nekada microsofta sa windows phoneom i windows os-om. toliko obecavajucih integracija i na kraju veliko nista.

sve u svemu meni je ovo izmisljanje tople vode, ne kontrolises uredjaje kroz aplikaciju ali kontrolises kroz control centar.

mada opet, podrzavam svaki vid zdrave konkurencije, mene licno nikad nije nesto privlacio appleov ekosistem iako mi je super, ali totalni mi je svejedno, bio u njemu ili van njega, ja sam oduvijek volio neki diversity, sve za sebe, telefon, laptop, tablet, samo neka mi osnovne stvari obavlja.

jedna stvar sta mi je super bila jeste dok sam slusao podcaste na iphoneu dok idem na posao. Kad dodjem na posao, otvorim laptop i tamo pritisnem play i nastavim gdje sam stao. I odgovaranje iMessage poruka na macbooku.

Ono što mene najviše uzbuđuje je recimo sa Android 12 bi trebali dolaziti apdejti preko Play Storea, i tako zaobići retardirane operatere.

I nekako mi je opet logicno da se više raduješ Fuchsiji nego ovom forkanom androidu ;)

malo sam ja zakržljao u svemu ovome, dosta slabije pratim ovu scenu, mene puno više brine right to repair, nedostatak komponenti za popravak uredjaja, tesko doci do oem dijelova na trzistu. oštetiš ekran, popravak košta pola samog telefona.

isto tako raduju me ovi novi form factory, jedva cekam ove rollable telefone, koji ce se moci razvuci kad zatreba veci zaslon. mada je ovo sad vec off topic onog sto smo zapoceli.
ma nije off topic rollable telefoni ce imati smisla tek kad skontaju ekran dovoljno izdrzljiv za to jer ovo sada sto ima samsung fold je dobar fazon a egzekucija losa onaj preklop preko sredine ekrana tako pod prstima nervira da nema sanse da bih sebe mogao vidjeti da ono svakodnevno koristim

a sto se tice right to repair u njesri smo samo takvoj po pitanju toga ne samo u mobilnoj industriji nego po svemu sreca naša pa smo u evropi i balkanu Amerika po tom pitanju je bas zaglibila . Al da treba dat dostupnost oem dijelovima to treba npr ja ne mogu vec pet mjeseci promjeniti zaslon na pixelu nemam ga gdje naci jeftinog i ako nadjem ta opcija nije isplativa

e ta integracija se i meni najvise dopada kod jabuke zato bi bilo top ako bi i Huawei to uspio odraditi a sto se tice 12ke napokon da su se sjetili da mogu security update da furaju kroz gp store i sto je super da su ubrzali nacin kako mob radi i da na pixelima popravljaju jos vise kameru

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 05 jun 2021, 10:00

Uzeo P40 lite, kod mene je vec nekih 10 dana. Mislim, za ovu cijenu ga mogu samo preporuciti svakome. Bolji budget phone mislim da se ne moze naci.
Ova instalacija google servisa se ispostavila tezom nego sto se na pocetku cinilo. Doduse moze se instalirati lako, ali ako imas odredjenu downgradeovanu verziju OS-a, a to ne zelim pa sam odustao. Neke igre mozes prekrizit, jer iako ih instaliras ili prebacis sa phone clone, opet ne mozes pokrenut ili zaglavi na loading screenu, ali dobra vecina funkcionise bez problema. Sto se tice ostalih apps tipa Instagram, FB, Viber, WhatsApp, sve funkcionise besprijekorno, dok za YouTube ima odlicna alternativa Youtube Vanced. Bukvalno bih je preporucio preko originalne YT aplikacije. Malo je login komplikovan, ali moze se izvesti.

Uglavnom, treba malo vremena da se navikne. Na pocetku mi je djelovalo syebano bez g-servisa, ali sada i ne primijetim razliku.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 07 jun 2021, 18:49

Poco X3 NFC,da ili ne ?

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 jun 2021, 18:52

Ako ti smetaju veliki telefoni, onda ne. Inače, dobar telefon. Koristim već nekoliko mjeseci i nemam zamjerki.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 jun 2021, 19:20

Aerials je napisao/la:
07 jun 2021, 18:52
Ako ti smetaju veliki telefoni, onda ne. Inače, dobar telefon. Koristim već nekoliko mjeseci i nemam zamjerki.
pa pravi je izazov naci nesto ispod 6.7" danas

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 07 jun 2021, 19:27

miki_92 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:20
Aerials je napisao/la:
Svi iPhonei su ispod. Kupujem mobitel a ne tablet/ciglu. Do 6 inch max vala.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 07 jun 2021, 19:51

Slazem se da 6.7'' nije neka kompaktnost pogotovo kod Xiaomi, al' vala ni npr. Iphone SE nije kompaktan ko ima vecu saku.. 12 mini jos nisam probao. S20/S21 sa 6.2'' meni vrlo kompaktni telefoni a njihov rang je Iphone 12 s 6.1''.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 07 jun 2021, 20:01

zenicanin je napisao/la:
07 jun 2021, 19:51
Slazem se da 6.7'' nije neka kompaktnost pogotovo kod Xiaomi, al' vala ni npr. Iphone SE nije kompaktan ko ima vecu saku.. 12 mini jos nisam probao. S20/S21 sa 6.2'' meni vrlo kompaktni telefoni a njihov rang je Iphone 12 s 6.1''.
Pa to je to otprilike, od 5.8 11 pro do nekih 6.2 kao 12 ili s21

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 07 jun 2021, 21:03

Pozdrav raja

Trebao bih uzeti novi mobitel. Baterija na trenutnom S8 gotova. Da li neko ima ili je imao priliku koristiti Samsung A52 ? Da li je za preporuciti i uzeti A52 ili A52 5G ? Razlika u cijeni je 50 €.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 07 jun 2021, 21:35

miki_92 je napisao/la:
07 jun 2021, 19:20
Aerials je napisao/la:
Ma nije samo to, telefon je i debeo i težak. Još kad se doda maska, neko možda i staklo, bude baš glomazan telefon.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 12 jun 2021, 10:31

Mobitel mi zastopa i sam se restartuje, radi par minuta i opet ispočetka. Sta bi moglo bit, matična možda? 🤔

Samsung Galaxy A51 je u pitanju.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 20 jun 2021, 11:03

jel ovaj Exynos 990 bas toliko smece

konto uzet' ovaj S20 FE ali kako procita/pogleda par recenzija nabi mi neku sumnju :rol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.