BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 22 okt 2013, 23:57

Samo nam je i na ovoj temi falilo prepucavanje na relaciji Arsenal-Bayern :roll:

Kao prvo...smijesno je ovo pljuvanje po Weidenfelleru.Covjek zadnje 2-3 sezone brani fenomenalno a prosle sezone je bio i najbolji golman u ligi prvaka.

Utakmica odlicna iako za 90 minuta nismo vidjeli 100% priliku(osim golova).Arsenal je najbolje prilike imao sutevima iz vana(Rosicky,Cazorla) a i nasa najbolja je vjerovatno onaj sut Reusa iz prvog poluvremena.

Bender prekucao,Sahin odlican...stoperski tandem dosta traljavo iako je Hummels zasluzio medalju za ono spasavanje gola kod suta Rosickog.Reus mangupsk,Miki rutinski kod prvog gola a kad Lewandowski iskoristi prvu priliku jasno da je da su 3 boda sigurica.
Hare_BvB je napisao/la: Arsenal se malo osilio u poslijednjih 20-ak minuta, te se krenuli s previse ljudi naprijed sto je uredno kaznjeno.
Pomalo naivno...njima bi bod vise znacio nego BvB-u,ovako su dopustili da prime gol na kontru u 84.-oj minuti...hvala im na tome u svakom slucaju.

P.S.Zanimljivo je kako pojedini Arsenalovci smatraju da je BvB pretrcala vise jer je vise htjela pobjedu...ne znaju oni kakva je ovo masinerija :D Dovoljno je reci da smo protiv Marseille-a u Dortmundu pretrcali 10 km vise nego veceras. 8-)

Razocarao me mrtvi Marseille...bice u ovoj grupi borbe za svaki bod i to na najvisem mogucem nivou.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 23 okt 2013, 00:01

Evo da cestitam na pobjedi. ;) Dali je zasluzena ili nije sada cak i nije bitno. Mi cemo govoriti da nije Vi da jeste i tako u krug.

Inace Dortmundovi fanovi su jos jedini sa kojima nismo u ratu na forumu i nadam se da ce tako ostati...
:lol: :lol:

Pozdrav i vidimo se na revansu, nadam se da prolazimo i jedni i drugi.
Veceras me najvise razocarao mrtvi Marsej koji ne moze ni do boda kod kuce... :oops: :oops:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 23 okt 2013, 00:02

Moj @adnane bice zahebano ali zapamti jedno...na Napolitancima cemo se iskaliti,hebacemo im nanu nanulicu! ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 okt 2013, 00:10

adnan24 je napisao/la: P.S.Zanimljivo je kako pojedini Arsenalovci smatraju da je BvB pretrcala vise jer je vise htjela pobjedu...ne znaju oni kakva je ovo masinerija :D Dovoljno je reci da smo protiv Marseille-a u Dortmundu pretrcali 10 km vise nego veceras. 8-)

Razocarao me mrtvi Marseille...bice u ovoj grupi borbe za svaki bod i to na najvisem mogucem nivou.
Jarane prije par dana si stavio kako nisu dobro fizicki spremljeni, sad odjednom druga prica. I jos jedna stvar, porediti Franzuce i Engleze po spremi je ipak smijesno.

Ali da ne raspravljamo u nedogled, tri boda idu u Njemacku, cestitam i sretno. Nije lose biti ni drugi iz Arsenala :mrgreen: :mrgreen: Salim se malo, ali nece Arsenal biti slab ni u gostima(ni u Njemackoj niti u Italiji).
Celik!3,2,2.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 okt 2013, 00:12

Čestitam na pobjedi, vi ste pošteni ljudi/forumaši uglavnom.
Sve najbolje i sretno u daljnem qaranju nejakih kobasičara.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 okt 2013, 00:15

Čestitam Žuti. Nisam gledao utakmicu, ali čujem da ste ih dobili na stari Njemački fol, trku.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 okt 2013, 00:17

smopiBVB je napisao/la:Moj @adnane bice zahebano ali zapamti jedno...na Napolitancima cemo se iskaliti,hebacemo im nanu nanulicu! ;)
Nadam se da si upravu ali nemoj zaboraviti da i dalje igramo bez Gundogana i da na defanzivne formacije i nemamo bas pravi odgovor, a Napoli ce vjerovatno tako igrati na Westfalenu.
AllGunsBlazing je napisao/la: Jarane prije par dana si stavio kako nisu dobro fizicki spremljeni, sad odjednom druga prica.
Jbg. to je druga stvar...tu se radi o trenutnim povredama i nedovoljno spremnim pojedincima ali ovaj broj kilometara od veceras nije nista novo za BvB-vec 3 godine "pretrcavamo" protivnike.

@arsenalovci

Posteno od vas...nadam se da ce se oba tima naci u zdrijebu za 1/8 finala.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 okt 2013, 00:21

Ma dobro niko nije rekao za pretrcavanje, ali 10 km vise je ipak puno.
Celik!3,2,2.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 okt 2013, 00:27

Čestitke. Ovom pobjedom su vam vrata drugog kruga široko otvorena... Sve je vašim rukama sada, sretno i dalje ...
Agieren statt reagieren

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 23 okt 2013, 00:34

smopiBVB je napisao/la:Moj @adnane bice zahebano ali zapamti jedno...na Napolitancima cemo se iskaliti,hebacemo im nanu nanulicu! ;)
Nista od toga vjeruj mi.
embrace the chaos

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 23 okt 2013, 06:18

Nemoj druze ti ko Bosanac o finansijama pricat Njemcu...!!!
"druze" rokni se :roll:

najjacajezenica
Kontakt:

Post Postao/la najjacajezenica » 23 okt 2013, 06:32

ranije sam pito mozel mi iko dat razlog zbog nadimka milioneri...??
imal koga :lol:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 23 okt 2013, 07:54

najjacajezenica je napisao/la:ranije sam pito mozel mi iko dat razlog zbog nadimka milioneri...??
Taj nadimak za Borussiju više (već dugi niz godina) nije aktualan, osim u glavama nekolicine sportskih kvazinovinarčića iz BIH. Recimo u Hrvatskoj nikad nisam pročitao da se BVB tako naziva.
Gunner4 je napisao/la:Evo da cestitam na pobjedi. ;) Dali je zasluzena ili nije sada cak i nije bitno. Mi cemo govoriti da nije Vi da jeste i tako u krug.
Ja sam kad je Lewa zabio rekao da nismo zaslužili pobjedu, ali ja sam pod maksimalnim adrenalinom maksimalno kritičan prema BVB-u. Nakon pogledanih sažetaka ipak mislim da se ne može prigovoriti na naš rezultat, iako je Arsenal bio za nijansu opasniji.
adnan24 je napisao/la:Samo nam je i na ovoj temi falilo prepucavanje na relaciji Arsenal-Bayern :roll:
Meni je fora kako ove Baye imaju toliku potrebu dolaziti na naš topic kad got se nešto oko BVB-a zbiva. Ne znam dal itko od naših piše na njihovome, jer tamo nisam provirio ima bar mjesec dana. 8-)
Semir bvb je napisao/la:Baci Scheisse da se igramoooo, igramooooo.... 8-)
Sad je prilika za pregaziti Štrumpfove i vratiti im za lani. Ova pobjeda će (barem meni osobno) malo značiti ako za vikend izgubimo od najmržeg rivala.

Pe. Es.
Julian Brandt je se po svoj prilici odlučio za transfer u najbolji i najcool njemački klub, iako su ga lovili i kravari i još neki.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 okt 2013, 08:17

Blaszczykowski je napisao/la:Taj nadimak za Borussiju više (već dugi niz godina) nije aktualan, osim u glavama nekolicine sportskih kvazinovinarčića iz BIH. Recimo u Hrvatskoj nikad nisam pročitao da se BVB tako naziva.
Iskreno, ja sam pročitao i u srbijanskim i u hrvatskim medijima Milioneri. Možda nisi dobro čit'o. :mrgreen:

Male su šane, ali iste svakako postoje. Zamislite situaciju da na kraju Dortmund, Arsenal i Napoli skupe po 12 bodova i da se pravi mini tabela sa ova tri tima. :mrgreen: Što bi to bilo preyebeno. :mrgreen:

U svakom slučaju, Dortmund ima sve u svojim rukama/nogama. Dvije tekme kući protiv rivala i gostovanje Marseilleu. Ukoliko dobiju Arsenala, već su obavili pola posla. Napoli je drugačija ekipa kad igraju na San Paolu i van njega. :mrgreen:

I dalje navijam da Dortmund i Napoli prođu grupu. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 23 okt 2013, 08:28

Monolog je napisao/la:
Blaszczykowski je napisao/la:Taj nadimak za Borussiju više (već dugi niz godina) nije aktualan, osim u glavama nekolicine sportskih kvazinovinarčića iz BIH. Recimo u Hrvatskoj nikad nisam pročitao da se BVB tako naziva.
Iskreno, ja sam pročitao i u srbijanskim i u hrvatskim medijima Milioneri. Možda nisi dobro čit'o. :mrgreen:
U hrvatskim medijima sumnjam da si to mogao pročitati, srpske ne pratim. U hrvatskim medijima imaju drugu mantru kada je riječ o Borussiji, a ta je da se obavezno u članku o BVB-u spomene kako su bili na rubu propasti, a u novije vrijeme i to kako je Perišić igrao za njih i zbog nestrpljenja otišao (uz jasnu konkluziju da bi danas, nakon odlaska Jude, bio starter :lol: ).
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 okt 2013, 09:26

Klare je napisao/la:
bvb09_manijak je napisao/la:o pretrcanim kilometrima ne treba ni govorit- 10 cijelih km vise od Arsenala :o
Više trke nego pameti.
ili
Ko nema u glavi, ima u nogama. :mrgreen:
ili
Pametni razmišljaju budale trče. :lol:

E ovako, na našoj(Bayinoj)temi napisah kako nas jedino vi možete nekako na trehu uzeti, pomrsiti račune.

No očito da sam bio u krivu! :idea:

Ako ste protiv ovog navikanog(sasvim bespotrebno) Arsenala, osrednjeg tima, izdržali 60 min., vjerujem da bi protiv Baye uzavrele mašinerije jedva na poluvrijeme išćerali. 8-)

ps:Čestitke na pobjedi, baš mi je drago, navijao sam za vas...
8-) :mrgreen:
uvazeni kolega, treba li napominjati da se slazem sa svakom recenicom?!
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 okt 2013, 10:10

najjacajezenica je napisao/la:ranije sam pito mozel mi iko dat razlog zbog nadimka milioneri...??
Jel vas dvojica stvarno mislite da ste pametni i da znate kako treba a da Njemac ne zna ?
ovaj jos + iz zenice , boze zdravlja !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 okt 2013, 11:52

Monolog je napisao/la: I dalje navijam da Dortmund i Napoli prođu grupu. 8-)
Tj da Arsenal ne prođe :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 okt 2013, 13:05

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Monolog je napisao/la: I dalje navijam da Dortmund i Napoli prođu grupu. 8-)
Tj da Arsenal ne prođe :mrgreen:
I da Marsej ne prodje :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 okt 2013, 15:38

skupili nes love, poceli s qrcit i propali otprilike ko grcka. bayern ih spasavo. :mrgreen:
a nadimak je i dalje aktuelan. zadnji put je ispo iz usta marsela rajfa u emisiji sky 90. 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.