FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)
Moderatori/ce: insider,ribery,rio_Ferdy88
Re: FINALE SP 2018! (i utakmica za 3. mjesto)
Za kraj, zasto bi neko morao navijati za komsije?
Takodje, zasto nekome smeta ako neko navija za komsije?
P.S. Vidim ima uvrijedjenih Hrvata pa kazu "idite u Francusku na more slijedece godine".
Jarane, ja na to more dodjem i debelo platim. Nista mi ti ne das dzaba, cak i preplati.
Takodje, zasto nekome smeta ako neko navija za komsije?
P.S. Vidim ima uvrijedjenih Hrvata pa kazu "idite u Francusku na more slijedece godine".
Jarane, ja na to more dodjem i debelo platim. Nista mi ti ne das dzaba, cak i preplati.
Ne mrzimo mi Hrvatsku, gluho bilo, mrzim politiku koju gaje prema BiH, mrzimo anti BiH skandiranja u vlastitoj drzavi, mrzimo da djecaka odgajaju mrznjom prema domovini i da isti skandira na najvecu BiH bol i ranu. Mi ne mrzimo Hrvatsku, mi volimo BiH.
Zadnja izmjena: benko21, dana/u 15 jul 2018, 21:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Apsolutno netacno. Hrvatski su drzavljani jer im je ratna politicka prevara omogucila to. Uz minimalne zahtjeve mozes postati hrvatski drzavljanin iako veze nemas da tom drzavom. To se vjerski odradilo da se Bosna oslabi i podijeli. Veliki broj tradicionalnih muslimana i ljudi koji ni ne mogu imati veze sa Hrvatskom mogu dobiti drzavljanstvo uz malo truda, naravno, najvise se uzima radi EU papira. Malo teze i duzi je proces nego prije ali mogu. Prije toga su se svi nazivali Bošnjacima. Preko noci su postali ono sto ne mogu biti. Veliki katolicki svecenici su se najvise od svih borili za bosanski jezik i sam pojam neceg bosanskog, knjige pisane o tome. Licno mi je drazi naziv Bosanci ali u tom periodu je tako bilo i to su ti osnovne historijske cinjenice koje su svima dostupne, to cak i nije toliko davno bilo u poređenju sa nekim drugim događajima.Ferdo je napisao/la:Da glume vece katolike od Pape, to je istina. Da glume vece Hrvate od Zagrebcana i to je istina. Isto kao sto Bosnjak iz Sandzaka glumi veceg muslimana od nekog muslimana iz Turske ili vecu Bosnjacinu od nekog Bosnjaka iz Tuzle i Sarajeva. Tako je to. Ali da nemaju veze s Hrvatskom je smijesno reci. Kako bola nema svi do jednog hrvatski drzavljani i pripadnici hrvatskog nacionalnog korpusa vec 110 godina (kad su nacije i nastajale na ovim prostorima).COYS je napisao/la:Glume vece katolike od Pape. Imaju veze sa susjednom Hrvatskom kao i ja, tj. nikakve.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jeftinija je Francuska svakakoEvander je napisao/la: Jarane, ja na to more dodjem i debelo platim. Nista mi ti ne das dzaba, cak i preplati.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
25 - Only Brazil in 1970 (25 years & 9 months) have won the World Cup with a younger squad than France in 2018 (25 years & 10 months) - couting only the players who played at least one game during the edition.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
-
samoposmatram
- Kontakt:
Realno imali su ekipu za svijetskog prvaka, ali su skocili u gol bez lopte. Protiv engleza Vrsaljko, Lovren i Vida su vise licili na UFC-borce nego na fudbalere. Danas su bili bukvalno trijezni! Modric protiv engleza je znao sta ce sa loptom pri svakom posjedu, danas je kasnio pri svakom predavanju lopte.Esport je napisao/la:Glupo su ušli u drugo poluvrijeme i zato su kažnjeni.samoposmatram je napisao/la:Hrvati gube protiv samih sebe. U glavi se vec vidili kao prvaci. Jedan gol jos uvijek moze okreniti situaciju.
Ali očit je nedostatak snage
Strinic povrijedjen igra u prvoj postavi, a Pivaric nista losije nije odigrao na SP!
Dalic se prepao titule i noge mu se odsjekle. Svima manje vise. Jedino Perisic, Mandzukic i Rakitic su odigrali ovu utakmicu na svome nivou.
Kako god na kraju mi je krivo, ali cestitke vatrenim na najvecem sportskom uspjehu nakon Gorana!
Kylian Mali će postati Kylian Veliki.
Kylian Mbappé has completed 32 dribbles at the 2018 World Cup, highest tally for a French player in a single edition since Opta analyses the competition (1966).
52 - N'Golo Kanté has made 52 recoveries at the 2018 World Cup, a record for a French player in a single edition since 1966. Spatial.
- robertkosar
- Kontakt:
Potpisujem profesoreProfesor je napisao/la:Ne mrzimo mi Hrvatsku, gluho bilo, mrzim politiku koju gaje prema BiH, mrzimo anti BiH skandiranja u vlastitoj drzavi, mrzimo da djecaka odgajaju mrznjom prema domovini i da isti skandira na najvecu BiH bol i ranu. Mi ne mrzimo Hrvatsku, mi volimo BiH.
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Vidi se koliko ih mrzimo, u gradovima gdje su Bosnjaci vecina nema kafica koji nije slavio svaku pobjedu, SVAKU. Thompson bio jednako slusan kao i medju hrvatskim stavnovnistvom.Popaj78 je napisao/la:A mozda neki hrvat misli ma kakva bih vidi koliko nas mrze??Profesor je napisao/la:Kako da navijam za komsije kad me u svakom danom momentu degradiraju, sa svakim korakom provociraju, vode antibosansku-hercegovacku politiku. U prijevodu yebu kako stignu.
Samo BiH i ljiljani!!!![]()
A nema utakmice da mi nije izletio klip nekog fasistickog orgijanja u Hercegovini. Ali sta ces, izolovani slucajevi. Uvijek izolovani. I nema tog slucaja a da nije popracen komentarima tipa "ok, ovo je lose ali ovo ti je kao i kod nas kad...." pa navede nesto sto su navodno Bosnjaci uradili, a nisu.
Uvijek to neko izjednacavanje. Kakav tupav mentalitet.
Naravno da ima svakakvih bolesnika na svim stranama ali ili sam ja coravi glupan kojem mediji peru mozak ili neko drugi to radi puno vise i cesce od nas.
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
To je to.Artetitis je napisao/la: Ne pamtim kad je neko zasluženije uzeo titulu - dobili Messijevu Argentinu, dobili sjajni Urugvaj, dobili jaku Belgiju i, na kraju, odličnu, neumornu Hrvatsku sa najboljim veznim redom prvenstva. Mbappe fenomenalan, Pogba isto tako, Varane najbolji defanzivac prvenstva.
Inače, ovo finale me podsjetilo na duel Reala i Liverpoola u finalu LP. To je taj odnos snaga bio otprilike.
Ono što je super Francuzima je to da ova ekipa još nije na svom vrhuncu. Tek sljedeća dva velika takmičenja su apsolutni favoriti.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
COYS je igrač iz sjene, ne vidi se a najviše radi, moderni Elvir RahimićRokoko87 je napisao/la:Njemu je sve oproštenoharden je napisao/la:Lako je poslije bitke biti heroj, nije se ni pojavio na utakmiciRokoko87 je napisao/la: Evo ga, ide glavom gdje neki ne smiju rukom
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Sila bavarska.
10 - Corentin Tolisso completed the run of 10 consecutive World Cup finals with at least one Bayern player involved. The last World Cup Final without any Bayern player took place in 1978 (Argentina vs. Netherlands).
Sreća pa bošnje nemaju taj kompleks hercegovaca da budu veći hrvati nego što su pravi hrvati. Tipa prema Turskoj. Tipa kroz haman čitavu historiju 
Bez srljanja. Rutinski.
100% - All of France's 6 shots (excl. blocked) in the #WorldCupFinal were on target: they are the only side to record a 100% shooting accuracy in a #WC2018 game. Perfect.
Kamenjar nije Kroacija, već sam pisao da su kamenjari premećen narod i da ne treba na osnovu toga suditi o Hrvatskoj, a i Hrvatska nam je valjala u ratu kako god okreneš, i šta sad treba im svima yebavat mater zbog kamenjara
Ni 5 odsto kao bosnjacki hrvati il srbiBlejzer10 je napisao/la:Sreća pa bošnje nemaju taj kompleks hercegovaca da budu veći hrvati nego što su pravi hrvati. Tipa prema Turskoj.
Previse nesreće, jbga. Prvi gol autogolom, plus nije bio faul. Onda penal li la, al stas. Bolji Francuzi realno.
Drugi na svijetu, ponos
Drugi na svijetu, ponos
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Lillard je napisao/la:Previse nesreće, jbga. Prvi gol autogolom, plus nije bio faul. Onda penal li la, al stas. Bolji Francuzi realno.
Drugi na svijetu, ponos
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Prostudirali su i iskoristili Subinu slabu tačku, šuteve u okvir.TonySosa je napisao/la:Bez srljanja. Rutinski.
100% - All of France's 6 shots (excl. blocked) in the #WorldCupFinal were on target: they are the only side to record a 100% shooting accuracy in a #WC2018 game. Perfect.
Realno, Francuzi prvenstvo uzeli rutinski, baš onako kako se jedno takmičenje ove vrste i osvaja. Na prekide i strogu disciplinu nazad. Nisu igrali ništa lijepo i bajno, ali su im i svi protivnici igrali još manje. To ti je kad imaš jak sastav i (prvenstveno) onakav vezni red. Na kraju ispade, Meza, Acuna i Pavon im najviše zaprijetili.
Hrvatima historijski rezultat. Prije početka, malo ko je ovo očekivao. Dobra su ekipa i bili su neki potajni favorit, ali nisu predviđani ni u top 7-8 pogotovo nakon turbulencija, baraža i čega sve ne.
Sve u svemu, odlično prvenstvo, bilo je svega. Organizaciono definitivno najbolje ikad.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Kako Bosnjaci kao Bosnjaci mogu glumiti vece Turke od Turaka iz Turske? Naravno da ima turkofila ali ta turkofilija se ogleda u tome da su Turci braca, zastitnici, braca muslimani i slicno a ne u tome da im je Turska domovina i slicno. To naravno nema ni smisla.Blejzer10 je napisao/la:Sreća pa bošnje nemaju taj kompleks hercegovaca da budu veći hrvati nego što su pravi hrvati. Tipa prema Turskoj. Tipa kroz haman čitavu historiju
Uopste ne razumijem kako se tu moze povuci paralela. Moze se porediti mozda sa Bosnjacima u Srbiji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.