Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ne mogu (Teletovic+Djedovic+Domerkant+LeBron+Kobe)x2500000 biti dobri, kol'ko moze Kenan Bajramovic biti los!!! Jedina stvar kosarkaski koja je losija od Bajramovica je njegov prezimenjak na poziciji trenera Mensur!
A posto ce Bajramovic biti pozvan, jer boljeg nemamo (nemamo ni goreg) onda ja vjerovatno pauziram utakmice BiH na ovom EP jer nemam vise snage, zivaca ni volje da se nerviram!!!
A posto ce Bajramovic biti pozvan, jer boljeg nemamo (nemamo ni goreg) onda ja vjerovatno pauziram utakmice BiH na ovom EP jer nemam vise snage, zivaca ni volje da se nerviram!!!
Slazem se s postom iznad,no ja cu ipak biti tvrdoglavi Bosanac prvu utakmicu,i ako se tu nista ne pokaze,tu ce cirkus kosarke vezane za BiH zavrsiti sto se mene tice 
EDIT:ĐEDOVIĆ BRILJIRAO U TRIJUMFU LOTTOMATICE

EDIT:ĐEDOVIĆ BRILJIRAO U TRIJUMFU LOTTOMATICE
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
pa za igraca koji ima 12 poena i 5.3 skoka u EL stvarno je losmgogic je napisao/la:Ne mogu (Teletovic+Djedovic+Domerkant+LeBron+Kobe)x2500000 biti dobri, kol'ko moze Kenan Bajramovic biti los!!! Jedina stvar kosarkaski koja je losija od Bajramovica je njegov prezimenjak na poziciji trenera Mensur!
http://www.euroleague.net/competition/p ... ?pcode=TFL
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
inace
Grupac C: Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Makednija, BiH, Kvalifikant
puno zavisi od kvalifikanta i naseg rostera, ali mislim da su nam sanse preko 50% za ova dva tima jer makedonija je uvijek nastupala u najacem sastavu (sem ilijevkog), mi ne i drugacije igraju na strani nego kod kuce i te 2 pobjede bi moglo biti dovoljno za prolaz dalje i neko od gore navedenih, a ni gore navedeni nisu nepobjedivi
a sada sta ce biti zavisi puuuuuno od KSBiH hoce li ukupiti 90% igraca i napraviti i ozbiljne pripreme i ozbiljnu atmosferu
Grupac C: Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Makednija, BiH, Kvalifikant
puno zavisi od kvalifikanta i naseg rostera, ali mislim da su nam sanse preko 50% za ova dva tima jer makedonija je uvijek nastupala u najacem sastavu (sem ilijevkog), mi ne i drugacije igraju na strani nego kod kuce i te 2 pobjede bi moglo biti dovoljno za prolaz dalje i neko od gore navedenih, a ni gore navedeni nisu nepobjedivi
a sada sta ce biti zavisi puuuuuno od KSBiH hoce li ukupiti 90% igraca i napraviti i ozbiljne pripreme i ozbiljnu atmosferu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
@nermine,nerminh74 je napisao/la:pa za igraca koji ima 12 poena i 5.3 skoka u EL stvarno je losmgogic je napisao/la:Ne mogu (Teletovic+Djedovic+Domerkant+LeBron+Kobe)x2500000 biti dobri, kol'ko moze Kenan Bajramovic biti los!!! Jedina stvar kosarkaski koja je losija od Bajramovica je njegov prezimenjak na poziciji trenera Mensur!
Kenan u repki i u klubu su 2 igraca, ono o cemu govori mgogic je istina i to svi znamo, repka mu sluzi za divljanje.
Cuva Bog Zelju svog!
ima nekoliko postova u kojima ja, fera i jos neki pisemo o kenanu, ukratko on zavisi od trenera, e sada na kvalifikacijama je bio prva 4, dok sa mirzom i aBd-a sutonom, krupalijom, hodzicem, bavcicem, .. morao boriti za minutazu mozda bi bio onaj EL kenan, a jos sada se vodi 14 igraca i stvarno nevidim razloga sto nebi i on bio medju njima, naravno ako bude htjeomirzza je napisao/la:@nermine,nerminh74 je napisao/la: pa za igraca koji ima 12 poena i 5.3 skoka u EL stvarno je los
Kenan u repki i u klubu su 2 igraca, ono o cemu govori mgogic je istina i to svi znamo, repka mu sluzi za divljanje.
Pa ova grupa uopste nije neki bauk, ako se ne moze igrati sa crnogom gorom i makedonijom onda pishaj ti nas kolektivno, a hrvati su skroz neshto drugo od prije 5-8 godina, a ova grcka jeste favorit, al brate meni oni nimalo ne djeluju kao ovi super jaki, srbija, spanija, litva, slovenija...
koliko prolazi iz ovih grupa?
nema potpisa
3Admir_Sa je napisao/la:Pa ova grupa uopste nije neki bauk, ako se ne moze igrati sa crnogom gorom i makedonijom onda pishaj ti nas kolektivno, a hrvati su skroz neshto drugo od prije 5-8 godina, a ova grcka jeste favorit, al brate meni oni nimalo ne djeluju kao ovi super jaki, srbija, spanija, litva, slovenija...
-
- Kontakt:
Admir_Sa je napisao/la:Pa ova grupa uopste nije neki bauk, ako se ne moze igrati sa crnogom gorom i makedonijom onda pishaj ti nas kolektivno, a hrvati su skroz neshto drugo od prije 5-8 godina, a ova grcka jeste favorit, al brate meni oni nimalo ne djeluju kao ovi super jaki, srbija, spanija, litva, slovenija...
ne djeluju jaki ali mi djelujemo vrlo slabo
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma možemo mi dobiti Estoniju, Finsku, Farska Ostrva, Irsku, opet imamo iste probleme: katastrofalnu organizaciju, savez koji bi uništio i NBA ligu te famozne otkaze glavnih igrača(doduše, isti su usko povezani sa prva 2 problema).
Moram priznati da ne očekujem ništa od reprezentacije, niti imamo stručni kadar niti igrače koji su u stanju napraviti nešto vrijedno spomena. Dok to na papiru možda i izgleda dobro(naglasak na možda), u realnosti je to takav kratki spoj, da je to neviđeno.
Ukoliko nam se zvijezde smiluju, možda ćemo doći do historijske pobjede na EP, al' sve su prilike da ćemo opet biti kanta za nabijanje, jer smo gubili i od reprezentacija koje su košarkašku loptu vidjele prije 5-6 godina(Portugal).
Moram priznati da ne očekujem ništa od reprezentacije, niti imamo stručni kadar niti igrače koji su u stanju napraviti nešto vrijedno spomena. Dok to na papiru možda i izgleda dobro(naglasak na možda), u realnosti je to takav kratki spoj, da je to neviđeno.
Ukoliko nam se zvijezde smiluju, možda ćemo doći do historijske pobjede na EP, al' sve su prilike da ćemo opet biti kanta za nabijanje, jer smo gubili i od reprezentacija koje su košarkašku loptu vidjele prije 5-6 godina(Portugal).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
slazem se da nam je to najveci problem, ako bi se zaganjao kakav dobar shuter crnac, uz kvalitetan pristup i velik moral mozda bi se moglo neshto uraditkakavdanakneiskustvu je napisao/la:Admir_Sa je napisao/la:Pa ova grupa uopste nije neki bauk, ako se ne moze igrati sa crnogom gorom i makedonijom onda pishaj ti nas kolektivno, a hrvati su skroz neshto drugo od prije 5-8 godina, a ova grcka jeste favorit, al brate meni oni nimalo ne djeluju kao ovi super jaki, srbija, spanija, litva, slovenija...
bogami meni petorka djedovic-crnac-??-teletovic-varda ne izgleda loshe, plus bajramovic na klupi
koga mi sve imamo na dvici i trici od poznatijih, skroz sam ofalio

nema potpisa
-
- Kontakt:
Admir_Sa je napisao/la:slazem se da nam je to najveci problem, ako bi se zaganjao kakav dobar shuter crnac, uz kvalitetan pristup i velik moral mozda bi se moglo neshto uraditkakavdanakneiskustvu je napisao/la:Admir_Sa je napisao/la:Pa ova grupa uopste nije neki bauk, ako se ne moze igrati sa crnogom gorom i makedonijom onda pishaj ti nas kolektivno, a hrvati su skroz neshto drugo od prije 5-8 godina, a ova grcka jeste favorit, al brate meni oni nimalo ne djeluju kao ovi super jaki, srbija, spanija, litva, slovenija...
bogami meni petorka djedovic-crnac-??-teletovic-varda ne izgleda loshe, plus bajramovic na klupi
koga mi sve imamo na dvici i trici od poznatijih, skroz sam ofalio
ne djeluje loše ta petorka,ali znaš li grčku petorku i klupu?
đedović,ikonić,domercant,kojadinović
Nema niko bolji od ikonjica i kojadinovica

nema potpisa
-
- Kontakt:
Admir_Sa je napisao/la:Nema niko bolji od ikonjica i kojadinovica![]()
ja se sad ne mogu sjetiti nikog boljeg,zato ti i kažem da smo slabi,ikonić u slovenskoj ligi igra bolan,kud ćeš dalje,uz svo poštovanje
p.s.ja tek sad vidim da si ti u petorci đedovića stavio na playa,znaš da on nije play?
Zadnja izmjena: kakavdanakneiskustvu, dana/u 30 jan 2011, 23:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ne djeluje loše ni petorka: Ante Tomić, Luka Žorić, Marko Tomas, Bojan Bogdanović, Roko Leni Ukić jer je to Real Madrid, Zagreb ali traži ga Maccabi Tel Aviv, Real Madrid-Cibona-Fenerbahce, Real Madrid-Cibona-tko zna koji veliki klub, NBA-Fenerbahce
i još mnogi
ali oni su tu gdje jesu, 5.-6. a ne prvi ili u borbi za medalju. Treba biti realan. Hrvatskoj treba sreće da osvoji medalju ili medalje, a kamo li BH.
i još mnogi
ali oni su tu gdje jesu, 5.-6. a ne prvi ili u borbi za medalju. Treba biti realan. Hrvatskoj treba sreće da osvoji medalju ili medalje, a kamo li BH.
Momče Hercegovče
do mene je, znaci stavljam njega na dvicu i onda fali crnac shuter, al da nije sebican. ko je onda play, jel onaj Gordic jos dobar igrac?kakavdanakneiskustvu je napisao/la:Admir_Sa je napisao/la:Nema niko bolji od ikonjica i kojadinovica![]()
ja se sad ne mogu sjetiti nikog boljeg,zato ti i kažem da smo slabi,ikonić u slovenskoj ligi igra bolan,kud ćeš dalje,uz svo poštovanje
p.s.ja tek sad vidim da si ti u petorci đedovića stavio na playa,znaš da on nije play?

nema potpisa
-
- Kontakt:
Admir_Sa je napisao/la:do mene je, znaci stavljam njega na dvicu i onda fali crnac shuter, al da nije sebican. ko je onda play, jel onaj Gordic jos dobar igrac?kakavdanakneiskustvu je napisao/la:Admir_Sa je napisao/la:Nema niko bolji od ikonjica i kojadinovica![]()
ako ti kažeš za crnca šutera,ok,samo smo slabi na krilu,jer bi đedović tu trebao igrati,ne znam kolko on to može pokriti kvalitetno
gordić i đedović igraju zajedno u lotomatici iz rima,dobar je,nije loš
izvinavam se ali sto vi uporedzujete igrace BiH sa grckom ili npr. slovenijom, uporedju te ih sa makedonijom, crnom gorom i kvalifikantom, a ni gore navedeni + hrvatska nisu nepobjediviAdmir_Sa je napisao/la: [
do mene je, znaci stavljam njega na dvicu i onda fali crnac shuter, al da nije sebican. ko je onda play, jel onaj Gordic jos dobar igrac?
evo npr. hrvatska je veoma jaka na 1, 3 i 5, dok su najtanji na 2 pa onda 4 jos ih vodi slab trener vrankovic koj nije nista bolji od sabita, a vidis upravo na 2 (djedovi, domercant i ikonic) i 4 (teletovic, bajramovicc, hodzic, krupalija, ...) mi smo najaci
dok crnogorska se igra prvenstveno zasniva na pekovicu i nekim starijim igracima (jeretin,drobnjak) dasicu i dragicevicu jos vise nemaju vujosevica, a makedonija sveukupno ima 5 kvalitetnih igraca i to ilijevski, mceleb (ili neki drugi stranac),antic, gecevski i samardziski, a kvalifikant ce biti jedno slabuja repka, mada se i mi takvih moramo bojati
sta je lose u rosteru:
plejevi: vasiljevic (oko 11 pt. i 4,5 asi u ukrajini), gordic (lottomatica), nesovic (buducnos nlb) i princ (cedevita nlb)
suteri: djedovic (lottomatica), domercatn (spartak-rusija), ikonic (krka NLB inace ekipa koja je medju prvih 5 u NLB koja je 3 liga u europi!!!)
niska krila: kojadinovic (marusi grcka), halilovic (zagreb), masic (zagreb), tuljkovic (poljska) e tu smo radi izdajice hukica i slovenaca koji nam nedaju preldzica naklosiji, a mogli smo biti jaki
krilni centri: teletovic (caja laboral on je medju prva 3 krilna centra europe), bajramovic (rytas), hodzic (ncaa ima 20-tak koseva u prosjeku), ...
centri e tu imamo izvrsnog vardu i nazalost kikanovica koji dugo nije igrao i jazvina, ali ako uspiju nagovoriti sutona bicemo respektabilni
i onda vidjeti gdje nam skripi, tj. ko ce se odazvati, onda se pojacati strancem na pleju ili pod kosem
naravno vi sada mozete nabrojavati igrace spanije, srbije, ...., ali nama je cilj drugi krug (NE MEDALJE) sve ostalo je ekstra, a ako nam dodju glavni igraci, a svi su rekli da hoce, imamo realne sanse to uraditi
-
- Kontakt:
nerminh74 je napisao/la:izvinavam se ali sto vi uporedzujete igrace BiH sa grckom ili npr. slovenijom, uporedju te ih sa makedonijom, crnom gorom i kvalifikantom, a ni gore navedeni + hrvatska nisu nepobjediviAdmir_Sa je napisao/la: [
do mene je, znaci stavljam njega na dvicu i onda fali crnac shuter, al da nije sebican. ko je onda play, jel onaj Gordic jos dobar igrac?
evo npr. hrvatska je veoma jaka na 1, 3 i 5, dok su najtanji na 2 pa onda 4 jos ih vodi slab trener vrankovic koj nije nista bolji od sabita, a vidis upravo na 2 (djedovi, domercant i ikonic) i 4 (teletovic, bajramovicc, hodzic, krupalija, ...) mi smo najaci
dok crnogorska se igra prvenstveno zasniva na pekovicu i nekim starijim igracima (jeretin,drobnjak) dasicu i dragicevicu jos vise nemaju vujosevica, a makedonija sveukupno ima 5 kvalitetnih igraca i to ilijevski, mceleb (ili neki drugi stranac),antic, gecevski i samardziski, a kvalifikant ce biti jedno slabuja repka, mada se i mi takvih moramo bojati
sta je lose u rosteru:
plejevi: vasiljevic (oko 11 pt. i 4,5 asi u ukrajini), gordic (lottomatica), nesovic (buducnos nlb) i princ (cedevita nlb)
suteri: djedovic (lottomatica), domercatn (spartak-rusija), ikonic (krka NLB inace ekipa koja je medju prvih 5 u NLB koja je 3 liga u europi!!!)
niska krila: kojadinovic (marusi grcka), halilovic (zagreb), masic (zagreb), tuljkovic (poljska) e tu smo radi izdajice hukica i slovenaca koji nam nedaju preldzica naklosiji, a mogli smo biti jaki
krilni centri: teletovic (caja laboral on je medju prva 3 krilna centra europe), bajramovic (rytas), hodzic (ncaa ima 20-tak koseva u prosjeku), ...
centri e tu imamo izvrsnog vardu i nazalost kikanovica koji dugo nije igrao i jazvina, ali ako uspiju nagovoriti sutona bicemo respektabilni
i onda vidjeti gdje nam skripi, tj. ko ce se odazvati, onda se pojacati strancem na pleju ili pod kosem
naravno vi sada mozete nabrojavati igrace spanije, srbije, ...., ali nama je cilj drugi krug (NE MEDALJE) sve ostalo je ekstra, a ako nam dodju glavni igraci, a svi su rekli da hoce, imamo realne sanse to uraditi
neko je rekao da ni grčka ni hrvatska nisu nepobjediva pa sam zato ja spomenuo grčku i njenu petorku u raspravi sa @Admirom
sve je to super kad bi se svi koje si ti nabrojao pjavili na pripremama i igrali za repku,ali svi znamo da nema ništa od toga,uvijek neko iz nekog razloga odustane
bojan bogdanovic sigurno nije losiji od djedovica,domercanta,a posebno ne od ikonica,a dvicu moze igrati i marko popovic ili marko tomas...ante tomic(to je igrao u zagrebu i bio 2 puta najbolji igrac NLB-a),marko banic,kresimir loncar,pa cak i luka zoric mogu igrati 4,uz stanku baraca na 5,tako da ni tu BiH nema neku prednost(posebno ako teletovica i bajramovica ne krene sut,a to se vrlo cesto desava).teletovic bi bio odlican krilni centar,medjutim ako si gledo i jednu utakmicu teletovica u reprezentaciji,shvatio bi da on igra sve osim onog sto mu trener kaze.kao i bajramovic.kad se samo sjetim kako smo gubili utakmice,zato sto bajramovic gadja trice sa 9 metara...o playmakerima da i ne pricam,ukic ce da pojede gordica i princa.tog hodzica nisam gledao,al opet covjek ne igra na jakom univerzitetu(tipa north carolina,kansas,michigan itd.)da bi sad rekli da je zvijezda.al,dobro i srbija je bila puno jaca od hrvatske,pa su dobili samo 1 razlike(obrnuto u rukometu).u takvim utakmicama se svasta moze desit.mene je vise strah utakmica protiv crne gore i makedonije.njih cemo tesko pobijedit,tako da prognoziram 4.ili 5.mjesto u grupi.nerminh74 je napisao/la:izvinavam se ali sto vi uporedzujete igrace BiH sa grckom ili npr. slovenijom, uporedju te ih sa makedonijom, crnom gorom i kvalifikantom, a ni gore navedeni + hrvatska nisu nepobjediviAdmir_Sa je napisao/la: [
sta je lose u rosteru:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.