Mada kulturnog "odhebavanja" od strane sudija ce sigurno biti. Ono sto je vazno, da se uzdamo sami u sebe.
Jer cinjenice su ovakve : Rijetki su oni koji nas zele u Africi. Pa 2/3 nase drzave nas ne zeli tamo. Sama primarna finansijska sadrzina FIFE ( koja je ponajvise ekonomsko-profitna korporacija ) je protiv toga da jedna drzavica, finansijski nestabilna, od 4 milijuna stanovnika ode na SP.
Ali ako kojim slucajem ( a nadam se da ce biti tako ), opalimo klempu Portugalu i odemo u Afriku, dobijamo sve. Pokazat cemo da i unatoc FIFI, i elitizmu fudbalskih turnira, mrznji 2/3 domace populacije, prezrenju komsija - svih tih nepravdi, jedan talentovani skup fudbalera koji svoju domovinu stavljaju i ispred svog religijskog simbola, narodnih heroja i tradicije, moze puno toga da ucini.
Sto se mene tice, ove dvije tekme su puno vise nego samo dva fudbalska susreta. I do sada, uspjesi BH repke su ucinile puno za ovu drzavu. A ako kojim slucajem se plasiramo na SP, posljedice nece biti samo sportske, vec i politicke, ekonomske, i sto je za mene najvaznije psiho-socijalne.
Uglavnom, da ne palamudim dalje. Fala svim forumasima koji ovdje redovito postaju svoje stavove, ideje i novosti. Uzitak vas je citati.
Svima koji, kao i ja, navijaju za BH repku, zelim da slavimo u Lisabonu i u Zenici.
PS : ja znam da cu plakati kao *ickica ako pobjedimo

Svida mi se nacin kako razmisljas. Mada nebih se slozio sa tim da 2/3 nase drzave nezele uspijeh BiH. To jednostavno nije tacno. Nezelim bahato razpolagati brojevima ili statistikama, ali po mojoj procjeni u BiH zivi barem oko 60 % ljudi koji navijaju za BiH. 45 % u Federaciji i barem 10-15 % u rs. ukupno oko 55-60 % za BiH.
Sve ostalo je tako, stim da kod nas politika i dalje cini svoje i u nasoj zemlji sport nikada nece moci zamjeniti stavove politike, to je cinjenica.
ja bi bio najsretniji kada bi BiH osvojila svjetsko prvenstvo te se zatim obadva entiteta ukinula i nastala jedinstvena BiH, ali to se ipak nece desiti. Mozda se to nece nikada desiti (radi daytonskog sporazuma), zato sam ja misljenja da sport, fudbal spaja narod ali kod nas u BiH, sport nije dovoljan da bi "cudo ucinio". Jednostavno iz politickih razloga i stavova to nece moci, ali nas moze uciniti barem nesto sretnijim i zadovoljnijim u sivilu svakodnevnom

zato zemljace moj, zelim nam uspijeh u barazu, a i da uspijeh izostane, nema veze, bili smo vise nego dostojni protivnici. A u slucaju da prodemo.....