Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Elegant
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Elegant » 04 apr 2013, 19:28

slika

Korsiti li jos neko od vas ovaj protein ?

Meni je odlican.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 apr 2013, 19:36

Uzeo ja 1kg(80KM) prije tri sedmice, i mislim da djeluje. :D

semih23
Kontakt:

Post Postao/la semih23 » 04 apr 2013, 20:27

AMINO WHEY HYDRO 3.5 KG (136KM) ili 100% WHEY GOLD STANDARD 2.27KG (135KM)
Znaci da cujem misljenje, onih koji su koristili jedan ili drugi.
Mislim da je gold zbog brenda skuplji, a da ne bi bilo lose izabrati ovaj AMINO vise ga dodje ( ima dobre preference ) ?
Ako želite da zarađujete na kladionici, onda se tamo i zaposlite !

Chusta
Kontakt:

Post Postao/la Chusta » 05 apr 2013, 09:55

Elegant je napisao/la:slika

Meni je odlican.
Opis u tri riječi : najbolja , najskuplja i najpouzdanija varijanta proteina.

Chusta
Kontakt:

Post Postao/la Chusta » 05 apr 2013, 10:23

semih23 je napisao/la:AMINO WHEY HYDRO 3.5 KG (136KM) ili 100% WHEY GOLD STANDARD 2.27KG (135KM)
Znaci da cujem misljenje, onih koji su koristili jedan ili drugi.
Mislim da je gold zbog brenda skuplji, a da ne bi bilo lose izabrati ovaj AMINO vise ga dodje ( ima dobre preference ) ?
Glavna razlika među vrstama whey proteinskih pripravaka je brzina apsorbcije: najbrži je hidrolizat, pa onda izolat i na kraju koncentrat.
Zavisi koji ces oblik proteina uzeti

AMINO WHEY HYDRO 3.5 KG
+Brza absorbacija
-86% čistoća

100% WHEY GOLD STANDARD 2.27KG
+90-94% čistoća (primjenjena mikrofiltracija)
-Isolat nešto sporije absorbcije

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 05 apr 2013, 15:14

Chusta je napisao/la:

Meni je odlican.
Opis u tri riječi : najbolja , najskuplja i najpouzdanija varijanta proteina.
Da neces promasiti sa njom to je sigurno , ali da je najbolja :roll: Puno puno puno kvalitetnijih proteina se moze kupiti :)

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 05 apr 2013, 18:01

Meni je odlican.
Odlican, ako ga budes pravilno uzimao ubrzo ce ti trebati vece majice.
NO PYRO NO PARTY

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 05 apr 2013, 18:05

Rikardo je napisao/la:slika

Desava li se vama da imate bolove u ovom predjelu prsa kao na slici gdje obiljezeno ?

Znaci bol je kao grc, stezanje, kada legnem u krevet i okrenem se na tu stranu boli ...itd.

Ima li slicnih iskustava ?
Ako osjecas da te probada pravac kod doktora, ako je kao grc onda je najvjerovatnije sisa. Ako ne prestane onda posjeti doktora
NO PYRO NO PARTY

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 05 apr 2013, 18:18

ne treba paniciti, i meni se jednom desavalo da kad dirnem sisu zaboli :) al prodje i to

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 apr 2013, 18:36

@Buu poslao sam ti pp.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 06 apr 2013, 01:51

Možda nije mjesto ovdje, al' zna li neko gdje možemo kupit uređaj!? za mjerenje brzine kojom hodamo/trčimo i sl.
Nadam se da to nije tol'ko skupo, jer fkt mi je teško ocjenit' koja je to brzina od 10km/h o.O
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

Semir Tuce
Kontakt:

Post Postao/la Semir Tuce » 06 apr 2013, 07:43

Ja imam na svome android telefonu aplikaciju sportstracker.... Uklopis GPS na mobitelu i ta aplikacija ti mjeri koliko si istrco, za koliko vremena, trenutna brzina i tako dalje...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 apr 2013, 12:34

Endomondo takodjer ;)

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 06 apr 2013, 15:30

Semir Tuce je napisao/la:Ja imam na svome android telefonu aplikaciju sportstracker.... Uklopis GPS na mobitelu i ta aplikacija ti mjeri koliko si istrco, za koliko vremena, trenutna brzina i tako dalje...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
a ja nemam android, mislio sam da ima nešto slično pedometru :)
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 apr 2013, 01:24

E ovako. :D
Razmisljam da krenem u teretanu, radi definicije najvise, nista masa i nista pretjerano.
Isao sam prije u nekoliko navrata, ali radi povreda koljena, pa usput sam i nesto malo radio sa tegovima, nista posebno.
Pa da vas pitam ovim putem za savjete za pravog pocetnika u teretani, neke osnovne stvari da mi napisete ( koje vjezbe, koji tempo rada, da li je potrebno uzimati nesto od hemije i sl.)
Unaprijed hvala :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Chusta
Kontakt:

Post Postao/la Chusta » 07 apr 2013, 11:29

ceze je napisao/la:E ovako. :D
Razmisljam da krenem u teretanu, radi definicije najvise, nista masa i nista pretjerano.
Isao sam prije u nekoliko navrata, ali radi povreda koljena, pa usput sam i nesto malo radio sa tegovima, nista posebno.
Pa da vas pitam ovim putem za savjete za pravog pocetnika u teretani, neke osnovne stvari da mi napisete ( koje vjezbe, koji tempo rada, da li je potrebno uzimati nesto od hemije i sl.)
Unaprijed hvala :)
Moja ti je preporuka da prvo stekneš nešto mišićne mase pa tek onda razimišljaš o definiciji koja će to sve oblikovati u jednu cjelinu."Zapamtite zauvijek da se mišićna definicija najviše odvija u kuhinji. Evo u čemu se krije tajna: morate dnevno potrošiti više kalorija no što ste unijeli taj dan. Jednostavno, zar ne? Na to će najviše utjecati vaš režim prehrane te jeste li time osigurali da budete u kalorijskom deficitu. Uz prehranu, za kalorijski deficit je također zaslužan i aerobni trening, npr. vožnja bicikla, brzo hodanje, lagano trčanje, preskakanje vijače i slične aktivnosti. Za vrijeme definicije uvrstite neke od tih aktivnosti u vaš režim treninga te više pažnje posvetite prehrani i brzo ćete primijetiti rezultate na sebi ako ste konstantno u kalorijskom deficitu. Postepeno ćete gubiti salo i održavati istu količinu mišića kojom ste započeli period definicije. Ali nikada nije dobro pretjerivati, pa tako ni sa kalorijskim deficitom jer riskirate katabolizam, tj. gubitak mišića. Istina da ćete tako i gubiti više sala, ali vjerojatno ne želite izgubiti i mišiće. Vrlo je važno brojiti kalorije koje unosite u tijelo. Morate i znati odrediti koliko je bazalni metabolizam vašeg tijela, tj. koliko vaše tijelo troši kalorija u stanju mirovanja. Tek onda ćete moći odrediti koliko morate jesti, tj. da vam kalorijski deficit ne bude više od nekakvih 500 kalorija jer samim time riskirate gubitak teško stečenih mišića."
Zadnja izmjena: Chusta, dana/u 07 apr 2013, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 07 apr 2013, 14:55

Chusta je napisao/la: Moja ti je preporuka da prvo stekneš nešto mišićne mase pa tek onda razimišljaš o definiciji koja će to sve oblikovati u jednu cjelinu. Zapamtite zauvijek da se mišićna definicija najviše odvija u kuhinji. Evo u čemu se krije tajna: morate dnevno potrošiti više kalorija no što ste unijeli taj dan. Jednostavno, zar ne? Na to će najviše utjecati vaš režim prehrane te jeste li time osigurali da budete u kalorijskom deficitu. Uz prehranu, za kalorijski deficit je također zaslužan i aerobni trening, npr. vožnja bicikla, brzo hodanje, lagano trčanje, preskakanje vijače i slične aktivnosti. Za vrijeme definicije uvrstite neke od tih aktivnosti u vaš režim treninga te više pažnje posvetite prehrani i brzo ćete primijetiti rezultate na sebi ako ste konstantno u kalorijskom deficitu. Postepeno ćete gubiti salo i održavati istu količinu mišića kojom ste započeli period definicije. Ali nikada nije dobro pretjerivati, pa tako ni sa kalorijskim deficitom jer riskirate katabolizam, tj. gubitak mišića. Istina da ćete tako i gubiti više sala, ali vjerojatno ne želite izgubiti i mišiće. Vrlo je važno brojiti kalorije koje unosite u tijelo. Morate i znati odrediti koliko je bazalni metabolizam vašeg tijela, tj. koliko vaše tijelo troši kalorija u stanju mirovanja. Tek onda ćete moći odrediti koliko morate jesti, tj. da vam kalorijski deficit ne bude više od nekakvih 500 kalorija jer samim time riskirate gubitak teško stečenih mišića
Dejan Krajči aka Chusta

Kod: Označi sve

http://www.building-body.com/kalorije-i-mi%C5%A1i%C4%87na-definicija.html
@ceze
Najbolje ti je pitati nekog ko radi u teretani za savjet, ovako preko foruma niko ne zna kako izgledaš, koliko imaš bf, koliko mišićne mase. A i moraš prvo imati šta izdefinisati. Nemoj biti ova vrsta početnika.
slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 apr 2013, 15:15

Hvala vam :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 07 apr 2013, 19:48

Koja je najbolja teretana na Cvili i gdje se tacno nalazi? Cuo sam da ima neka kod one osnovne skole i kod pekare one (nisu informacije provjerene :mrgreen: ) ?

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 07 apr 2013, 20:06

Htio sam da pitam ako neko ima iskustva sa Hemo Rage-om da mi kaze kaki su utisci posto cu u srijedu dobiti od druga, i sta se sve smije pored njega jos piti ( protein,kreatin itd )
Glory Glory Man United !!! :D

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.