Avdija Vrsajevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jasmin10
Kontakt:

Re: Avdija Vrsajevic

Post Postao/la jasmin10 » 02 apr 2014, 10:33

mujdza prva opcija na desnom beku, ogi druga. ne razumijem onda cemu pozivanje avdije :hmmmmm:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 apr 2014, 10:33

bhsport je napisao/la:Od brzanera imamo Hajrovica, Lulica, Viscu koji su jaci od Vrsketa, pa i Stevanovic, tako da je ovaj apsolutno visak.
A mislim na odbranu, jer su nam svi spori, a Pape ga iskljucivo tu koristi kad nema Mujdze, a imas Kolasinca, imas Avdiju, a Mujdza bi trebao biti taj pola, jer ga povrede satrase i nikako da se fizicki spremi i uveze par sedmica bez povrede. Sto se tice Lulica, ubjedljivo najbrzi i moze mnogo pretrcati.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 apr 2014, 10:43

džakailibu je napisao/la:mislim da je maletić igrao za vrijeme sušića, prvi ciklus. nisam siguran da ga je čiro zvao ili da je igrao za njegovog vremena. pape voli ovakve igrace koji mogu biti brzi i povuci loptu. valjda im je zadatak da naprave malo prostora za ove dizelase. ali realno osim brzine vrsajevic je jako limitiran igrac.
U pravu si, do mene je. Debitovao je kod Muzurovica, a onda ga Ciro nije pozivao, nego je kod Cire Berberovic igrao beka, pa onda Ibricic. Nakon Cire u prvom ciklusu je Pape ponovo aktivirao Maletica. Moja greska, iako sam se smio zakleti da je Maletic usao u nekoj tekmi i napravio glupost kod Cire.

Mes Que Un Club!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 02 apr 2014, 10:50

jasmin10 je napisao/la:mujdza prva opcija na desnom beku, ogi druga. ne razumijem onda cemu pozivanje avdije :hmmmmm:
Možda jer je bio pozivan i dobivao minute u vremenu kad su ova dvojica bila nedovoljno spremna ili potpuno povrijeđena.

A, ako ti pišeš o budućim pozivima (kad su ova dvojica spremna skroz), ne znam. Gledanje u grah nije moj domen, tebi možda to bolje ide.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 02 apr 2014, 11:02

BaDa12 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:mujdza prva opcija na desnom beku, ogi druga. ne razumijem onda cemu pozivanje avdije :hmmmmm:
Možda jer je bio pozivan i dobivao minute u vremenu kad su ova dvojica bila nedovoljno spremna ili potpuno povrijeđena.

A, ako ti pišeš o budućim pozivima (kad su ova dvojica spremna skroz), ne znam. Gledanje u grah nije moj domen, tebi možda to bolje ide.
kakvo gledanje u grah, pa protiv egipta su bili pozvani i mujdza i ogi i avdija. samo sto je avdija tada pozvan da igra u veznom redu.
da li bi ga ti pozvala ako imas spremnog mujdzu i ogija ?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 apr 2014, 12:09

adriano_leite je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Od brzanera imamo Hajrovica, Lulica, Viscu koji su jaci od Vrsketa, pa i Stevanovic, tako da je ovaj apsolutno visak.
A mislim na odbranu, jer su nam svi spori, a Pape ga iskljucivo tu koristi kad nema Mujdze, a imas Kolasinca, imas Avdiju, a Mujdza bi trebao biti taj pola, jer ga povrede satrase i nikako da se fizicki spremi i uveze par sedmica bez povrede. Sto se tice Lulica, ubjedljivo najbrzi i moze mnogo pretrcati.
Cekaj odbranu smo apsolvirali, imamo 1. Mujdzu 2. Ogija, tako da sto se odbrane tice aposlutno nije potreban ukoliko su ova dvojica spremni.
Napad sam objasnio u prethodnom postu, Hajrovic, Visca, Lulic i Stevke, svi klasa iznad Avdije, stvarno ne kontam po kojem osnovu on treba biti pozvan.
Evo bada rece bacanje graha, hajde OK protiv egipta nije bilo Steve, ail vratio se Steva i sta sada?

Najslabija karika napolje. Dobio je panini slicicu i nek lijepi i pise rezultate u album sa vrele splitske rive.

I da, odgovorno tvrdim da je ovaj poluigrac najveca provala u repki, a imao je zestoku konkurenciju od Mikelinija pa nadalje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 02 apr 2014, 13:00

@jasko
Momak je bio pozvan, kako veliš, u vezni red, kad smo imali totalno pasivnog Miroslava (bez poziva, naravno). Avdija nije igrao od početka utakmice, igrao je nešto više od deset minuta na kraju utakmice. Neko je već pisao i poredio ga sa Maletićevim ulascima pred kraj utakmice. Isto bi to radio Avdija, on nije za više minuta, osim kad su bolje opcije povrijeđene. Isto, ako već imamo spremnog Miroslava, ako imamo spremne Ogija i Mujdžu, ako imamo Izeta koji može igrati vezu desno, onda nam sigurno Avdija ne treba.

Ali, kako kažem, ne bavim se grahom, a ti kao da da. Jer je izgledalo kao da će on i dalje igrati bez obzira na povratak dvojca iz odbrane. To ne znamo.

Evo @bhsport, kažeš slično što i ja. Ako svi nabrojani momci budu spremni, zdravi, onda sigurno da za Avdiju nema mjesta. Ali, poznavajući selektora, kod njega se teško izlazi iz ekipe, kod njega ne igraju svi igrači sa spiska. Mnogi su tu dugo, a dobiju minute rijetko. Mislim da će isti slučaj biti sa Avdijom u Brazilu. Dakle, smatram da će biti na spisku, ali ne i na terenu. Do terena bi vjerovatno jedino stigao kad bi se, ne daj Bože, ovi momci gore povrijedili.

Sad, nova je diskusija "što ga onda i voditi ako neće ni minute odigrati". Sušić je jednom spomenuo da ne voli duže spiskove jer tako daje lažnu nadu igračima, ne voli nikog razočarati, i pretpostavljam da bi on najviše volio da može zvati po 15 igrača (pod uslovom, naravno, da se nikad niko ne povrijedi), i mirna Bosna. Ali, pravila su pravila.
Kad bi gore hipotetski sve ovo bilo tačno i Avdija bio pozvan, ne znam kolika bi šteta bila načinjena. Ne znam kome bi ukrao mjesto (gledajući na trenutne raspoložive bh. igrače tri mjeseca pred prventstvo). Dugo je do Brazila, na igračima je sve. Možda se radi na novim igračima iza zastora, možda će doći do velikih rezova, možda će se neki mladi igrač nametnuti i štab neće "imati srce" ostaviti ga da ljetuje ovdje... Možda je prelijepa riječ. :hmmmmm:

Samo da oni svi budu u top formi, sekiraciju ostavimo Safetu. :bih:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 02 apr 2014, 13:29

bhsport je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Cekaj odbranu smo apsolvirali, imamo 1. Mujdzu 2. Ogija, tako da sto se odbrane tice aposlutno nije potreban ukoliko su ova dvojica spremni.
Napad sam objasnio u prethodnom postu, Hajrovic, Visca, Lulic i Stevke, svi klasa iznad Avdije, stvarno ne kontam po kojem osnovu on treba biti pozvan.
Evo bada rece bacanje graha, hajde OK protiv egipta nije bilo Steve, ail vratio se Steva i sta sada?

Najslabija karika napolje. Dobio je panini slicicu i nek lijepi i pise rezultate u album sa vrele splitske rive.

I da, odgovorno tvrdim da je ovaj poluigrac najveca provala u repki, a imao je zestoku konkurenciju od Mikelinija pa nadalje.
Svrso se gura da bi Tincek mogao biti fudbaler u Hajduku. Treba napomenuti daje Stinky u januaru 2012 bio na probi u Hajduku, ali je sutnut poslije 10 dana. Medjutim je Sead povuko veze i pao je dogovor da ce tincek dobiti ugovor i minutazu ako Safet gura ovog antitalenta. Sto je najzalosnije sad su i Stinkija ugurali.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 apr 2014, 13:33

BaDa12 je napisao/la:@jasko
Momak je bio pozvan, kako veliš, u vezni red, kad smo imali totalno pasivnog Miroslava (bez poziva, naravno). Avdija nije igrao od početka utakmice, igrao je nešto više od deset minuta na kraju utakmice. Neko je već pisao i poredio ga sa Maletićevim ulascima pred kraj utakmice. Isto bi to radio Avdija, on nije za više minuta, osim kad su bolje opcije povrijeđene. Isto, ako već imamo spremnog Miroslava, ako imamo spremne Ogija i Mujdžu, ako imamo Izeta koji može igrati vezu desno, onda nam sigurno Avdija ne treba.

Ali, kako kažem, ne bavim se grahom, a ti kao da da. Jer je izgledalo kao da će on i dalje igrati bez obzira na povratak dvojca iz odbrane. To ne znamo.

Evo @bhsport, kažeš slično što i ja. Ako svi nabrojani momci budu spremni, zdravi, onda sigurno da za Avdiju nema mjesta. Ali, poznavajući selektora, kod njega se teško izlazi iz ekipe, kod njega ne igraju svi igrači sa spiska. Mnogi su tu dugo, a dobiju minute rijetko. Mislim da će isti slučaj biti sa Avdijom u Brazilu. Dakle, smatram da će biti na spisku, ali ne i na terenu. Do terena bi vjerovatno jedino stigao kad bi se, ne daj Bože, ovi momci gore povrijedili.

Sad, nova je diskusija "što ga onda i voditi ako neće ni minute odigrati". Sušić je jednom spomenuo da ne voli duže spiskove jer tako daje lažnu nadu igračima, ne voli nikog razočarati, i pretpostavljam da bi on najviše volio da može zvati po 15 igrača (pod uslovom, naravno, da se nikad niko ne povrijedi), i mirna Bosna. Ali, pravila su pravila.
Kad bi gore hipotetski sve ovo bilo tačno i Avdija bio pozvan, ne znam kolika bi šteta bila načinjena. Ne znam kome bi ukrao mjesto (gledajući na trenutne raspoložive bh. igrače tri mjeseca pred prventstvo). Dugo je do Brazila, na igračima je sve. Možda se radi na novim igračima iza zastora, možda će doći do velikih rezova, možda će se neki mladi igrač nametnuti i štab neće "imati srce" ostaviti ga da ljetuje ovdje... Možda je prelijepa riječ. :hmmmmm:

Samo da oni svi budu u top formi, sekiraciju ostavimo Safetu. :bih:
Bravo, to je to. :clap: :bow:

Mes Que Un Club!

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 apr 2014, 13:40

Svrso se gura da bi Tincek mogao biti fudbaler u Hajduku. Treba napomenuti daje Stinky u januaru 2012 bio na probi u Hajduku, ali je sutnut poslije 10 dana. Medjutim je Sead povuko veze i pao je dogovor da ce tincek dobiti ugovor i minutazu ako Safet gura ovog antitalenta. Sto je najzalosnije sad su i Stinkija ugurali.[/quote]

ne razumijem gdje u ovoj teoriji zavjere nalazimo interes hajduka!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 02 apr 2014, 14:26

džakailibu je napisao/la:
Svrso se gura da bi Tincek mogao biti fudbaler u Hajduku. Treba napomenuti daje Stinky u januaru 2012 bio na probi u Hajduku, ali je sutnut poslije 10 dana. Medjutim je Sead povuko veze i pao je dogovor da ce tincek dobiti ugovor i minutazu ako Safet gura ovog antitalenta. Sto je najzalosnije sad su i Stinkija ugurali.
ne razumijem gdje u ovoj teoriji zavjere nalazimo interes hajduka!
Hoces da kazes da nije u interesu Hajduka da se digne cijena Avdiji?

I nije to neka zavjera, svi znamo da avdija nije skupio 13 nastupa i mjesto u Brazilu zbog kvalitete. Tu je ili da neko klapi pare ili neke druge "usluge".

A Stinky jeste bio na probi u hajduku u januaru 2012, nisu ga **** ni dva % ni telefonski razgovor nije dobio. I onda u junu 2012 odjednom potpisa ugovor i prvi intervju za slobodnu dalmaciju on rece da je Vrsajevic blizu reprezentacije. :mrgreen:

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 apr 2014, 14:31

ok, ima nekog smisla iako sama kombinatorika nije bas najčistija. samo mi reci koliko se to liku digla cijena od kada je u reprezentaciji jer ne pratim te informacije.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 02 apr 2014, 15:07

džakailibu je napisao/la:ok, ima nekog smisla iako sama kombinatorika nije bas najčistija. samo mi reci koliko se to liku digla cijena od kada je u reprezentaciji jer ne pratim te informacije.
Vrsajevic nikada u zivotu nije napravio transfer, uvijek je isao ga slobodan igrac a to se rijetko desava. Desi se ponekad (evo Lewandowski na primjer) ali kada igrac ide bez odstete cijelu karijeru to dosta govori o kvaliteti igraca.

Na Transfermarktu je cijena Vrse skocila sa 200 000 eura na 2 000 000 zbog reprezentacije, a znamo sta je pokazo u svetom dresu. Treba dodadit da Trasnfermarkt precjenuje igrace van lige petice ali da ga kome uvale i za milion eura tu je veoma fin profit..

http://www.transfermarkt.de/de/avdija-v ... 28481.html" onclick="window.open(this.href);return false;

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 apr 2014, 15:44

adriano_leite je napisao/la: Bravo, to je to. :clap: :bow:
Hajde sad mangupe odgovori na gore navedeni post, nema mjesto u napadu nema u odbrani, koji ce nam vrag uopste?
Juce prozivas za pitanja, pa da te vidimo odlikas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 apr 2014, 16:49

bhsport je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Bravo, to je to. :clap: :bow:
Hajde sad mangupe odgovori na gore navedeni post, nema mjesto u napadu nema u odbrani, koji ce nam vrag uopste?
Juce prozivas za pitanja, pa da te vidimo odlikas.
Nisam nigdje u tvom postu vidio pitanje upuceno meni, ali hajde, po ko zna koji puta, Vrsajevic se koristio kao igrac odbrane, zamjena Mujdzi, jer tada nije bilo ni Ognjena Vranjesa. Silom prilika je igrao kao starter, jer pomenutih igraca nije bilo zbog povreda. Dakle, proslost je u pitanju. Kada su se oporavila obojica, Avdija je dobio simbolicnu minutazu. Ako ti to nije dovoljno, ne znam sta jeste.

Dakle, Avdija je zbog svoje brzine i sticajem okolnosti uletio u sastav kada su 2 beka bila povrijedjena, da li ce biti pozvan za Svjetsko, ostaje da vidimo. Ako bude imao priliku da igra prije zdravog Mujdze i Ogija, ja cu se okrenuti automatski protiv Safeta. Da li je to dovoljno? Doduse, mozda ti imas informaciju o minutazi i spisku za Brazil.

Kad si se vec dotakao pitanja, jos mi nisi odgovorio, zasto u revijalnim mecevima nikada nismo nastupali u najjacem sastavu, tj. zasto su glavni igraci bili u nemogucnosti da se odazovu pozivu, ako im se klubovi nista ne pitaju? Ako si zaboravio, rijec je bila o revijalnim mecevima vs "rostilj".

Mes Que Un Club!

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 02 apr 2014, 17:19

adriano

Na spisku protiv Slovenije smo imali i Vranjesa i Mujdzu, pa je avdija posto napadac. Da su nam na desnoj strani alternative Ramos, Ivanovic i Lahm, Vrsu bi i dalje bio na spisku samo sto bi mjenao Pjanica. Sead je odlucio da Vrso mora igrati i to nema veze s povredama kod nas, neznam sto se pravis glup. Pa protiv Egipta smo na spisku imali Mujdzu, Vranjesa, Bicakcica, znaci 3 desna beka, a Vrso je opet dobio poziv.

I da, Vrso je vec je potrvdio da ide na SP. U novembru prosle godine on je vec znao :hmmmmm:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 apr 2014, 17:27

PapeSusic je napisao/la:adriano

Na spisku protiv Slovenije smo imali i Vranjesa i Mujdzu, pa je avdija posto napadac. Da su nam na desnoj strani alternative Ramos, Ivanovic i Lahm, Vrsu bi i dalje bio na spisku samo sto bi mjenao Pjanica. Sead je odlucio da Vrso mora igrati i to nema veze s povredama kod nas, neznam sto se pravis glup. Pa protiv Egipta smo na spisku imali Mujdzu, Vranjesa, Bicakcica, znaci 3 desna beka, a Vrso je opet dobio poziv.

I da, Vrso je vec je potrvdio da ide na SP. U novembru prosle godine on je vec znao :hmmmmm:
Kada je Bicakcic postao bek? Nebitno, poenta je u tome, po ko zna koji put, Vrsajevic je uletio u ekipu kada su falili bekovi. Shvati, bekovi su falili i on im je bio zamjena. Sve nakon toga je historija. Lik igra po desnoj strai i moze igrati beka i krilo i jako je brz i zbog toga se nalazio kod Papeta na spisku, kao sto je bio slucaj sa Maleticem. Niko nije rekao da je Vrsajevic Cafu ili Ronaldo, nego da je lik tu da odigra 10-15 minuta, da ta njegova fizicka sprema moze doci do izrazaja, kao sto je bio slucaj s Maleticem. Ne znam ja zbog cega ste se uhvatili Avdije, kao da od njega zavisi nastup repke u kvalifikacijama ili na Svjetskom. Ja vise na pitanja o Avdiji necu odgovarati, jer ocigledno je tesko skontati da lik nije prva opcija niti ce ikada biti, te da su Mujdza i Ognjen Vranjes ispred njega.

Mes Que Un Club!

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 02 apr 2014, 17:42

Mozes slobodno odgovoriti sto se pravis glup. Avdija je skupio 13 nastupa i 13 puta je dokazao da nemoze igrati, jednostavno nezna. Jednostavno katastrofa, i u ofanzivi i u defanzivi. To sto je brz nemjena cinjenicu da je na nivou Mikelinija i Jelica. Maletic je uvijek igrao solidno.

Pa Safet ga ubaci protiv Grcke koja sansu nije imala i za 7 minuta grci napravise 2-3 100% sanse, protiv amerike se bruku, protiv Slovacke nam igra procvjetala u drugoj utakmici bez njega, jedino se ne bruka protiv postara iz Lihtenstajna.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 02 apr 2014, 17:52

PapeSusic je napisao/la:Mozes slobodno odgovoriti sto se pravis glup. Avdija je skupio 13 nastupa i 13 puta je dokazao da nemoze igrati, jednostavno nezna. Jednostavno katastrofa, i u ofanzivi i u defanzivi. To sto je brz nemjena cinjenicu da je na nivou Mikelinija i Jelica. Maletic je uvijek igrao solidno.

Pa Safet ga ubaci protiv Grcke koja sansu nije imala i za 7 minuta grci napravise 2-3 100% sanse, protiv amerike se bruku, protiv Slovacke nam igra procvjetala u drugoj utakmici bez njega, jedino se ne bruka protiv postara iz Lihtenstajna.
Protiv Grcke pogrijesio Vranjes, ali treba Avdiju okriviti, najlakse je po Avdiji. Protiv Amerike, drugo poluvrijeme bilo katastrofa, kako Avdija, tako i ostali. Cak bih rekao da je Bicakcic tu bio izgubljen k'o Hadzira u Italiji. Sto se tice Slovacke, Avdija je odigrao katastrofalno, sto je bilo i za ocekivati jer nema ni Mujdze ni Vranjesa, ostali na njemu i morao je igrati. Krila Slovaka su jako dobra i iskoristili su Avdiju maksimalno. Suma sumarum, nikada nisam rekao da je Avdija igracina, vec sam vazda govorio da nije los koliko ga se ovdje proziva. U tim nabrojanim utakmicama, osim Slovacke, nikada nije bio najlosiji igrac na terenu, ali nikada.

Mes Que Un Club!

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 02 apr 2014, 20:18

slika
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.