ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

BaDa12
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la BaDa12 » 10 jun 2011, 20:27

Tsonga je odigrao odlično danas. Nadal je jednostavno umoran, prijeko mu je potreban odmor.
Murray će da igra drugim Andyem za finale, nadam se da će Amerikanac do pobjede u tom duelu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 10 jun 2011, 20:29

Dobro je neko rekao da se Nadal dosta trosi,na svakoj lopti je on i da ga to moze kostati ali moje misljenje je da od tog nema nista :mrgreen: :mrgreen:
Za njegovo zdravlje se brinu strucnjaci i siguran sam da on moze odigrati jos bar 4 sezone u vrhunskoj,top formi - naravno ako ga povrede zaobidju,barem one teze. :ugeek:
Tek mu je nepunih 26 godina i siguran sam da ce on prestici Rogera u Grand Slamovima(bar se ja nadam tome)

P.S. Kad pocinje Wimbeldon ??

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 jun 2011, 20:30

Dvadesetog ovog mjeseca.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2011, 22:13

Ma tipični meč u kojem se Nadal nije maksimalno zalagao, ne želim umanjiti Tsongin uspjeh, ali Rafa je ovdje došao samo da osjeti podlogu, kao prošle godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 10 jun 2011, 23:12

Virtu4l je napisao/la:Ma tipični meč u kojem se Nadal nije maksimalno zalagao, ne želim umanjiti Tsongin uspjeh, ali Rafa je ovdje došao samo da osjeti podlogu, kao prošle godine.
Ne glupiraj se. Nema turnira na kojem Nadal ne igra sa 100%. Jednostavno je naišao u posljednje dvije godine na dva bolja igrača na travi. Al´ na pravoj travi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2011, 23:27

ManiacsThe je napisao/la:Ne glupiraj se. Nema turnira na kojem Nadal ne igra sa 100%. Jednostavno je naišao u posljednje dvije godine na dva bolja igrača na travi. Al´ na pravoj travi.
Ma nemoj. Kakvoj pravoj travi?
“I don’t mind a slow grass court but it’s just so slow, the slowest I’ve seen it” Murray said, according to BBC Sport.
“Grass is slow-paced and i was able to struck the ball powerfully” Nadal told reporters.
Zato ne mlati bez veze, pogledaj koji meč za promjenu. Misliš da znaš bolje od njih dvojice?

A evo šta je Nadal rekao o današnjem meču
Probably after losing the second set mentally I lost my concentration,” Nadal said. “The negative thing is I lost. The positive thing is I have few days off and can stop a little bit mentally. I can be a little bit more relaxed, because every day I play with pressure.
Naravno da je u meč ušao malo opuštenije nego inače.
Nadal, who made several uncharacteristic errors in the match, will now rest before he begins the defense of his Wimbledon title. The 25-year-old Spaniard won his sixth French Open title on Sunday and acknowledged that an early loss at Queen’s may help his preparations for the third Grand Slam event of the year.
Voli te tvoje Sarajevo.

ManiacsThe
Kontakt:

Post Postao/la ManiacsThe » 10 jun 2011, 23:37

Sigurno se onoliko nervirao, a cilj mu bio da osjeti travu. I trčao na svaku lopticu da osjeti travu. Jednostavno na travi su Tsonga i Lopez bolji igrači i to bi mu i pokazali u prvoj sedmici Wimbledona. A u drugoj može dominirati ;)

Da, i vjerujem da sam pogledao najmanje 3 puta više mečeva od tebe iz Kvinsa i 5 puta više mečeva iz Hallea.

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 10 jun 2011, 23:57

Od 4 nastupa u Queensu ,Nadal je 3 puta ispadao u 1/4 ,jednom osvojio ,i sva 4 puta nakon Queensa je bio u finalu Wimbledona ,tako da je sasvim moguce da je opušteno pristupio ovome meču i zbog toga izgubio .I da to nije slucaj ,Nadal nije nepobjediv na travi ,ali glupost je reci da su Tsonga i Lopez bolji igrači na travi .I Mahut ga je dobio prije par godina na travi ,jel i on bolji ?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 jun 2011, 23:59

Bez zelje da se mesam u vasu patkometriju, ali sa jednog drugog foruma:

Nadal said to Spanish commentators after the loss that he felt exhausted and that he was just happy to go home and relax in his house in Manacor, he couldn't wait to get there. Something is definitely wrong with Rafa this season. He has been saying that he feels tired and exhausted since Miami. And it's only been 6 months. How is he going to survive the next 5?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2011, 07:41

Imat će sasvim dovoljno vremena da donekle povrati snagu? Nadam se da će biti onaj pravi na Wimbledonu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 11 jun 2011, 08:15

MaGiCa je napisao/la:Bez zelje da se mesam u vasu patkometriju, ali sa jednog drugog foruma:

Nadal said to Spanish commentators after the loss that he felt exhausted and that he was just happy to go home and relax in his house in Manacor, he couldn't wait to get there. Something is definitely wrong with Rafa this season. He has been saying that he feels tired and exhausted since Miami. And it's only been 6 months. How is he going to survive the next 5?
Bolje se ofirno izvlacit' i ucestvovat na turniru,nego izmisljat' neke povrede i ne pojaviti se nikako...VELIKA RAZLIKA to je ono champion i wanna be champion... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jun 2011, 10:49

Arsenalisation je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Bez zelje da se mesam u vasu patkometriju, ali sa jednog drugog foruma:

Bolje se ofirno izvlacit' i ucestvovat na turniru,nego izmisljat' neke povrede i ne pojaviti se nikako...VELIKA RAZLIKA to je ono champion i wanna be champion... ;)
Znaci, Federer je wanna be champion :?: Interesantno.

Izgleda da je Nadal u problemima sa spremom. Ako mu dodje neki gadni server, eto njega vani u prvoj sedmici WB.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2011, 11:02

Pa to je W, sve je moguće, možeš ispasti u prvom kolu, a možeš podići pehar... zato obožavam taj turnir...
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jun 2011, 11:11

Virtu4l je napisao/la:Pa to je W, sve je moguće, možeš ispasti u prvom kolu, a možeš podići pehar... zato obožavam taj turnir...
Meni je taj turnir nekako vestacki. One gluposti sa travom (promenom brzine, te nestajanjem iste u 2oj sedmici), belom opremom, kraljicom i sl. mi nekako ne pasu.
Bez sljake RGa ili bez stadiona Arthur Ashe nema GSa. Ne znam koji mi je omiljeniji, ali i jedan i drugi mi se dojme vise od WBa. Ukusi su razliciti. :P

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2011, 11:17

Volim ga zato što samo tamo može da dođe tzv. šljaker da im objasni par stvari i onako usput odnese pehar u Manacor 8-)
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jun 2011, 11:18

Virtu4l je napisao/la:Volim ga zato što samo tamo može da dođe tzv. šljaker da im objasni par stvari i onako usput odnese pehar u Manacor 8-)
Jbga, drugu sedmicu se igra na zelenoj sljaci, ne na travi. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2011, 11:21

Da, da, kad dodamo i to da su je u startu usporili, trebali bi izmisliti novi naziv za tu podlogu :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 jun 2011, 11:25

Mene nervira prokleta kiša. Da, znam da je to tradicija, da nije Wimbledon ako dnevno ne padne nekoliko kapi kiše, al' taman se namjestim da uživam u tenisu i moram se prepustiti repriznim mečevima il' kojekakvim reklamama i predviđanjima nekih levata ( :lol: ) koji rjeđe pogađaju rezultate od mene. :mrgreen:

Btw, mišljenja sam da Nadal neće odbraniti naslov. Nebitno što je trava spora, te što je pokaz'o da je gazda i na RG-u, no ovdje mu prognoziram maksimalno polufinale (eh, s obzirom koliko sam ja loš prognozer i koliko je velik Nadal, ovo bi opet moglo završiti njegovom pobjedom). Iako je u Queensu više na privikavanju na podlogu, sasvim je moguće da ga neko opasno dočeka i na wimbledonskoj travi. Također, sumnjam da će Berdo biti blizu prošlogodišnjeg uspjeha. Mislim da će on biti najveći gubitnik (u odnosu na prošlu sezonu) nakon ovog GS-a.

@Virtu4l,

Može li tijesto? Ako je tako spora, nek' bude zeleno tijesto. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 jun 2011, 11:45

Sta znam, Nadal ima ociglednu dominaciju nad Federerom u matchupu.
Postoji razlog zasto Roddick ne moze da servira 220km+ u tiebreakovima protiv Federera, kao i razlog zasto RFu nije dovoljno 5:2 u setu da resi Nadala. Psihologija je to. Ako dodje do meca ove dvojice, Nadal ce verovatno da ga dobije.
Tako da, ako se sastanu ova dvojica, pare stavljam na Rafu.
No pitanje je da li ce Djokovic i Murray da dodju do okrsaja sa Fedalom, te kako ce se ti dueli zavrsiti :?:
Ako Djokovic naleti na Nadala, a Skot na Federera, meni je rematch finala iz Melburna nesto sto valja ocekivati.
Ako se desi polufinale sa istim ucesnicima kao i na RGu ove godine, te i sa istim parovima, rezultat moze da bude isti.
Od igraca van velike cetvorke, sanse imaju Tsonga, Berdych i Soderling. Roddick i Hewitt jako tesko da nesto mogu, kao i Raonic koga hypeuju za sve pare.
Moguce je da iznenadi i Gasquet, jer mu trava odgovara.
Glede iznenadjenja u prvoj sedmici, koji god top igrac da naleti na Isnera, Karlovica, Bozoljca i slicne padobrance, moze da izleti. To je ta nepredvidljivost o kojoj pricase @Virtu4lni. Ja je ipak zovem "pucackim danom drvosece".

@Monolog

Ja vala, kisa na Wimbledonu je najveci smor ikada zabelezen na tenisu.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2011, 11:59

Kakve gluposti pisete, Nadal ispada u 1. sedmici, Dokovic u 1. ili na pocetku druge, Murray i Roger idu u finale/polufinale zavisi od zrijeba, zivi bili pa vidjeli! ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.