FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pinoche
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pinoche » 13 jul 2009, 22:52

formance je napisao/la:Slobodno zaboravite na to da Sarajevo bude filijala Dinamu,nema teorije.U teskoj smo situaciji to je ocito,do te situacije nas je dovela ova nesposobna uprava.Lazu,supljiraju,kradu,ko zna vise sta ne rade.Izlaz nije u tome da budemo filijala Dinamu.Izlaz je da ove nesposobnjakovice otjeramo i da dovedemo sposobne ljude koji znaju sta im je raditi i pinoche vjeruj mi da se sada navijaci nisu oglasili ovim pismom,ko zna sta bi se jos izdesavalo u nasem svetom klubu.Nase dostojanstvo se ogleda u borbi i strpljenju(HZ su to pokazale),a borba nije biti filijala tamo onima,vec to je samo jos vece gubljenje casti i dostojanstva naseg kluba .Pa reci mi,ko ce ako nece navijaci mijenjati stvari,reci mi!!
dokle god navijac moze mijenjati ili rukovoditi politikom kluba, od tog kluba nema nista, istina je da ovi lose rade, ali postavlja se pitanje, ima li boljih i da lise moze bolje raditi, nemamo mi sta pisati i traziti, moramo biti svjesni da smo na dnu i da nam pomoc svakog kluba moze samo valjati, sveti, dostojanstvo, ovo, ono, to su sve priceza malu djecu, tesko nam je svima, ali moramo stati pred ogledalo i samisebi reci istinu, znam da mnogi, pogotovo mladji sad govore, joj ko je sad pa ovaj, ali djaba je, moje misljenje je to da saradnja sa dinamom, kako god se zvala, moze nam samo donijeti dobro, a vi kako god hocete

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 jul 2009, 23:02

Evo Dinamo Zagreb je dokaz da se moze bolje raditi,prijeratno Sarajevo je dokaz da se moze bolje raditi.Moja prica o gubljenju dostojanstva nije prica za malu djecu,to je veoma vazna stvar u zivotu,Ja cijenim tvoje misljenje,ali isto tako govorim i svoje,izvuci cemo se iz ove situacije aBd,jer klub kao sto je Sarajevo,pogotovo sa ovakvim sjajnim navijacima koje ima mora i hoce bolje funkcionisati!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 jul 2009, 23:14

Ma jarane mi smo (FK Sarajevo) dostojanstvo izgubili prije ovih prica sa Dinamom, cim se pocelo ulaziti u dugove prema igracima, tad je po meni dostojanstvo izgubljeno. Jer igraci, ma kakvi bili se bore za klub i oni njima cim pocnu dugovat plate to je gubitak dostojanstva. Ja sam maloprije opet procitao onaj intervju sa basicem, i slazem se da je glupost sto se Sarajevo spominje u istoj recenici sa Lokomotivom, ali realnost je da je Dinamo u ovom trenutku miljama ispred nas. I isto tako sam 100 % siguran da se ovolika frka ne bi dizala da se ovakva saradnja pocela spominjati sa Arminijom iz Bielefelda, koja je po kvalitetu iza Dinama, vec je nama krivo sto je Dinamo ispred nas. Ali SARAJEVO JE POSTOJALO PRIJE OVE UPRAVE, SARAJEVO POSTOJI I SAD I SARAJEVO CE POSTOJATI DOK JE DUSA NA OVOM DUNJALUKU

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 13 jul 2009, 23:17

formance je napisao/la:Evo Dinamo Zagreb je dokaz da se moze bolje raditi,prijeratno Sarajevo je dokaz da se moze bolje raditi.Moja prica o gubljenju dostojanstva nije prica za malu djecu,to je veoma vazna stvar u zivotu,Ja cijenim tvoje misljenje,ali isto tako govorim i svoje,izvuci cemo se iz ove situacije aBd,jer klub kao sto je Sarajevo,pogotovo sa ovakvim sjajnim navijacima koje ima mora i hoce bolje funkcionisati!
oki, imas svoj stav, tako i treba, ali te ja pitam, kako se izvuci, na koji nacin, jedini izlaz i pravi put za klubove u nsojdrzavi je odgoj mladih igraca, ali kako ih odgajati, tko ih trenira, gdje treniraju, razumijes li sta ti govorim, mi15 godina poslije rata nismo napravili igraca, kako, zasto, radi cega, milion pitanja, niti jedan odgovor, moramo svatiti da jednostavno nema rada sa mladima i zato nemamo svog maminja, jer niti jedan privatnik nece uloziti lovu ako tu ne vidi koristi, ja ti opet ponavljam, nemajuse sta navijaci petljati, mi jednostavno moramo svatitda navijac nije onaj tko od kluba gledasamo neku korist, mi moramo pomoci taj klub i to financijski, a to se moze uraditi kupovinom godišnjih i suvenira, pazi i meni je tesko sto ovo pisem, ali to je realnost i to moramo svatiti, i zato jednostavno mislim da ne trebamo bjezati od saradnje sa vecim, boljim od nas, oni sad postavljaju uslove, ali mozda cemo i mi nekada doci u tu situaciju, na ovaj nacin garant necemo

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 13 jul 2009, 23:25

The Game je napisao/la:Ma jarane mi smo (FK Sarajevo) dostojanstvo izgubili prije ovih prica sa Dinamom, cim se pocelo ulaziti u dugove prema igracima, tad je po meni dostojanstvo izgubljeno. Jer igraci, ma kakvi bili se bore za klub i oni njima cim pocnu dugovat plate to je gubitak dostojanstva. Ja sam maloprije opet procitao onaj intervju sa basicem, i slazem se da je glupost sto se Sarajevo spominje u istoj recenici sa Lokomotivom, ali realnost je da je Dinamo u ovom trenutku miljama ispred nas. I isto tako sam 100 % siguran da se ovolika frka ne bi dizala da se ovakva saradnja pocela spominjati sa Arminijom iz Bielefelda, koja je po kvalitetu iza Dinama, vec je nama krivo sto je Dinamo ispred nas. Ali SARAJEVO JE POSTOJALO PRIJE OVE UPRAVE, SARAJEVO POSTOJI I SAD I SARAJEVO CE POSTOJATI DOK JE DUSA NA OVOM DUNJALUKU
o tome ja i pricam, ljudi se loze bezveze, mozda i denizlispor da je ponudio, svi bi bili sretni, ako me kontas, jednostavno moramo biti realni,i to je jedini spas, treba uciti od dinama, od mamica,a ne pisati neke gluposti (bar po meni jesu)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 jul 2009, 23:26

Brate,vjeruj mi da je sa jakom upravom sve drugacije.Ima milion dokaza,pocev od ulaganja tu klub,dovodjenje kvalitetnih trenera....znaci treba da nam bude zajednicki cilj da otjeramo ove lopove,sto ce biti jako tesko,ali mora se,onda drugo rjesavati.To je ipak borba,takav je citav zivot,samo se bori,jednostavno,nema nam druge!
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 13 jul 2009, 23:39

formance je napisao/la:Brate,vjeruj mi da je sa jakom upravom sve drugacije.Ima milion dokaza,pocev od ulaganja tu klub,dovodjenje kvalitetnih trenera....znaci treba da nam bude zajednicki cilj da otjeramo ove lopove,sto ce biti jako tesko,ali mora se,onda drugo rjesavati.To je ipak borba,takav je citav zivot,samo se bori,jednostavno,nema nam druge!
A jarane ne mozemo mi njih otjerat, koliko god nam zbog svega bilo krivo oni su se ovdje uhljebili i valja nam se nositi s tim, jedino da ih poubijamo, al cemo tako samo sebi naskoditi

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 jul 2009, 01:33

Sve se moze kad se hoce.Ako su HZ otjerali one agente,onda mogu i upravu.Naravno,samo uz borbu,strpljenje i volju,jer sigurno ako nemamo volje da ih otjeramo,onda i neka smo u ovakvoj situaciji!

Profesionalnitenis.com

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 jul 2009, 02:11

Sarajevu treba ono što je i Želju uradio, potpuna promjena uprave i stručnog štaba, jer se sa ovakvom upravom nemože u Evropu. Horde tu svakako trebaju vršiti pritisak na upravu i na ljude u klubu da se stvari poprave nabolje, pa da konačno gledamo Sarajevo koje će imati snage da titulu vrati na Koševo i koje će u Evropi igrati zapažene utakmice.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 14 jul 2009, 08:24

Hej raja daj zavrsite sa ovom raspravom.Saradnja sa dinamom u svakom slucaju moze samo biti pozitivan izbor.Zasto to ne gledati sa one pozitivne strane.Nego vi meni recite dal je moguce sa calom na klupi i sa jahovicem u napadu pobjediti trnavu?

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 14 jul 2009, 09:11

Gerrard je napisao/la:Jeste dosadni sa tim Dinamom , sta vas to toliko dira svima je jasno dok je Hordi mi necemo imati puno posla sa Dinamom i necemo postati njihova lokomotiva !
e tu lezi problem, kad neki balonja ispusi jednu djoju i dodje i kaze dok je hordi, koji hordi bolan nebio, kad si zadnji put kartu kupio za tekmu, nikad, jer na racun hordi ulazis na tribine, ti i takvi ste sramota naseg kluba

High

Post Postao/la High » 14 jul 2009, 10:02

Ne mogu da vjerujem kakvih izjava ima. :roll:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 14 jul 2009, 10:15

Gerrard je napisao/la:
pinoche je napisao/la:
Gerrard je napisao/la:Jeste dosadni sa tim Dinamom , sta vas to toliko dira svima je jasno dok je Hordi mi necemo imati puno posla sa Dinamom i necemo postati njihova lokomotiva !
e tu lezi problem, kad neki balonja ispusi jednu djoju i dodje i kaze dok je hordi, koji hordi bolan nebio, kad si zadnji put kartu kupio za tekmu, nikad, jer na racun hordi ulazis na tribine, ti i takvi ste sramota naseg kluba
hahah ko to jos na racun Hordi ulazi na stadion :o

Balonja je par godina placao i kartu za zapad , kao i vecina onih danas koji su digli sjever na veci nivo , i ne lupaj bezveze , ne znam kako mozes napisati da neko ulazi na racun Hordi na stadion ... izgleda to za doju da si svoje stvari prepisao drugima , dobro si se napusio !
znbam istina boli, ali tako je, ti i takvi glumite velike navijace, ali necete da pogledate istini u oci, mi smo na dnu i nikad se necemo izvaditi sa tog dna, zato nam ponuda nekog za nas velikog kluba, moze samo pomoci, a tebe zalim jer zivis u nekom nerealnom svijetu, ali to je tvoj problem

High

Post Postao/la High » 14 jul 2009, 10:19

Torlak: Sarajevo ima šansi

Slovaci su od nas možda finansijski jači, ali se možemo nositi sa njima, kaže stoper bordo tima...

Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" fudbaleri Sarajeva u četvrtak sa početkom u 20.15 sati igraju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsku ligu, protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Nakon skoro mjesec priprema i sudeći prema izjavama igrača i članova stručnog štaba, bordo tim spreman je i motiviran očekuje prvog ovosezonskog evropskog rivala.

Zadovoljavajuća forma

- Došli smo do zadovoljavajuće forme. Provjere koje smo imali, iskorištene su na pravi način, pripremili smo se za prvu zvaničnu utakmicu ove sezone, uhvatili smo potrebnu svježinu. Došli smo do igre, koja bi u ovom trenutku trebala biti zadovoljavajuća, naravno, uz mogućnost napretka. U svakom slučaju, zadovoljni smo urađenim i spremni smo za ono što predstoji - kaže pouzdani stoper tima sa Koševa Sedin Torlak.

Spartak je blagi favorit. Slovački klupski nogomet je, u svakom slučaju, ispred našeg, ne toliko zbog kvaliteta igrača koliko zbog organiziranosti klubova i ulaganja u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

- Imamo nešto informacija o Slovacima, šef (trener Mehmed Janjoš, op. a.) išao je da gleda utakmicu u Trnavi koju su igrali protiv azerbejdžanskog Intera. Evidentno je da Slovaci napreduju, sve više ulažu i da su fudbal digli na visok nivo u društvu. Spartak je od nas možda finansijski jači, ali nije Mančester junajted da ne možemo protiv njega igrati. Mislim da će ovo biti neizvjestan duel - pun samopouzdanja govori Torlak.

Kvalitetne pripreme

Zahvaljujući dobrim igrama u bordo dresu prošle sezone, 24-godišnji stoper našao se u notesu selektora Miroslava Ćire Blaževića. I u narednoj sezoni očekuje se da bude jedan od nepremostivih bedema ispred golmana Muhameda Alaima.

- Maksimalno sam iskoristio pripreme, pružao kvalitetne partije i trener je, kao i ja, zadovoljan tako da očekujem svoje nove dobre partije - dodaje Torlak.

Sudije iz Sjeverne Irske

Prvu utakmicu između Sarajeva i Spartaka na stadionu "Asim Ferhatović Hase" sudit će trojka iz Sjeverne Irske. Glavni djelilac pravde bit će Dejvid Malkolm (David Malcolm), pomoćnici će biti Pol Mun (Paul Munn) i Den Stil (Dan Steele). Četvrti sudija je, također, iz Sjeverne Irske Rejmond Krengl (Raymond Crangle). Delegat UEFA-e bit će Kornel Kristijan Bivolaru (Cornel Cristian) iz Rumunije.

Remi sa Banjskom Bistricom

Minulog vikenda počelo je novo prvenstvo Slovačke u nogometu. U prvom kolu Spartak je na svom terenu ugostio Banjsku Bistricu i razočarao svoje navijače odigravši bez golova (0:0).

Spartak je igrao u sastavu: Kralj, Kotula, Doležaj, Gueje, Hanzel, Kopunek, Duriš, Prohaska (Železnik), Sukenik (Oliveira), Hruška, Kožuh (Bernat).
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 14 jul 2009, 10:22

pinoche je napisao/la:
Pises nebuloze bolan, kako te nije stid. Banujte ga vise!

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 14 jul 2009, 10:37

Madafaka je napisao/la:
pinoche je napisao/la:
nesto ti nije jasno, pusti banovanje, daj malo argumenata, sta su nebuloze, boli vas istina, sto prije se pomirote sa njom, bice vam lakse, meni jeste vjeruj mi

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 14 jul 2009, 10:58

Madafaka je napisao/la:
pinoche je napisao/la:
Upravu je momak,pinoche ohladi ba malo,poceo si da lupas kojesta.

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 14 jul 2009, 11:29

kada ovo pisem govorim u globalu, mozda se na vas ne odnosi, ali na ove balonje garant da, jedno je jasno, dok god horde mogu voditi politiku kluba, nase sarajevo ce biti provincijski klub, a vi kako god hocete

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 14 jul 2009, 11:49

kakvih samo likova ima na ovom forumu,filozofa, prosvjetitelja i sta vec :? :? :? :? :? :?
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

pinoche
Kontakt:

Post Postao/la pinoche » 14 jul 2009, 11:50

Gerrard je napisao/la:
pinoche je napisao/la:kada ovo pisem govorim u globalu, mozda se na vas ne odnosi, ali na ove balonje garant da, jedno je jasno, dok god horde mogu voditi politiku kluba, nase sarajevo ce biti provincijski klub, a vi kako god hocete
A mozes li zamisliti na sta bi tek licilo Sarajevo da nema sadasnjih odlicnih Hordi da im pusu za vrat ...
Ti vjerovatno nemas nikakve veze sa FKS nego lupas bezveze , Horde ne vode politiku kluba , nego jasno zele da se ispune neki ciljevi koji bi trebali ici uz ime FKS !

Kazes da vode politiku , ne vidim da se mjesaju u rad uprave , da ne dovode pojacanja i slicno , kad spomenes danasnje Horde trebas prvo da ustanes pa da nesto pricas , ljudi od svojih usta odvajaju pare za koreografije i kompletan imidz grupe , ali uvijek se nadje neko ko ce to osporavati a hoces da ti kazem zasto ti to radis , zasto osporavas rad odlicne grupe , a odgovor je ???

GRUPA NE DOZOVOLJAVA DA JEDAN FILOZOF POPUT TEBE DODJE U PRVI PLAN STO SE NJE TICE , JEDNOSTAVNO VJEOVATNO NISI PRIHVACEN U GRUPI PA SVOJIM GLUPOSTIMA POKUSAVAS DA JE OSPORIS A URADILA JE MNOGO ZA KLUB !

Doduse sve je lahko dok se preko navijackog racuna ulazi na tribinu hahahha :D
pricas gluposti jer nemas sta drugo reci, kako ne vidis jesi li slijep, pokusa se dogovoriti neka saradnja sa klubom koji je iznad nas 100 svjetlosnih godina i onda se jave tamo neki navijaci, pusti suplju covjece, zamisli da neko pita navijace manche sta i kako, ne budi smjesan i pogledaj stvari realno, mislis da ima bolji od ovih sto vode klub, daj reci koji su to, ili da ga vi "veliki" navijaci vodite, e to je ono sto hocete, ali ne mozete i necete nikad to dobiti

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Google Adsense [Bot], Haksss, Seipronto, skoJaa i 78 gostiju.