Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JackTheStripper
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la JackTheStripper » 22 maj 2014, 19:23

vedator je napisao/la:Humanitarna utakmica u Gradačcu: Za žrtve poplava prikupljeno 102.360 KM

[youtube][/youtube]

:thumbup: :bih:

Hvala Vedatore, precizan si kao i uvijek. :thumbup: Svaka ti dala!
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 22 maj 2014, 20:07

Prije 2 sata vratih se iz Maglaja.. nisam puno hodao po gradu ali nisam imao ni potrebe :cry:
Osnovnu školu smo sredili skoro ali duša da te zaboli kolike su štete :sick:

Zaista, dosta volontera je danas bilo pored nas Vitežana, što je za svaku pohvalu :salut:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 maj 2014, 20:08

Ljudi, nemojte nasjedati na price ne daju ovi hrane ne daju oni hrane. Recimo za Maglaj sva skladista rade u KORIST gradjana.

A nasi ljudi(pojedini) su tolika djubrad da je to za strasno.
Celik!3,2,2.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 22 maj 2014, 20:12

Danas je 10 hiljada obroka podijeljeno poslije podne u Maglaju. Citav dan na radiu javljaju da narod dodje na rucak da ne bi propalo.

filip13

Post Postao/la filip13 » 22 maj 2014, 20:18

Heroj iz Obrenovca Slobodan Nedeljković Džambo (25), čija je priča potresla Srbiju, jer je izgubio suprugu i sina u poplavama, ali danima spasava živote, kaže da je od policije dobio nagovještaj da su mu pronašli porodicu!

Ipak, najgore u čitavoj ovoj tragediji je to što Džambo kaže da mu nisu potvrdili da li su pronađeni živi, piše "Telegraf".

"Sinoć sam dobio, za sada još neproverenu, informaciju da su mi žena i dvogodišnji sin možda ipak živi. Još ih nisam video, ni čuo, ali ne gubim nadu. Zvali su me iz neke organizacije i rečeno mi je da su pronađeni i to me je umirilo, ali tek posle shvatio da mi nisu rekli da li su pronađeni živi", kaže ovaj junak zbog čije je sudbine plakala cijela Srbija.

Telegraf" je pronašao Nedeljkovića u jednom od sabirnih centara za smještaj evakuisanih ljudi od poplava iz Obrenovca. Kako je rekao, dobro se osjeća i zadovoljan je brigom države o njemu, a jedina želja mu je da opet vidi svoju ženu i zagrli svog sina nasljednika.

"Daće Bog da se sve završi dobro, preguraćemo i ovo zlo. Sada svaki put kada zazvoni telefon skačem čekajući da čujem ili njihov glas ili da mi jave gde se nalaze", rekao je Nedeljković.

Podsjetimo, kad su nastupile poplave, Nedeljković je odvezao svoju porodicu kod tasta u Veliko polje, misleći da će tamo biti na sigurnom. Zbog brzog nadolaženja vode popeli su se na krov, a njegov tast je otišao nazad u kuću po ćebe. Kad se vratio na krov, njih više nije bilo!

Da tragedija ovog čovjeka bude još veća, dok je imao šest godina porodica mu je pobijena na Kosovu, a on je u Obrenovac došao kao izbjeglica 1999.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 maj 2014, 20:26

apocalyps je napisao/la:Siroki moze iznenaditi samo budale.Ljudi imaju para i gotivna su raja,to znam jer ih poznajem par tamo i bio sam kod njih.Ova pomoc nije radi "furke" kao kod nekih..Nacionalisti su oni na vlasti,narod nije.
nije bas da svi imaju para, ali da hoće pomoć istina :thumbup:
gdje si ti dolazio?
Zadnja izmjena: Kevin, dana/u 22 maj 2014, 20:28, ukupno mijenjano 1 put.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 maj 2014, 20:28

Širokobriješki FEAL spremio više od 70 tona namirnica i ostale pomoći na poplavljena područja BiH

Ovo su trenuci kada čovjeku nestane riječi kojom bi opisao patnju i bol naroda u okruženju koji su pogođeni ovom strašnom tragedijom.
Na žalost ponovno su se raselili i njihovi domovi koje su godinama gradili su uništeni. Materijalno će se s vremenom nadoknaditi, ali najteže je obiteljima koje su izgubile svoje najmilije.

U ovom trenutku najvažnije je pomoći ljudima koji su pogođeni prirodnom katastrofom. Prvog dana stupili smo u kontakt s odgovornim osobama poplavljenih područja iz Crvenog Križa, Merhameta i Crvenog Krsta, te iskoordinirali akciju kako bi se pomoć mogla dostaviti ljudima kojima je zaista najpotrebnija. Osim toga, odmah smo kontaktirali i naše poslovne partnere, a neki od njih su izravno pogođeni ovom nesrećom, te im ponudili našu pomoć. Ovim putem posebnu zahvalnost uputili bi svim dobavljačima, koji su zaista spustili cijene čim su čuli za kakve je svrhe namijenjena roba. Također, istaknuli bi da nekoliko naših djelatnika, koji su se dobrovoljno javili, biti će upućeno s vozačima kamiona kako bi pomogli pri istovaru robe.

U odabiru namirnica , nastojali smo da to budu konkretne stvari koje su im sada najpotrebnije pa smo se odlučili za:
- Dječju hranu razne vrste;
- Hranu za dojenčad;
- Vodu za piće;
- Higijenske potrepštine ( maramice, dječje pelene, pelene za odrasle,..)
- Hrana ( konzerve svih vrsta, osnovnih životnih namirnica, povrća, brašna, ulja, soli,
- Dezinfekcijska sredstva i lijekove raznih vrsta;
- Alate raznih vrsta ( kolica za transport 100kom, lopate, čizama, zaštitnih maski, zaštitnih rukavica raznih vrsta i namjene ...);
- Deterdžente i ostali higijenski pribor ( sapuni, sredstva za pranje, sredstva za osobnu higijenu, sredstava za čišćenje ...);

Roba se otprema na tri Feal-ova šlepera na područja koja su najugroženija i kojima je najpotrebnija a to su područje Doboja, područje Maglaja i Žepča i područje Orašja, odnosno Bosanske Posavine. Vrijednost robe koja se donira je 180.000KM, a ukupna težina je preko 70 tona.

Ovo je samo mali znak solidarnosti s ljudima koji su pogođeni ovom prirodnom katastrofom, te se nadamo da će se uspješno i što prije oporaviti od ove nesreće, rekli su nam u FEAL-u.

slika
slika
slika
ovi su giganti..ne u okvirima bih nego regije i europe..drago mi je da su se i oni sjetili pomoci..
svaka cast

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 maj 2014, 20:36

Čude se ljudi i mijenjaju mišljenja kakvi su "Lištičani" i ostali škutori.. jer, eto, čuli su ili vidjeli druge priče. osjetili na svojoj koži etc etc... primitivci, seljaci, krkani, nacionalisti i tako dalje i tako dalje...
mogu to biti i Prijedorčani ili Trebinjci, nebitno. Ili obrnuto, Zeničani, Sarajlije.
Poanta je što nam čine odvojene škole i odvojeni obrazovni programi. A to je da se ne poznajemo ili mislimo da se poznajemo na temelju jednostranog viđenja svijeta. pa se onda naglo, za 180 stupnjeva iznenadimo kad vidimo što je realnost. A realnost je trodimenzionalna...

Živimo u mulju jednoumlja, iako je prošlo 20 i kusur godina od komunizma. U mulju predrasuda, stereotipa umjetno i namjerno stvorenih...

Obrazovanje, obrazovanje, eh, erudicijo, božice, ukaži se...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 maj 2014, 20:53

NA pinkuBH ide ova emisija za pomoc! nikako da skuzim koji je broj tel za poziv izvan BIH??? Ako netko zna bio bih zahvalan!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 22 maj 2014, 20:54

Kevin mi je postao najjači ovdje :D
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 maj 2014, 20:58

nedim93 je napisao/la:Kevin mi je postao najjači ovdje :D
cvijeta :bih: :bih: :njanjanja:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 22 maj 2014, 21:07

nedim93 je napisao/la:Kevin mi je postao najjači ovdje :D
što ba? :zviz:

@vrebac
cvijetam brate kad vidim ovoliko solidarnost iz širokog koji znamo svi kakve sve epitete, predrasude itd ima u BiH

drago mi je da su ljudi pokazali da nismo vampiri :thumbup:

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 22 maj 2014, 21:31

ozbiljan sam
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 maj 2014, 21:34

Nimalo dobre prognoze. Valjda sad neće biti upravu.
POZORENJE!! 22. svibanj / maj, 2014.

( Hrvatska, BiH jugoistok Europe )

Sutra u drugom dijelu dana te u noći na subotu, zatim tokom subote i nedjelje u kopnenom području Hrvatske, u Bosni te Srbiji, unutrašnjosti Crne Gore, Makedoniji i Albaniji očekuje se jak razvoj oblaka te pljuskovi i grmljavine.

Pri tome ponegdje može biti izraženijih pljuskova i grmljavina uz obilniju kišu te lokalno moguće olujno nevrijeme uz prolazno jak vjetar te grad ( tuču ).

Zasad ovo ne bi trebalo pogoršati situaciju na poplavljenim područjima, međutim ako se ostvare prognoze o jačoj destabilizaciji atmosfere u drugom dijelu sljedećeg tjedna te u prvom dijelu 6. mjeseca moglo bi ponovno biti problema s rijekama u ovim područjima.

U nadi da će doći do promjena prognozama

ŽELIM VAM UGODNU VEČER!!
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 maj 2014, 21:37

PINK BH :clap: :clap: :clap: :clap:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 22 maj 2014, 21:37

Ja nisam ni sekunde sumnjao u Siroki ali citava drzava pomaze,svaki grad,svaka opstina e sad koliko je ko u mogucnosti. Ne treba gledati na kolicinu pomoci vec dali je ona poslana s halalom ili preko qurca
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 22 maj 2014, 21:39

https://www.facebook.com/JoshDuhamel/po ... 2177543002

Eh ovo volim, kad neko predloži nešto konkretno, mimo šturih lajkova na fb :clap:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 maj 2014, 21:40

mirzatele je napisao/la:PINK BH :clap: :clap: :clap: :clap:
kako bi bilo super nazvati i pricati malo Enisom Beslagicem :tokralju: , ali izgleda mi izvan BIH nemoze!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 22 maj 2014, 21:43

Primijetim da nas Josh baš gotivi. Sjećam se da nam je čestitao državni praznik. :bih:
vrebac86 je napisao/la:NA pinkuBH ide ova emisija za pomoc! nikako da skuzim koji je broj tel za poziv izvan BIH??? Ako netko zna bio bih zahvalan!
Evo, rekoše da za dijasporu prolazi SMS. Valjda ne mogu pozivi...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 22 maj 2014, 21:45

Al' ne prati ga nešto puno naše raje, bar mog turbaškog okruženja ili fb prijatelja.. :urnebes:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD, kraljttbvb i 196 gostiju.