Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Grand Slam
eto Magični nek je sa srećom 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Cestitke Novaku na petoj titulu AO. Zasluženo, nema šta.
Mada ovo finale je dosta loše bilo, mnogo grešaka obojice tenisera, mnogo oscilacija u matchu.
Novak ni protiv Stana ni protiv Andya nije pokazao neku sjajnu igru, ali i takav je daleko najbolji igrac na touru. Nema on nikakve konkurencije trenutno, Federer pred opraštanjem, Nadal igra samo jedan dio sezone, ostalo blago receno buranija.
Mada ovo finale je dosta loše bilo, mnogo grešaka obojice tenisera, mnogo oscilacija u matchu.
Novak ni protiv Stana ni protiv Andya nije pokazao neku sjajnu igru, ali i takav je daleko najbolji igrac na touru. Nema on nikakve konkurencije trenutno, Federer pred opraštanjem, Nadal igra samo jedan dio sezone, ostalo blago receno buranija.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
DukeOfWellington je napisao/la:Sta reci, sesti reket se u svom prepoznatljivom stilu ugasio nakon izvjesnog vremena, kakav je to mentalni minus to su price. Midget bi jednostavno chokao i izgubio mec, ali ovako se ugasiti moze samo on. Dok je igrao imao je odlicnu sansu.
Povremeni navijaci oba igraca s primitivnim komentarima, poput ovog Titovog pionira ponivo pokazali svoj nivo.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Voda čini čuda.Valencia je napisao/la:Magica
Bas tako.... nisam htio gledati na ES Srbija al vidim da ni ovi nisu nista bolji. Evo ih samo sto ne placu, kao da sahranu prenose, hehe.. al to ne tako, prihvatio sam u dobroj mjeri, ne nervira me puno.
Fakat je ovaj Nole misterija. Svjezije je djelovao u trecem nego u prvom setu. O cetvrtom da ne govorim...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Repriza njihovog finala iz 2013.
Treći set je donio Novaku titulu. Kakvo raspadanje Murrayja nakon početnog vodstva od 2-0. Imao je igru, momentum, baš sve, ali je početnički pao na Đokovićevo klasičnog prenemaganje i tako propustio idealnu šansu za osvajanje seta, a samim tim po svoj prilici i Australian Opena. Četvrti set je bio samo odrađivanje posla za Djokera, identična situacija kao u 5. setu protiv Wawrinke. On je to majstorski uradio i treba mu čestitati na rekordnoj petoj tituli u Open Eri.
Kvalitet igre u prva dva seta je na momente bio fantastičan, dosta impresivnih razmjena (onako kako njih dvojica znaju), vodila se žestoka borba, a svaki teniser je zasluženo osvojio po jedan TB. U ključnom setu je konkretno stao Murrayjev FH, broj grešaka je rastao, a Novak je podizao nivo igre i iskoristio ponuđeno. Jednostavno, kada Škot upadne u kolotečinu koja odgovara sadašnjem broju jedan, izvući se iz toga je za njega nemoguća misija. Novu priliku će morati potražiti iduće godine, mada će biti sve teže i teže kako godine budu odmicale. Ipak, mora se reći da je donekle sam kriv, iako se mora naglasiti da je gubio od boljih tenisera, te da bi u nekoj slabijoj konkurenciji vjerovatno imao barem 2 Aussie naslova.
do French Opena.
Treći set je donio Novaku titulu. Kakvo raspadanje Murrayja nakon početnog vodstva od 2-0. Imao je igru, momentum, baš sve, ali je početnički pao na Đokovićevo klasičnog prenemaganje i tako propustio idealnu šansu za osvajanje seta, a samim tim po svoj prilici i Australian Opena. Četvrti set je bio samo odrađivanje posla za Djokera, identična situacija kao u 5. setu protiv Wawrinke. On je to majstorski uradio i treba mu čestitati na rekordnoj petoj tituli u Open Eri.
Kvalitet igre u prva dva seta je na momente bio fantastičan, dosta impresivnih razmjena (onako kako njih dvojica znaju), vodila se žestoka borba, a svaki teniser je zasluženo osvojio po jedan TB. U ključnom setu je konkretno stao Murrayjev FH, broj grešaka je rastao, a Novak je podizao nivo igre i iskoristio ponuđeno. Jednostavno, kada Škot upadne u kolotečinu koja odgovara sadašnjem broju jedan, izvući se iz toga je za njega nemoguća misija. Novu priliku će morati potražiti iduće godine, mada će biti sve teže i teže kako godine budu odmicale. Ipak, mora se reći da je donekle sam kriv, iako se mora naglasiti da je gubio od boljih tenisera, te da bi u nekoj slabijoj konkurenciji vjerovatno imao barem 2 Aussie naslova.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Kvalitetan jinx, mora se priznatiMaGiCa je napisao/la: Slazhem se sa @formance-om: ovo Shkot reshava u svoju korist, jer ne vidim kako ovakav Djokovic mozhe da rudari protiv spremnijeg i odmornijeg rivala, koji ume da mu poremeti balans i ubije ritam. Vreme je za @DoWa da ponovo prizna svog Britanca, jer od nedelje ce opet AM to biti za razne Guardiane, DailyMailove i sl.![]()
Nole jos jednom potvrdio da je mentalno jaci od Andya, pogotovo u Melbourneu koji je njegov drugi dom, bravo Nole
Nakon onog drugog seta, kad su ga mnogi otpisali, digao se i pokazao zasto je broj 1. Andy sve u svemu moze biti zadovoljan sa turnirom, vratio se u pravom trenutku i potvrdio da ovakav zdrav i u formi moze daleko i da ga se ne smije otpisivati.
Nadam se da ce zdravlje posluziti ovu cetvorku pa da gledamo jos ovakvih okrsaja, uz ove mlade snage koje dolaze ne bi trebalo biti zime za tenis
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Jel ono Nole sarmirao Endijevu malu
?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- Neandertalac
- Kontakt:
Shta dha vham kazhem, mech izuthethno thezhak phsihichki i Nole jhe thu phokhazhao khakho je zha khlashu bholjhi od isfhrusthrirhanhog skhcotha. Mhishlim dha je khomentator phretjerivhao sha nheobjektivnhoshcu alhi tho je bhilo zha otcheckhivati, pha shjethimo she shamo nhashis khada zaurhilchu. Nole sha ovhom phobijedom upishan u isthoriju. 
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Neandertalac je napisao/la:Shta dha vham kazhem, mech izuthethno thezhak phsihichki i Nole jhe thu phokhazhao khakho je zha khlashu bholjhi od isfhrusthrirhanhog skhcotha. Mhishlim dha je khomentator phretjerivhao sha nheobjektivnhoshcu alhi tho je bhilo zha otcheckhivati, pha shjethimo she shamo nhashis khada zaurhilchu. Nole sha ovhom phobijedom upishan u isthoriju.
Svaka cast Noletu, ali kakav je mentalni patuljak ovaj Andy Murray, to nisu istine.
Chestitke i tebi na ulasku momaka koji igraju za Katar u finale SP u rukometu.legenda reala je napisao/la:eto Magični nek je sa srećom
rio_Ferdy88 je napisao/la:Kvalitetan jinx, mora se priznati![]()
Nole jos jednom potvrdio da je mentalno jaci od Andya, pogotovo u Melbourneu koji je njegov drugi dom, bravo Nole![]()
Nakon onog drugog seta, kad su ga mnogi otpisali, digao se i pokazao zasto je broj 1. Andy sve u svemu moze biti zadovoljan sa turnirom, vratio se u pravom trenutku i potvrdio da ovakav zdrav i u formi moze daleko i da ga se ne smije otpisivati.
Nadam se da ce zdravlje posluziti ovu cetvorku pa da gledamo jos ovakvih okrsaja, uz ove mlade snage koje dolaze ne bi trebalo biti zime za tenis
Nije to bio nikakav jinx. Verovao sam da je AM blizhi pobedi. Bash kao shto sam verovao da je Djokovic blizhi RG od Nadala u proshlogodishnjem finalu. Ali, Murray je totalno fizichki pao, ugasio se, za razliku od Djokovica koji jeste imao problema fizichke prirode - ali je uspevao da se podigne posle padova.
Da je Murray bio na nivou iz 2013., ovo bi bilo gotovo u 3 seta.
@valencia što se tiče banjca nema to veze što je srbin čovjek je odvratan... ima ružan glas, ne zna, ne poznaje sport, a mnogo je arogantan... bolje da ga je prenosio ceronja ili pešikan...
recimo onaj na rts mialjević mislim da se zove, odradio je sasvim dobar prenos bez preseravanja...
@claus ko se mača laća od mača i gine..
@legendo odnesi vode i šećera @virtualu....
@edine moj edine zar nakon rodzera za ovog puseraj mastera da navijaš... kiksnuo si...
što se tiče finala znao sam da će ovako biti, ali nije bilo loše koliko zna biti kada igraju braća po reketu...
bio sam siguran u pobjedu.pogotovo što ste svi sem valencie pobjedu već upisali endiju...
recimo onaj na rts mialjević mislim da se zove, odradio je sasvim dobar prenos bez preseravanja...
@claus ko se mača laća od mača i gine..
@legendo odnesi vode i šećera @virtualu....
@edine moj edine zar nakon rodzera za ovog puseraj mastera da navijaš... kiksnuo si...
što se tiče finala znao sam da će ovako biti, ali nije bilo loše koliko zna biti kada igraju braća po reketu...
bio sam siguran u pobjedu.pogotovo što ste svi sem valencie pobjedu već upisali endiju...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- legenda reala
- Kontakt:
Moraju se Federer i Nadal trznuti, inače će ovaj Magicin zemljak stići do jedno 15 GS, a to je puno 
Dantes
Tebi je bliži, samo pređi preko brda u CG:P
Dantes
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Novak ove godine mora uzeti RG
sad je to pod MUST...pogledajmo konkurenciju: Rafael pauzira po pola godine (koljena u qrcu), Roger jednom nogom u penziji, Berdych i Wawrinka nikad nisu ni bili "šljakeri", Murray da vodi 2-0 u setovima opet bi sve to prosuo....jedino možda Ferer da ima neki svoj ludacki dan, ali male su šanse za tako nešto.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 01 feb 2015, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
meni? e sada... kažeš prvo da je iz goražda, pa sad iz cg, a čovjek navija za želja...legenda reala je napisao/la:Moraju se Federer i Nadal trznuti, inače će ovaj Magicin zemljak stići do jedno 15 GS, a to je puno
Dantes
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Bravo Nole, zasluzena pobjeda

- legenda reala
- Kontakt:
trenutno je u CG, to je država za njegaDANTES je napisao/la: meni? e sada... kažeš prvo da je iz goražda, pa sad iz cg, a čovjek navija za želja...
Ne znam, moj prvi utisak je da je Andy morao danas dobiti, jer je fakat imao odličnu priliku. Novak stvarno nije bio na nivou, a Andy je pokazao nevjerovatnu formu na putu do finala i izuzetnu igru. Olako je vraćao Novaka u meč nakon brejkova početkom drugog i trećeg seta, previše je oscilirao, izgubio treći set u kojem je bio bolji igrač i onda pukao. Nimalo šampionski poraz, nešto poput Novakovog protiv Nadala na USO-u 2013. S druge strane, Novakova pobjeda apsolutno šampionska. Ondje gdje je zamalo izgubio set (brejk lopta za Andya pri rezultatu 3-3 u trećem setu), dobio je meč, jer je nakon tog gejma u narednom napravio brejk sa nulom. Andy se tada bukvalno raspao, a Novak je opustio ruku i pogađao šta je zamislio.
Gledano sa taktičke strane, presudio je Novakov mnogo bolji drugi servis i kvalitetnije riterniranje. Andyev drugi servis je fakat smiješan, imao je nekoliko servisa koji nisu dostizali ni 130km/h.
Novak je ovaj put radio ono što obično nije u njihovim mečevima, ulazio je u teren, ranije hvatao drugi servis Andya i agresivnim riternom preuzimao inicijativu u poenu. To je jedan od odlučujučih faktora meča, jer je Andy kada ne ubaci prvi servis konstantno bio pod velikim pritiskom Novaka. Treba istaći da je Andy podbacio kada je u pitanju ritern, pogotovo na drugi Novakov servis. No razlog tome jednim dijelom leži u činjenici da je Novak svakako više rizikovao na drugom servisu, ubacivao je dosta kika, varirao, nije davao puno prostora Andyu da kontroliše te loptice onako kako to inače radi. Nisam vidio statistiku, ali bi svakako bilo zanimljivo vidjeti prosječnu brzinu drugog servisa jednog i drugog igrača.
Drago mi je što je Novak uzeo, smatram ga igračem koji mora imati dvociferni broj Slamova i dobro je što se lagano primiće toj cifri. Još je bolji način na koji je dobio ovaj meč, jer kvalitativni nivo njegovog tenisa ove sezone je prilično nizak u odnosu na standarde koje je postavio, naročito na ovom turniru. Ali kada se na šampionski način izvučeš iz svega toga, te na kraju preokreneš situaciju i momentum u svoju korist, dobiješ meč i osvojiš titulu, onda je to najljepši poklon i kompliment koji igrač može dobiti. Bravo.
Gledano sa taktičke strane, presudio je Novakov mnogo bolji drugi servis i kvalitetnije riterniranje. Andyev drugi servis je fakat smiješan, imao je nekoliko servisa koji nisu dostizali ni 130km/h.
Drago mi je što je Novak uzeo, smatram ga igračem koji mora imati dvociferni broj Slamova i dobro je što se lagano primiće toj cifri. Još je bolji način na koji je dobio ovaj meč, jer kvalitativni nivo njegovog tenisa ove sezone je prilično nizak u odnosu na standarde koje je postavio, naročito na ovom turniru. Ali kada se na šampionski način izvučeš iz svega toga, te na kraju preokreneš situaciju i momentum u svoju korist, dobiješ meč i osvojiš titulu, onda je to najljepši poklon i kompliment koji igrač može dobiti. Bravo.
Zadnja izmjena: formance, dana/u 01 feb 2015, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Centre forward
- Kontakt:
Dva zadnja GS su uzeli Balkanci. Nešto ozbiljno ne štima u svjetskom tenisu.
Čestitke komšiji. Još jednom pokaz'o dominaciju na AO.
Čestitke komšiji. Još jednom pokaz'o dominaciju na AO.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
šta ćeš ne mogu svi biti radnici kao ti... neko mora biti i crnogorac..legenda reala je napisao/la:trenutno je u CG, to je država za njegaDANTES je napisao/la: meni? e sada... kažeš prvo da je iz goražda, pa sad iz cg, a čovjek navija za želja...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.