Dule 078 je napisao/la:pa u savjetu ministara je jedan predsjednik,mogli su odmah to dogovoriti a ne jesti g.ovna godinu dana i sad pred istek roka prihvatati!
sad bi najveci crnjak bio da muslimani kazu da im to ne odgovara...o boze,kakve su to budale sve redom!
FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: FK Borac - Banja Luka
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Mislim da je u krivu ko god da je predložio taj model jer UEFA nije rekla dogovorite se oko Statuta i modela saveza.
Oni su se 2000 i neke dogovorili i potpisali ovo što sad imamo dakle to je dogovor, međutim ljudi iz UEFE nisu zadovoljni ljudima unutra i sveukupnom organizacijom pa su predložili oni model (Statut)- po sistemu uzmi ili ostavi, dakle ne vidim prostora da sad bilo ko od naših može izmišljati toplu vodu i ići u egzibicije sa nekim svojim prijedlozima.
Koliko ja znam predsjedništvo nema gotovo nikakvih odbranbenih mehanizama za FSRS već su oni i sad na nivou IO i dalje prema dole. Ako ima neki odbranbeni mehanizam treba ga prebaciti na IO i pristati na jednog predsjednika ako je već to najveći problem, mada ja mislim da je najmanji i da su počeli sređivati savez on najmanjeg a ne od najvećeg problema. Ali pitanje je da li bi Hrvati pristali i na kraju krajeva ako bi Srbi i Hrvati pristali da li bi Bošnjaci možda promjenili mišljenje pa oni bili protiv jer nisu ni oni ZA ali pošto se već sad odbija onda se uvlače UEFI u šupak da bi ostali i nakon reorganizacie na pozicijama i nastavili uzimati kajmak.
Oni su se 2000 i neke dogovorili i potpisali ovo što sad imamo dakle to je dogovor, međutim ljudi iz UEFE nisu zadovoljni ljudima unutra i sveukupnom organizacijom pa su predložili oni model (Statut)- po sistemu uzmi ili ostavi, dakle ne vidim prostora da sad bilo ko od naših može izmišljati toplu vodu i ići u egzibicije sa nekim svojim prijedlozima.
Koliko ja znam predsjedništvo nema gotovo nikakvih odbranbenih mehanizama za FSRS već su oni i sad na nivou IO i dalje prema dole. Ako ima neki odbranbeni mehanizam treba ga prebaciti na IO i pristati na jednog predsjednika ako je već to najveći problem, mada ja mislim da je najmanji i da su počeli sređivati savez on najmanjeg a ne od najvećeg problema. Ali pitanje je da li bi Hrvati pristali i na kraju krajeva ako bi Srbi i Hrvati pristali da li bi Bošnjaci možda promjenili mišljenje pa oni bili protiv jer nisu ni oni ZA ali pošto se već sad odbija onda se uvlače UEFI u šupak da bi ostali i nakon reorganizacie na pozicijama i nastavili uzimati kajmak.
Ovu prijateljsku protiv Splita treba ignorisati,i to samo zbog p a p a k a iz Uprave,neka im ovo bude lagano upozorenje da prestanu sa amaterizmom i diletantizmom i da se rijese svojih pijacnih navika jer sada vode ozbiljan klub sa pristojnim budzetom za nase prilike.Neka ode na utakmicu samo onaj ko se bas opasno lozi na te klubove iz Srbije ili Hrvatske.
Nakon utakmice sa Celikom,spiker pozvao gledaoce da dodju na utakmicu sa Splitom i rekao da je ulaz BESPLATAN,a danas cujem da se ulaz naplacuje po istoj cijeni kao da je prvenstvena.
Nije problem sto se naplacuje,i treba da se sve naplacuje,problem je sto je 4000-5000 ljudi culo da je ulaz besplatan,a sad nakon dva dana-promjena.
Nakon utakmice sa Celikom,spiker pozvao gledaoce da dodju na utakmicu sa Splitom i rekao da je ulaz BESPLATAN,a danas cujem da se ulaz naplacuje po istoj cijeni kao da je prvenstvena.
Nije problem sto se naplacuje,i treba da se sve naplacuje,problem je sto je 4000-5000 ljudi culo da je ulaz besplatan,a sad nakon dva dana-promjena.
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Borac će dugo dominirat, tako da svi oni koji na temi našeg kluba s..u nek nastave jer to samo pokazuje našu veličinu. 
& ' ГАЗЕ & ' &, ? & " ?!
- Бањалучанин
- Kontakt:
' &` нас /... За $ & се " $ 
$ $ % ", % ".
? $ - црвено - ?!

$ $ % ", % ".
? $ - црвено - ?!

Let's go, Fighter!
"!
"!
Kko stvari stoje prvak BiH bi bio nosioc u 2 pretkolu lige prvaka, ako nas suspenduju trebati će nam godine da se vratimo na taj nivo.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Ako bude Željeznicar prvak onda ce biti nosioc u drugom pretkolu (pod uslovom da sheriff ne bude prvak moldavije), dok Borac ne bi bio nosioc 100%FCS je napisao/la:Kko stvari stoje prvak BiH bi bio nosioc u 2 pretkolu lige prvaka, ako nas suspenduju trebati će nam godine da se vratimo na taj nivo.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
-
Samo F.K.S !!
- Kontakt:
Odakle ti ta informacija ? PS sta bi bilo sa nama u europa ligi jel bi bili nosioci u 2 pretkolu ?FCS je napisao/la:Kko stvari stoje prvak BiH bi bio nosioc u 2 pretkolu lige prvaka, ako nas suspenduju trebati će nam godine da se vratimo na taj nivo.
Niti jedan klub iz Bih nema šanse da bude nosioc u 2. pretkolu LP. Sarajevo bi sigurno bilo nosioc u 2. pretkolu EL, za 3. već nije sigurno, ali je mogućeSamo F.K.S !! je napisao/la:Odakle ti ta informacija ? PS sta bi bilo sa nama u europa ligi jel bi bili nosioci u 2 pretkolu ?FCS je napisao/la:Kko stvari stoje prvak BiH bi bio nosioc u 2 pretkolu lige prvaka, ako nas suspenduju trebati će nam godine da se vratimo na taj nivo.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Ako možeš malo podrobnije o tome zašto bi bio Željezničar nosilac a Borac ne, da li zbog 0:5 i 0:1? I još jedan ispravak rečenicu si trebao početi sa KADA BI SLUČAJNO BIO A NEĆE Željezničar prvak onda itd. itd.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ako bude Željeznicar prvak onda ce biti nosioc u drugom pretkolu (pod uslovom da sheriff ne bude prvak moldavije), dok Borac ne bi bio nosioc 100%FCS je napisao/la:Kko stvari stoje prvak BiH bi bio nosioc u 2 pretkolu lige prvaka, ako nas suspenduju trebati će nam godine da se vratimo na taj nivo.
Zadnja izmjena: Dejan, BL, dana/u 26 mar 2011, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Citirat cu momka koji je prije nekoliko sedmica pojasnio situaciju, nadam se da nisi ogranicen, kao sto se moze naslutiti iz tvog pisanja, pa ces shvatitiDejan, BL je napisao/la:Ako možeš malo podrobnije o tome zašto bi bio Željezničar nosilac a Borac ne, da li zbog 0:5 i 0:1? Ne lupetaj kao da ste prošli prošle godine tri kola pa skupili neke bodove. I još jedan ispravak rečenicu si trebao početi sa KADA BI SLUČAJNO BIO A NEĆE Željezničar prvak onda itd. itd.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ako bude Željeznicar prvak onda ce biti nosioc u drugom pretkolu (pod uslovom da sheriff ne bude prvak moldavije), dok Borac ne bi bio nosioc 100%FCS je napisao/la:Kko stvari stoje prvak BiH bi bio nosioc u 2 pretkolu lige prvaka, ako nas suspenduju trebati će nam godine da se vratimo na taj nivo.
gollum je napisao/la:Zašto ne zovete stručnjaka za koeficijente?![]()
Iako mislim da je prerano pričati o ovome, pokušat ću pojasniti situaciju.
Ovako je to bilo prošle godine. Željo je za nastup u drugom pretkolu prošle sezone dobio 1 bod, i ovaj put će imati koeficijent 2.824. Da bi prešao u grupu nosioca, morao bi dakle "preskočiti" pet timova. Da vidimo može li.
Prvak Irske je ovaj put Shamrock Rovers koji ima koeficijent 2.741. Jedan.
Prvak Kazahstana je Tobol koji ima koeficijent 1.624. Dva.
Prvak Mađarske će biti Videoton koji ima koeficijent 2.220. Tri.
Prvak Estonije je Flora Talinn koja ima koeficijent 1.508. Četiri.
Prvak Latvije je Skonto Riga koji ima koeficijent 2.233. Pet.
Prvak Islanda je Breidablik koji ima koeficijent 1.491. Šest.
Preskočit će nas Maribor s koeficijentom 4.224.
Preskočit će nas i gruzijski prvak, ko god bio.
6-2=4. Fali jedan. Prvak Moldavije. Još se ne zna, trenutno vodi Dacia sa 52 boda, Sheriff ima 50. Dacia ima koeficijent 2.549, a Sheriff 9.549.
Dakle, ako je sve ovo tačno, Željo može među nosioce ako prvak Moldavije bude Dacia Chisinau. Tada bi jedan od mogućih protivnika bio i Videoton.
Borac ima koeficijent 2.324 i, ako bude prvak, sigurno neće biti nosilac.
Rekao sam da ću pojasniti, nadam se da nisam zakomplikovao.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
@DejanBL
Zato što je Željo za nastup u drugom pretkolu LP dobio 1 bod, a Borac za nastup u drugom pretkolu EL 0.5 bodova. Za remi protiv Lausanne niste dobili ništa, takav je sistem, da ste ih izbacili, dobili biste još 1 bod. Zato Željo ima za 0.500 veći koeficijent od Borca i može biti nosilac. Pisao sam opširnije o ovom na Željinoj temi, ali mrsko mi sad tražiti.
Edit: evo, pronašao je momak, hvala.
Ali, mislim da sam još malo pojasnio situaciju.
Zato što je Željo za nastup u drugom pretkolu LP dobio 1 bod, a Borac za nastup u drugom pretkolu EL 0.5 bodova. Za remi protiv Lausanne niste dobili ništa, takav je sistem, da ste ih izbacili, dobili biste još 1 bod. Zato Željo ima za 0.500 veći koeficijent od Borca i može biti nosilac. Pisao sam opširnije o ovom na Željinoj temi, ali mrsko mi sad tražiti.
Edit: evo, pronašao je momak, hvala.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
Ovaj argument je prihvatljiv jer je momak izuzetno dobro to pojasnio, samo učešće u 2. pretkolu nosi 1 bod a u 2. pretkolu kv. LE 0,5, mislio sam da lupaš jer imam svakakvih lupetaša i nakrivo nasađenih tipova ovdje, izvinjenje u svakom slučaju.
Problem je druge prirode u ovoj grupi nosilaca sve same ale možda ako baš dobro pregledaš možeš probrati 2-3 sa kojima bi imali realne šanse za prolaz dalje i prije prvog sudijskog zvižduka.
Biće teško ali kad bi slučajno prošli dalje onda ispadanjem iz sljedećeg pretkola išli bi u 3. kv. za LE
Jel možeš prikazati i ovaj drugi dio tabele
Problem je druge prirode u ovoj grupi nosilaca sve same ale možda ako baš dobro pregledaš možeš probrati 2-3 sa kojima bi imali realne šanse za prolaz dalje i prije prvog sudijskog zvižduka.
Biće teško ali kad bi slučajno prošli dalje onda ispadanjem iz sljedećeg pretkola išli bi u 3. kv. za LE
Jel možeš prikazati i ovaj drugi dio tabele
Misliš na desni dio slike? Ideš desni klik na sliku, pa otvori. Naglašavam da je ovo situacija pred početak tekuće sezone. Ali, ovaj Ekranas je opet prvak i nosilac, tu je još prvak Gruzije i Maribor. Jedan od tih klubova bi bio odličan žrijeb, sve ostalo ostavlja vrlo male šanse za prolaz.
Da desni dio slike... Ako si tu još nešto da te pitam koliko bi borac imao bodova, i jel svake godine šta dobiješ bodova to ti se dodaje odnosno da li se briše nakon određenog vremena npr. nakon 5 god. brišu se bodovi najstarije god.
Ili ako te mrzi to računati, daj meni link gdje je prikazan način bodovanja, ja ću izračunati sve što me zanima.
Našao sam
Ili ako te mrzi to računati, daj meni link gdje je prikazan način bodovanja, ja ću izračunati sve što me zanima.
Našao sam
Način bodovanja: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient
Na ovom linku imaš svašta nešto, između ostalog i "Team Ranking" i "Country Ranking", Borac je 274.:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/
Da, period je 5 godina, nakon početka ove sezone su obrisani bodovi iz sezone 2005/2006.
Na ovom linku imaš svašta nešto, između ostalog i "Team Ranking" i "Country Ranking", Borac je 274.:
Da, period je 5 godina, nakon početka ove sezone su obrisani bodovi iz sezone 2005/2006.
E, hvala puno!gollum je napisao/la:Način bodovanja: http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient
Borac je 274.
Da je prošle godine učestvovao u kvalifikacijama za LŠ imao bi koeficijent kao i željezničar na ovoj tabeli a
ove godine na ovu tabelu će ući sa 2.324 koeficijentom a npr. da ulazi Široki ili Slavija ili Željezničar ušli bi sa 2.824 a npr. interesantno je da recimo Lozana ima gotovo 7.00.
Ok, shvatio sam sve, znači ove godine samim učešćem u kv. za LŠ stičemo odličnu poziciju da sljedeće godine u istom a pogotovo u kv. za LE budemo nosilac u 2. pretkolu a još ako bi izvukli bar jednu pobjedu ili pak prolaz nekog kola nosilac bi bili 100% a nemao šta izgubiti jer nam se brišu naredne 3 god. samo oni minimalni koeficijenti
Da je prošle godine učestvovao u kvalifikacijama za LŠ imao bi koeficijent kao i željezničar na ovoj tabeli a
ove godine na ovu tabelu će ući sa 2.324 koeficijentom a npr. da ulazi Široki ili Slavija ili Željezničar ušli bi sa 2.824 a npr. interesantno je da recimo Lozana ima gotovo 7.00.
Ok, shvatio sam sve, znači ove godine samim učešćem u kv. za LŠ stičemo odličnu poziciju da sljedeće godine u istom a pogotovo u kv. za LE budemo nosilac u 2. pretkolu a još ako bi izvukli bar jednu pobjedu ili pak prolaz nekog kola nosilac bi bili 100% a nemao šta izgubiti jer nam se brišu naredne 3 god. samo oni minimalni koeficijenti
-
Nije Bitno
- Kontakt:
Od nosilaca mislim da bi se mogli nositi sa Aktobe i Ekranas a mozda i sa Bohemiansom iz Irske 
Melburnski Lesinar
rano je jos za te analize.
1-jos nismo prvaci
2-vecina prvaka drugih zemalja se jos ne zna
3-treba vidjeti hocemo li prezivjeti 1.april
1-jos nismo prvaci
2-vecina prvaka drugih zemalja se jos ne zna
3-treba vidjeti hocemo li prezivjeti 1.april
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.