FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Locust
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Locust » 10 avg 2015, 09:39

Pozdrav pitari,

Dugo čitam ovaj forum ali evo prvi put pišem. Prvo hvala svim ozbiljnim članovima foruma koji iznose informacije do kojih mi obični navijači ne bi mogli doći, i posebno hvala ovim što prate ozbiljnije mlađe kategorije.
Za Sarajevo navijam otkad znam za fudbal, ali sam posljednjih par godina dosta utanjio što se tiče odlaska na utakmice i samog praćenja kluba najviše zbog nedostatka vremena koje donose godine, posao i porodica ali i (priznajem) lošim stvarima koje su se dešavale u klubu. U posljednje tri godine moj interes je ponovo porastao zajedno sa dobrim potezima trenutne uprave i dobrim igrama i rezultatima koje je to donijelo.
Dosta o meni, post će da bude malo duži jer želim da se osvrnem na teme koje se provlače stalno po forumu (da nadoknadim to što dugo čitam a nisam nikome nikada replicirao), pa ko ne voli duže postove nek ne čita dalje.

1. Akademija. Definitivno velika stvar i najveća pobjeda trenutne uprave, međutim sama po sebi nedovoljna za ono što se od nje očekuje. Naime, akademija će da (u stvari već jeste) proširi bazu talenata na cijelu BiH, što je opet mala baza ali dosta jaka. Dalje, nadam se da će taj internatski način školovanja našim budućim fudbalerima usaditi sportski život, u stvari objasniti im da ako žele biti vrhunski sportisti ne mogu živjeti kao mi navijači nego se moraju odreći dosta užitaka u mladosti. To i jeste jedan od većih problema igrača sa Balkana, tako da to nije mala stvar. Međutim to što ne cugaju, imaju dobre terene i široku bazu ih neće naučiti da igraju lopte, i to je problem koji akademija sa postojećim kadrom neće riješiti. Ljudi, pa mi nismo izbacili kvalitetnog igrača od Škore do Radovca. Znate li koji je to period? Kod nas dolaze netalentovana djeca a talentovana idu štrumfovima? **** moj, dolaze ista djeca ali štrumfovi urade nešto sa njima (Nisu ni to neki vrhunski igrači, ali su definitivno za dvije klase iznad onih koje mi izbacimo), a mi ne uradimo ništa. Prema tome, najvažnije ulaganje koje uprava može da napravi je u trenere omladinskih kategorija jer su, ruku na srce, ovi trenutni očajni. Pa da su išta valjali bar bi do sada bez napucanih terena i internata izbacili 3 igrača u zadnjih deset godina, zar ne? Mislim da kvalitetan omladinski trener vrijedi plate našeg najplaćenijeg igrača, jer bi onda naši igrači koji se penzionišu imali od koga da nauče nešto, i da to preuzmu u budućnosti.

2. Dženo. Mislim da je Dženo dobar motivator i loš trener, što možda ne zvuči baš najbolje, ali mislim da je za našu situaciju bolje to nego obrnuta situacija dobar trener koji je loš motivator, zato što imamo realno najbolju ekipu u državi i ako su motivisani teško im neko može parirati. Dženo je naše dijete i u klubu je čitav život, i na kraju krajeva ima rezultate, i ne treba pričati o njegovoj smjeni poslije svakog poraza. Mlad je i uči (recimo u ovom mandatu rotira, a nerotiranje mu je bila najgora greška u prethodnom mandatu), i treba mu dati priliku. Ono što mu najviše zamjeram je famozni „haverizam“.

3. Svlačionica/Haverizam/Amaterizam. Ako Real Madrid ima klanove u svlačionici, **** ga, imaćemo ih i mi, od toga se ne može pobjeći. Međutim ono što je apsolutno nedopustivo je da jedan klan smjenjuje i postavlja trenere ili da diktira sastav. To se mora srezati u korijenu po cijenu titule ako treba. Bojkotuješ nešto? Izvoli na Zapad na utakmicama, a na treningu si sa U19. Ući ćeš u nazad u tim kad se ponizno izvineš zbog ponašanja i dobro oznojiš na svakom treningu. Puzi, Stojčev, Okić, Krste, Tatko, niko nije nezamjenjiv. Trpićemo i Radoša, i Rustemovića, i Kovačevića i koga kod treba makar ispušili sve trofeje, ali igrači NEĆE raditi posao uprave kluba. Činjenica je da nemamo trenutno boljeg lijevog beka od Puzigaće i bolje desetke od Stojčeva (onog Stojčeva iz prvih 45 minuta iz Travnika i drugih 45 protiv Lištice, ne onog iz druge polovine prošle sezone), ali da su toliko dobri da nešto ucjenjuju, pa daleko od toga. O Tatku (naš najgori igrač prošle sezone vjerovatno) i Okiću da ne pričam, Sarajevo bez njih jako ko i sa njima. Ako Dženo neće to da uradi jer su mu to haveri, onda može i on sa njima na tribine, hvala mu za sve. Isto tako situacija sa dresom protiv Lecha i njegova reakcija „niko nije kriv“ me strašno iznervirala. Ja ne sumnjam da je naš ekonom jako fin čovjek, drag igračima i stručnom štabu, ali za onakve stvari u profesionalnom okruženju se ostaje bez posla.

4. Igrački kadar. Nema se tu šta puno naglabati. Delač – Hebibović, Stepanov, Barbarić, Puzigaća – Ikande, Radovac – Stojčev – Duljević, Benko, Krste. Naravno računajući da je Cimi već otišao. Neću sada puno o mjestima gdje smo deficitarni (lijevi bek, 10, jedno krilo) jer je prelazni rok gotov, ali hoću da se osvrnem na par stvari. Prvo Alispahić. Ja ne znam zašto svi forsiraju njega kao desetku kad to čovjek nije bio nikad u životu? On je igrač tipa Radovca ili Cimija, box-to-box midfielder, radnik, nikakav super-kreativac. Kod nas ga se gura na tu desetku, što mi nije najjasnije. Pa ako već mora tako, meni je više Radovac za desetke nego Meša. Vrstan igrač u svakom slučaju, i nadam se da će se vratiti u formu koju je imao u HNL-u. I onda dolazimo do situacije da imamo 3 odlična igrača na DMF/CMF a samo Miloša na AMF. Miloša za kojeg se nikad ne zna hoće topit i carinit lopte ili će igrati fudbal kako treba. Zašto onda ne probati Meša – Ikande na DMF a Samir na AMF? Ili ovako: Samir/Meša/Ikande na DMF (2 od 3, nije bitno) a Krste na AMF? Onda bi se oslobodio prostor da Duljević igra lijevo (Ideja iz revanša protiv Lecha, jako mi se svidjela ali nije urodila plodom što ne znači da treba odustati od toga kada se Duljević oporavi) jer je to u skladu sa modernim fudbalom, da krilni napadač igra kontra nogom. Duljević ako išta zna zna proći i šutnuti, a velika je razlika ako mu se taj šut namjesti na jaču nogu. Onda imamo problem desnog krilnog napadača (ne sviđa mi se nijedan Bekić, iskreno, i mislim da nisu nikakva pojačanja za klub, nadam se da će dokazati da sam u krivu), ali eto, može Almir Bekić kad već nema niko drugi.

5. Utakmica protiv Lištice. Ja sam iskreno jako zadovoljan. Loša realizacija i **** od sudije, i opet pobjeda u derbiju. Dijelim prevalentno mišljenje foruma o utakmici ali se ne slažem sa par stvari:

Nema potrebe pljuvati po Krsti i po Leonu. Da, realizacija im je bila juče očajna, ali ipak je pao gol koji je jedan dao a drugi mu asistirao. Krstu posebno odavno nisam vidio agilnijeg i lucidnijeg, i ako nastavi tako realizacija će doći na svoje.

Hvaljenje Barića mi nije jasno. Imao je 2-3 očajna pasa na 40 metara od našeg gola, i ne znam jeste li primjetili ali ko je čuvao čovjeka koji je kod gola prebacio loptu Wagneru? Barić.

Priča "Almir Bekić zaključao stranu"? Iskreno ja od tog čovjeka NIŠTA nisam vidio otkad je došao u Sarajevo osim brzine. Nijedan upotrebljiv centaršut, dribling, ništa. Hebibović uz sve svoje defanzivne falinke mi se čini puno boljim pojačanjem.

I još samo da kažem da se nadam da je Stepanov bio povrijeđen, i da je zato Tatko igrao. Svaki drugi razlog bio bi **** kriminal prema klubu.

Hvala svima koji ste došli do kraja ovog prvog posta, biću kraći ubuduće :)

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 10 avg 2015, 09:42

PitarBordo je napisao/la:I šta bi; kad je tekma?
Tekma je u petak, najvjerovatnije u 20h
Mosa RajvoSa

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 10 avg 2015, 09:50

brate ti ga napisa da valjda :D
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

High

Post Postao/la High » 10 avg 2015, 09:58

PitarBordo je napisao/la:I šta bi; kad je tekma?
Pripremi karte. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 avg 2015, 10:00

Jucer na klupi Veladzic, 99 godiste. :bow:
1946

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 10 avg 2015, 10:01

Head je napisao/la:Jucer na klupi Veladzic, 99 godiste. :bow:
Odličan je mali, al' koja je poenta njega jučer? Gdje su bili Rustemović i Hebibović, šta da se lupam povrjedio Barić?
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 10 avg 2015, 10:02

RN87 je napisao/la:
Head je napisao/la:Jucer na klupi Veladzic, 99 godiste. :bow:
Odličan je mali, al' koja je poenta njega jučer? Gdje su bili Rustemović i Hebibović, šta da se lupam povrjedio Barić?
Rustemovic i Mihojevic dobili proljevitus. :urnebes: :rol:
Hebibovic ledja.
1946

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 10 avg 2015, 10:03

Do mene :mrgreen:

eracinzeljez mebej et aj

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 10 avg 2015, 10:08

A ja sam se baš pitao ko je mali čupo kad je izlazio na kraju utakmice, pomislio sam da je on ali rekoh nemoguće jer je dan ranije igrao za kadete u Širokom Brijegu.

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 10 avg 2015, 10:22

Jeste li shvatili zašto smo izgubili u Travniku? No sikiriki, na Koševu ćemo ih oderati, i to nekim 'je*enim' razultatom, recimo 4:2 ili tako nešto. Ono jučer je i bilo dobro a i nije, Dženo pokazuje da napreduje, da je naučio neke stvari ali ima još dosta grešaka. Nemojte biti licemjeri, poslije Travnika 70% foruma tjera Dženu, poslije Lištice samo jedan je ostao dosljedan. Jučer se mogla vidjeti razlika između Barbarića, Ikandea, Benke i Puzija i co. Mogu samo zamisliti na šta će to ličiti kad aBd odu iz ekipe pi*kice i svi budu profesionalci kao ova trojica ranije nabrojanih.

VOLIM TE SARAJEVO!
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 10 avg 2015, 10:27

I samo još tim profeisonalcima da se doda profesionalan trener.

eracinzeljez mebej et aj

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 10 avg 2015, 10:34

Gdje jaran kallasi ?

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 10 avg 2015, 10:35

HeraklitMracni je napisao/la:Gdje jaran kallasi ?
ja sam ga vidio nekad oko 8 kod predsjednistva, s nekom zenom, voza dijete u kolicima...
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 avg 2015, 10:38

RN87 je napisao/la:I samo još tim profeisonalcima da se doda profesionalan trener.
Tim profesionalaca nije dovoljan. Potreban je tim VRHUNSKIH igraca na SVIM pozicijama. Znaci jos dodati 2,3,4 igraca kao sto su Stepanov, Barbaric ili Delac na deficitarnim pozicijama koje jos uvijek postoje.

Desni kao ni lijevi bek nisu nezamjenljivi ( Hebibovic je defanzivno los a Tatomirovic i Baric ofanzivno: Puzigaca isto nije nezamljenjiv a i mnogima ovdje smeta zbog nefudbalskih razloga, Bekic je defanzivno los, Protic generalno los ), klasicni zadnji vezni - razbijac ne postoji kao ni desetka ( klase Stojceva kada igra 100% ). I Krste nije klasicno krilo. Znaci jos uvijek ima 4,5 pozicija na kojima treba da se radi sa ovim ili sa drugim trenerom nebitno. Ako bi moguce neko ponudio 500k eura + za Krstu i ako bi za te pare moglo dovesti vrhunsko lijevo krilo sto da ne. Mozda dovest Saida samo da se napise u ugovor da mora odigrati konkretan broj utakmica da se klub zastiti u slucaju povreda i neigranja njegovog.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 avg 2015, 10:54

Samo ljudi možemo mi pricati sta hocemo,ali odlaskom Miloša i Cimija,posebno ovog drugog, mi smo dobro oslabljeni.Jucer je Cimi -Ikande funkcionisao fenomenalno,sto sa Radovcem nije slucaj.Od dobivenih para kad bi uzeli Subica,to bi bilo vec nesto.Ovako smo slabiji ,pa nek prica ko sta hoce.

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 10 avg 2015, 10:57

.
Zadnja izmjena: sjever, dana/u 10 avg 2015, 11:05, ukupno mijenjano 1 put.
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 10 avg 2015, 10:58

Ajax je napisao/la:
RN87 je napisao/la:I samo još tim profeisonalcima da se doda profesionalan trener.
Tim profesionalaca nije dovoljan. Potreban je tim VRHUNSKIH igraca na SVIM pozicijama. Znaci jos dodati 2,3,4 igraca kao sto su Stepanov, Barbaric ili Delac na deficitarnim pozicijama koje jos uvijek postoje.

Desni kao ni lijevi bek nisu nezamjenljivi ( Hebibovic je defanzivno los a Tatomirovic i Baric ofanzivno: Puzigaca isto nije nezamljenjiv a i mnogima ovdje smeta zbog nefudbalskih razloga, Bekic je defanzivno los, Protic generalno los ), klasicni zadnji vezni - razbijac ne postoji kao ni desetka ( klase Stojceva kada igra 100% ). I Krste nije klasicno krilo. Znaci jos uvijek ima 4,5 pozicija na kojima treba da se radi sa ovim ili sa drugim trenerom nebitno. Ako bi moguce neko ponudio 500k eura + za Krstu i ako bi za te pare moglo dovesti vrhunsko lijevo krilo sto da ne. Mozda dovest Saida samo da se napise u ugovor da mora odigrati konkretan broj utakmica da se klub zastiti u slucaju povreda i neigranja njegovog.
Ma naravno, što više igrača profila Stepanova, Barbarića, Benke ili Delača to bolje. Posebno je pitanje lijeve strane gdje je Puzigaća kriminalan, a Krste neupotrebljiv. Od ponuda za Krleta nema ništa, za Bojana da ne govorim.

Ipak i ovakva kakva je sad, ekipa je za koplje iznad svih ostalih premijeligaša, i samo joj treba čvrsta ruka da to posloži i da se zna red. Grehota je da pored živog trenera u toku utakmice Stepanov sa klupe diriguje odbranom. To valjda dovoljno govori koliko ga respektuje.

eracinzeljez mebej et aj

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 10 avg 2015, 11:00

amypitar je napisao/la:Samo ljudi možemo mi pricati sta hocemo,ali odlaskom Miloša i Cimija,posebno ovog drugog, mi smo dobro oslabljeni.Jucer je Cimi -Ikande funkcionisao fenomenalno,sto sa Radovcem nije slucaj.Od dobivenih para kad bi uzeli Subica,to bi bilo vec nesto.Ovako smo slabiji ,pa nek prica ko sta hoce.
Odavno govorim da je Cimi naš najvrijedniji igrač o kome, realno, mi ovisimo. Ako on ode bit će zayebano.

Btw ovaj novi na forumu, pročito sam post. Dosta dobar post i u 95% se slažemo, ali da te pitam nešto vezano za Barića.. Hoćeš da kažeš da je loše odigro?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 avg 2015, 11:04

RN87 je napisao/la:Ipak i ovakva kakva je sad, ekipa je za koplje iznad svih ostalih premijeligaša, i samo joj treba čvrsta ruka da to posloži i da se zna red. Grehota je da pored živog trenera u toku utakmice Stepanov sa klupe diriguje odbranom. To valjda dovoljno govori koliko ga respektuje.
Slazem se da je i ovakva ekipa kada svi daju svoju maksimum za koplje iznad svih ostalih u ligi. Samo Sarajevu treba bit cij grupe u evropa ligi a za nesto takvo je potrebno da nema slabe tacke na terenu kao sto ih je imao par protiv Lecha.
Sto se tice Dzene ja nisam ni za ni protiv njega posebno. Dok bude imao rezultate imat ce moj respekt i pohvale to treba da bude jedino mjerilo.

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 10 avg 2015, 11:10

hoćemo biti oslabljeni, ali opet imamo odličan vezni red.

dole ikande i radovac, ispred njih krste meša i duljević i benkara u napadu. mada bi ja lično upario ikandea i kovacevica na poziciji zadnjih veznih, to niko ne bi mogao da prođe :D
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], belosevic23, bhfanatic14, Bordo10, insimadop, kogmagie46, meecko, perodeformero, Proximic, Serha i 82 gosta.