Dule 078 je napisao/la:Nego,ja sam se toliko opteretio ovim da li ce nas izbaciti ili ne i trazenjem trajnog rjesenja,da sam konacno skontao sta je dobitna formula!
Najbolje,trajno i jedino rjesenje je model Velike Britanije.Jedna drzava,vise Saveza!
Znaci,Federacija BiH ima svoj Savez,svoju Ligu i svoju reprezentaciju,a isto to ima i Republika Srpska!
Ovim prijedlogom su apsolutno svi na dobitku! Prvo,nikad vise ne bi morali slusati ovu kuknjavu kako ih mi gusimo,ne damo im da igra reprezentacija,da opstruisemo,da ne volimo drzavu,da gledamo nacionalnost,da smo zaostali.Znaci,oni u FBIH imali bi cist put pred sobom i sve vrijeme ovog svijeta da biraju jednog Predsjednika,da ne budu nacionalno optereceni itd....Isto bi naravno imali i mi u Republici Srpskoj,a dobili bismo konacno i svoju reprezentaciju.
Sto se liga tice,i tu bi svi bili na dobitku. Borac bi u konkurenciji Slavije,Leotara,Rudara,Drine,Kozare,Modrice,Laktasa,svake godine igrao kvalifikacije za LS ili bar Evropu,a sto se tice posjete ne ligaskim utakmicama,ne bismo izgubili nista jer i ovako nas gleda 2000-3000 ljudi,posjeta bi porasla tek formiranjem Regionalne Lige koja je i tako neminovnost.
I klubovi iz Lige Federacije,Zeljo,Sarajevo i ostali bi bili na dobitku jer ne bi imali vise jednog jakog konkurenta za Evropu svake godine,a prestale bi i ove price kako srpski klubovi pustaju jedni drugima,i mislim da je ovaj moj prijedlog fenomenalan i da bi potpuno relaksirao situaciju.
Preduslov je da Uefa to dozvoli,ali ako je dozvolila Sj Irskoj,Skotskoj i Velsu,koji nisu drzave,ne znam zasto ne bi dozvolili i BiH!
Molim za misljenja,kako vam se svidja prijedlog,i to ne samo nasih navijaca,neka podrsku (ili cak kritiku) daju i navijaci klubova iz Federacije koji svrate na ovu temu!
ne moze svaka teritorijalna jedinica imat repku, ne ide ti to bas...