BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 03 nov 2013, 14:38

Zna mala sta valja :D
Kagawa hoce da ide u januaru i nasa uprava ima zicer u ovakvoj situaciji...ako gundogan nece da produzi u sljedecih mjesec-dva lagano vratiti Kagawu a Ilkaya staviti na transfer listu i uzeti solidne novce.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 03 nov 2013, 18:34

Torres_9 je napisao/la:**** od kluba,
slika
sastali se poljski i njemacki cetnici, pleme im yebem :mrgreen:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 03 nov 2013, 19:42

''Novac nije sve u nogometu! Živim za ovaj sport, jer ga volim, a ako igram dobro, novac će svejedno doći''. Henrikh Mkhitaryan jedan je od najboljih igrača Borussije Dortmund u ovo sezoni. Armenac se vrlo brzo adaptirao na Bundesligu i postao miljenik navijača evropskog klupskog viceprvaka. Ovaj Armenac je u ljetnom prelaznom roku iz ukrajinskog Šahtara stigao u Dortmund, iako je imao ponude i drugih klubova. Čelnici Liverpoola su ovog igrača silno željeli dovesti na Anfield. ''Istina je da sam imao nekoliko ponuda, ali sam se odlučio za Borussiju, jer volim način na koji oni igraju nogomet. Novac nije sve u nogometu! Živim za ovaj sport, jer ga volim, a ako igram dobro, novac će svejedno doći. Želim igrati, a ne sjediti na klupi, kao što bi to možda bio slučaj u Engleskoj. Osim toga lijep je osjećaj raditi s Kloppom, jer je veliki trener i čovjek'', kazao je Mkhitaryan.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 nov 2013, 20:56

slika

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 04 nov 2013, 08:29

Pa nisu ljudi slijepi. Bayern pobjeđuje dosta i na silu ili individualni kvalitet, mi kroz fantastičnu igru. Jedino nam ponekad zna zaštekati realizacija, pa ti džabe sav joga bonito ovog svijeta.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 04 nov 2013, 09:33

Kagava u januaru napušta Junajted
Izvor. B92, Tanjug | JT

Japanski fudbaler Šinđi Kagava planira da u januarskom prelaznom roku napusti Mančester Junajted kako bi spreman dočekao Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Mediji u Engleskoj prenose da je Kagava razgovarao sa predstavnicima Fudbalskog saveza Japana i saopštio im da želi da ode iz Junajteda kako bi pronašao klub u kojem će igrati.

Kagava je prošlog leta prešao iz Borusije Dortmund u Mančester Junajted za 17 miliona funti, ali nije uspeo da se nametne u timu sa „Old traforda“, kako pod vođstvom Aleksa Fergusona, tako i Dejvida Mojsa.

Interesovanje za japanskog reprezentativac do sada su pokazali njegov bivši klub Borusija i Volfsburg.

Kagava je u dosadašnjem delu sezone odigrao samo pet utakmica za ’crvene đavole’.

Ovo bi mogla biti super vijest za nas :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 04 nov 2013, 10:38

Heno fascinantmo izgleda u poslijednjih par tekmi. Podigao je fludinost i okomitost u igri na najveci stepen otkako je Klopp tu. Bender i Sahin djeluju mocno u kombu, igraju na nivou iz prve sampionske sezone. Sven je protiv Svaba pokupio 2-3 "nicije lopte" nakon kojih su i pali golovi. Trkacko-takticki gledano, vjerovatno i najbolji osigurac na svijetu. Sokrat prekinuo niz od 209 susnih kornera, a usput ponovo pokazao da odbrana s njim u timu izgleda za nijansu sigurnije.

Arsenal je poprilicno pohaban ozlijedama. Pobjeda je pud muss pogotovo u ovakvom omjeru snaga.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 04 nov 2013, 18:18

Fluidnost i okomitost? Ne mogu da vjerujem...:grin:
SI AMO CONte!!!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 04 nov 2013, 22:26

KARIZMATIČNI trener Borussije Dortmund Jurgen Klopp istaknuo je da voli "heavy metal" nogomet, te da bi želio surađivati sa Zlatanom Ibrahimovićem, jer ga "ludi igrači vole".

"Iako smo različiti po shvaćanju nogometa, sviđa mi se Arsene Wenger. On preferira nogomet sa puno posjeda lopte, puno dodavanja. To je kao sviranje violine, a ja volim heavy metal", kazao je Klopp za engleski Guardian uoči susreta 4. kola Lige prvaka, u kojem u srijedu Borussia dočekuje Arsenal. Prije dva tjedna u Londonu je slavio njemački klub sa 2:1.

"Da sam kao klinac gledao nogomet kojeg posljednjih godina igra Barcelona, onda bih se bavio tenisom. To je uspavanka. Ja volim borbu, kiša, težak teren, svi su blatnjavi od glave do pete, i nakon utakmice su toliko umorni da ne mogu igrati sljedećih mjesec dana. Neki će vam treneri reći da nije bitno da li ste kao ekipa pretrčali više od protivnika, ali ja obožavam kad pročitam da smo pretrčali 10 kilometara više. Ako daš sve od sebe, nema jamstva da ćeš dobiti sve, ali možda nešto ipak dobiješ", ističe trener Borussije.

"Kad čujem da bi navijači Arsenala voljeli da naslijedim Wengera, to vas čini ponosnim. Bolje je to, negoli da nitko nije čuo za vas, ali meni nije važno da se osjećamo ponosno, to je bitno mojoj mami", rekao je Klopp.

Priznao je da je tijekom ljeta bilo ponuda iz engleskih klubova, ali nije želio reći imena. No, nije tajna da su ga željeli Manchester City i Chelsea, ali su se morali zadovoljiti sa Pellegrinijem, odnosno Mourinhom.

Nedavno je produžio ugovor do ljeta 2018., a objašnjavajući svoju odanost prema Borussiji Dortmund, on kaže da je vrijedno zaljubiti se u takav klub, jer to je "čisti nogomet".

"Kad izlazite iz tunela na Westfalen stadion, to vam je kao porođaj, na kraju vidite ono najbolje što svijet nudi. Borussia Dortmund je jedini klub na svijetu gdje igrač zna da ću mu biti trener još barem četiri i pol godine. A nogometaši su slični novinarima, i misle si 'evo sada mi drži prodiku, a čim dođe poziv od Real Madrida, onda će uzeti kofere i otići'. U Borussiji nije tako, pa vas onda igrači slušaju i uvažavaju ono što im govorite", napomenuo je 46-godišnji Nijemac.

Igrači Dortmunda ga obožavaju, pa je Nuri Sahin izjavio "da bi išao glavom kroz zid za njega", a Neven Subotić da su Kloppove upute "poput Božjih riječi".

Klopp je izjavio da bi volio surađivati sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Ne bih imao problema, dobro bismo se slagali. Ne znam zašto, ali ludi igrači me vole", rekao je.

Priznao je da nije tip za kućne poslove: "Ako bih morao sam napraviti kuhinjski stol, to bi trajalo 30 ili 40 godina, jer imam dvije lijeve ruke".

Nakon što je prošle sezone u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka Borussia deklasirala Real Madrid sa 4:1, analitičari su izračunali da je početna postava Reala skoro osam puta skuplja od Dortmundove.

"Važne su nove ideje, a ne novac. Uvijek želite biti onaj koji će pobijediti klub koji ima više novca", kazao je Klopp.
gdje su smajlici za klanjanje :twisted: klopp legenda :!: :!: :!:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2013, 23:16

gerdmuller je napisao/la: "Da sam kao klinac gledao nogomet kojeg posljednjih godina igra Barcelona, onda bih se bavio tenisom.
Ova je za potpisa :D
gerdmuller je napisao/la:"Važne su nove ideje, a ne novac. Uvijek želite biti onaj koji će pobijediti klub koji ima više novca", kazao je Klopp.
Nazalost sve manje je ovakvog razmisljanja...posebno kod igraca.

GermanyUnderground
Kontakt:

Post Postao/la GermanyUnderground » 04 nov 2013, 23:19

adnan24 je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la: "Da sam kao klinac gledao nogomet kojeg posljednjih godina igra Barcelona, onda bih se bavio tenisom.
Ova je za potpisa :D
gerdmuller je napisao/la:"Važne su nove ideje, a ne novac. Uvijek želite biti onaj koji će pobijediti klub koji ima više novca", kazao je Klopp.
Nazalost sve manje je ovakvog razmisljanja...posebno kod igraca.
ahahaahaahahahahahhaahahahhahahaaaa

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 nov 2013, 23:34

Klopp slikaslikaslika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2013, 23:55

Evo i cijeli intervju: http://www.theguardian.com/football/201 ... pp-arsenal" onclick="window.open(this.href);return false;

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 05 nov 2013, 00:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:Klopp slikaslikaslika
:bow:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 03:15, ukupno mijenjano 1 put.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 nov 2013, 00:19

Mitar je napisao/la:Fluidnost i okomitost? Ne mogu da vjerujem...:grin:
Kaj je Dimitrije? :?

-----

Jurgo dominantan po obicaju. Ova mu je potaman. :mrgreen:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 nov 2013, 07:24

@Hare_BvB
Druze sinoc sam te se sjetio, slobodno ti ostavi informacije o mjestu prebivalista , da se dogovorimo oko preuzimanja dvije kajbice Tuborgica, ako naletim na tvoj kraj ( Kagawa ;) )....

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 nov 2013, 08:32

HzBvB je napisao/la:@Hare_BvB
Druze sinoc sam te se sjetio, slobodno ti ostavi informacije o mjestu prebivalista , da se dogovorimo oko preuzimanja dvije kajbice Tuborgica, ako naletim na tvoj kraj ( Kagawa ;) )....
Posteno. Ja sam svakako za dvije hefte u Lukavcu, pa cemo to realizirati. :D

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 05 nov 2013, 13:43

http://www.hrsport.net/vijesti/467874/n ... r-uniteda/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Karl-Heinz Rummenigge

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 05 nov 2013, 18:51

Sutra najvj. bez Hummmelsa:

#Klopp über #Hummels - zu 97,5% wird Mats NICHT spielen, sagt #Klopp gerade

Rücken/Oberschenkel-Probleme bei #Hummels, das klang am Nachmittag noch weniger dramatisch als jetzt von

A ništa, morat će Sokratis-Subotić uskočit ;)

Schmelle odradio trening bez problema i bit će spramn za sutrašnju utakmicu. Također je i Piszczek odradio dio timskog treninga i sve je bliže povratku u momčad. Kehl također je fit i bit će na klupi.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 06 nov 2013, 08:46

Hare_BvB je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:@Hare_BvB
Posteno. Ja sam svakako za dvije hefte u Lukavcu, pa cemo to realizirati. :D
:mrgreen:
salim se...et javi kad budes dolazio ostavim ti br pa mozemo popit pivu , neces kupovat gajebe :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.