FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Prepirka je nastala oko bivšeg igrača FKS. Nekome smetaju stavovi oko ponašanja tog igrača, a i ne samo tog već dosta naših igrača, a nekima ne.
Ok, upravu si kada kažeš da nam ne treba javašluk i seljakluk na tribinama, ali neke stvari te zasmetaju, i zabole! i bez obzira da li se psovalo igraču na tribini ili na forumu ili mu se uopšte ne psovao ne vidim razloga da tebi to zasmeta .... Jer toga neće nestat, bar u skorije vrijeme.
I ti meni bio živ i zdrav, i no hard feelings .
Ok, upravu si kada kažeš da nam ne treba javašluk i seljakluk na tribinama, ali neke stvari te zasmetaju, i zabole! i bez obzira da li se psovalo igraču na tribini ili na forumu ili mu se uopšte ne psovao ne vidim razloga da tebi to zasmeta .... Jer toga neće nestat, bar u skorije vrijeme.
I ti meni bio živ i zdrav, i no hard feelings .
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- PitarBordo
- Kontakt:
I možda će neko reći da je dosadno pitanje, ali: ZAŠTO NE IGRA STEPANOV?
Samo Saraj'vo.
Sinoc je FK Sarajevo porazeno. Gledajmo to kao ekipu, a ekipa je sinoc porazena nije ni ovaj ni onaj nego svi, ekipa na klupi je porazena od ekipe na klupi a ekipa na terenu od suparnika na terenu.
Mi navijaci smo cudni, uvijek moramo imati nekog koga cemo okriviti za sve, za ono sinoc nije kriv ni jedan pojedinac, za ono sinoc su krivi svi. Opet kazem cudni smo mi, uhvatimo se jednog igraca i gledamo njegove samo negativne stvari dok kod nekog drugog gledamo samo pozitivne.
Slozit cu se sa vecinom da je Ikande bio najbolja karika u lancu sinoc, borio se i trudio ali je isto tako i on nekih svojih losih poteza. Imam osjecaj da bi njemu puno bolje bilo da igra malo ofanzivnije.
Kod Samira nam se javlja opet ista situacija, svi mu zamjeramo lose kretanje i skrivanje a niko da pohvali kad dva puta ide glavom na kopacku protivnika, da je taj potez donio neki rezultat ili da je to uradio Tatomirovic bio bi najborbeniji igrac.
Mesa takodjer, totalno je van forme to je cinjenica i bio je najslabija karika sinoc, ali daleko od toga da nije imao finih ideja i proigravanja, druga stvar je sto to nije donijelo rezultata, a da jeste bio bi najbolji vezni igrac lige.
Totalno smo neposteni prema nasim momcima, ili ih pljujemo i vrijedjamo ili u nebesa ukivamo, sredine nema.
Kaze trener da je zadovoljan momcima, da su ispunili ono sto je on od njih zahtjevao, da smo dominirali....Ako je dominacija sto se dva stopera i zadnji vezni beskonacno dodaju i vracaju loptu golmanu onda jesmo dominirali. Ako je to ono sto ste se dogovorili i sto su oni ispunili onda se slabo dogovarate.
Na sva zvona ste ekipu hvalili nakon proslosedmicne pobjede a sad je kudite. Ne zaboravite, otisla su nam dva glavna igraca, ovi koji su ostali treba vremena da se uigraju. Da li je strucni stab strucan da to nadomjesti iz postojeceg kadra, ne znam. @socrates nisam siguran u kom kontekstu si me spomenuo ali ja ni u jednom postu od pocetka sezone nisam branio strucni stab, pa mi ne pada na pamet da to i sada radim, nego gledam malo siru sliku.
Neko je spomenuo Benku, ja od njega sinoc nista vidio nisam, izuzev svadje i guranja protivnickih igraca. Poceo je ganjati stopere nakon rezultatskog zaostatka kad je vidio da je vrag odnio salu. Uvijek je stoper bio ispred njega, pa bih zamolio ove stopere:"Utakmica je zavrsena, vratite nam Benku".
Od pocetka sezone mi imamo problema sa igrom, sjetite se pripremnih utakmica , pa evropskih, prvo kolo nas je malo bacilo u euforiju pa onda opet u ocaj.
Desila se sinoc jedna situacija koja se skipama koje pretenduju na vrh nikada ne smije desiti. U drugom poluvremenu, ne znam je li prije vodstva ili poslije, slobodan udarac za njih iskosa sa lijeve strane (ispred zapada), dok se igrac koji treba da izvede sprema jedan njihov stoper potpuno neometano i rekao bih neprimjetno dolazi od 16-erca do 16-erca, lopta ide direkt na njega, da je bio prisebniji mogao je postici pogodak. Predje covjek citav teren a nasi se ne potrude da jedan drugog upozore. Sta je problem, ne gledaju ili ne zele da vide?
Sto prije sebi priznamo bice nam lakse, mi imamo skupinu od nekoliko dobrih i nekoliko solidnih igraca ali nemamo TIM, i onda nam velike probleme pravi TIM sastavljen od solidnih igraca. Zasto je to tako, zasto oni koji su zaduzeni za stvaranje tima to ne rade kako treba treba njih pitati.
Zakaric je jedan od najboljih mladih igraca u Bosni i Hercegovini, niko od nasih se nije potrudio da prostudira kako on igra da ga pokusaju zatvoriti, pa je lik u jednom trku znao nanizati po nekoliko nasih igraca. Imam osjecaj da nikad ne radimo skauting protivnikaa to je u modernom nogometu pola posla. Mi smo procitani a nemamo i ne pravimo plan B.
Novcano kazniti aktere, odmoriti se i okrenuti neugodnom gostovanju u Zenici.
I zamalo da zaboravim
IBRAKOVICU, IBRAKOVICU...
Mi navijaci smo cudni, uvijek moramo imati nekog koga cemo okriviti za sve, za ono sinoc nije kriv ni jedan pojedinac, za ono sinoc su krivi svi. Opet kazem cudni smo mi, uhvatimo se jednog igraca i gledamo njegove samo negativne stvari dok kod nekog drugog gledamo samo pozitivne.
Slozit cu se sa vecinom da je Ikande bio najbolja karika u lancu sinoc, borio se i trudio ali je isto tako i on nekih svojih losih poteza. Imam osjecaj da bi njemu puno bolje bilo da igra malo ofanzivnije.
Kod Samira nam se javlja opet ista situacija, svi mu zamjeramo lose kretanje i skrivanje a niko da pohvali kad dva puta ide glavom na kopacku protivnika, da je taj potez donio neki rezultat ili da je to uradio Tatomirovic bio bi najborbeniji igrac.
Mesa takodjer, totalno je van forme to je cinjenica i bio je najslabija karika sinoc, ali daleko od toga da nije imao finih ideja i proigravanja, druga stvar je sto to nije donijelo rezultata, a da jeste bio bi najbolji vezni igrac lige.
Totalno smo neposteni prema nasim momcima, ili ih pljujemo i vrijedjamo ili u nebesa ukivamo, sredine nema.
Kaze trener da je zadovoljan momcima, da su ispunili ono sto je on od njih zahtjevao, da smo dominirali....Ako je dominacija sto se dva stopera i zadnji vezni beskonacno dodaju i vracaju loptu golmanu onda jesmo dominirali. Ako je to ono sto ste se dogovorili i sto su oni ispunili onda se slabo dogovarate.
Na sva zvona ste ekipu hvalili nakon proslosedmicne pobjede a sad je kudite. Ne zaboravite, otisla su nam dva glavna igraca, ovi koji su ostali treba vremena da se uigraju. Da li je strucni stab strucan da to nadomjesti iz postojeceg kadra, ne znam. @socrates nisam siguran u kom kontekstu si me spomenuo ali ja ni u jednom postu od pocetka sezone nisam branio strucni stab, pa mi ne pada na pamet da to i sada radim, nego gledam malo siru sliku.
Neko je spomenuo Benku, ja od njega sinoc nista vidio nisam, izuzev svadje i guranja protivnickih igraca. Poceo je ganjati stopere nakon rezultatskog zaostatka kad je vidio da je vrag odnio salu. Uvijek je stoper bio ispred njega, pa bih zamolio ove stopere:"Utakmica je zavrsena, vratite nam Benku".
Od pocetka sezone mi imamo problema sa igrom, sjetite se pripremnih utakmica , pa evropskih, prvo kolo nas je malo bacilo u euforiju pa onda opet u ocaj.
Desila se sinoc jedna situacija koja se skipama koje pretenduju na vrh nikada ne smije desiti. U drugom poluvremenu, ne znam je li prije vodstva ili poslije, slobodan udarac za njih iskosa sa lijeve strane (ispred zapada), dok se igrac koji treba da izvede sprema jedan njihov stoper potpuno neometano i rekao bih neprimjetno dolazi od 16-erca do 16-erca, lopta ide direkt na njega, da je bio prisebniji mogao je postici pogodak. Predje covjek citav teren a nasi se ne potrude da jedan drugog upozore. Sta je problem, ne gledaju ili ne zele da vide?
Sto prije sebi priznamo bice nam lakse, mi imamo skupinu od nekoliko dobrih i nekoliko solidnih igraca ali nemamo TIM, i onda nam velike probleme pravi TIM sastavljen od solidnih igraca. Zasto je to tako, zasto oni koji su zaduzeni za stvaranje tima to ne rade kako treba treba njih pitati.
Zakaric je jedan od najboljih mladih igraca u Bosni i Hercegovini, niko od nasih se nije potrudio da prostudira kako on igra da ga pokusaju zatvoriti, pa je lik u jednom trku znao nanizati po nekoliko nasih igraca. Imam osjecaj da nikad ne radimo skauting protivnikaa to je u modernom nogometu pola posla. Mi smo procitani a nemamo i ne pravimo plan B.
Novcano kazniti aktere, odmoriti se i okrenuti neugodnom gostovanju u Zenici.
I zamalo da zaboravim
IBRAKOVICU, IBRAKOVICU...
naravno, hocemo da gledamo Benku,Stepanova,Delaca to se mora i platiti, mada cemo Stepanova na klupi vidjeti, nezz mozda su ga doveli da Dzenu zamijenijoker90 je napisao/la:Protiv Rudara bi uprava trebala staviti cijena karata 1-3-5 kakav kvalitet fudbala gledamo. Ali jok ici ce to opet na 5-8-10 jer kvalitet se placa, a mi to gledamo jbg.
@ajax kad bi igrali sa dva napadaca onda nam ne bi ni trebala ta klasicna desetka ali problem je sto znamo i ja i ti da to Dzeno nece uraditi nazalost
Pyro is not a crime !
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Kuća se od temelja gradi, a za "fudbalsku" je najvažniji trener i njegov SŠ! Dok to ne budemo imali da valja, nema napretka od one sinoćnje odron igre! 

Zar ima neko da mu do sada još uvijek nije jasno zašto će tatko, #77 i #11 imati prednost nad ostalim igračima BEZ OBZIRA KOGA DOVELI?!PitarBordo je napisao/la:I možda će neko reći da je dosadno pitanje, ali: ZAŠTO NE IGRA STEPANOV?
Zadnja izmjena: BordoArmy88, dana/u 15 avg 2015, 14:48, ukupno mijenjano 2 puta.
I samiru i dulji samo treba neko ko ce ih uputiti i voditi,jo ce im pokazati i objasniti,ali i neko ko ce ih kada zatreba naruziti i kazniti,jer oni su sada pogubljeni tek su na pocetku karijere. Benki ili Stepanovu trener skoro da ne treba,oni su iskusni,svega prosli igrali vani,ali radi ovih mladih.THEC je napisao/la:Dulja bi mogao igrati na centralnom kad bi znao dodati loptu, ali on je pokaao koliko puta do sad da je pas u pravo vrijeme za njega naucna fantastika, al nek se on snjure drzi i on i Samir pa cemo ih prodati za klikere a ne nekakve milione
Treba staviti europske cijene ko protiv Lecha, 10 Sjever, 15 Istok, 20 Zapad, 30 VIP galerija. I naravno clanovi da bezveze daju clanarinu, ne treba im spustati cijene karata, s tim da ove godisnje malo poskupe. Ipak smo mi musterije, a ionako uzivamo u najjeftinijim kartama u drzavi.
Zvanicno: laksa povreda (mada me bas zanima kakva je to laksa povreda evo vec dvije sedmice)PitarBordo je napisao/la:I možda će neko reći da je dosadno pitanje, ali: ZAŠTO NE IGRA STEPANOV?
Nezvanicno: smeta nekima sto im sere u svlacionici poslije poraza (zna se dobro sta Dzemo recimo prica o njemu i koliko mu je zao kolege Tatomirovica sto je bio ispao iz prvih 11 pa valjda sad Dzeno pokusava da im ugodi)
@zagorski treba njima dvojici prvo po par samara, pa onda svake sedmice prije tekme vidjeti koliko su spremni (ako se nemaju 'alati'/oprema kojom se to moze izmjeriti neka nabave) pa ako zadovolje mogu igrati, ako ne po dzepu ih opaliti pa tek onda dolazi neko ko ce im objasniti na terenu neke stvari, a moze se stosta nauciti i od Benke, Stepanova nema veze sto ne igraju iste pozicije ipak imaju daleko vece iskustvo
Pyro is not a crime !
Imam godisnju, ali jedva cekam da vidim cijene pojedinacnih karata za iducu domacu tekmu. Neatraktivan protivnik, losi rezultati, budu li cijene kakve kontam da ce staviti bit ce nas jedno 500-1000, taman da se fino cuje sta psujemo bahatom konjini iz Makedonije.THEC je napisao/la:naravno, hocemo da gledamo Benku,Stepanova,Delaca to se mora i platiti, mada cemo Stepanova na klupi vidjeti, nezz mozda su ga doveli da Dzenu zamijenijoker90 je napisao/la:Protiv Rudara bi uprava trebala staviti cijena karata 1-3-5 kakav kvalitet fudbala gledamo. Ali jok ici ce to opet na 5-8-10 jer kvalitet se placa, a mi to gledamo jbg.![]()
@ajax kad bi igrali sa dva napadaca onda nam ne bi ni trebala ta klasicna desetka ali problem je sto znamo i ja i ti da to Dzeno nece uraditi nazalost
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ako sam dobro pratio zadnjih jedno 700 stranica foruma
Klan : Kolovođe ;Bandović, Bilbija , Stojčev , Puzigaća i Berberović 3/5
Popratni likovi ; Velkoski i Tatomirović
Jel tako ?
Jel tako ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
I opet se ponavlja nonsens: na pauzi dok se ukazivala pomoc golmanu, Dzenan sjedi na klupi, a Stepanov dijeli savjete igracima, to se desilo i protiv listice. Ispada da Stepanov bolje poznaje trenerski posao od Dzene, cak i da zna, opet je sramota gledati taj prizor. Cirkus Kolumbija pred nasim ocima.
Sto se tice Leona, slazem se da nije bio na svom nivou, ali sta je on mogao pored ocajno loseg veznog reda veceras? Ne aludiram na pojedince, Harmony, Mesa i Samke su izvrsni pojedinci, ali kao tim koji cini vezu su ocajni. Pa Leon nije niti jednu loptu dobio ispred sebe, svaki put je morao izlaziti po nju okrenut ledjima ka golu. I sta ce onda uraditi? Moze odigrati pas, ali kome, kad niko ne ulazi u prostor, a dvojicu igraca ne moze okrenuti.
Sto se tice Leona, slazem se da nije bio na svom nivou, ali sta je on mogao pored ocajno loseg veznog reda veceras? Ne aludiram na pojedince, Harmony, Mesa i Samke su izvrsni pojedinci, ali kao tim koji cini vezu su ocajni. Pa Leon nije niti jednu loptu dobio ispred sebe, svaki put je morao izlaziti po nju okrenut ledjima ka golu. I sta ce onda uraditi? Moze odigrati pas, ali kome, kad niko ne ulazi u prostor, a dvojicu igraca ne moze okrenuti.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Zaboravio si u popratnom Kovačevića i Okića.Besic je napisao/la:Ako sam dobro pratio zadnjih jedno 700 stranica foruma
Jel tako ?
SRETAN BROJ - 1725
Okic jeste s njima dobar, jbg voli kafanu, za Kovacevica to bas ne bih rekao
I da neko ne shvati pogresno tu pricu o klanu, nisu oni toliko mocni da diktiraju sastav ali medju najgorima na terenu zadnjih nekoliko tekmi su izmedju ostalih Krste,Puzi, Stojcev znamo kako je igrao veci dio prosle polusezone, pa jednostavno ne mozes a da se na zapitas ima li tu nesto vise, jer bas ti koji su stalno zajedno na terenu zajedno i najgori pocesto budu
I da neko ne shvati pogresno tu pricu o klanu, nisu oni toliko mocni da diktiraju sastav ali medju najgorima na terenu zadnjih nekoliko tekmi su izmedju ostalih Krste,Puzi, Stojcev znamo kako je igrao veci dio prosle polusezone, pa jednostavno ne mozes a da se na zapitas ima li tu nesto vise, jer bas ti koji su stalno zajedno na terenu zajedno i najgori pocesto budu
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 15 avg 2015, 15:08, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !
Jos je veci crnjak,cim se Stepanov podigne sa klupe i krene nesto gestikulurati,odmah krene i salva psovki sa zapada i uzvici 'sjedi'...uNbx je napisao/la:I opet se ponavlja nonsens: na pauzi dok se ukazivala pomoc golmanu, Dzenan sjedi na klupi, a Stepanov dijeli savjete igracima, to se desilo i protiv listice. Ispada da Stepanov bolje poznaje trenerski posao od Dzene, cak i da zna, opet je sramota gledati taj prizor. Cirkus Kolumbija pred nasim ocima.
- ElCartel11
- Kontakt:
Nepase Tatki, Puzi, Krletu i slicnim da jim Stepanov drzi predavanje u svlacionici kako se mora ponasati i igrati svaki profi fudbaler. A ako nepase njima, nepase ni Dzeni pa ga posadjiva na klupu. Sta ce neki igrac koji je igrao za tamo neku Malagu i Porto, koji je igrao jedno bezvezno takmicenje zvano Liga Prvaka, sta ce on da objasnjava nasim gigantima kako se treba ponasati i igrati...PitarBordo je napisao/la:I možda će neko reći da je dosadno pitanje, ali: ZAŠTO NE IGRA STEPANOV?
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Sinoc smo mogli u napadu imati Edina Dzeku i isto bi prosli kao i sa Leonom, kad oni koji treba da rade za njega disu na skrge vec poslije 30 minuta. Ono sinoc je izgledalo ko da su nam se igraci sreli prvi put prije tekme, pa ko raja na terminu, ne zna se gdje ko goni.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Za sve ove sto pisu kako Ikande nabija loptu, istu izgubio stoosamdeset puta itd. Jedini igrac je koji je sinoc igrao na sredini terena (kompletnoj sredini terena) Ocekivati da igra osiguraca sa stoperima, centralnog veznog, i glumi 10-ku a pritom ne napravi gresku je smijesno. Samo cu jos napisati da je po nekima trebao sve to raditi dok mu dva igraca iz sredine terena vise vremena provode lezeci na travi i sakrivajuci se od lopte. Zapitam se jesmo li gledali istu utakmicu. Pa Mesa nije pretrcao cetiri i po metra sve skupa, Radovac je bio malo bolji ali bez ideje, otvaranja, pasa, i trazenja lopte i pozicije. Ikandea ne hvalim ali primjecujem cinjenice i to je tako ljutio se neko ili ne. Covjek je pokazao zavidan nivo borbenosti i kad napravi gresku, sto je bilo neminovno, igrajuci sa ovako raspolozenim saigracima, trudi se, tuce, i nastoji ispraviti svoju ali i grske drugih igraca. U isto vrijeme Mesa i Radovac leze na terenu ili se sakrivaju iza protivnickih igraca. Zrinjski je sinoc odigrao katasrofalno koliko god neko hvalio njihovu igru, ali nisu mogli odigrati gore od nas, samo sto su oni za razliku od nasih igraca pogodili jednom sticajem okolnosti. Sreca pa u ovoj ligi nema kvalitetnijih ekipa, sa onakvom igrom mi bi tesko izborili mozda cak i opstanak.
Leon sinoć nije ništa uradio, nevidljiv totalno. Harmony je igrač za publiku nekada ga ide nekada ne i imao je sinoć bezbroj loših pasova ni blizu onog Harmony-a kao protiv Lištice. Dulja svake 3 tekme i povredauNbx je napisao/la:I opet se ponavlja nonsens: na pauzi dok se ukazivala pomoc golmanu, Dzenan sjedi na klupi, a Stepanov dijeli savjete igracima, to se desilo i protiv listice. Ispada da Stepanov bolje poznaje trenerski posao od Dzene, cak i da zna, opet je sramota gledati taj prizor. Cirkus Kolumbija pred nasim ocima.
SRETAN BROJ - 1725
Pa zato sam i napisao lazna desetka. Znaci da popuni taj prostor ispred Ikandea i Radovca u sredini terena defanzivno bar malo. Ako Krste bude igrao poslje ovoga svega sto je bilo ja bi njega dao na tu poziciju. Sigurno ce dati sve od sebe zbog pozicije a i zbog ovih zadnjih desavanja. A ako ne bude igrao on ima jos igraca koji to mogu odraditi sigurno.THEC je napisao/la:@ajax kad bi igrali sa dva napadaca onda nam ne bi ni trebala ta klasicna desetka ali problem je sto znamo i ja i ti da to Dzeno nece uraditi nazalost
A mozda Dzeno sada kada nema toliko puno da izgubi mozda to konacno i uradi.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 15 avg 2015, 15:09, ukupno mijenjano 2 puta.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Allaha mi, ne želim da pomislim da Stepanov ne igra i iz jednog drugog razloga osim povrede, ne želim a moram...
DŽENAN UŠČUPLIĆ ZAJEDNO SA KLANOM KOJI KOLO VODI SU NAJVEĆA BRUKA SARAJEVA U POSLJEDNJIH NEKOLIKO GODINA, VEĆA OD KUKESIJA I MELUNOVIĆA, ODMAH IZA AFERE VIRŠLE! 
1946