FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 15 avg 2015, 19:14

momirpeh je napisao/la:Ibrak je pogodio dovođenjem Kouadia.Odličan igrač.Međutim,naši treneri nisu ga mirisali.Otpisali ga i Kodro i Dženo.I mnogi forumaši ovdje su tjerali Kouadija i neznajući kakav je igrač.
Naš problem su loši treneri u kontinuitetu i ništa više.Jarni,Kodro,Dženo nisu treneri.Ni jedan od njih.
Uprava mora reagovat,novi trener s iskustvom i autoritetom,bez sentimenta prema bilo kome.
Ovo je jedina prava istina. Dvije godine smo bez trenera.
Kodro je bio skolovan i imao je nekoh šlifa,ali nije imao iskustva dovoljno,a ganjala se titula po svaku cijenu pa nije dobio adekvatnu podrsku kada je najvise trebalo. Mozda da mu se dalo vise vremena moglo je biti nesto od njega.

Ali to i jeste problem mi moramo,pogotovo u ovim okolnostima,svake godine imati rezultat i bas zato nam treba kompletan i iskusan trener.

Jos mi je jedna stvar kod Dzene fascinantna.
Svaki trener,to je i Mehi radio,nakon loseg rezultata ima zamjerke na igru,igrace,slabo odigrali,nisu ispostovali dogovoreno i sl.
Dzeno nikada nema zamjerke jos tvrdi kako se dobro igralo,sve se ispostovalo.
Hebe nas sve redom u oči.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 avg 2015, 19:35

@zagorski, Dzenica je novokomponovani trener, trener nove fudbalske ere, kad izgubis ne krivis nikog da te slucajno igraci nebi bojkotovali
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 avg 2015, 19:35

Koliko sam uspio shvatiti Kobiljar je na polugodišnjoj posudbi, zna li se na koliko je Koadio?

U ovoj današnjoj utakmici sa Zeničanima pokazao da je to ono što nama fali. Ja bih ga na polusezoni vratio ako već ne može odmah.

A Zeničani :hmmmmm: , ni ovako loše ih nećemo moći pobjediti.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 15 avg 2015, 19:44

Ljudi moji dzaba sve i da dzeno ode ili da pokusa promijeniti formaciju taktiku ili sta ja znam bolje biti nista nece.Mi sredine terena nemamo niti cemo je imati ikada sa alispahicem, radovcem rustemovicem.Vidim ovdje kuka se dosta i na krila,benku,ali prava istina je da oni nista ne mogu sami bez dobre sredine terena.Naglabamo ovdje svi nakim misljenjima i raznoraznim promjanama kako treba igrati,ali prava je istina da podhitno trebamo dva dobra vezna igraca i uprava treba reagovati hitno jer ce nas ova sredina terena kostati zaostatka 10 bodova na polusezoni.Neka ode dzeno eto ili nek proba druge varijante nista se nece promjeniti nema teorije,nama trebaju pojacanja tj zamjene za stojceva i cimija ili smo najebali.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 avg 2015, 19:50

Priča mi čovjek sinoć na utakmici, koji ima te neke kontakte u Akademiji, da je zahtjev Uprave da sve selekcije od pionira do seniora igraju 4-3-3 formaciju.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 avg 2015, 19:50

tenpenny je napisao/la:Ljudi moji dzaba sve i da dzeno ode ili da pokusa promijeniti formaciju taktiku ili sta ja znam bolje biti nista nece.Mi sredine terena nemamo niti cemo je imati ikada sa alispahicem, radovcem rustemovicem.Vidim ovdje kuka se dosta i na krila,benku,ali prava istina je da oni nista ne mogu sami bez dobre sredine terena.Naglabamo ovdje svi nakim misljenjima i raznoraznim promjanama kako treba igrati,ali prava je istina da podhitno trebamo dva dobra vezna igraca i uprava treba reagovati hitno jer ce nas ova sredina terena kostati zaostatka 10 bodova na polusezoni.Neka ode dzeno eto ili nek proba druge varijante nista se nece promjeniti nema teorije,nama trebaju pojacanja tj zamjene za stojceva i cimija ili smo najebali.
Ne postoji zamjena za tako dva dobra igraca u Premijer ligi. Mozda postoji koji stranac na desetki samo to je skup igrac 500k eura +. A i njega ce poslje pola godine kritikovati pojedini da se ne zalaze dovoljno u ovim manjim utakmicama i tjerati. I tako opet sve iz pocetka. Trebalo je Stojcevu ponuditi novi ugovor i skrojiti igru oko njega. Sada je kasno sada treba nesto iskemijati. Posto smo napadacki najjaci treba to iskoristiti i odigrati sa dvojicom napadaca za pocetak.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 avg 2015, 19:53

tenpenny je napisao/la:Ljudi moji dzaba sve i da dzeno ode ili da pokusa promijeniti formaciju taktiku ili sta ja znam bolje biti nista nece.Mi sredine terena nemamo niti cemo je imati ikada sa alispahicem, radovcem rustemovicem.Vidim ovdje kuka se dosta i na krila,benku,ali prava istina je da oni nista ne mogu sami bez dobre sredine terena.Naglabamo ovdje svi nakim misljenjima i raznoraznim promjanama kako treba igrati,ali prava je istina da podhitno trebamo dva dobra vezna igraca i uprava treba reagovati hitno jer ce nas ova sredina terena kostati zaostatka 10 bodova na polusezoni.Neka ode dzeno eto ili nek proba druge varijante nista se nece promjeniti nema teorije,nama trebaju pojacanja tj zamjene za stojceva i cimija ili smo najebali.
Sa ovime se ne mogu sloziti.
Naravno nisu to neki aman igraci,ali su opet bar vrlo solidni za nase lige.
Samo ih neko mora fino poredati i objasniti sta je cija uloga i onda ih natjerati da igraju.
Sinoc recimo,citavu utakmicu Ikande je djelovao kao da ne zna sta mu je tacna uloga na terenu,a u nekoliko navrata su mesa i samir smetali jedan drugome. Pa se je desavalo da u nekim momentima svi idu prema lopti itd.
Samo pazljivo pogledaj utakmicu ponovo vidjeces ;)

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 avg 2015, 19:57

hilmo je napisao/la:Priča mi čovjek sinoć na utakmici, koji ima te neke kontakte u Akademiji, da je zahtjev Uprave da sve selekcije od pionira do seniora igraju 4-3-3 formaciju.
To je tacno. Sve mlade selekcije imaju obavezu da formacijski igraju kao prvi tim.
Eh sada koliko je to opravdano...
I jos nesto Dzeno insistira da mi igramo 4-3-3,medutim to vise lici na 4-2-3-1,u 4-3-3 ne postoji klasicna 10-ka vec tri paralelna (manje vise) vezna igraca.
Kakva li je njegova takticka zamisao samo Bog dragi zna.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 15 avg 2015, 20:01

hilmo je napisao/la:Koliko sam uspio shvatiti Kobiljar je na polugodišnjoj posudbi, zna li se na koliko je Koadio?

U ovoj današnjoj utakmici sa Zeničanima pokazao da je to ono što nama fali. Ja bih ga na polusezoni vratio ako već ne može odmah.

A Zeničani :hmmmmm: , ni ovako loše ih nećemo moći pobjediti.
Sva trojica su do polusezone na posudbi.
1946

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 15 avg 2015, 20:01

Ajax je napisao/la:
Ne postoji zamjena za tako dva dobra igraca u Premijer ligi. Mozda postoji koji stranac na desetki samo to je skup igrac 500k eura +. A i njega ce poslje pola godine kritikovati pojedini da se ne zalaze dovoljno u ovim manjim utakmicama i tjerati. I tako opet sve iz pocetka. Trebalo je Stojcevu ponuditi novi ugovor i skrojiti igru oko njega. Sada je kasno sada treba nesto iskemijati. Posto smo napadacki najjaci treba to iskoristiti i odigrati sa dvojicom napadaca za pocetak.

Barem se moze naci zadnji vezni za pocetak,pa onda ganjati 10 na polusezoni.A to sa dva spica pa naravno treba sve pokusati i neke varijante druge ali i to tesko da ce ici bez dobre sredine daj boze da grijesim i niko sretniji od mene.

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 15 avg 2015, 20:02

Mogu oni igrat sa 15 špiceva u akademiji nikad igrača izbaciti nećemo dok ne dovedemo stručne trenere. Ovo što Dženoglou još nije dobio otkaz će nam se obit o glavu, samo polako, ne bi me čudilo da nam ga složi Mahir Karić
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 15 avg 2015, 20:11

Ja znam momka koji je jako talentovan, bio je kandidat za akademiju ali je prestao trenirati upravo zbog trenera. U omladinskom pogonu je katastrofa, pojedine trenere vise zanima kladionica/kafana nego ti momci. Ne znaju prepoznati odgovarajucu poziciju igraca, a ne da ga nauce necemu. To je problem koji je neovisan od akademije i prvog tima. I da se razumijemo ovo ne pisem zbog jucerasnjeg poraza. Kakvo je stanje u akademiji nemam pojma. Inace je ta obaveza igranja u 4-3-3 glupost, ako je istina.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 avg 2015, 20:15

zagorski je napisao/la:Kakva li je njegova takticka zamisao samo Bog dragi zna.
Dosad je bila 4-2-3-1. A od sada cemo vidjeti jako brzo hoce li sta da promjeni ili nece. A kod mladih se insistira na 4-3-3 vjerovatno nebi li se maksimalno napadacki razvili mladi igraci. Posto su napadacki igraci najskuplji, bolje ih sam stvoriti. Znaci da igraju na gol vise. To ne znaci da se mora i kod seniora to forsirati. Uostalom, 4-2-3-1 se moze transformisati u 4-3-3.
tenpenny je napisao/la:Barem se moze naci zadnji vezni za pocetak,pa onda ganjati 10 na polusezoni.A to sa dva spica pa naravno treba sve pokusati i neke varijante druge ali i to tesko da ce ici bez dobre sredine daj boze da grijesim i niko sretniji od mene.
Spominjao se je ovdje bivsi reprezentativac Zahirovic prije mjesec-dva i govorilo se kako nam treba pravi zadnji vezni jer nemamo takav profil igraca. I jos covjeku istekao ugovor cini mi se. Pa su neki ismijavali tog igraca. Kao sta ce nam on. Sto se tice sredine trebalo bi da ide postepeno. Prosla utakmica je izuzetak. Jako dobar protivnik i neuigrani igraci.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 15 avg 2015, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 15 avg 2015, 20:16

Da sam trener ja bih ovako izveo protiv Celika :
Delac
Baric-Stepanov-Barbaric- #77
Kovacevic-Radovac
Hebibovic-Ikande-Almir Bekic
Benko
Klupa : Plakalo , Tatko , Krste , Duljevic , Rustemovic ,Amer Bekic ,Alispahic
Jednostavno moramo napraviti rez i jedan pozitivni sok , nek Krste , Dulja i Mesa se malo dohavizaju na klupi . Ikande je pokazao da je bolji naprijed nego nazad , a nek Kovacevic igra tog destruktivca.Mi moramo u sljedecoj utakmici osvojiti 3 boda , jer moguce bi bilo da nam prvi ode na 9 ili 8 bodova zaostatka.Jednostavno nakon odlaskog Cimija , mi nemamo igraca u sredini koji se brzo oslobada lopte i koji je siguran kad je ima . Pravo losu transformaciju imamo iz odbrane u napad , ne sjecam se kad smo gol dali iz kontra napada . Takoder moram napomenuti da nama korner i slobodni udarci dodu kao aut , bolje nam dati napad sa centra nego da korner imamo . Niti su nam ubacaji nesto dobri , a kad su dobri kretnja nasih igraca unutar 16 je kriminalan , niti se ko otkriva niti ista , ocekuju da ce ih lopta pogoditi tacno na glavu bez kretnje . Zalosno je sto imamo potencijala iz kornera da dajemo golove jer imamo nekoliko visokih igraca kao Stepanov,Barbaric,Puzigaca,Benko,Krste , al dzaba kad ne znamo to iskoristiti . Iako nakon jucerasnje teske i lose utakmice za nas i dalje vjerujem da u ovoj polusezoni mozemo zavrsiti sa ova 2 poraza koja smo do sada dozivili.Sreca je proslo tek 4 kola , pa se to moze ispraviti , ali pristup nasih igraca , te njihovo zalaganje svaku 2 utakmicu je ono sto me posebno brine. U danasnjem fudbalu vrlo malo znalaca je ostalo , sad je bitno da trcis konstantno i da imas neki minimum tehnicke potkovanosti
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 15 avg 2015, 20:24

hase73
Kontakt:

Post Postao/la hase73 » 15 avg 2015, 20:42

Koja sramota je ovaj Alispahic, ja jos ne mogu sebi da dodjem. Godinu dana frajera placamo, cekamo, rehabilitiramo a on nije u stanju potrcati. Pa sta treniras koju picku materinu, sve ti ****. Frajer nije ni za termina, samo sam cekao kad ce ga srcani spucati. Radovac uzasan, isto ko ovaj debil. Kako je Cimi procvjetao uz Jajala tako ce Samir skroz propasti uz ovakvog uzora.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 15 avg 2015, 20:43

hase73 je napisao/la:Koja sramota je ovaj Alispahic, ja jos ne mogu sebi da dodjem. Godinu dana frajera placamo, cekamo, rehabilitiramo a on nije u stanju potrcati. Pa sta treniras koju picku materinu, sve ti ****. Frajer nije ni za termina, samo sam cekao kad ce ga srcani spucati. Radovac uzasan, isto ko ovaj debil. Kako je Cimi procvjetao uz Jajala tako ce Samir skroz propasti uz ovakvog uzora.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
A uz sve to uzima kažu jednu od najvećih plata u klubu. Aferim.
1946

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 15 avg 2015, 20:46

Kakve su ovo mahalske da nam se uprava podjelila na dve strane?
Valjda je samo mahalska

Ocito neko sto je ovde pisao, kad je rekao da ima mnogo toga sto se ne zna ipak bio upravu. Definitivno, nesto ne stima

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 avg 2015, 20:48

Zip je napisao/la:Kakve su ovo mahalske da nam se uprava podjelila na dve strane?
Valjda je samo mahalska

Ocito neko sto je ovde pisao, kad je rekao da ima mnogo toga sto se ne zna ipak bio upravu. Definitivno, nesto ne stima
Ma haj ba ne sekiraj se, sad ćemo pobjediti u Zenici i bićemo opet najbolji ;)

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 15 avg 2015, 20:53

šou
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Fouzi1, Google Adsense [Bot], Proximic i 19 gostiju.