Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

Lotus
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Lotus » 14 okt 2015, 13:50

kim je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:U Zenici kolko znam ima samo onaj mali Tarik Biberovic 2001. godiste koji se vodi valjda kao veliki talenat. Nisam ge gledao nikad al vidio sam da ima statistike ovako po 30-40 poena protiv godinu-dvije starijih od sebe. Sad jel to napumpano s puno suteva posto mu je stari trener u klubu gdje igra (i ujedno veliki kosarkaski manijak, forsira malog do iznemoglosti). Vidio sam da je isao momak na neke kampove po Turskoj i negdje je bio na treninzima sa onim Keanom Karahodzicem iz Unicaje.
Biberovic je opasan talnenat pisao sam prosle godine sto mi je jedan trener pricao za njega plus istina je datrenira nenormalno.Valjda keca igra.
Ta 2001 generacija je bas talentovana i na svakoj poziciji imas dva do tri dobra igraca.

Spars-Radak,Pantic,Krupalija
Kos-Islamovic,Selimovic,Slijepcevic
Buducnost-Antunovic,Kusturica,Manojlovic
Varda-Neskovic
Vrelo-Subara
Nets-Biberovic plus cetvorka iz dijaspore Mehic-Olimpija,Mavric-Rimini.Hodzic-Koper i Mehdic-Cedevita.
To je ono za koje ja znam,a sigurno ce iskociti za ove dvije godine jos koji igrac.

2000 godiste je slabo i osim Djakovica ovo ostalo je samo solida-Gutic,Preldzic,Ilic,Tepic,Porca,Omerovic,Hrstic,Visnjic i to je to.

Mada pitanje je hocemo li uopste imat sledece godine kadetsku :zviz:

Izgleda da je ovaj Tarik Biberović prešao u Sparse.
http://kkspars.com/selekcije/kadeti
Izgleda da je on..Spars opet ubjedljvo najjace mladje selekcije,ali sto se tice struke jos se to nije poslozilo.Dokaz Vrabac i Buza igraci sa mnogo tehnickih nedostataka.
Vidim nema malog Pantica,a igro je proslu sezonu za pionire Sparsa i bio medju najboljim ,a tu je i brat od starijeg Micia i tu ce bit sigurno sapunica na pomolu :D

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 14 okt 2015, 14:57

Izgleda da je on..Spars opet ubjedljvo najjace mladje selekcije,ali sto se tice struke jos se to nije poslozilo.Dokaz Vrabac i Buza igraci sa mnogo tehnickih nedostataka.
Vidim nema malog Pantica,a igro je proslu sezonu za pionire Sparsa i bio medju najboljim ,a tu je i brat od starijeg Micia i tu ce bit sigurno sapunica na pomolu
Nisu im Juniori jači od prošlogodišnjih, a i Kadeti su tu negdje, a što se tiče tehničkih elemenata, ja nisam vidio ni jednog da su upotpunili, nisu im jaki individualni treninzi.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 16 okt 2015, 13:58

Koliko sam nacuo Biberovic je sin bivseg kosarkasa iz N.Pazara koji je igrao kasnije u Zenici, koliko je visok momak jer mu je otac preko dva metra i bas korpulentan

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 16 okt 2015, 18:31

Mali Biberovic je zvijer. Otac mu je ujedno trener/vlasnik kluba "Ten" Zenica. I otac ga je forsirao nenormalno. Malac je znao trenirati sa pinorima, sa kadetima i sa juniorima. Sve u kratkom vremenskom periodu. I visinom je negdje oko 195 ali ga je otac forsirao za bekovske pozicije. :D A otac mu je stari centar igrao za nekadasnje Metalno, sirovina sto bi se reklo. :D
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 okt 2015, 19:32

Ovo sto su usvojili u KSS otvara mogucnost Bosnjacima iz Srbije da igraju za nas bez problema.Evo ko nije pratio usvojeno je da cetiri stranaca svaki klub u Srbiji moze registrovati i oni mogu igrati bez prepreka mladje lige Srbije.Eto bas imaju u 2000 godistu dva zanimljiva igraca koji se mogu pozvati na pripreme kadeta Tarik Hajrovic i Altin Islamovic.Takodjer se moze probati sa Dejanom Marjancem koji je presao u Mega Vizuru i Markom Sarencem iz Valjeva koji je igrao za nas na onom turniru u Travniku.Poslije su ga Srbi zvali na pripreme i za kaznu morao je nositi opremu za trening i cistiti iza njih posto je igrao za nas :crazy:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 16 okt 2015, 19:52

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 18 okt 2015, 09:35

kim je napisao/la:I kolo lige za kadete Zagreb
CEDEVITA: Žaja 10, Krajinović 7, Blokar 12, Mehdić 6, Lukačić 12, Farkač 2, Milošević, kalinić 4, Vukušić, Matijaščić 10, Parlov 16, Šustić 12. Trener: N.Kukić
OGULIN: Puškarić, Luketić, Angelov, Mat. Milanović, Marincel 10, Polić 21, Mar.Milanović 2, Bekavac 2, Cindrić 1, Blašković 6, Vukelja, Ivošević 2. Trener: M.Vorkapić

II kolo lige za kadete Zagreb

SISAK: Perilović 3, Ćalić, Mandić, Petrinović 3, Probst 15, Kovačević, Petrović 12, Suljanović, Ivanetić 14, Sitarić, Ostojić 3, Jordan. Trener: I.Vanić
CEDEVITA: Žaja, Krajinović 15, Blokar 13, Mehdić 13, Lukačić 5, Farkač 4, Milošević, Kalinić 4, Vukušić 2, Matijaščić 20, Parlov 11, Šustić 11. Trener: N.Kukić

III kolo lige za kadete Zagreb
CEDEVITA: Žaja 4, Krajinović 17, Blokar 17, Mehdić 11, Lukačić 7, Farkač, Milošević 10, Kalinić, Vukušić, Matijaščić 10, Parlov 16, Šustić. Trener: N.Kukić
MLADOST: Plavetić, Vuković 7, Mance, Krišković, Landeka, Jonjić, Pavlović, Rajhenfater-Nikolić 9, Šunjić 4, Križanac 2, Bičanić 4, Kelečević 6. Trener: D.Šimunović
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 18 okt 2015, 09:42

Vidim nema malog Pantica,a igro je proslu sezonu za pionire Sparsa i bio medju najboljim ,a tu je i brat od starijeg Micia i tu ce bit sigurno sapunica na pomolu :D

Izgleda da su im ovo pioniri za ovu sezonu kod Sparsa.
OKK SPARS : Sakoč, Gajević, Islamović 10, Trifković, Čoloman, Hajdarević, Berberović, Đaltur 25, Mičić 25, Suljović, Hadžimusić, Hamzić 2.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 18 okt 2015, 13:04

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 19:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 18 okt 2015, 13:19

PerryFred je napisao/la:Deni Hodžić

Ne znam sto to postavljas?Kad si pricao da nema sanse da ti igraci izvana igraju za nas :zviz: Samo ne znam otkud da igraju za nas Amar Alibegovic,Polutak i ostali "stranci" :kafa: :wave:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 18 okt 2015, 13:20

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 19:20, ukupno mijenjano 1 put.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 21 okt 2015, 21:30

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 okt 2015, 08:43

Zna li neko gdje je onaj mali Aleksić završio? Vidim u Mladosti ga više nema. DOdouše možda je i povrijeđen jer na stranici saveza nema punih sastava ekipa neko samo možeš vidjeti ko igra tekmu.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 22 okt 2015, 14:04

Campara ubacio 2 trojke iz 2 pokušaja protiv širokog
Anfernee "Penny" Hardaway #1

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 25 okt 2015, 23:34

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 27 okt 2015, 17:10

zna li neko nesto vise o ibrahimu mulaomerovicu sto ga je seleskovic odveo u lasko?jel ga ko gledao na djelu?

2,14... dobra motorika...98 godiste

on navodi da je euroligaski prospekt,a moguce i za NBA...ako iko ima oko za talente onda je on. nurkica je prvi uocio i odveo

treba ovog malog zvati na juniorko okupljanje da vidimo o cemu se radi..a i da vidimo jel ozren kivan na savez i da li ce regrutovat bosance za sloveniju
u juniorima svakako nemamo postenog centra

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 27 okt 2015, 17:25

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 27 okt 2015, 17:28

mozda je neki late bloomer,ko zna :)

mi imamo samo antunovica koji bi to mogao dogodine odradit na centru...mada ni on nije cista petica
ima i onaj burko ako napreduje

ne kontam zasto slovenci ne vode rubriku asistencije i skokovi...zanima me koliko mehic dominira u skoku. od njega iskreno ocekujem najvise od svih tih nadolezecih kadeta...mozda jos mavric i biberovic, svi su 2001.

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 08 nov 2015, 20:54

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 08 nov 2015, 21:07

Imao sam priliku u zadnjih mjesec dana dvaput uzivo da gledam Miljana Sarica i pozitivno sam iznenadjen, startni je play u Gradjanskom, ima onu potrebnu dozu drskosti (u pripremnoj utakmici baci fantastican alley-oop pas, sad u Ligi 12 polomi ankle breakerom Radica iz Slobode), ne cini se kao neko na koga trema djeluje i to mi se svidja, ostavlja dojam kao da vec ima 2-3 sezone iza sebe. Ima odlican prodor, potrebnu brzinu i nije ga lako cuvati, mana je sut kod kojeg bi trebao prije svega tehniku popraviti jer rotacija lopte kod njegovog suta gotovo da ne postoji...

Sve u svemu mogao bi na ljeto biti vazan faktor u repki :thumbup:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []