U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Eborg
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Eborg » 03 jul 2015, 14:49

Da ste malo pratili znali bi da je Pirić već jednom bio u Belgiji gdje je smrdio u drugom timu Genta i izgubio godinu dana. Dakle, ne znači da je napravio korak naprijed u karijeri već će vrijeme pokazati da li je bio dobar potez. Po meni nije, bolje je biti prvi golman u Slobodi nego rezerva rezerve u Club Bruggeu.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 04 jul 2015, 12:40

Dobro je branio kenan sinoc
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 jul 2015, 13:41

Prvi golman Bruggea je Ryan, australac sa sp, ima 23 god a vec kao golman kosta 7 mil po tm. Dabogda da Pirija bude prva rezerva.
Zarathustra

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la esprit24 » 04 jul 2015, 13:44

Eborg je napisao/la:Da ste malo pratili znali bi da je Pirić već jednom bio u Belgiji gdje je smrdio u drugom timu Genta i izgubio godinu dana. Dakle, ne znači da je napravio korak naprijed u karijeri već će vrijeme pokazati da li je bio dobar potez. Po meni nije, bolje je biti prvi golman u Slobodi nego rezerva rezerve u Club Bruggeu.
Bolje je i po tebi i po meni al nije Piricu i Husaricu :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 04 jul 2015, 13:54

slika

:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 jul 2015, 14:41

Moggi je napisao/la:Prvi golman Bruggea je Ryan, australac sa sp, ima 23 god a vec kao golman kosta 7 mil po tm. Dabogda da Pirija bude prva rezerva.
Ryan je proglasen najboljim golmanom lige.

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 06 jul 2015, 10:23

Ovaj music blage veze nema... taj je isao na milion proba i na svakoj je "zadovoljio", samo ga ebe sto nikad nizakog nije potpisao... stari mu je bogat pa ga salje svagdje da ga utusi... ali nece niko levate...

Puno slabija verzija Tinkeca... i nemoj misliti da branim cimirota cak ga i ja licno smatram prosjecnim igracem, ali je za ovog licno messi...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 06 jul 2015, 10:33

Music je rinaka nama svanulo kad je iz Slobode otiso, a stari ga slao u City, Galatu, Chelsea al Travnik mu vrhunac i dole mi nije jasno kako i sto igra.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jul 2015, 10:35

Utopija je napisao/la:Ovaj music blage veze nema... taj je isao na milion proba i na svakoj je "zadovoljio", samo ga ebe sto nikad nizakog nije potpisao... stari mu je bogat pa ga salje svagdje da ga utusi... ali nece niko levate...

Puno slabija verzija Tinkeca... i nemoj misliti da branim cimirota cak ga i ja licno smatram prosjecnim igracem, ali je za ovog licno messi...
Nema blage veze pa je eto na 8 od nekih 30 golova Travnika ili pogodio ili asistirao (4 gola, 4 asistencije)...

A uporedit ga sa Cimirotom I necu, jer baba/zaba, igraju druge pozicije.

Gledao sam ga nekoliko puta i definitivno je dobar igrac sa jako puno potencijala.

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 06 jul 2015, 10:38

Kloc na n-tu... eto sta je... otjerali ga u slobodi, otjerali ga u zvijezdi...
Igra za mladu repku, igrao i prosli ciklus, jer mu stari potplacuje ove jajare od selektora...
Travnik je inace neka referenca kvaliteta u pm... mada ne sumnjam da mu je i tu noga kad dovedu bolje igrace...a morati ce ako zele opstati...

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jul 2015, 10:39

Heller je napisao/la:Music je rinaka nama svanulo kad je iz Slobode otiso, a stari ga slao u City, Galatu, Chelsea al Travnik mu vrhunac i dole mi nije jasno kako i sto igra.
jes jes svanulo vama pa sad dovodi te poluigrace koji se nisu izborili u inostranstvu ni za kiflu (Veselinovic).

A sto nas ima strucnjaka na forumu... isto kao da je to sada neka bruka, ako momak od 17-18 godina ne uspije na probi u Manchester Cityu hahahahaha... ahhhh boze...

To kod nas dnevno idu po 3-4 igraca u City i potpisuju kao iz sale.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jul 2015, 10:41

Utopija je napisao/la:Kloc na n-tu... eto sta je... otjerali ga u slobodi, otjerali ga u zvijezdi...
Igra za mladu repku, igrao i prosli ciklus, jer mu stari potplacuje ove jajare od selektora...
Travnik je inace neka referenca kvaliteta u pm... mada ne sumnjam da mu je i tu noga kad dovedu bolje igrace...a morati ce ako zele opstati...
Pa eto reci mi jos jednog igraca koji je u nasoj PL BiH dao 4 gola i 4 asistencije sa 18/19 godina... i jos to u ekipi koja se u 90% utakmica brani. (by the way: to je taj PL BiH, gdje prvi golgeter obicno zavrsi sa nekih 15 golova kao Bajic, pa razmisli sta znace 4 gola u nekom tamo Travniku)

ali eto... pisam se na taj mentalitet nas "navijacki"... ako neko ima imalo uspjeha, pljujemo ga - nesto nije uredu, ima para, tatin sin, gura ga amidza, gura ga ovaj...

vrlo zanimljivo.

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 06 jul 2015, 10:59

Eto Bajic npr... godinu stariji a najbolji strijelac lige... hodzic je u njegovim god bio messi u ovoj ligi... haris handzic vec tad ostvario transfer u lech... dalibor pandza u dinamo...memija ima haman istu statistiku a nije napadač itd jos mnogi mnogi imaju bolju ili su imali...

Svi su oni vise trpali od tog panja... i uostalom on da valja on ne bi igrao u travniku... ili bi igrao u zelji ili sarajevu ili vani... otjeran iz zvijezde i slobode jer nije imao mjesta...

I te probe kako je isao u chelsea, galatu, city itd na svakoj "impresionirao" a nikad nigdje nije ostao... i pritom sad ne govorim za chelsea ili city vec za manje ove... a karijera mu debelo nizbrdo ide.... ima cv "napucan" do besvijesti.. ali mu to ne pomaze...

Preslikana situacija sa tinom susicem... kojeg trazi pola Evrope... ali nigdje ne moze... Ekonomska propaganda i reklama cuda cine... pa tako i za ovog kloca...

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jul 2015, 11:05

Utopija je napisao/la:Eto Bajic npr... godinu stariji a najbolji strijelac lige... hodzic je u njegovim god bio messi u ovoj ligi... haris handzic vec tad ostvario transfer u lech... dalibor pandza u dinamo...memija ima haman istu statistiku a nije napadač itd jos mnogi mnogi imaju bolju ili su imali...

Svi su oni vise trpali od tog panja... i uostalom on da valja on ne bi igrao u travniku... ili bi igrao u zelji ili sarajevu ili vani... otjeran iz zvijezde i slobode jer nije imao mjesta...

I te probe kako je isao u chelsea, galatu, city itd na svakoj "impresionirao" a nikad nigdje nije ostao... i pritom sad ne govorim za chelsea ili city vec za manje ove... a karijera mu debelo nizbrdo ide.... ima cv "napucan" do besvijesti.. ali mu to ne pomaze...

Preslikana situacija sa tinom susicem... kojeg trazi pola Evrope... ali nigdje ne moze... Ekonomska propaganda i reklama cuda cine... pa tako i za ovog kloca...
Pa pobogu si sine dragi ti si mi nabrojao sad sve ciste napadace, spiceve... i igrace koji su igrali u Zelji i Sarajevu... ovog momka je navodno trazio i jedan i drugi klub, ali ce te Zeljo/Sarajevo zadrzat ugovorom do neke 2020 s debelom odstetom i neces nikad vidjet inostranstvo.

Ali to sto ti osnovne stvari ne razumijes, to je druga stvar.

I ja mislim da je Sloboda otjerala igraca koji im je u toj godini proglasen najboljem igracem U17. To mu je tetka mozda platila sportsport.ba ja mislim da ga proglase oni. :D
:clap:

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 06 jul 2015, 11:14

Pravio si komparaciju sa cimirotom u prvom postu... evo i ja cu jednu...

Ako su cimirota trazili iz hsv-a, basela itd (a nisu, samo budala lud covjek vjeruje u suprotno) onda su i ovog trazili iz Zelje i Sarajeva (logicno isto nisu)....

Da vidis ne trosim tastaturu na panjeve, izlizati ce mi se...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 06 jul 2015, 11:23

Amarinho ja znam da je iz Slobode otjeran i da je kanta od igrača kojeg otac gura. A ti misli sta hoces.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jul 2015, 11:25

Utopija je napisao/la:Pravio si komparaciju sa cimirotom u prvom postu... evo i ja cu jednu...

Ako su cimirota trazili iz hsv-a, basela itd (a nisu, samo budala lud covjek vjeruje u suprotno) onda su i ovog trazili iz Zelje i Sarajeva (logicno isto nisu)....

Da vidis ne trosim tastaturu na panjeve, izlizati ce mi se...
Trazio je Bazel Cimirota... million posto...

evo ti broj Cimirota pa ga nazovi i pitaj.

Nemoj se brukat Utopija molim te, ne znas osnovne stepenice biznisa.

Eto taj ti Memija sto si naveo je dobar igrac, ali ima ugovor do 2019 - a niko nece platit odstetu od nekih 500'000 za igraca iz nase lige...

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 06 jul 2015, 11:39

Gdje je broj...

Zeljo nikad svojoj djeci nece praviti problem i onim koji su zaslužili to...
I eto notoricke lazi... bekric je prodan za cifru vecu od milion dolara... ali je zelji otislo oko 600k dolara... tako da te price macku o rep o granici transfera barem u kontekstu Zelje jer je isti dokazao i odrzao lekciju ostalim klubovima iz bih kako se prodaje...

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jul 2015, 11:49

Utopija je napisao/la:Gdje je broj...

Zeljo nikad svojoj djeci nece praviti problem i onim koji su zaslužili to...
I eto notoricke lazi... bekric je prodan za cifru vecu od milion dolara... ali je zelji otislo oko 600k dolara... tako da te price macku o rep o granici transfera barem u kontekstu Zelje jer je isti dokazao i odrzao lekciju ostalim klubovima iz bih kako se prodaje...
ni blizu ta cifra po kojem god izvoru da ides. al znam to je ona mahalska uz kafu.

Ali nema veze opet kazem ti, nasi igraci kao sto si rekao idu u poljsku, cesku, hrvatsku, tursku... ili ti eto taj Incheon itd. te se u 90% posto slucaja izgube.

Moramo napravit izkorak, da idu momci kao Zolotic recimo u Gent ili evo sad Music u GC... ali mi ce mo kojeg god igraca prvo popljuvat, jer je nas...

A srbi 'ladno prodaju direktno iz Partizana u City, Lazio, Dortmund sta ja znam - jer cijene njihovo ili ih cak dizu u nebo.

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 06 jul 2015, 11:54

Nista protiv tebe Utopija, ima svaka mjesta za mene.

Ali citam ovu temu i vidim, mi samo pljujemo nase. Evo sad Piric presao u Club Brugge, ne valja to kao...bolje da je ostao u Slobodi kao prvi golman nego rezerva u Brizu....

Razumijes li? Mislim, nidje veze... sve dok je tako, nama ce i inostranstvo morat "rodit" igrace.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.