U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: U-21, U-19, U-17
Da ste malo pratili znali bi da je Pirić već jednom bio u Belgiji gdje je smrdio u drugom timu Genta i izgubio godinu dana. Dakle, ne znači da je napravio korak naprijed u karijeri već će vrijeme pokazati da li je bio dobar potez. Po meni nije, bolje je biti prvi golman u Slobodi nego rezerva rezerve u Club Bruggeu.
Dobro je branio kenan sinoc
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
Prvi golman Bruggea je Ryan, australac sa sp, ima 23 god a vec kao golman kosta 7 mil po tm. Dabogda da Pirija bude prva rezerva.
Zarathustra
Re: Odg: RE: Re: U-21, U-19, U-17
Bolje je i po tebi i po meni al nije Piricu i HusaricuEborg je napisao/la:Da ste malo pratili znali bi da je Pirić već jednom bio u Belgiji gdje je smrdio u drugom timu Genta i izgubio godinu dana. Dakle, ne znači da je napravio korak naprijed u karijeri već će vrijeme pokazati da li je bio dobar potez. Po meni nije, bolje je biti prvi golman u Slobodi nego rezerva rezerve u Club Bruggeu.

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- TMmanija2012
- Kontakt:
Ryan je proglasen najboljim golmanom lige.Moggi je napisao/la:Prvi golman Bruggea je Ryan, australac sa sp, ima 23 god a vec kao golman kosta 7 mil po tm. Dabogda da Pirija bude prva rezerva.
Ovaj music blage veze nema... taj je isao na milion proba i na svakoj je "zadovoljio", samo ga ebe sto nikad nizakog nije potpisao... stari mu je bogat pa ga salje svagdje da ga utusi... ali nece niko levate...
Puno slabija verzija Tinkeca... i nemoj misliti da branim cimirota cak ga i ja licno smatram prosjecnim igracem, ali je za ovog licno messi...
Puno slabija verzija Tinkeca... i nemoj misliti da branim cimirota cak ga i ja licno smatram prosjecnim igracem, ali je za ovog licno messi...
Music je rinaka nama svanulo kad je iz Slobode otiso, a stari ga slao u City, Galatu, Chelsea al Travnik mu vrhunac i dole mi nije jasno kako i sto igra.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Nema blage veze pa je eto na 8 od nekih 30 golova Travnika ili pogodio ili asistirao (4 gola, 4 asistencije)...Utopija je napisao/la:Ovaj music blage veze nema... taj je isao na milion proba i na svakoj je "zadovoljio", samo ga ebe sto nikad nizakog nije potpisao... stari mu je bogat pa ga salje svagdje da ga utusi... ali nece niko levate...
A uporedit ga sa Cimirotom I necu, jer baba/zaba, igraju druge pozicije.
Gledao sam ga nekoliko puta i definitivno je dobar igrac sa jako puno potencijala.
Kloc na n-tu... eto sta je... otjerali ga u slobodi, otjerali ga u zvijezdi...
Igra za mladu repku, igrao i prosli ciklus, jer mu stari potplacuje ove jajare od selektora...
Travnik je inace neka referenca kvaliteta u pm... mada ne sumnjam da mu je i tu noga kad dovedu bolje igrace...a morati ce ako zele opstati...
Igra za mladu repku, igrao i prosli ciklus, jer mu stari potplacuje ove jajare od selektora...
Travnik je inace neka referenca kvaliteta u pm... mada ne sumnjam da mu je i tu noga kad dovedu bolje igrace...a morati ce ako zele opstati...
jes jes svanulo vama pa sad dovodi te poluigrace koji se nisu izborili u inostranstvu ni za kiflu (Veselinovic).Heller je napisao/la:Music je rinaka nama svanulo kad je iz Slobode otiso, a stari ga slao u City, Galatu, Chelsea al Travnik mu vrhunac i dole mi nije jasno kako i sto igra.
A sto nas ima strucnjaka na forumu... isto kao da je to sada neka bruka, ako momak od 17-18 godina ne uspije na probi u Manchester Cityu hahahahaha... ahhhh boze...
To kod nas dnevno idu po 3-4 igraca u City i potpisuju kao iz sale.
Pa eto reci mi jos jednog igraca koji je u nasoj PL BiH dao 4 gola i 4 asistencije sa 18/19 godina... i jos to u ekipi koja se u 90% utakmica brani. (by the way: to je taj PL BiH, gdje prvi golgeter obicno zavrsi sa nekih 15 golova kao Bajic, pa razmisli sta znace 4 gola u nekom tamo Travniku)Utopija je napisao/la:Kloc na n-tu... eto sta je... otjerali ga u slobodi, otjerali ga u zvijezdi...
ali eto... pisam se na taj mentalitet nas "navijacki"... ako neko ima imalo uspjeha, pljujemo ga - nesto nije uredu, ima para, tatin sin, gura ga amidza, gura ga ovaj...
vrlo zanimljivo.
Eto Bajic npr... godinu stariji a najbolji strijelac lige... hodzic je u njegovim god bio messi u ovoj ligi... haris handzic vec tad ostvario transfer u lech... dalibor pandza u dinamo...memija ima haman istu statistiku a nije napadač itd jos mnogi mnogi imaju bolju ili su imali...
Svi su oni vise trpali od tog panja... i uostalom on da valja on ne bi igrao u travniku... ili bi igrao u zelji ili sarajevu ili vani... otjeran iz zvijezde i slobode jer nije imao mjesta...
I te probe kako je isao u chelsea, galatu, city itd na svakoj "impresionirao" a nikad nigdje nije ostao... i pritom sad ne govorim za chelsea ili city vec za manje ove... a karijera mu debelo nizbrdo ide.... ima cv "napucan" do besvijesti.. ali mu to ne pomaze...
Preslikana situacija sa tinom susicem... kojeg trazi pola Evrope... ali nigdje ne moze... Ekonomska propaganda i reklama cuda cine... pa tako i za ovog kloca...
Svi su oni vise trpali od tog panja... i uostalom on da valja on ne bi igrao u travniku... ili bi igrao u zelji ili sarajevu ili vani... otjeran iz zvijezde i slobode jer nije imao mjesta...
I te probe kako je isao u chelsea, galatu, city itd na svakoj "impresionirao" a nikad nigdje nije ostao... i pritom sad ne govorim za chelsea ili city vec za manje ove... a karijera mu debelo nizbrdo ide.... ima cv "napucan" do besvijesti.. ali mu to ne pomaze...
Preslikana situacija sa tinom susicem... kojeg trazi pola Evrope... ali nigdje ne moze... Ekonomska propaganda i reklama cuda cine... pa tako i za ovog kloca...
Pa pobogu si sine dragi ti si mi nabrojao sad sve ciste napadace, spiceve... i igrace koji su igrali u Zelji i Sarajevu... ovog momka je navodno trazio i jedan i drugi klub, ali ce te Zeljo/Sarajevo zadrzat ugovorom do neke 2020 s debelom odstetom i neces nikad vidjet inostranstvo.Utopija je napisao/la:Eto Bajic npr... godinu stariji a najbolji strijelac lige... hodzic je u njegovim god bio messi u ovoj ligi... haris handzic vec tad ostvario transfer u lech... dalibor pandza u dinamo...memija ima haman istu statistiku a nije napadač itd jos mnogi mnogi imaju bolju ili su imali...
Ali to sto ti osnovne stvari ne razumijes, to je druga stvar.
I ja mislim da je Sloboda otjerala igraca koji im je u toj godini proglasen najboljem igracem U17. To mu je tetka mozda platila sportsport.ba ja mislim da ga proglase oni.

Pravio si komparaciju sa cimirotom u prvom postu... evo i ja cu jednu...
Ako su cimirota trazili iz hsv-a, basela itd (a nisu, samo budala lud covjek vjeruje u suprotno) onda su i ovog trazili iz Zelje i Sarajeva (logicno isto nisu)....
Da vidis ne trosim tastaturu na panjeve, izlizati ce mi se...
Ako su cimirota trazili iz hsv-a, basela itd (a nisu, samo budala lud covjek vjeruje u suprotno) onda su i ovog trazili iz Zelje i Sarajeva (logicno isto nisu)....
Amarinho ja znam da je iz Slobode otjeran i da je kanta od igrača kojeg otac gura. A ti misli sta hoces.
Nullius in verba
Trazio je Bazel Cimirota... million posto...Utopija je napisao/la:Pravio si komparaciju sa cimirotom u prvom postu... evo i ja cu jednu...
evo ti broj Cimirota pa ga nazovi i pitaj.
Nemoj se brukat Utopija molim te, ne znas osnovne stepenice biznisa.
Eto taj ti Memija sto si naveo je dobar igrac, ali ima ugovor do 2019 - a niko nece platit odstetu od nekih 500'000 za igraca iz nase lige...
Gdje je broj...
Zeljo nikad svojoj djeci nece praviti problem i onim koji su zaslužili to...
I eto notoricke lazi... bekric je prodan za cifru vecu od milion dolara... ali je zelji otislo oko 600k dolara... tako da te price macku o rep o granici transfera barem u kontekstu Zelje jer je isti dokazao i odrzao lekciju ostalim klubovima iz bih kako se prodaje...
I eto notoricke lazi... bekric je prodan za cifru vecu od milion dolara... ali je zelji otislo oko 600k dolara... tako da te price macku o rep o granici transfera barem u kontekstu Zelje jer je isti dokazao i odrzao lekciju ostalim klubovima iz bih kako se prodaje...
ni blizu ta cifra po kojem god izvoru da ides. al znam to je ona mahalska uz kafu.Utopija je napisao/la:Gdje je broj...
Ali nema veze opet kazem ti, nasi igraci kao sto si rekao idu u poljsku, cesku, hrvatsku, tursku... ili ti eto taj Incheon itd. te se u 90% posto slucaja izgube.
Moramo napravit izkorak, da idu momci kao Zolotic recimo u Gent ili evo sad Music u GC... ali mi ce mo kojeg god igraca prvo popljuvat, jer je nas...
A srbi 'ladno prodaju direktno iz Partizana u City, Lazio, Dortmund sta ja znam - jer cijene njihovo ili ih cak dizu u nebo.
Nista protiv tebe Utopija, ima svaka mjesta za mene.
Ali citam ovu temu i vidim, mi samo pljujemo nase. Evo sad Piric presao u Club Brugge, ne valja to kao...bolje da je ostao u Slobodi kao prvi golman nego rezerva u Brizu....
Razumijes li? Mislim, nidje veze... sve dok je tako, nama ce i inostranstvo morat "rodit" igrace.
Ali citam ovu temu i vidim, mi samo pljujemo nase. Evo sad Piric presao u Club Brugge, ne valja to kao...bolje da je ostao u Slobodi kao prvi golman nego rezerva u Brizu....
Razumijes li? Mislim, nidje veze... sve dok je tako, nama ce i inostranstvo morat "rodit" igrace.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.