Postao/la vladedivac » 26 feb 2013, 12:55
Bez obzira kakvu papazjaniju nam skuhali ovi iz Evrolige i ABA, treba pokusati odigrati jako do kraja, i uzeti to prvo mjesto ako je ikako moguce.
Inace, meni i petorici jarana bila je privilegija sjesti u auto i zapucati u Skoplje, gdje smo bili jedini koji smo podrzavali Igokeu. Nema veze sto je to 1500 kilometara, sto nas je pratila i kisa i snijeg i sunce, pobjeda je sve to ucinila nevaznim.
Inace, ne znam da li je neko ovdje imao vec iskustvo gledanja utakmica u Skoplju, ali najveci utisak na nas ostavili su navijaci MZT-a. Naklon do poda! Sunce ti poljubim, grmi cijela dvorana, sa svih strana kad treba navijanje, kad treba zvizduci, ma nemam rijeci. Zaista fenomenalno. Mi smo bez problema bili sa salovima, majicama i kapama sa znakom Igokee, nismo imali ni najmanje neugodnosti. Poslije meca lagana setnja do hostela, emocionalno praznjenje uz skopsko pivo, nocenje, sutradan setnja po gradu, slikanje, kafenisanje, i popodne cili i veseli za Laktase.
Da se razumijemo, sacuvati prvo mjesto je i dalje vrlo tezak zadatak. CZ Telekom ce vjerovatno uzeti sve do kraja, a Igokea mora obje kod kuce i jednu na strani. Solnok je u naletu, i bez obzira sta mislili o njima, ako se raspucaju, nece to biti tako jednostavno. Pogotovo se pribojavam Krke. Oni imaju sijaset iskusnih i kvalitetnih igraca, i ta utakmica bi mogla biti veoma teska. O mecu sa Partizanom ne znam sta da mislim, posto sam zakleti grobar. Konacno, ako bude odlucivala utakmica u Zagrebu, i to ce biti djavolski tesko. Pogotovo sto su strucnjaci iz ABA lige (bar zasad tako stoji) odredili da se utakmica u Zagrebu igra u 7 sati, a ona u Kragujevcu izmedju Radnickog i Zvezde nakon nje, u 9.
Definitivno bi moglo biti ludila u ovih par kola.