mozemo biti zadovoljni igrom, imali smo nasih sansi, u vise navrata smo se dobro branili, pogotovo prvih 20ak minuta u drugom poluvremenu. najvise treba proraditi na kretanju igraca kad se igra odbrana, tu smo pogotovo u prvom poluvremenu nekoliko puta zakazali pa je brazil dosao do svojih prilika. kod prvog gola je pjanic morao zatvoriti desnu stranu, a on je otrcao besmisleno prema sredini i ako su tu vec bili 6 igraca protiv hernanesa. papac je isto napao hernanesa i ostavio na svojoj strani dvoje slobodnih. spahic je izasao da duplira hernanesa sa rahimicem, a pandza i jahic pokrili tu rupu. rezultat toga je bio potpuno sam ostavljen marcelo.
kad je hernanes promasio prazan gol, papac je zaspo i nije ga pratio.
ali pjanic osim te greske kod gola je vrlo dobro odigrao. dobro je pokrivao desnu stranu sa jahicem, i misimovic je sa papcem nekoliko puta dobro branio lijevu stranu ali 2-3 puta i on nije pratio situaciju kako treba. kod pjanica sam jos primjetio da je on nas igrac koji najbolje reaguje kad dodjemo do lopte, on odma pocinje da trci u prazan prostor, tako je otvorio prostor ibisevicu, kad je dao gol, a i kod njegove prilike u 44. minuti je odma reagovo cim smo dosli do lopte i tako se i brzo nasao u prilici, koju nazalost nije uspio realizirati.
na kraju se mora reci da nije nezasluzena pobjeda brazila, imali su vise posjeda lopte, vise su napadali, ali smo i mi odigrali kvalitetnu utakmicu.
u kvalifikacijama necemo igrati protiv ovako tehnicki jakih i brzih ekipa, grcka i slovacka nemaju vise od 2 dobra tehnicara, a mi smo vecim djelom utakmice se dobro branili, protiv neymara i kompanije koji su svi brzi, eksplozivni i tehnicki savrseni igraci.