12.06.2015. / BiH - Izrael

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Izrael

Pobjeda
178
82%
Neriješeno
17
8%
Poraz
23
11%

Ukupno glasova: 218

joker90
Kontakt:

Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael

Post Postao/la joker90 » 12 jun 2015, 23:17

Mijajlovic ipak ostaje kralj kuliranja, Kristic je i dobro prosao.. :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 12 jun 2015, 23:18

PAPE NE ZASLUZUJEMO TE!! :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 12 jun 2015, 23:19

sigurnoable je napisao/la:PAPE NE ZASLUZUJEMO TE!! :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ne spominji ga molim te, smuči mi se život kad pogledam tabelu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 12 jun 2015, 23:20

dr.van nostrand je napisao/la:
Najda je napisao/la: ja se slažem, svakako ih očima ne mogu gledati :mrgreen: što zbog 500 godina, što zbog ovog seljaštva koje prosipaju po gradu..
500 i vise su Srbiji, u Bosni znatno manje, razumije se zasto ih ne mozes gledat
Ispadoh i Srbin, haj fala ti. :mrgreen:
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 12 jun 2015, 23:29

Cestitke momcima na vecerasnjoj igri nema cista desetka, steta sto dzeko ne pogodi dobro je osutao, sve u svemu moramo biti i vise nego zadovoljni. :) :thumbup:
04.10.2009 !!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 jun 2015, 23:38

Eli Guttman zagonetan: Volio bi da nas BiH napadne. :njanjanja:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 12 jun 2015, 23:38

Spominje se Belgija, ok nadanja, ali realna ocekivanja :?
Veceras smo bili bolji, zasluzeno i sve na kraju tamam, ali tok susreta, onakav gol pa nikad brzi povratak i preokret :mrgreen:
Pad u nastavku, promasaji ekipe koja je realno cisti prosjek i nista vise, sreca pa 3 gol pade i rijesi se susret kako treba na vakat, da je bila zavrsnica zadnjih 15 minuta pri rez. 2:1, bogme ljudi, izgledalo je kao da ce najprije otic na 2:2. :crazy:

Dosta toga se mora popravit do Belgije, snaga i pokretljivost, sirina, jak defanzivan blok itd. itd. outsideri smo tamo a bili nosioci u grupi pri izvlacenju :mrgreen: , cinjenica koja bas fino oslikava ovu reprezentaciju u zadnjih 8-9 mjeseci. Lutanje, oscilacije, nedostaci...
Vidjecemo.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Rios

Post Postao/la Rios » 12 jun 2015, 23:40

Vraca se repka,vraca hvala Bogu :bih:

Cestitke Mesi i momcima,od prvog do posljednjeg.Ostavili su srce na terenu,izgarali od prve do posljednje minute i zato kapa dole :thumbup: Prvo poluvrijeme smo imali nekih 10 minuta slabijih kad smo i prilimili ona gol iz nicega,ostatak samo bili apsolutno dominantni.Drugo poluvrijeme usli strpljivo,bez srljanja nekog,kontrolisali igru i na kraju i zabili treci gol kojim je stavljen pecat na pobjedu :salut: Ima tu jos sitnih problema u igri,prije svega zbog slabe takmicarske forme vecine reprezentativaca,ima prostora jos za napredak ali sve ce to doci na svoje. Bitno je da smo vratili pobjednicki duh,da smo pobjedili bezidejnost koja nas je zahvatila pocetkom kvala i da se pocela vracati ona stara repka :bih:

O igracima jos koju:
Begovic - prakticno nezaposlen vecinu susreta,ono sitno sve pokupio.Kod gola nemocan,jbg.
Mujdza - dobar,bolji dio bekovskog para. Igrao fino u oba pravca,bez vecih gresaka u defanzivi,u ofanzivi se prikljucivao.Ovaj momak jednostavno nema adekvatnu zamjenu i to smo vidjeli veceras
Spahic - obzirom da Spaha vec dugo nema kluba,da trenira individualno,odigrao jako dobro.Mali minus zbog onog petljanja koje nas je moglo kostati,ali sve u svemu dobar veceras
Vranjes - dobio mislim svaki zracni duel,bez vecih kikseva,izborio penal..Dobra partija Ognjena,ali ona mrlja sa tetovazom dosta toga kvari,nazalost
Kolasinac - vjerovatno nas najslabiji igrac veceras,ostavila je ta duga pauza traga.Imao losih reakcija,ostavljao i prostora cesto Izraelcima..No,sve se dobro na kraju zavrsilo,a Seo ce vratiti staru formu aBd :salut:
Besic - u defanzivi odlican,rastrcan,borben,ma kao i uvijek zapravo..Medjutim,u ofanzivi treba popraviti jos puno stvari,ima tu prostora za napredak ako vec ima namjeru sudjelovati i u tom segmentu igre
Medunjanin vrlo dobar Medo,imao nekoliko dobrih suteva,igrao dosta dobro poziciju 8,kontrola protoka lopte od stopera prema naprijed,pozitivno me iznenadio fkt :thumbup:
Pjanic - uz Viscu nas najbolji igrac veceras.Sve sam vec napisao na njegovom pdf-u..Bravo Mire :thumbup:
Visca - igrac utakmice :clap: :clap: :clap: Dva gola,puno trke,utrcavanja,protrcavanja,stalna prijetnja za Izraele je bio..Imalo je tu i gresaka,i losih centasuteva,ali nema se tu sta zamjeriti,momak je bio najbolji veceras na terenu.Pokazao zasto smo ga s pravom prizeljkivali u prvih 11,a kriticarima dobrano zacepio usta :lol:
Lulic - njegove posljednje dvije partije u dresu repke pravo su osvjezenje.Veceras medju najboljim,igrao po krilu,ubacivao se u sredinu,kao i Visca stvaro dosta problema gostima :thumbup: Nakon njegovog suta pao i 3 gol :)
Dzeko - hairli zabi se i taj penal konacno :clap: :clap: Lavovski se borio sa odbranom,kapitenski pristup igri..Gol njegov,i sam priznao,ali dobro,desava se..Steta za onu precku :( Bice to jos bolje kad udje u pravu formu kapiten aBd
Hajrovic,Hadzic i Ibisevic igrali malo za nekog komentara,osnovno su sotvarili a to je unosenje svjezine u nasu igru pred kraj utakmice.
Drago mi sto je Mesa ispostovao Vedu :thumbup:
Idemo dalje,nema predaje do posljednje utakmice pa sta bude :salut: Ova pobjeda vraca optimizam i pruza razlog da se ipak mozemo nadati plasamnu na Euro :bih: Izvinjavam se na duzem postu :mrgreen:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 12 jun 2015, 23:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 jun 2015, 23:40

Ma ovo je masala ba, sta vam je. Juni je inace koban za nas mentalitet kada su svi po odmorima i rijetko kad u junu odigramo dobro. Ovo je super ispalo. Sad yebati Belgijance i poslati ih u baraz.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 jun 2015, 23:46

Nije nimalo lagano zabit gol iz one pozicije koji je Visca dao za izjednacenje, jos pogotovo u trenucima kad primis pogodak neposredno prije toga. Kakva pribranost, svaka cast. :bih:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 jun 2015, 23:47

Edin Višća je veceras izdominirao zato što igra standardno u svom klubu - za razliku od ostalih 10 grijaca klupe u svojim klubovima ;) a i oni što su ušli kasnije (Izet, Vedo i Hadzić) su takođe dokazani grijaci klupe :mrgreen: ....mislim, sve ovo su stroge činjenice.

s tim u vezi, ova pobjeda je podvig :thumbup: :thumbup:

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 12 jun 2015, 23:51

moj uzor-S.G je napisao/la:Bravo MESA jest ih prostudiro, svaka mu dala!
Meni se čini da odavno nisam vidio da neko ovako ozbiljno ima pristup što se tiče selektora u svim sportovima kod nas.

Svaka čast Meša! :tokralju: :tokralju: Ali isto pohvale za onog Francuza Gilla mislim da radi ogroman posao skautinga i svega :clap:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 jun 2015, 23:59

Gdje je onaj stručnjak sto je govorio da je Lulic ubleha?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jun 2015, 00:05

Dobra partija svih igrača večeras, nema se nijednom šta prigovoriti. Mora se naravno istaći Višća koji je odigrao maestralno i fakat se nadam da će mu ovo pomoći da odradi transfer ;)

Od ostalih istaknuo bih Pjanića koji je večeras odigrao onako kako bi morao uvijek. Što se tiče Kolašinca on je možda odigrao slabije od ostalih ali daleko od toga da je bio loš, u odbrani je imao par nekako kilavih dodavanja al' je imao i par dobrih startova :thumbup:

Drago mi je što ćemo kompletni na Belgiju (izuzev neke povrede ne daj Bože) niko nije ispunio "kvotu" kartona :clap:

Svaka Vam čast svima od čistačice do Džeke, onako se bori za grb i državu :tokralju: :bih:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jun 2015, 00:20

Odličan pristup, taktički, strateški dobro postavljeni. Svi gorili, imali želju, svi rastrčani, borbeni, požrtvovani do maksimuma. Mnogo je tu igrača bilo na terenu koji su imali teške sezone iza sebe (od neigranja u klubovima ili tačnije neredovnog igranja pa do povreda), a onda svi oni pruže maksimum kako kada je borbenost u pitanju, tako i po pitanju igračkih elemenata. Igra je bila tečna, toliko je bilo lijepih poteza, dobre kombinatorike, dobrih šuteva.
Meša je mnogima vratio samopouzdanje i ponovo stvorio pravi timski duh.
Ne volim pretjerivati s pohvalama , niti volim da se dižemo u nebo, ali ovakav pristup daje apsolutno nadu da svakog protivnika do kraja takmičenja u ovoj grupi možemo dobiti. Psihološki je ova ekipa opet dignuta na jedan visok nivo.

Utakmica je bila psihološki teška za igrače i onda još budeš bolji, imaš igru, a primiš gol. Mnogo puta bi nakon toga pali u prošlosti, ali ne večeras. U ovoj utakmici se na pravi način vraćamo, što posebno raduje i što je posebno bilo impresivno. I kod vodstva se pokazala ozbiljnost.

Određene stvari mogu biti bolje, bilo je i propusta. Ali mnogi su igrači odigrali i iznad svojih trenutnih mogućnosti, jer znamo koliko je pauzirao Kolašinac pa samim time koliko još više može pružiti. To postavljanje u odbrani, kada se branimo i prepustimo loptu, može biti još bolje, jer u tim trenucima su Izraelci 2-3 puta lako došli do našeg gola.

Ali sve u svemu, mnogo je toga večeras bilo pozitivno i nadat se da će se ova atmosfera dizati i održavati, jer taj segment je bio impresivan.
Ovo je velika i značajna pobjeda, prva uopšte protiv ovog protivnika, a i u jednoj jako delikatnoj situaciji. To raduje i može nas sviju činiti jako optimističnim.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 13 jun 2015, 00:24

Najda je napisao/la: De koristi mozak malo. Pred ambasadu Izraela (ako je ima) pa protestirajte, skandirajte sve moguće.
Utakmica je utakmica, a dobro znate kakva su **** iz FIFA/UEFA-e.. samo nam još treba oduzimanje bodova ili šta već zbog jbnih ****.
Ovakve komentare inače zaobilazim u širokom luku. Ali evo da ti odgovorim, jer mi nije mrsko. Znam pravila Uefe, nije srklet, dobra pravila. Nema politike na fudbalskim utakmicama. Ali je s njihove strane licemjerno promovisati fair play i borbu protiv fašizma i rasizma, segregacije ili bilo kakvog oblika diskriminacije, a podržavati direktno nogometni savez države koja na dnevnoj bazi ubija djecu i protjeruje nevin narod.

E pa kad se oni budu pridržavali svojih vlastitih pravila i mi ćemo to isto uraditi.
JonSnow je napisao/la: Može, onda iduću utakmicu protiv Turske gazimo njihovu zastavu?
Kakve veze ovo ima sa Turskom? Kakve veze ja imam sa Turcima? Jesam li njih igdje spomenuo?
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 13 jun 2015, 00:29

Od 1-10, negdje oko 5,5 je prosjecna...

Begovic 5,5 nije kriv za gol, ok ostatak
Mujdza 6 Agilan, borben i odigrao pametno
Spahic 5 Izgubljena lopta nas je mogla skupo kostati, ostatak okej
Vranjes 1 Tvoj sat je otkucao, tik-tak RS luzeru
Kolasinac 3,5 Jako slab, ne siguran i ne doprinosi u napadu
Besic 5,5 Def solidan, ofanz. vec slabiji, ali sasvim okej
Medunjanin 6,5 Mozda najbolji pojedinac uz Viscu, bravo
Pjanic 6,5 Dobar po igri, minus za kornere
Lulic 6,5 Agilan,rastrcan i opasan, centarsut mu nije jaca strana
Visca 8 Kao i Lulic, dobar +2 gola, jedan od rijetkih koja ima minutazu u klubu i to se vidi
Dzeko 5 Slab za svoje prilike vecim dijelom utakmice; njegov gol, 2-3 slabe zavrsnice uz 2-3 bezze lopte u aut,korner i sl. Penal takodjer slab, isti je penal Buffon odbranio Mandzi veceras. Tek pred kraj pokazao trun starog, dobrog Edina koji je harao... Bice bolji cim napusti Shitty

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jun 2015, 00:31

Kao prvo pisam se po onim sto su izjavljivali da Visca ne treba da bude na spisku uopste,sad bi trazio postove moje rasprave sa njima,ali mi je mrsko.
Kao sto neko napisa Visca je jedan od rijetkih standardnih i eto sta uradi.Ovo je predobra igra i rezultat s obzirom u kakvoj su nam formi igraci. Poslije proslog okupljanja sam mislio da gore ne moze,sto se tice toga,ali evo vidimo da moze.
Sad je taj nivo da gore ne moze,dosta igraca ce promijeniti klub i trebala bi i forma ici nabolje aBd.
Mesi svaka cast,kad su kljucni igraci u ovakvoj formi on ima velike zasluge za pobjedu. Ova pauza nam ide u korist,idemo se poklat sa Belgijom,pa sta bude.
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 13 jun 2015, 00:39

Kako Višća isprska Chinagliu i onog koji je vjerovatno bio gori od ovog šalabajzera :D
Nema na čemo nacijo :salut:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 13 jun 2015, 00:40

znam da cu biti popljuvan vjerovatno - ali iz moje perspektive utakmica je bila vadiona zesca na silu - dobar dio 1. PV smo licili na nesto, ali pasovi su rak rana reprezentacije otkad je gledam, yebeš pasove na terminu kako mi odigramo nekad lose, u 2. PV. jedva da smo znali gdje je glava a gdje rep.... interesantno je kako nam velike utakmice spasavaju ljudi iz drugog plana npr Bajramovic, Hajrovic, sad eto S(Xavi) :mrgreen: .... Edin Visca ispade onako heroj iz slucajnosti, nesto kao covjek u dobroj komediji koji se okrenuo i srusio ubici pistolj koji ubije ubicu pri padu.... ne zelim reci da nema pojma covjek - nego mi smijesno izgleda napuhavanje prosjecnog igraca koji je uspio da srusi jednu reprezentaciju danas..... podsjetio me jako na Pipa Inzagija - taj covjek nije pogadjao golove - lopta je pogadjala njega na putu do gola.....

meni je zao sto dosta raje misli da je ovo ta "igra" ali ovo sto se danas odigralo je budi bogu plakat.... podsjetilo me jako na cemer dvomeca sa slovackom - al eto nek je pobjeda, nek je raja u pravu i nek nam se medijski servira kako je sve opet u redu - a nista nije uredu - dzeko se ne moze sastavit sa loptom, 50% pasova pogresno, tim je u debelom igrackom i kondicionom qurtzu....

al sta ima veze pobijedili smo - i sad mislimo "dajte belgiju da se igramo"...... e yebem ti dinarida bosanskog.....
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], safun79 i 10 gostiju.