U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: U-21, U-19, U-17
Pa ja ne pljujem nase igrace... duboko ih cijenim... ali sam brutalno realan za ove sto nemaju pojma i ove koje guraju... kao sto svenkeca guraju u a selekciju tako i ovog u mladu... a sve parama i kupljenim reklama...
I nasi klubovi su tarabe da prodaju igrace u takve klubove direktno... kad to zeljo nije u stanju... ostali pogotovo nisu... a bice kad neki nas klub idje u grupna takmicenja lp i le... dakle nacekati cemo se...
I nasi klubovi su tarabe da prodaju igrace u takve klubove direktno... kad to zeljo nije u stanju... ostali pogotovo nisu... a bice kad neki nas klub idje u grupna takmicenja lp i le... dakle nacekati cemo se...
Ne znam koliko pratiš domaci fudbal ali Piric je vec bio u Belgiji, grijao klupu u najboljim godinama i onda se vratio u Slobodu. Club Brugge ima najboljeg golmana u Belgijskoj ligi i Piric ako ode tamo ce opet grijati klupu. Za golmana je najvažnije da brani. Niko ko prati fudbal ne pljuje naše igrace, ako kažem da je Music preko štele u reprezentaciji, to nije pljuvanje vec javna tajna, je svi znaju da mu je babo platio da bi mali igrao. Problem naših igraca su njihovi menadžeri, da naši igraci imaju bolje menadžere oni bi igrali u daleko boljim klubovima. Piricu je menadžer Husaric i ti stvarno misliš da ce neko ko ima takvog menadžera, napraviti neku karijeru ?Amarinho je napisao/la:Nista protiv tebe Utopija, ima svaka mjesta za mene.
Ali citam ovu temu i vidim, mi samo pljujemo nase. Evo sad Piric presao u Club Brugge, ne valja to kao...bolje da je ostao u Slobodi kao prvi golman nego rezerva u Brizu....
Razumijes li? Mislim, nidje veze... sve dok je tako, nama ce i inostranstvo morat "rodit" igrace.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Evo ocigledno navijas za Zelju... sam znas, da je jedan Edin Dzeko "otjeran" iz Zeljeznicara, do svoje dvadeset-druge godine igrao u Teplicama... pa je momak dobijo priliku i razvijo se u ono sto je za nas i jeste dan danas.
Ne vidim razlog, zasto bi neko sa 19 godina znaci bio "otpisan" jer ga je (sve i da je tako) "otjerao" neki domaci klub. Pa daj momku bilo kojem priliku sa 19 godina da se razvije i zdravoj sredini, dobri tereni, dobri uslovi...
Isto kao da su nasi klubovi neko mjerilo i to sto oni kazu kad "otjeraju" je odmah za amin. Pa sve ti je jasno kad vidis, da pored nas postoje u evropi mozda 3 drzave koje u zivotu nisu imali predstavnika u EL/LP.
U stvari, ne znam koje su to jos drzave osim nas...
Ne vidim razlog, zasto bi neko sa 19 godina znaci bio "otpisan" jer ga je (sve i da je tako) "otjerao" neki domaci klub. Pa daj momku bilo kojem priliku sa 19 godina da se razvije i zdravoj sredini, dobri tereni, dobri uslovi...
Isto kao da su nasi klubovi neko mjerilo i to sto oni kazu kad "otjeraju" je odmah za amin. Pa sve ti je jasno kad vidis, da pored nas postoje u evropi mozda 3 drzave koje u zivotu nisu imali predstavnika u EL/LP.
Znaci bolje mu je da je ostao u Slobodi da brani?! Club Brugge nije klub koji moze da zadrzi igraca kao iz sale, nek Ryan odigra jos sezonu jednu kao ovu, on je vec na izlaznim vratima.Željooooo je napisao/la: Ne znam koliko pratiš domaci fudbal ali Piric je vec bio u Belgiji, grijao klupu u najboljim godinama i onda se vratio u Slobodu. Club Brugge ima najboljeg golmana u Belgijskoj ligi i Piric ako ode tamo ce opet grijati klupu. Za golmana je najvažnije da brani. Niko ko prati fudbal ne pljuje naše igrace, ako kažem da je Music preko štele u reprezentaciji, to nije pljuvanje vec javna tajna, je svi znaju da mu je babo platio da bi mali igrao. Problem naših igraca su njihovi menadžeri, da naši igraci imaju bolje menadžere oni bi igrali u daleko boljim klubovima. Piricu je menadžer Husaric i ti stvarno misliš da ce neko ko ima takvog menadžera, napraviti neku karijeru ?
Ali eto to za menadzera stoji naravno. Vrlo dobro znam ko mu je... Svakako je zasluzio nekako taj ugovor, na zapadu nema "preko stele"
Druže prije nego je "otjeran" pogledaj koliko je Džeko imao nastupa za Želju, čak je dobio priliku da sa 17 godina debituje i u evropi. Tadašnje rukovodstvo kluba je najgore od postojanja kluba, tako da Džeko nije jedini kojeg su prodali za male pare. Ako pogledaš karijeru Džeke vidio bi da je on išao stepenicu po stepenicu jer uspjeh ne dolazi preko noći kao što vecina naših igraca misli. Vecina naših igraca misli da su poslije jedne dobre utakmice dotakli nebo, zbog toga im i propadaju karijere. Ja ne vidim ništa dobro u tome što ce Piric otici u Belgiju vjerovatno i tamo biti rezerva, u godinama kad treba da se razvija i brani na što više utakmica, a ne da dobija minute na kapaljku.Amarinho je napisao/la:Evo ocigledno navijas za Zelju... sam znas, da je jedan Edin Dzeko "otjeran" iz Zeljeznicara, do svoje dvadeset-druge godine igrao u Teplicama... pa je momak dobijo priliku i razvijo se u ono sto je za nas i jeste dan danas.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Nisam nigdje rekao da mu je bolje da u Slobodi brani, nego da ide negdje gdje ce biti prvi golman, gdje ce dobiti šansu da brani i tako se razvija, a ne da minute dobija na kapaljku u najboljim godinama..Amarinho je napisao/la:Znaci bolje mu je da je ostao u Slobodi da brani?! Club Brugge nije klub koji moze da zadrzi igraca kao iz sale, nek Ryan odigra jos sezonu jednu kao ovu, on je vec na izlaznim vratima.Željooooo je napisao/la: Ne znam koliko pratiš domaci fudbal ali Piric je vec bio u Belgiji, grijao klupu u najboljim godinama i onda se vratio u Slobodu. Club Brugge ima najboljeg golmana u Belgijskoj ligi i Piric ako ode tamo ce opet grijati klupu. Za golmana je najvažnije da brani. Niko ko prati fudbal ne pljuje naše igrace, ako kažem da je Music preko štele u reprezentaciji, to nije pljuvanje vec javna tajna, je svi znaju da mu je babo platio da bi mali igrao. Problem naših igraca su njihovi menadžeri, da naši igraci imaju bolje menadžere oni bi igrali u daleko boljim klubovima. Piricu je menadžer Husaric i ti stvarno misliš da ce neko ko ima takvog menadžera, napraviti neku karijeru ?
Ali eto to za menadzera stoji naravno. Vrlo dobro znam ko mu je... Svakako je zasluzio nekako taj ugovor, na zapadu nema "preko stele"
Kakva evropa? Mislis na ona prva 2-3 kola sto nase ekipe obicno igraju te imaju neki izlet ponekad tipa Newcastle i Gladbach...?Željooooo je napisao/la: Druže prije nego je "otjeran" pogledaj koliko je Džeko imao nastupa za Želju, čak je dobio priliku da sa 17 godina debituje i u evropi. Tadašnje rukovodstvo kluba je najgore od postojanja kluba, tako da Džeko nije jedini kojeg su prodali za male pare. Ako pogledaš karijeru Džeke vidio bi da je on išao stepenicu po stepenicu jer uspjeh ne dolazi preko noći kao što vecina naših igraca misli. Vecina naših igraca misli da su poslije jedne dobre utakmice dotakli nebo, zbog toga im i propadaju karijere. Ja ne vidim ništa dobro u tome što ce Piric otici u Belgiju vjerovatno i tamo biti rezerva, u godinama kad treba da se razvija i brani na što više utakmica, a ne da dobija minute na kapaljku.
Slozit ces se, da je Dzeko bio daleko od nekog mega-talenta u Zelji. I slozit ces se da su 50 drugih igraca sto su isli stepenicu po stepenicu zavrsili u turskim Kukuruzsporima ili u Ceskoj drugoj itd... a u drugu ruku, kad predje Srbin neki mali iz Partizana u City (Nastasic recimo) on se zakucao u te klubove i nece prelazit vise u Gaziantep nego uvjek nadje mjesto u nekoj sredini tipa Salke 04 (kao sto je i nasao sada). Ili Savic onaj, Ljajic koji je presao u ManUtd tada, Tosic itd...
A u biti njihova liga nije nista bolja od nase. Cak bi i rekao, da bi se trenutno u Jelen Ligi borili i Sarajevo i Zeljo za titulu.
Medjutim, Srbi nece nikad popljuvat svoje... vec ce cijenit, dizat u nebesa, te imaju drske i sposobne menedzere (Ramadani npr).
Džeko je dobio šansu sa 17 godina protiv Heartsa u evropi, na to sam mislio. Normalno da je bio daleko od nekog mega talenta ali se forsirao, a forsirao ga je Amar Osim i da je on ostao u tom periodu, Džeko ne bi otišao iz Želje. Tih 50 drugih igraca nije imalo kvalitet za nešto bolje, npr. Zeba, majstor za našu ligu, a debelo ispod prosjeka u evropskim okvirima a vecina su takvi bili.. Spominješ Nastasica koji je svemirski brod za sve naše reprezentativne stopere ili Savica koji redovno igra u svom klubu u Italiji, znaci ti igraci imaju kvalitet da se odmah nametnu i igraju za svoje klubove. Srbijanska liga je dosta jaca od naše, krenuvši od renoma lige, infastrukture, igraca, transfera igraca itd. Pa bolan mi još nismo iz naše lige prodali igraca za 3 miliona a njima je to svakodnevnica, kod nas jedino Željo prodaje igrace za kakve takve pare, ostali za sicu prodaju svoje najbolje igrace i ti našao nas da porediš sa njima..
Zahovič: Trenutno u BiH nema kvalitetnih igrača za Maribor !!!
Posteno i ispravno 100% !!!
Posteno i ispravno 100% !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Gledam Raif Husic s Njemackom na Euru juniorskom, onaj Hadziklic s Austrijom isto, a kod nas Karacic iz Zrinjskog. 

DD
Karačić je ekstra momak. Nisam ni protiv koga u reprezentaciji, ali nema potrebe da ga se omalovažava na račun ove dvojice.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
Gledaju li dva superparazita, The Jaha Murat i Denijal Piric, europsko prvenstvo U19 ? Jesu li culi za Husica i Hadzikica ?
sta ce gledati, kako sjede na klupi?SjeverniVjetar je napisao/la:Gledaju li dva superparazita, The Jaha Murat i Denijal Piric, europsko prvenstvo U19 ? Jesu li culi za Husica i Hadzikica ?

Treba ove momke zvati svakako.
-
soko je napisao/la:sta ce gledati, kako sjede na klupi?SjeverniVjetar je napisao/la:Gledaju li dva superparazita, The Jaha Murat i Denijal Piric, europsko prvenstvo U19 ? Jesu li culi za Husica i Hadzikica ?
![]()
Treba ove momke zvati svakako.

nego, klupa Njemacke je armirani beton.
OK, razumijem Pirica, naocale, kontrast, LCD tehnologija...tesko je upratiti ko sjedi na klupi, ali sto The Jaha preuzme odgovornost za TV prenose i sl ?
Ima li neko da prati Dinamo malo vise? Kakav ce bit status Gojaka i Hodzica ove sezone? Od ogromne vaznosti za nas je da od njih dvojice nesto bude.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
Strpi se do veceras, u 19:00 igraju protiv Hajduka.
Hodzić nije nastupio na zadnjoj pripremnoj utakmici jer se je povrijedio. Tada je Pjaca igrao kao napadač i po svoj prilici isti slučaj je i za ovu utakmicu. Šteta ako bude pauzirao, naročito danas kada nema Henriqueza i Radonjića.
Uvijek povrijedjen. 

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Kakva je povreda Hodžića sada u pitanju? Jel' nešto ozbiljnije?
Fakat kada ima prilike da se dokaže i nametne, koji maler
Fakat kada ima prilike da se dokaže i nametne, koji maler

Evo izgleda da ce Modic biti standardan, pa ćemo vidjeti ima li ista od njega u seniorskom fudbalu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.