FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
45
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 191

mirzatele
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la mirzatele » 04 mar 2024, 07:01

Podrška za coacha!!!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 04 mar 2024, 07:03

Ali fascinantni smo tj slovenac, otjeras onako solidne igrace da bi ih zamijenio jos gorim (citaj Matanovic i Mehmedovic), ismijavalo se onog Karica kad je dosao u Zelju, a ovog naseg dizalo u nebesa, samo nekoliko nas pisalo da su ta dva igraca u pet deka samo da ovaj nas puno bolju platu uziva.
Sve je ovo truhlo u klubu, a i ne bilo, navuklo se likova koji FK Sarajevo ocima nisu mogli vidjeti tipa Adisa Nurkovica i slicnih, ali jok kriva je sarajevska mahala, jok eto tuzlanska ili zenicka mahala nas vadila iz go.vana kad je osmislila novi statut kluba i dovodjenje Tana.

Evo vidim daleko smo dogurali i sa ovim modernim mladim evropskim "strucnjacima" kojih je pun klub, ti nemas bukvalno nikoga u klubu od igraca do strucnog staba trenutno da osjeca sta je derbi i sta nam znaci.
A i ovaj skijas kad vec nekoliko puta potencira te neke unutarnje probleme pa iznesi ih javno pa nek idu u pm i MIrvic i igraci i svi koji zbog toga trebaju da idu, nego se vadi na to nakon svake blamaze proljetos.
Jos jedna propala sezona pod Mirvicem ali ne treba se sekirati sad ce pozitivci dok ustanu sastavit postove podrske Rozmanu i igracima i kako ce to biti sve dobro, a i hoce uposlenicima kluba u kojem ubiru enormne pare za svoj nerad.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 mar 2024, 07:07

Ko je doveo Matanovića i potpisao na 3 godine treba dobit krivičnu prijavu

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 04 mar 2024, 07:07

Bordobojausrcu je napisao/la:
04 mar 2024, 01:12
slika

Ovako nasa djeca postuju klub
Otac mu najveći pitar bio otkad znam za sebe. Sad zamisli koliko frajer nema stida ovo sto radi zbog a otac mu pod zemljom. Usput **** mu sestru debelu
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 04 mar 2024, 07:18

Tjeraj Zlovenca !! :mrgreen:

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 04 mar 2024, 07:24

Kod nas ljudi traže uvijek nekog krivca, a to je nekakva mahala, neki tamo hoće da nas sruše, zbog nekakvih svojih interesa. Tako je godinama. Uvuklo se ispod kože.
Pa i Mirvić je mahala. I on ima nekog interesa u/od kluba. Niko ne baca svoje pare onako reda radi. U suštini sve je mahala kod nas, od granapa do državnih institucija. Od nas se pravi vještački profesionalizam, hoćemo nazor da smo Dinamo, Zvezda, Bayern, Real Madrid itd., a kad malo zaviriš unutra, mahala na svakom koraku, takav je i klub, takva je liga, jer je ovo minijaturna država, sa zaostalim mentalitetom.
Nisu krivi navijači što neko dovede igrače sumnjivih kvaliteta, što u klubu ima hejbet problema, neradi se kako treba, nema sistema, niti imamo ljude u upravi koji se ako ništa malo upoznati sa ovim poslom fudbalskim biznisom, menadžmentom itd., nego imamo nekakve levate koji dođu i odu. Provrte se malo, naprave štetu i to je sve, pa opet kao nešto pravi, u suštini ništa. Godinama isti problemi, nemamo rezultate, počeli smo tovariti, borimo se za izlazak u Evropu sa duplo ako ne i tri, četiri puta većim budžetom od nekih klubova, a to je jer imamo nesposobne ljude koji nisu upućeni u ovaj klub i taj posao što trebaju da obavljaju. Mirviću svaka čast što je ulagao, ali on je napravio bruku grešaka koje sad izlaze na vidjelo i ovo su rezultati pogrešnih odluka. Ne možeš imati vlasnika, a mi ih imamo kao dva, a nijedan nije tu u ili oko kluba, ovdje na licu mjesta. Nema tu hajra i neće i nikad nije na dobro izašlo nigdje dugoročno. Ako nisi prisutan, onda moraš imati grupu stručnih ljudi da to vode za tebe.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 04 mar 2024, 07:28

badboy je napisao/la:
04 mar 2024, 04:39
To je zato sto se za Sarajevo (kao i za gurbete) veze milion nekakvih sto grupnih sto individualnih sto vrlo orkestriranih interesa, a prvi put neko im je svima udario rampu i stao na put. Od momenta kad je Mirvic rekao moje pare i bit ce onako kako ja hocu, od tada se digla i kuka i motika prvo onako stihijski, ulicarski, a sad vrlo perfidno i organizovano. Ko ima imalo volje da realno sagleda stvari i sabere 2 i 2 vidjet ce sta se desava. Od tkz legendi, kojekakvih dusebriznika, preko novinara , saveza, pa do podmuklog uvlacenja u svlacionicu preko labilnih igraca i poltrona kojih itekako jos ima u klubu, pravi se pritisak na raznorazne nacine, da se sprijeci bilo kakav sistemski napredak koji bi otvorio put izlasku iz blata PLBIH i eventualno nekom uspjehu u regionalnim okvirima.
Sto se tice utakmice juce samo je naivan mogao pomisliti da smo imali bilo kakve sanse. Oni jednostavno nikako juce nisu smjeli izgubit i gurbeti u saradnji s nasim dusmanima su preduzeli sve moguce mjere. Pred punim stadionom, bez Hordi, kad im utakmica opstanak znaci da su izgubili ne bi sa stadiona zivi izasli. Onih 30 idiota je orkestriran i placen akt, lud moze pomislit da se to samo onako desilo bas sad, na dan utakmice. MUP je vec bio spreman - zavrsen da donese odluku kakvu je donio. To je stvorilo totalno negativan ton i spin na koji igraci nazalost nisu ostali imuni. Sivac je bio zavrsen. Udarali su kako su stigli, Penu su tukli po dvojica mogao je komotno pokazat 2-3 kartona u prvom poluvremenu al nije. Nasi nisu vratili istom mjerom jesul se usrali ili nemaju muda to je sad do njih, a i da jesu smirio bi ih Sivac kartonima. Na to dodaj jos bespotrebnu nervozu Ilijeva, pogubljenog Kyeremeha, i neodgovornog Penu kojem je Galic dva puta usao iza ledja na isti nacin i dobijemo to sto smo dobili. Rozmana ne krivim mnogo u ovim uslovima tesko bi se neko drugi proslavio. Krivim ga samo sto nije mozda da sansu igracima koji su igrali prosli derbi i znaju sta je to.. Mustafic, Ziljkic (kakav god) Buljubasic, pa i Hasic su mozda trebali poceti. Isto tako Hamza jer Renanu je vec odavno vrijeme da malo opipa klupu.
Svakakvih gluposti sam procitao na ovom forumu, ali ovo je definitivno jedna od najvecih. Svaka cast brate, ogadio si mi forum, moram malo odmoriti. :tokralju:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 04 mar 2024, 07:29

Najlakse je otjerati trenera a i najjednostavnije. Pitanje je dokle ba vise? Ne ide ocito, kao sto sam pisao i prije nesto se desilo poslije zimskih priprema, jednostavno nije to to ocaj na terenu. Pitanje je pravo zasto je to tako? Nece da se prihvati neki sistem treninga, nesto novo? Ili se jednostavno nisu poklopili igraci i nismo ekipa u svakom smislu rijeci. Ali opet vratis se na proslu polusezonu puno bolje je to bilo, cak u neki utakmicama odlicno.

I sta sad, vrati Husrefa na ove sve igrace koji su dovedeni?
Mi smo prvaci svih tjeranja na svijetu. Tjeraj Husrefa, tjeraj Dudeka i kako smo ga sve zvali, tjeraj Vasoskog itd. Pa jel moguce da samo kod nas svi ti treneri veze nemaju?
Nije problem, ne branim nikoga, tjeraj i slovenca ali dokle ba? Milijardu posto nije do svih tih trenera koje smo tjerali.
Jebbo ba i poraz sinosnji mene vise boli sto sam konacno mislio da idemo u nekom normalnom smjeru, disciplini, bez mahale, nekakvom sistemu gdje se zna gdje ko sta. Ali izgleda nista od toga.
Vise od svega me zanima sta je to u svlacionici?

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 04 mar 2024, 07:37

Nova sedmica, nova nafaka, novo nadanje da bar mozemo uputiti sut na gol i odigrati 3+ pasa u protivnickoj polovini.

Prvi preduslov za dobar trening je biti odmoran, tako da bi ja dao 2 dana slobodno i uplatio im boravak jedan All inkluziv negdje, da se opuste.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 04 mar 2024, 07:51

Nije otišao još, odoh se vratit na spavanje :zzz:

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 04 mar 2024, 07:57

Mirvic mu produzio ugovor na godinu jos 😂
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 04 mar 2024, 08:04

Da mi je samo docekati trenera koji ce javno reci “taj i taj me minira zbog toga i toga”, pa makar ispali iz lige. Zapravo bi tim potezom rijesio probleme, a ne stvarao ih dodatno, ali ocito ima neka stavka u ugovoru u kojoj se ne smije iznijeti takva stvar jer ocito slijedi otkaz bez obestecenja.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 04 mar 2024, 08:06

Napapijri je napisao/la:
04 mar 2024, 08:04
Da mi je samo docekati trenera koji ce javno reci “taj i taj me minira zbog toga i toga”, pa makar ispali iz lige. Zapravo bi tim potezom rijesio probleme, a ne stvarao ih dodatno, ali ocito ima neka stavka u ugovoru u kojoj se ne smije iznijeti takva stvar jer ocito slijedi otkaz bez obestecenja.
Tako je!

bordospartanac
Kontakt:

Post Postao/la bordospartanac » 04 mar 2024, 08:08

Ovdje su igraci trener na vi. Na treningu jedno na utakmici drugo.
Ne igraju srcem, nisu igraci za nas.
Podrzavao sam ih, ali sada je drugacije.
Sto se tice rezultata i utakmice, blago receno, povratio bih. Necu dalje nista govoriti.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 04 mar 2024, 08:11

Prvi go, pa molim vas, kakav je to faking golman koji se onako postavlja na slobodan udarac?!?!?!?!?! Jutros mu papire dati i mupm! Drugi go Kyeremehovo klizanje i gubljenje lopte, pa u cemu igraš p ti materina u starkama da igras ne bi proklizao takodje odmah jutros papiri u ruke i mupm i tebe je dosta. Treci go sta radi u petercu onaj bek nas a za Galicem sprinta Penjeranda. A bekan nas u petercu jos ledjima okrenut tek poslije kod suta nesto ko fol blokira. Blokira k moj. Takodje I njemu papire odmah jutros uručiti i razguli odakle si I dosao.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 mar 2024, 08:12

podrska mirvicu i treneru i nakon spavanja.
mirvicu jer momacki sve placa (nebitno cije su pare, bitno je da ih je on obezbijedio) a treneru jer pokusava da uvede neki sistem i zdrave temelje.
ubijedjen sam, ako se ovo pretrpi, da cemo osigurati Evropu (cilj) i biti samo bolji.
trener je rekao da nije problem otici ali ako je bio dogovor na duze staze bez obzira na sve, onda ima podrsku mirvica. a i mi trebamo strpiti se.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 04 mar 2024, 08:22

Osttribine je napisao/la:
04 mar 2024, 07:03
Ali fascinantni smo tj slovenac, otjeras onako solidne igrace da bi ih zamijenio jos gorim (citaj Matanovic i Mehmedovic), ismijavalo se onog Karica kad je dosao u Zelju, a ovog naseg dizalo u nebesa, samo nekoliko nas pisalo da su ta dva igraca u pet deka samo da ovaj nas puno bolju platu uziva.
Sve je ovo truhlo u klubu, a i ne bilo, navuklo se likova koji FK Sarajevo ocima nisu mogli vidjeti tipa Adisa Nurkovica i slicnih, ali jok kriva je sarajevska mahala, jok eto tuzlanska ili zenicka mahala nas vadila iz go.vana kad je osmislila novi statut kluba i dovodjenje Tana.

Evo vidim daleko smo dogurali i sa ovim modernim mladim evropskim "strucnjacima" kojih je pun klub, ti nemas bukvalno nikoga u klubu od igraca do strucnog staba trenutno da osjeca sta je derbi i sta nam znaci.
A i ovaj skijas kad vec nekoliko puta potencira te neke unutarnje probleme pa iznesi ih javno pa nek idu u pm i MIrvic i igraci i svi koji zbog toga trebaju da idu, nego se vadi na to nakon svake blamaze proljetos.
Jos jedna propala sezona pod Mirvicem ali ne treba se sekirati sad ce pozitivci dok ustanu sastavit postove podrske Rozmanu i igracima i kako ce to biti sve dobro, a i hoce uposlenicima kluba u kojem ubiru enormne pare za svoj nerad.
Ma na kraju krajeva ne mora ni osjećati šta je derbi, njegovo je da svaku utakmicu odigra kao da mu je ključna pred potpis za neki jači klub. Tako će biti dobro i njemu i nama. Sramotno je da igraju kao da su se noć prije okupili, bez tri vezana dodavanja. Ako je tačno što Rožman kaže da su na treningu dobri a na utakmicama ne ispoštuju ( ne uspijevaju) dogovor, onda su u mentalnoj blokadi. Tu po meni može biti razlog da se od njih očekuje/traži nešto što ne mogu realizovati ili su taktički totalno nepismeni.

U svemu tome i Rožman ima grešaka ako ustrajafa u stvarima koje ne ferceraju, prilagodi se malo ovoj šaban ligi, nemoguće da sa ekipom takvih individualaca već pet utakmica ne možeš preći centra. Mora naći način da izvlači maksimum iz svakog od njih. AKo mu neko kvari i onemogućava da radi, neka to rješava pod hitno. Cilj sezone još nije nemoguće riješiti, ali Boga mi ako mu se Vele do kraja marta odlijepi, onda nam pomoći nema, bez evrope smo u dubiozi.

Najveći problem po meni je neizbalansirana ekipa, previše sličnih igrača i igrom i karakterom. Derbi smo baš izgubili na tri individualne greške, Bruno je odlično postavio svoju ekipu, svaki naš igrač sa loptom je uvijek bio udvojen. Nismo imali kreaciju, energiju niti protok lopte.

Ne treba sad padati u neki očaj, nego pokušati dići ekipu. Utakmica sa Igmanom nam je prilika da se vratimo konačno, a prolaz u Kupu nam otvara širom vrata za trofej.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 04 mar 2024, 08:30

Kad ce vise te pripreme da to Rozman sve lijepo uklopi
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 04 mar 2024, 08:34

ajmo malo skole fudbala

slika

slika

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

Unknown9
Kontakt:

Post Postao/la Unknown9 » 04 mar 2024, 08:38

Simone, vrime je
𝕯𝖆𝖏 𝖌𝖔𝖑 𝕾𝖆𝖗𝖆𝖏'𝖛𝖔 𝖓𝖆𝖒𝖆 𝖛𝖎š𝖊 𝖓𝖊 𝖙𝖗𝖊𝖇𝖆 🇱🇻

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], Proximic i 10 gostiju.