BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Blaszczykowski
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Blaszczykowski » 10 nov 2013, 11:47

"ponajboljim". bar sam od tebe očekivao da pažljivo čitaš. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 nov 2013, 12:28

adnan24 je napisao/la:Stvarno sramota kakvog trenera i igrace imamo...nadam se da cemo ipak obezbjediti opstanak u Bundesligi,pa makar u onom razigravanju.
Klopp je napisao/la:Haj za pocetak nek mi neko kaze za koji go je kriv Weidenfeller?
Ma za oba gola...posebno onaj drugi...tu se lopta hvata jednom rukom.

P.S.Subotic vjerovatno izgubljen za sezonu :roll:
Dobro, haj mi sad reci kakva je trebala biti rekacija Romana kod prvog gola? Sta je on to trebao uraditi pa da po tebi ne bude kriv? Drugi go necemo ni raspravljati jer ne vrijedi. Dva golmana da stavis onaj sut ne bi odbranili. Znaci nema tog golmana koji bi ono skinuo.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 nov 2013, 12:53

effe_sa je napisao/la: Međutim, kada treneri protivnički ekipa naprave male zamkice, t.j. daju Dortmundu npr posjed ili ko što si rekao obore ritam, onda kod Kloppa nema plana B.
Ovo jest mozda tacno ali cinjenica je da i dalje su protivnici ti koji se moraju prilagodjavati BvB-u a ne obratno.Ja ne pamtim kad je Borusiju neko nadigrao...daleko od toga da nije bilo zasluzenih poraza ali u svakom duelu je BvB imao igru za protivnika samo su odlucile neke druge stvari.
effe_sa je napisao/la:Fulio je Klopp i taktiku protiv Arsenala i to dobro fulio.
A sta je to Klopp pogrijesio u tom duelu ? Arsenal i BvB su oba duela odigrali kako je svaki iole upucen gledalac ocekivao da ce igrati.Nit' je Klopp nadmudrio Wengera u Londonu,nit ' ovaj njega u Dortmundu.Dueli su odluceni na individualnim greskama i dobroj/losos realizaciji.

Meni smeta sto mi osim Reusa nemamo mu.donje da odluci utakmicu...ja mislim da je od dolaska u BvB 90% golova za 1-0 njegovo djelo.Lewandowski na 2 ili 3 razlike ima realizaciju kao Ibrahimovic,pogadja iz svih mogucih situacija ali kad treba bas rijetko.Nije nista bolji slucaj ni kod Aube al' od njega ni ne ocekujem da bude taj nivo.

Subotic prakticno "out" do kraja sezone...znaci na zimu valja traziti i stopera.

@Klopp
Ma ne mislim ozbiljno...ko bi pomislio da se ono hvata jednom rukom :mrgreen:

Nego kont'o malo da se uklopim u ovo kolektivno pljuvanje po igracima ;)

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 10 nov 2013, 13:15

hahha jbg halali. Jbg ljudi sve gledaju crno ili bijelo. Kad pobijedis najbolji smo, kad izgubimo, onda nemas dva igraca da su kvalitet za BVB.

Mi imamo problema kad se protivnik povuce, to je evidentno. Ima ih i Bayern, ima ih i Barca, bunker je tesko probiti. I Bayern se pati skoro svaku, to teske su to utakmice za gledati. Pogotovo za neutralne navijace, utakmice Bayerna i Barce su smrt. Ali jbg nije do njih. Ali nije najveci problem kad se protivnik povuce, ima 90 minuta zabice se go i do sad se uvijek nekako zabije go.Najveci nas problem je kad protivnik igra agresivno, kad protivnik igra pogibeljno. Hecking je samo prekopiro Arsenalovu igru, samo jako i cvrsto, udaraj gdje stignes. Jos ako se potrefi sudija koji te ne stiti, koji ti da u jednoj utakmici 4-5 zutih kartona za, koliko ne dobijemo u 10 utakmica. Tu jednostavno vise nisi koncentrisan na igru, takve stvari te izlude i stvori se negativna atmosfera i nervoza i od igre nema nista.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 nov 2013, 13:55

BVB bi trebao protivniku više dati loptu u noge, slično kao što je to Arsenal uradio njima. Tim koji ima tako dobru i ubitačnu kontru može svakog probiti kada ode prema naprijed. To bi spriječilo ekipe da se u potpunosti zabunkerišu i ostavilo prostora po krilima, a znamo kakve igrače tu ima Borussija. :) Ovako, Klopp bi mogao ostati i bez kose, i bez živaca bude li gledao tim koji teško probija bedem ispred gola. :mrgreen:

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 10 nov 2013, 14:05

Kada sam hladne glave da napisem sledece.

Vajdenfelera ma koliko god kikseva pravio u ovakvim utakmicama, necu mu uopste puno zameriti i da ga vredjam.Zasto tako?Zato sto nas je on vadio u svakoj vecoj utakmici prosle sezone, pa vala i istrpeti kakve kikseve.Retko kada ce se to desiti da se obrusim na njega.Najvise me nerviraju ovakve utakmice gde se do gola znalo ko je bolji, da je danas zavrsen remi(a prema svemu vidjenom zasluzili su bod, kao i protiv Gladbaha) sada bi razlika bila -2 i ne bih se puno bunio.Ma i da je juce izvucen remi ne bih toliko popizdeo.S obzirom da veci deo ove polusezone se igra bez Gunde i Pisceka, uz to neko od prvotimaca se povredi ne bih trebao da budem puno nezadovoljan.Ono sto je evidentno je da nakon primljenog gola nema plana B, igraci skroz psihicki padnu.Ko da gube sa vise golova razlike, a ne sa jednim.Bajernu su se takve situacije desavale i oni su brzo to preokrenuli.To puno fali Borusiji u ovoj sezoni, jedino je izuzetak bila prosla nedelja sa Stutgartom.Taj gol ih presece i tesko stvaraju sanse do kraja utakmice.Prave se jedne te iste izmene i tu je i vise nego predvidljivo, mada zbog povredjenih igraca nema druge opcije nazalost.Ne znam zasto Hofman ne dobije sansu u startnih 11, pa mogao je juce bez problema da pocne mec.Klop ga iskljucivo koristi kao rezervu koja bi kasnije trebala da prelomi mec, a nijednom nije poceo.U ovakvim situacijama, igra se lako procita.Hena su dobro zatvorili u poslednje dve tekme, a ono po svemu prikazanom on se mnogo bolje pokazao kao scorer, nego kao kreativac koji ce svojim saigracima da stvori sansu.Zato bi mozda trebalo sa povratkom Gundogana pokusati ga gurnuti na poziciji desnog krila.Mada meni se cini da je i Rojs bolji kreativac od njega.Zanimljivo mi je to da su sudije propustile da sviraju penal i protiv Arsenala kao i Volfzburga, ali opet ne treba svaliti krivicu na njih zato sto bi problemi i dalje bili tu.Fali Gundo ko leba, njegovo prisustvo bi samo unelo jos jednu dimenziju u igri Borusije i treba neko ko ce moci da poveze sve linije.Najveci teret pada na ledja Sahinu i Benderu jer oni dobar deo ove polusezoe nemaju zamenu na svojim pozicijama i moraju sami da je iznesu.Ko bi rekao jer su na tim pozicijama bili najpopunjeniji.Valjda ce Gundo da bude spreman za finis polusezone.

Bice vrlo zeznuto naci novog stopera, posto je dogodine SP, a samim tim bice tesko doci do stopera zato sto ce mnogi zeleti pre da ostanu u svojim klubovima kako bi zadrzali mesto startera, nego ovde da bude prva rezerva.Tako da kapiram da ce prvo pokusati da dovedu Gintera, sada je samo pitanje da li ce Frajburg biti voljan da ga pusti i koliko ce traziti za njega.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 nov 2013, 15:53

Bit ce bolje momci,ne brinite,sad kad vam se ovaj panj ozlijedio stoperski par Sokratis-Hummels ce izgledati puno bolje i obrana ce se stabilizirati.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 nov 2013, 20:36

Marco Reus je postigao svoj 30.-i gol za BvB od cega je njih 16 bilo za 1-0 ...klasa 8-)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 11 nov 2013, 10:05

adnan24 je napisao/la:Marco Reus je postigao svoj 30.-i gol za BvB od cega je njih 16 bilo za 1-0 ...klasa 8-)
jos kad bi dao podatak o Lewandowskom ?
od njegovih 80 prema mojoj procjeni 60 je zabio kad je utakmica vec bila rijesena....

kloccc
Kontakt:

Post Postao/la kloccc » 11 nov 2013, 10:11

HzBvB je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Marco Reus je postigao svoj 30.-i gol za BvB od cega je njih 16 bilo za 1-0 ...klasa 8-)
jos kad bi dao podatak o Lewandowskom ?
od njegovih 80 prema mojoj procjeni 60 je zabio kad je utakmica vec bila rijesena....
??????
slaba ljevica

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 nov 2013, 00:10

Prema pisanju BILD-a od danas ce Klopp testirati Manuela Friedricha da vidi ima moze li isti izdrzati fizicke napore koje zahtjeva Bundesliga i ako isti zadovolji trebao bi potpisati ugovor sa BVB-om sigurno do kraja sezone, iako ce BVB sigurno reagovati u Januaru...

Klopp odlicno poznaje Friedricha iz njihovih zajednickih vremena koje se u proveli u Mainzu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2013, 00:21

Onako na prvu bas bezveze rjesenje ali ako zadovolji na treningu valjda je onda dobra opcija :?

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 nov 2013, 09:26

Ma bezze. Spominje se cak i Owomoyela. :?

Ako su vec zagrizli u gofno i krenuli sa juniorima kao cetvrtim stoperom u sezonu onda nek je tako i zavrse. :twisted: Posto su sanse na salataru svedene na ispod 5% nek do kraja izforsiraju Güntera i Sarra. Nek saberu koji minut vise, mozda jedan bas eksplodira i bude taj 4ti stoper u buducnosti, a ako se nepokazu sledece sezone pozajmica nekom prvoligasu ili prodaja sa reodkupnom klauzulom.
Posto se Kehl vratio, za nevolju stopera moze igrat i Bender.

Ovoj ekipi su veci problem bekovi. Treba Durma vise forsirat, barem da fifti-fifti dijeli minutazu sa Smele, jer mali je extra prema naprijed. Gledaj pod 1-0 protiv Marseilla ;) BvB-eu sada trebaju vise ofanzivno jaki bekovi nego defanzivno. Pisonja ce popravit stanje na desnoj strani dok Schmelzer vise nemoze pratit ekipu. Limitiran igrac, koji je veliki borac i timski igrac per exallance, ali tehnicki i opcenito ofanzivno neupotrebljiv na top nivou. Fali nam igrac tipa alabe, colea, marcela koji ce sa svojim prodorima otvarat bunker i barem 50% ubacaja poslat gdje treba. Durm ima taj potencijal da postane zvjerka ala Pisczeck. Grossonja pak je odlican bekup za obje strane, ali nista vise. On moze odigrat 2,3 utakmice za redom na vrhunskom nivou, ali sve preko toga je opterecenje za njega. Previse se trosi u utakmicama, ima vecu zelju nego sto moze (na duze staze), pa onda ispada i djeluje izgubljeno. Imam osjecaj da ni psihicki (zivci) nemoze dobro svarit pritisak.

Znaci, ukoliko je ova mladjarija stvarno toliko potencijalna koliko ih Klopp hvali, i ako isti izkoriste sad ovu situaciju, u buduce bi nasa zadnja linija trebala izgledat ovako.

Durm............Mats............Soke............Piszu
Schmelle.......Günter..........Subota..........Kevin

A ako se malci nepokazu onda Klopp mora reagovat i za sledecu sezonu doveti jos jednog stopera i lijevog beka kvaliteta Sokratisa. Suboticu ce trebat najmanje jedna polusezona da se vrati u na stari nivo.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 nov 2013, 09:48

BVB baš ima problema s odbranom. Hajde što glavni stubovi odbrane (+ Sokratis) nisu u formi, nego što se, zajedno s bekovima, non-stop povrjeđuju. Stvarno zeznuta situacija, valjda će Klopp iznaći rješenje.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 12 nov 2013, 10:29

Da se nadovezem na trenutnu krizu BvBea u globalu.
Kao sto Dule rece:
DrDule je napisao/la:Kada sam hladne glave da napisem sledece.
BvB trenutno ima tri bitna problema.

Prvo u svakoj drugoj utakmici nam fali koncentracija i preciznost. Kijamet dodavanja, primanja, dvoboja se zijani zato sto igraci nevrse zadatke 100% fokusirani. Zelja i trud jesu tu i motivacija sigurno, ali podsvjesno djeluju kao pod rucnom. Previse odlucujucih situacija gubimo jer nema nas, nema zdrave agresivnosti, protivnici nas lako citaju, takticki sa lakocom drze za jajca. Kada igras u srijedu protiv Arsenala i onda tri dana kasnije ides Wolfsburgu je i normalno da podsvjesno sa manjom napetosti ulazis u takvu utakmicu, a to se onda odbija od glavu protiv ekipa koje se maksimalno nabriju i zatvore protiv nas.

Ekipa trenutno nema lakoce, leprsavosti i uzitka. Moze Klopp pricat sta hoce, ali nema te ekipe koja sa 15 igraca moze iznijet cijelu sezonu na tri fronta. Upravo smo zbog toga i imali problem u proslim sezonama, ili smo u bundeski top ili u CL.
DrDule je napisao/la:Fali Gundo ko leba, njegovo prisustvo bi samo unelo jos jednu dimenziju u igri Borusije i treba neko ko ce moci da poveze sve linije.Najveci teret pada na ledja Sahinu i Benderu jer oni dobar deo ove polusezoe nemaju zamenu na svojim pozicijama i moraju sami da je iznesu.
Sad nas upravo stize ono na sta sam upozoravao na pocetku sezone. Da nam fale jos 3 igraca, ne worldclass ali dokazani internationalci, u svakoj liniji po jedan. Da kalibri Schiebera, Kircha i talenti nemogu donijet prevagu u bitnim trenutcima i da je naivno misliti sezonu zavrsit bez ozbiljnih povreda. Primjer Boateng ili Eriksen. Ta dva igracu su bili na trzistu za oko 10-12 miliona i nekom srednjom platom. Apsolutno prihvatljivo i moguce. Sa njima dvojcom bi dosta razteretili Mikija i vezni red te plus imali opciju kad zagusti kao protiv Arsenala na Westfallenu napr. Miki i Auba su super igraci, ali nisu naviknuti na 3-dana ritam bvb-like. Nemogu oni iznijeti 50 utakmica u sezoni na najvecem nivou. Takodje i Levat i Reus nemaju nikakvog pritiska sa klupe, oni daju 100% od sebe i imaju zelju ali opet u ponekim utakmicama (pogotov nakon pobjeda) djeluju previse nonsalantno, pokusavaju neke majstorije i komplikuju u fazi napada... Moze se, jer znaju da ce sledecu utakmicu opet pocet kao starteri.

Mi imamo jak prvi tim i 3 top zamjene ukoliko su svi zdravi i u formi. Ali nemamo konstantnost u igri i rezultatima jer nemozemo osvjezit ekipu (friska krv) posle teskih utakmica. Zato i zijanimio tekme posle CL-a. Miki je super igrac ali nije na razini kao Götze i Kagawa, igraci koji mogu zadrzat loptu, izkulirat pressing i otvorit prostor. U svim utakmicama gdje smo zijanili upravo nismo imali taj Punch u zadnjoj trecini (pred golom). Nismo bili u stanju zadrzat se oko sesnaesterca i uspostavit pritisak jer je falila ta preciznost i onda se stvori atmosfera daj probaj stagod i neki irationalni pokusaji, sto rezultira kontrama.

Drugi problem je vec pomenut od Hareta, Duleta i Effe.
Jednodimenzialna igra Kloppa.
DrDule je napisao/la:Ono sto je evidentno je da nakon primljenog gola nema plana B, igraci skroz psihicki padnu.
effe_sa je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Klopp je poprilicno limitiran takticki, a samim tim i Borussia. Jedan nacin igre - "Heavy Metal" kako i sam kaze. :lol:

E ovo je ključno u svemu.
Klopp ima strategiju , koncept koji je zasnovan na tome da se igrači totalno nabriju, da bukvalno grizu travu na terenu, da luđački trče i zalažu se. Znači Klopp ima koncept , strategiju koja često dobro prolazi i koja je donije BVB-u i titule i finale LP prošle sezone. Međutim, kada treneri protivnički ekipa naprave male zamkice, t.j. daju Dortmundu npr posjed ili ko što si rekao obore ritam, onda kod Kloppa nema plana B.
Čovjek je znači dobar strateg (ima određenu strategiju, koncept), sjajan (jedan od najjačih) motivatora, ali prosječan taktičar.
Ukoliko iz ostane ta napetost i nabrijanost ili jednostavno imas peh (sto je cest slucaj kod nas) Klopp nije spreman da u igri koriguje taktiku i plan. Samo pokusaje sa izmjenama 1 za 1 da osvjezi ali nema novog pristupa problemu. Kad gubimo zasto neodigrat sa jednom sesticom i tri napadaca? Ubacuje Hofmana za Bendera jedan za jedan, umjesto da napravi 4-1-2-3 sa Sahinom kao Quarterbackom, ofanzivnim bekovima i krilima ko spicevima.
Napr.
...........Reus........Levat........Auba
................Miki...........Hofman
Schmelle..............Nuri................Kevin
.............Mats..............Subota

Treci belaj su prekidi. Nevjerovatno kako bezveze primamo golove, dok smo naprijed bezopasni kod kornera. Protiv Stutgarta je Sokratis zabio posle 209 pokusaja :!: :o Dzaba sve i kad imamo napete igrace, kad razvaljujemo igrom, ako primamo redovno "frljoke". U sezoni kad smo uzeli bundesku Subota i Hummels su imali po 5,6 golova, a neznam jesmol i jedan primili iz kornera. Sada nigdje ih...

Sta je rijesenje?
Investicija u kvalitetne igrace ukoliko su isti moguci za normalnu cijenu i platu, varijacija na taktickom planu i treniranje kornera do iznemoglosti.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 12 nov 2013, 11:20

Hladne glave da i ja nesto napisem :)

Moje misljenje je da nam trebaju dobri bekovi,prodorni brzi koji se prikljucuju napadu i koji znaju da centriraju loptu.
Kada dodjemo u situaciju da nam se protivnik zatvori tada bekovi stupaju na scenu koji prave taj visak i kvalitetnim loptama gadjaju napadace.
Mislim da bi sa bekovima generalno popravili situaciju i u odbrani mislim na stopere koje imamo,da bi bili puno sigurniji i da bi odbrana bila beton.
Najbolji primjer je Bajern,koji ima vrhunske bekove Lahm i Alaba dok su stoperi po meni duplo losiji od nasih ali igraju sigurno zbog bekova koji pokrivaju odlicno strane,tako da je njihov posao samo sredina sesnesterca.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 nov 2013, 16:57

Jesi ti svjestan značenja riječi "duplo lošiji" ?
Vodeći se tom logikom Dante ima 50% kvaliteta koji posjeduje Subotić :roll:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 nov 2013, 17:34

ceze je napisao/la:Jesi ti svjestan značenja riječi "duplo lošiji" ?
Nije mislio bukvalno... ;) ili jest... :mrgreen:

Nego evo vidimo da i Friedrich i Owomoyela treniraju sa BVB-om, a ono što me najviše raduje je što vidimo Piszczeka kako trenira s ekipom i nadamo se da će uskoro na teren na svoju poziciju...

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 12 nov 2013, 17:59

ceze je napisao/la:Jesi ti svjestan značenja riječi "duplo lošiji" ?

Nisam bukvalno mislio duplo lošiji,ali je Subotić klasa vise od Dante-a.
Hummels je za Boatenga i Van bujten-a doktor.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 nov 2013, 18:23

Semir bvb je napisao/la: Nego evo vidimo da i Friedrich i Owomoyela treniraju sa BVB-om, a ono što me najviše raduje je što vidimo Piszczeka kako trenira s ekipom i nadamo se da će uskoro na teren na svoju poziciju...
Mislim da Owo nije ni prestajao trenirati sa BvB-om.

Pisczeka jedva cekam...nadam se da ce se brzo vratiti u formu a onda moze Greuskreutz odmarati Schmelzera koji poslije povrede nikako da vrati formu.

Za ocekivati je da se u drugom dijelu sezone vrati i Gundogan tako da cemo sigurno biti za 20% jaci nego trenutno.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.