da su iza svega finansijski razlozi ovaj trasfer bi se desio jos proslog ljeta kada mu je cijena bila 10ak plus miliona veca. pisao sam vec o tome kako njegova prodaja ima najvise smisla iz razloga u koje mi je mrsko ulaziti, ali ako krene neka rasprava rado cu ih podijeliti. u svakom slucaju, jedina losa stvar u svemu ovome je sto ide u inter jer moze on jos odraditi sezonu, dvije na vrhunskom nivou, a za razliku od di francescovog sistema ovaj spallettijev ce izvuci najbolje iz njega. radije bih da su ga poslali u kinu, ali cini se da ta ponuda iz kine nije ni dosla ovog ljeta.
Fabio Cannavaro, allenatore dell’Evergrande in Cina, è stato intervistato dal Corriere dello Sport (A.Giordano). Il tecnico ha parlato anche delle voci di un trasferimento alla sua corte di Radja Nainggolan, smentendo possibili trattative: “Cerco un attaccante, anche se Radja è tanta roba. Non mi faccia dire cose che poi mi espongono, perché lo so che se rivelo che Nainggolan mi piace poi viene fuori che lo voglio. Chiunque lo vorrebbe, ma non si può“.
sto se el sharaawya tice, ako dodje kluivert jedno od lijevih krila je visak svakako. s obzirom da je SES neko kome treba konstantna minutaza da bi i sam uhvatio neku konstatnu s igrama, logicno je da ga se prodaje jer ce se vjerovatno forsirati kluiverta i perottija kao iskusnije krilo i nekoga ko ce s ovim malim podijeliti minutazu.
alisson je specificna prica jer je trenutno mozda jedina svjetska klasa u romi uz dzeku i eventualno radju (na dobar dan), tako da je tesko bilo sta uraditi kada real i slicni pokucaju na vrata sa 80ak plus miliona. mali smo mi jos da bi odbijali takve ponude iz prostog razloga sto igracu nemamo sta drugo za ponuditi osim nesto vece plate koja je opet mizerna u odnosu na ono sta moze dobiti vani