Arsenal zainteresovan za Javi Martineza. Naravno,pod uslovom da Fabregas ode Wenger će poslati ponudu od 16 mio funti za dotičnog igrača. Ukratko-nema ništa od toga.
Wenger sprema novu ponudu za Phila Jagielku u iznosu od 17 mio funti. Biće to ,haman, najveći transfer u povijesti Arsenala(?) ili drugi najveći. Prvi je Arshavin, a koliko mi je poznato doveden je za 16 mio eura.
Takodje ,kao zamjena za Fabregasa se sad, po novom, spominje i Daniele de Rossi te Santi Cazorla.Za prvog znam i ubjedjen sam da je samo špekulacija, dok ovaj drugi bi možda i doš'o.
Još uvijek nije isključeno da će Mata preseliti na Emirates , ovaj put,za promjenu(

), bez obzira na Fabregasa.
A što se Cesca tiče, Barcelona će navodno poslati novu, zadnju, ponudu za njega u visini od 35 mio funti i ukoliko A.Wenger ne pristane, Fabregas će i narednu sezonu ostati na Emiratesu.
Što se odlazaka tiče, Denilson je već član Sao Paula, za Almuniju trebamo svakog trena saznat gdje nastavlja karijeru,a isto tako za Nicklasa-u vezi njega su navodno zainteresovani Everton, posudba, te Sporting,Benfica,Sevilla, Dortmund i najnoviji u tom redu Fulham kao potencijalni kupci.
Lično, moje mišljenje je da će Rosicky ove sezone dati dosta više nego li u odnosu na prošle Arsenalu. Tako da i ta prodaja Fabregasa ne bi bila loša, pod uslovom da dodju Javi Martinez,Cazorla i Mata.
U tom slučaju teret koji je do sada nosio Fabregas bi preraspodijelili na pleća Martineza,Rosickya,Nasrija, pa i Willshira.
Al' poznavajući Wengera šanse da sva trojca dodju u Arsenal su ravne nuli, mislim da je ipak pametnije zadržati Fabregasa.
Jedino što u prilog ide tvrdnji da bi prodajom Fabregasa došla nova trojca igrača je cijena.Ukoliko je Mata 20 mio, Cazorla i Martinez po 17 Wenger ne bi izdvajao puno novca. Svega 19 mio, što ipak nije puno za značajno pojačavanje kadra,a svu kupnju bi mogao anulirat prodajom Bendtnera i Chamacka, za kog je zainteresovan PSG.
Nedostatak napadača bi vjerovatno riješio tako što bi Gervinha i Walcotta prekomandov'o u napad, zadrž'o Velu, te kupio Campbella čija cijena je samo milion eura.
U slučaju takvog raspleta imali bi ovakvav kadar:
Golmani:
Szczesny,Fabianski,Manonne
Bekovi:
Sagna,Eboue,Jenikson,Gibbs,Traore
Štoperi:
Jagielka,Koscielny,Squillaci,Vermaelen,Djorou
Vezni red:
Song,Frimpong,J.Martinez,Mata,Cazorla,Nasri,Rosicky,Diaby,Ramsey,Willshire,Miyaichi,Arshavin
Napad:
R.van Persie,Gervinho,Vela,Walcott,Campbell.