Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
Ko je gledao sinocnju utakmicu mogao je vidjeti da kad god je Juka bio na terenu Portland je vodio. Kad bi izasao to vodstvo bi se istopio. Svaki put je tako bilo. Pametnom dosta. Mozda ovo nije najpametniji nacin, ali to sto je pokazao nezadovoljstvo je potpuno opravdano. Navijaci su 150 % na Jukinoj strani i Stottsu se stolica fino trese. Covjek ni jednu jedinu clutch utakmicu nije pobjedio (jes jednu doduse zahvaljujuci Dameu i Juki-ona Dammeova trica).
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
RealnoGledano
- Kontakt:
Opposing Bigs vs Nets Frontcourt 17-18
10/20 vs ORL - Vucevic 41 pts in 35 minutes
10/24 vs ORL - Gordon 41pts in 36 minutes
10/27 vs NYK - Porzingis 30 pts in 29 minutes
11/3 vs LAL - Lopez 35 pts in 30 minutes
11/7 vs DEN - Jokic 41 pts in 31 minutes
11/10 vs POR - Terry Stotts "Brooklyn went small and I liked Ed Davis’ athleticism" (3 Nets rotation bigs out injured)
10/20 vs ORL - Vucevic 41 pts in 35 minutes
10/24 vs ORL - Gordon 41pts in 36 minutes
10/27 vs NYK - Porzingis 30 pts in 29 minutes
11/3 vs LAL - Lopez 35 pts in 30 minutes
11/7 vs DEN - Jokic 41 pts in 31 minutes
11/10 vs POR - Terry Stotts "Brooklyn went small and I liked Ed Davis’ athleticism" (3 Nets rotation bigs out injured)
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Desilo se šta se desilo , ipak je to NBA ...Nije to Grčka , pa da lete glave poslije jedne utakmice...Stotts je trener i mislio je najbolje , ali obilo mu se o glavu...Primjer je i Cleveleland i Love na 5, preko njega sipa ko hoće , pa ne mogu svi biti small-ball GSW, čak i oni imaju teškog centra u startnoj petorci...Juka je postupio kao balavac , ali ne treba mu zamjeriti jer je htjeo pobjedu i teško mu je palo što nije mogao da pomogne ekipi...Sljedeći je Denver , Juka će opet preko 20 bez problema jer Jokić ne može svoju sjenu da čuva, samo je problem koliko će Jokić izvlačiti Juku iz reketa...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Treba to ipak malo gledati i sa drugog aspekta, Amerikanci jednostavno to previse dozivljaju ovakve stvari su se milion puta desile u sportu..Juka jednostavno nije u tom filmu, drugi karakter i mentalitet, stalo mu je jako da ekipa pobjedjuje, dok drugi igraci vecinom poraz lako podnesu tek kad se zakuha pred play-off malo je druga prica.Nije ovdje mislim toliko njego Ego u pitanju koliko mu je krivo sto su izgubili a zna da je on igrao da bi vjerovatno uzeli, da su na kraju dobili i bez njega siguran sam da se ovo nebi ni desilo, sto govori i to da ih je najvise bodrio s klupe.Malo me i nervira taj njihov mentalitet kad vidim one navijace 5 min do kraj time out ekipa im gubi 20 razlike, oni plesu smiju se
Al eto to je vec kod njih i malo vise show, mozda tako i treba gledati na sport, opustenije.
Jokic se ove godine osjetno popravio defanzivno sto uostalom i pokazuju sve statistike. Odmah je iza Plumleea po DRTG i DBPM i ima najvise DWS. Odbrana Denvera ima za 7 poena losiji rejting kad je on na klupi u odnosu na rejting kad je on na terenu. Sad vjerovatno ce Juka odigrat opet dobro tu utakmicu protiv njega jer ce se prvo nalozit a i Jokic ima problema s jacim centrima al reci da Jokic ove sezone ne moze sacuvat svoju sjenu je apsolutno pretjerivanje.bombaysaphire je napisao/la:Desilo se šta se desilo , ipak je to NBA ...Nije to Grčka , pa da lete glave poslije jedne utakmice...Stotts je trener i mislio je najbolje , ali obilo mu se o glavu...Primjer je i Cleveleland i Love na 5, preko njega sipa ko hoće , pa ne mogu svi biti small-ball GSW, čak i oni imaju teškog centra u startnoj petorci...Juka je postupio kao balavac , ali ne treba mu zamjeriti jer je htjeo pobjedu i teško mu je palo što nije mogao da pomogne ekipi...Sljedeći je Denver , Juka će opet preko 20 bez problema jer Jokić ne može svoju sjenu da čuva, samo je problem koliko će Jokić izvlačiti Juku iz reketa...
Ljut Nurkic je najgori Nurkic! Tesko se Nuggetsima.Ide career high

Zadnja izmjena: COYS, dana/u 11 nov 2017, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Cousins, Towns, Gasol, Gobert, Embiid, Turner, Drummond, Jokić, Whiteside, Jordan, Horford, možemo svrstati i Lovea koji sad igra peticu. Ne znam, po meni je oko petnaestog mjesta, nikako u top 10.lumani je napisao/la:edin139 je napisao/la:Ma juka je povukao totalno pogresan potez.
Trebao je sacekati novinare i na pitanje zasto nije igrao zadnju cetvrtinu sa osmjehom reci, trener vodi ekipu i on zna odgovor itd...
Ovako umjesto da se prica kako scotts vodi kriminalno ekipu prica se o jukinom potezu koji je totalno neprofesionalan da se ne lazemo.
Sada cisto sumnjam da je sinocnja minutaza davisa imala i milimetar sportskog motiva, iz nekog razloga scotts je odlucio juki pokazati nesto, kako, zasto mozemo nagadjati.
Sto je najgore ide tekma kontra denvera, nek juka tu ne bude starter?
Sta mislite kakav ce to efekat imati na juku![]()
Scots ima "mehanizme" da mu zagorca zivot, ne kazem da nije i do sada u ovoj sezoni mozda to radio nekim svojim taktickim zahtjevima ili sta vec ali .....
I da budemo dosljedni koliko miliona sada vrijedi?
Top 10centar pa ti odluci koliko vrijedi..Kao sto sam rekao i pogodio nakon svake sitnice pricas o cijeni...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Gobert, Drummond, Whiteside, Jordan, Horford... bolji od Nurkica?!
Svasta
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nisu, Nurkić je 100x bolji od njih.COYS je napisao/la:Gobert, Drummond, Whiteside, Jordan, Horford... bolji od Nurkica?!Svasta
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Mislim da je ovdje scotts izgubio svlacionicu prije par tekmi, a juka ako nije bio inicijator nezadovoljstva bio je bitan faktor.
Sad trener nije imao dovoljno petlje da ga izbaci iz startne al radi ovo sa zavrsnicama + ovo sa pomocnim.
S..... tip juki za obranu, halo ba pa jedini juka ti igra odbranu i potrosi se cisteci tudje greske u odbrani, ganjajuci tudje bekove prima lahke poene u reketu
Ovdje bi ja pukao i prije kraja utakmice i poslao pomocnog gdje sunce ne sija.
Al et, kaze neko scotts mu ozivio karijeru. Mislim da je vise o pomogao njemu da ostane na klupi, juka nije njegova zasluga nego splet okolnosti, zbog istog tog trenera krenuli tankat na polusezoni, rijesili se plumlija i posreci im se sa jukom.
Sad najgore je u citavoj prici sto je juka nas covjek proradit ce inat ovdje da ga .... nema sanse da on ovdje spusti glavu sto ce reci imat cemo vjerovatno interesantnih dana.
Kad se sve sabere ne mogu juki zamjeriti ovo za novinare, mogao je to mnogo bolje odradit, iskulirat al realno koliko bi ljudi moglo ostat hladne glave ovdje.
Juki zamjerim neki ne znam kako bi nazvao, ma ovu skok igru, tako je bezkrvan ove sezone na skoku da je to za plakanja.
Sad trener nije imao dovoljno petlje da ga izbaci iz startne al radi ovo sa zavrsnicama + ovo sa pomocnim.
S..... tip juki za obranu, halo ba pa jedini juka ti igra odbranu i potrosi se cisteci tudje greske u odbrani, ganjajuci tudje bekove prima lahke poene u reketu
Ovdje bi ja pukao i prije kraja utakmice i poslao pomocnog gdje sunce ne sija.
Al et, kaze neko scotts mu ozivio karijeru. Mislim da je vise o pomogao njemu da ostane na klupi, juka nije njegova zasluga nego splet okolnosti, zbog istog tog trenera krenuli tankat na polusezoni, rijesili se plumlija i posreci im se sa jukom.
Sad najgore je u citavoj prici sto je juka nas covjek proradit ce inat ovdje da ga .... nema sanse da on ovdje spusti glavu sto ce reci imat cemo vjerovatno interesantnih dana.
Kad se sve sabere ne mogu juki zamjeriti ovo za novinare, mogao je to mnogo bolje odradit, iskulirat al realno koliko bi ljudi moglo ostat hladne glave ovdje.
Juki zamjerim neki ne znam kako bi nazvao, ma ovu skok igru, tako je bezkrvan ove sezone na skoku da je to za plakanja.
COYS je napisao/la:Gobert, Drummond, Whiteside, Jordan, Horford... bolji od Nurkica?!Svasta
Turner je po meni tu upitan i eto taman top 10Monolog je napisao/la:Cousins, Towns, Gasol, Gobert, Embiid, Turner, Drummond, Jokić, Whiteside, Jordan, Horford, možemo svrstati i Lovea koji sad igra peticu. Ne znam, po meni je oko petnaestog mjesta, nikako u top 10.lumani je napisao/la:edin139 je napisao/la:Ma juka je povukao totalno pogresan potez.
Trebao je sacekati novinare i na pitanje zasto nije igrao zadnju cetvrtinu sa osmjehom reci, trener vodi ekipu i on zna odgovor itd...
Ovako umjesto da se prica kako scotts vodi kriminalno ekipu prica se o jukinom potezu koji je totalno neprofesionalan da se ne lazemo.
Sada cisto sumnjam da je sinocnja minutaza davisa imala i milimetar sportskog motiva, iz nekog razloga scotts je odlucio juki pokazati nesto, kako, zasto mozemo nagadjati.
Scots ima "mehanizme" da mu zagorca zivot, ne kazem da nije i do sada u ovoj sezoni mozda to radio nekim svojim taktickim zahtjevima ili sta vec ali .....
Top 10centar pa ti odluci koliko vrijedi..Kao sto sam rekao i pogodio nakon svake sitnice pricas o cijeni...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vidiš ti, moj @Epi?!Epidaurus je napisao/la:COYS je napisao/la:Gobert, Drummond, Whiteside, Jordan, Horford... bolji od Nurkica?!Svasta
![]()
Double-double mašina (AD), najbolji defanzivni centar (RG), nevjerovatan bloker i defanzivac (HW), sjajan defanzivac (DaJ), odličan razigravač i dosta dobar defanzivac (AH) nisu bolji od Nurkića?! Šta je sljedeće?! Nije vjerovatno ni Jokić bolji, kao ni Turner, Towns, Embiid, Cousins i ostali.
- majestic24
- Kontakt:
Drummond i Jordan nisu bolji pa pricajte sta hocete. Yebo te centar koji jedino zna zakucati kad je udaljen od kosa pola metra. Uredu,ja nesporim njihove defanzivne kvalitete,ali ja bi radije imao centra koji je podjednako dobar na oba kraja terena (a itekako je Nurkic dobar defanzivac)
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Monolog@ i Epi@ napravili listu od 10 najboljih centara NBA i jos svi bolji od Juke
Izvinjavam se nisam vas prepoznao strucnjaci
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Juka ima rad nogu kao neki PF ili SF, o cemu ti pricas?! Ne mogu da vjerujem da ove trutove stavi uz bok Nurkicu

Zadnja izmjena: COYS, dana/u 11 nov 2017, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
Pa neki dan Marc Gasol nije bio elegantan il sta vec, a Boogie ovako dobar jer ima slobodu trenera da suta trojke i ispucava seMonolog je napisao/la:Vidiš ti, moj @Epi?!Epidaurus je napisao/la:COYS je napisao/la:Gobert, Drummond, Whiteside, Jordan, Horford... bolji od Nurkica?!Svasta
![]()
![]()
Double-double mašina (AD), najbolji defanzivni centar (RG), nevjerovatan bloker i defanzivac (HW), sjajan defanzivac (DaJ), odličan razigravač i dosta dobar defanzivac (AH) nisu bolji od Nurkića?! Šta je sljedeće?! Nije vjerovatno ni Jokić bolji, kao ni Turner, Towns, Embiid, Cousins i ostali.
Al najjace mi jbt kad su prije sezone predvidjali da Juka treba imat 20-10-3 sezonu. Nisam samo siguran sta je ovo 3, da li asistencije il blokade al jbt ko da je 20-10 sezonu u NBA ostvarit ono pick.in dim pa da se tek tako takve brojke predvidjaju igracu cija je tehnika dan danas jako tanka
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ništa, vjerovatno bi i eminentni stučnjaci koji ne vide Nurkića među 10 najboljih centara lige bili ismijani na ovom forumu. Ništa čudno.Yucca je napisao/la:Monolog@ i Epi@ napravili listu od 10 najboljih centara NBA i jos svi bolji od Juke
Edit: Favale (mada ga ne smatram stručnjakom, al' odgledao je mnogo više utakmica nego svi mi zajedno) ga čak ne vidi ni u prvih 15. Ljudi koji su napravili nevjerovatnu igricu (NBA 2K 2018) ga ne vide među 10 najboljih, ali heeeej, mora da pripada tamo - ipak tako kažu naši forumaši.
Bjezi ba...
Cuj Drummond, Whiteside, Gobert... Pa njima Juka redovno pravi djecu u reketu
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Monolog je napisao/la:Cousins, Towns, Gasol, Gobert, Embiid, Turner, Drummond, Jokić, Whiteside, Jordan, Horford, možemo svrstati i Lovea koji sad igra peticu. Ne znam, po meni je oko petnaestog mjesta, nikako u top 10.lumani je napisao/la:edin139 je napisao/la:Ma juka je povukao totalno pogresan potez.
Jokić i Turner nisu bolji od Juke , za ostale se slažem...Mada i Drummond i Jordan su tu upitni , jer ne mogu pogoditi bacanja i žive od alley-upova...
Epi znam da se razumiješ u košarku baš i cijenim tvoje mišljenje , samo što ja košarku ne gledam kroz statistiku, igrao sam je i sada igram termine rekreativno i znam kako statistika može biti gola...Npr . play ekipe zabije 50 poena i ima 10 asistencija , a ekipa izgubi.... Statistički vrh partija , ali uzmi primjer koliko je njemu lopti trebalo za 50 poena , e tu je caka jer nije razigrao svoju ekipu i kada prodje 5-6 napada da ne dotakneš loptu bukvalno jer je isti play udavio yebeno se razigrati....Zbog toga gledao sam Jokića i nikakav specijalni napredak u njegovoj odbrani nisam vidjeo , a i tu Malone svjesno rizikuje jer zna kakav je napadački potencijal...Eto Drummond i De Andre će preko alley-upova i odbitaka njemu zabiti 20 , on njima izmedju 30-40 i to je to... Eto defanzivnog rejtinga , strašnog...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.