Igrac koji ima ovakve napredne defanzivne statse sigurno nije neko ko ne moze svoju sjenu sacuvat, o tome ti govorim. Nije to ono cisto broj blokada koji mozes nabit tek tako. Ne kazem da je neka defanzivna zvijer al u odnosu a proslu sezonu puno bolji, gledao sam ga par puta i bolje je to izgledalo.bombaysaphire je napisao/la:
Jokić i Turner nisu bolji od Juke , za ostale se slažem...Mada i Drummond i Jordan su tu upitni , jer ne mogu pogoditi bacanja i žive od alley-upova...
Epi znam da se razumiješ u košarku baš i cijenim tvoje mišljenje , samo što ja košarku ne gledam kroz statistiku, igrao sam je i sada igram termine rekreativno i znam kako statistika može biti gola...Npr . play ekipe zabije 50 poena i ima 10 asistencija , a ekipa izgubi.... Statistički vrh partija , ali uzmi primjer koliko je njemu lopti trebalo za 50 poena , e tu je caka jer nije razigrao svoju ekipu i kada prodje 5-6 napada da ne dotakneš loptu bukvalno jer je isti play udavio yebeno se razigrati....Zbog toga gledao sam Jokića i nikakav specijalni napredak u njegovoj odbrani nisam vidjeo , a i tu Malone svjesno rizikuje jer zna kakav je napadački potencijal...Eto Drummond i De Andre će preko alley-upova i odbitaka njemu zabiti 20 , on njima izmedju 30-40 i to je to... Eto defanzivnog rejtinga , strašnog...
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Epidaurus je napisao/la:Igrac koji ima ovakve napredne defanzivne statse sigurno nije neko ko ne moze svoju sjenu sacuvat, o tome ti govorim. Nije to ono cisto broj blokada koji mozes nabit tek tako. Ne kazem da je neka defanzivna zvijer al u odnosu a proslu sezonu puno bolji, gledao sam ga par puta i bolje je to izgledalo.bombaysaphire je napisao/la:
Jokić i Turner nisu bolji od Juke , za ostale se slažem...Mada i Drummond i Jordan su tu upitni , jer ne mogu pogoditi bacanja i žive od alley-upova...
Epi znam da se razumiješ u košarku baš i cijenim tvoje mišljenje , samo što ja košarku ne gledam kroz statistiku, igrao sam je i sada igram termine rekreativno i znam kako statistika može biti gola...Npr . play ekipe zabije 50 poena i ima 10 asistencija , a ekipa izgubi.... Statistički vrh partija , ali uzmi primjer koliko je njemu lopti trebalo za 50 poena , e tu je caka jer nije razigrao svoju ekipu i kada prodje 5-6 napada da ne dotakneš loptu bukvalno jer je isti play udavio yebeno se razigrati....Zbog toga gledao sam Jokića i nikakav specijalni napredak u njegovoj odbrani nisam vidjeo , a i tu Malone svjesno rizikuje jer zna kakav je napadački potencijal...Eto Drummond i De Andre će preko alley-upova i odbitaka njemu zabiti 20 , on njima izmedju 30-40 i to je to... Eto defanzivnog rejtinga , strašnog...
Tu se slažemo , trebao sam bolji izraz upotrijebiti.Mora biti bolji , individualno je ubio traktorske gume
Monolože po kojoj osnovi je Hasan defanzivna sila?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
COYS je napisao/la:Bjezi ba...Cuj Drummond, Whiteside, Gobert... Pa njima Juka redovno pravi djecu u reketu
S Whitisedom se Juka trenutno ne moze porediti, drugi level je Hassan trenutno, Gobert ist koliko god je odvratan ipak ima kvalitet..Drummond vec fizicki dominira, al uz bok mu je Juka sigurno..Ipak mislim da je bolji od Turnera, a i s Jokicem ga je tesko uporediti skroz obojica su dobri, za top 10 taman
Uvijek raznese Goberta, ali uvijek! Whitesidea je izdominirao prosle sezone.
Daj malo objektivno jbg. Znam da smo narod koji ne voli nase uspjesne, ali hajmo malkice realno pogledati stvari.
Daj malo objektivno jbg. Znam da smo narod koji ne voli nase uspjesne, ali hajmo malkice realno pogledati stvari.
Marc, Boogie, KAT, Gobert, Jordan, Embiid, Jokic, Drummond, B. Lopez, Horford su svi redom bolji igraci od njega i eto vec 10 imena. Ne znam ni npr zasto je toliko sigurno bolji od Vucevica koji je u napadu puuuno bolji od Jusufa, a defanzivno se ove sezone poprilicno popravio. Do te mjere da je nedavno Boogiea strasno cuvao. Medju 15 najboljih je vec sigurno al trpati ga medju 10 na osnovu 20ak dobrih utakmica je jako glupo.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Koliko god da ostavlja prostora zbog toga što je prošle godine išao na direktne blokade (uzimam prošlu sezonu za primjer, jer ove je zbog povrede propustio nekoliko utakmica, a gledao sam Miami samo 2x), opet spada u defanzivno odlične centre. Ne kao Gasol i Gobert, koji za razliku od njega, i okom i statistikom (naprednom, ne isključivo suhim brojkama blokada i skokova, da se razumijemo) bolje brane koš, ali Hasan je, kako god okrenemo, defanzivna sila. Dodajmo tome da je popravio napadački arsenal u koji je uključio čak i pucanje trojki, te šut sa poludistance, što nije bio slučaj u sezoni kad je napravio "boom". Jednostavno, Whiteside je debelo iznad Nurkića i tu nema nikakve polemike. Sad sam, po prvi put ove sezone, kliknuo na PER, jer me zanimalo gdje tu kotira Nurkić. Ispod 17, nalazi se ispod 30. mjesta kad su samo centri u pitanju. Izbacih one koji na terenu provode malo vremena i opet je tu kriminalan. Od centara, iza sebe je ostavio Gortata, Howarda, Dedmonda, Chandlera, Thompsona, Udoha, Kufossa. Krema.bombaysaphire je napisao/la:Monolože po kojoj osnovi je Hasan defanzivna sila?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Monolog je napisao/la:Koliko god da ostavlja prostora zbog toga što je prošle godine išao na direktne blokade (uzimam prošlu sezonu za primjer, jer ove je zbog povrede propustio nekoliko utakmica, a gledao sam Miami samo 2x), opet spada u defanzivno odlične centre. Ne kao Gasol i Gobert, koji za razliku od njega, i okom i statistikom (naprednom, ne isključivo suhim brojkama blokada i skokova, da se razumijemo) bolje brane koš, ali Hasan je, kako god okrenemo, defanzivna sila. Dodajmo tome da je popravio napadački arsenal u koji je uključio čak i pucanje trojki, te šut sa poludistance, što nije bio slučaj u sezoni kad je napravio "boom". Jednostavno, Whiteside je debelo iznad Nurkića i tu nema nikakve polemike. Sad sam, po prvi put ove sezone, kliknuo na PER, jer me zanimalo gdje tu kotira Nurkić. Ispod 17, nalazi se ispod 30. mjesta kad su samo centri u pitanju. Izbacih one koji na terenu provode malo vremena i opet je tu kriminalan. Od centara, iza sebe je ostavio Gortata, Howarda, Dedmonda, Chandlera, Thompsona, Udoha, Kufossa. Krema.bombaysaphire je napisao/la:Monolože po kojoj osnovi je Hasan defanzivna sila?
Zahvaljujem na odgovoru , mada se ne bih složio da je sila.Sile su Marc i Gobert , a po meni ispred Hasana su i De Andre ,Drummond pa i Horford , tako da je po meni Hasan dobar , ali ništa više.
Eto i ta lista , je li moguće da je Chandler tako nisko pao? Jesu godine u pitanju , ali ne može on pofatati rupe u Sunsima....Uvijek sam volio njegov način igre , prezahvalan centar....Npr Juka protiv njega nikako da se naigra...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Evo da dam i jedan komentar na kompletnu fransizu mozda neko moze dati odgovor ko prati jos malo bolje samu ekipu, ne kontam da ovako moze ekipa biti natrpana bez glave i repa i da sve ovisi o tri igraca sto se pokazalo evo i kroz pocetak sezone..totalno nedefinisani, ni stil igre ni neki koncept.5 kljucnih stvari po meni:
1.Nisu trebali trejdovati Crabbea 2.Rijesiti se pod hitno Aminua, Turnera i nekog jos od limitiranih igraca tipa napier,pat 3.Harkless moze pocinjati i igrati al prag mu je vala 15.ak min, neprimjetan lik 4.Itekako vise bi Vonleh trebao igrati, pomaze Juki dosta u igri plus i sam je zahvalan igrac 5.Dovesti SF kao potencijalnog startera ili sixth mana koji bas nedostaje ovoj ekipi.. U drugom esktremnom scenariju mozda trejdovati CJ-a a dovesti all Star SF uz to i dalje se rijesiti Aminua i Turnera dva parazita.. U tom slucaju bi mozda poceli i liciti na tim , ovako steta kvaliteta kojeg imaju u vidu Lillarda Juka CJ-a jer ce ovo opet biti borba za play-off a ekipa ima puno veci potencijal.Zaa Juku u svakom slucaju idealna sredina posebno jer ima i konekciju dobru sa lillardom samo da je jos malo bolje uklopiti tim i realno borba za top 4 na zapadu
1.Nisu trebali trejdovati Crabbea 2.Rijesiti se pod hitno Aminua, Turnera i nekog jos od limitiranih igraca tipa napier,pat 3.Harkless moze pocinjati i igrati al prag mu je vala 15.ak min, neprimjetan lik 4.Itekako vise bi Vonleh trebao igrati, pomaze Juki dosta u igri plus i sam je zahvalan igrac 5.Dovesti SF kao potencijalnog startera ili sixth mana koji bas nedostaje ovoj ekipi.. U drugom esktremnom scenariju mozda trejdovati CJ-a a dovesti all Star SF uz to i dalje se rijesiti Aminua i Turnera dva parazita.. U tom slucaju bi mozda poceli i liciti na tim , ovako steta kvaliteta kojeg imaju u vidu Lillarda Juka CJ-a jer ce ovo opet biti borba za play-off a ekipa ima puno veci potencijal.Zaa Juku u svakom slucaju idealna sredina posebno jer ima i konekciju dobru sa lillardom samo da je jos malo bolje uklopiti tim i realno borba za top 4 na zapadu
Turner je uljez ovdje. U najmanju ruku jednaki su, iako bih uvijek izabrao Nurkića ispred ovog u ekipu. Ostali su ok, dakle Top 15 je sigurno, Top 10 definitivno još uvijek nije, barem dok se defanzivno ne izbrusi dovoljno.Monolog je napisao/la: Cousins, Towns, Gasol, Gobert, Embiid, Turner, Drummond, Jokić, Whiteside, Jordan, Horford, možemo svrstati i Lovea koji sad igra peticu. Ne znam, po meni je oko petnaestog mjesta, nikako u top 10.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Inace svi navedeni redovno udaraju blokade Westbrooku.
Juka je rastavio Russ-a na proste faktore! Bosnjo mrzi svoje... a tamo nekog crncugu hvali na sva usta
Odigra jednu utakmicu baš dobro defanzivno i odmah je najbolji centar lige. Da se ne lažemo Juka nije neki defanzivac i on odigra 10% utakmica u sezoni sa dobrom odbranom, 30% utakmica sa solidnom odbranom dok ostalih 60% je propuh u njegovoj defanzivi. Dobar je igrač i sve, ali u odbrani dosta zaostaje za svim navedenim u prethodnim postovima.
Oces fakat da kazes da igra losu ili ispodprosjecnu odbranu kroz sezonu onako kad se sve sagleda?arelinho je napisao/la:Odigra jednu utakmicu baš dobro defanzivno i odmah je najbolji centar lige. Da se ne lažemo Juka nije neki defanzivac i on odigra 10% utakmica u sezoni sa dobrom odbranom, 30% utakmica sa solidnom odbranom dok ostalih 60% je propuh u njegovoj defanzivi. Dobar je igrač i sve, ali u odbrani dosta zaostaje za svim navedenim u prethodnim postovima.
-
3isamagicnumber
- Kontakt:
Jusuf nije trenutno top 15 centar. Moze se argumentirati kako god hoces ali ono sto pokazuje za sada u novoj sezoni ne moze se smatrati top 15 nikako, osim ovih C koji su spomenuti vec koji su bez dileme bolji nego Juke za sada dodao bi sigurno jos najmanje 5-C bez da pogresim. Ne znam u kakvoj su ljudi iluziji da misle da on za sada igra dobru sezonu.
One 20 tekmi, ako uporedis prosle godine sa centrima overall rekao bi da su AD,DMC,Gobert, M.Gasol jedino bili bolji od njega i to gasol i Gobert minimalno. Neki su se digli i poslje ASG i bozica pa bi mogao dodati i KAT i Jokica na listu ali je prosle godine u POR ako gledas u vakumu bez sumje bio top 10 centar, ni top 5 centar nebi bila greska reci.
Jokic nije uopste znacajno bolji u odbrani ove godine, to citiranje DRTG,DWS i DBPM je smijesno. Advanced defensive stats su najnetacnije od svih statistika i skoro ne moguce definisati ni aplicirati pri stvarnost sto izmedju ostalog sami ESPN i BB-ref priznaju. Jokic je uvijek kotirao visoko i na defensivnim adv.stats a i takav je poznat u cijelol ligi kao izuzetno slab odbranbeni igrac preko koga svi trpaju. Citiranje Defansivni adv.stats je amaterska greska. Ako se varam neka mi slobodno neko objasni kako ce DRTG, DWS i DBPM sprijeciti Jusufa od trpanje preko Jokica. Cekaj mozda ce ponovo staviti Chandlera i Farieda da cuvaju Juku da nebi unistio Jokaru pa tako nebi morao mnogo trpiti Jokicevi adv.stats... LOL.
RedBullSA@ Ne mogu odgovarati na to sto se igre tice jer nisam dovoljno pratio ali za ovo uvezi igraca mogu ovo reci. To je GM Oshley kriv, on je napravio ovu sitvaciju sa roosterom i igracima koji je totalni krah. Vecinu ti igrace sa kojim se slazem da su problem nece nazalost niko uzeti od POR ili ne mogu nista kvalitetno uzvrat dobiti za njih. Ili nadzu nacin na koji podzu ponovo igrati kako su igrali poslje dolaska Juke ili je vrijeme za reboulding pravi gdje jedino Juka i Dame ostaju kao jezgro, trece alternative ne vidim.
One 20 tekmi, ako uporedis prosle godine sa centrima overall rekao bi da su AD,DMC,Gobert, M.Gasol jedino bili bolji od njega i to gasol i Gobert minimalno. Neki su se digli i poslje ASG i bozica pa bi mogao dodati i KAT i Jokica na listu ali je prosle godine u POR ako gledas u vakumu bez sumje bio top 10 centar, ni top 5 centar nebi bila greska reci.
Jokic nije uopste znacajno bolji u odbrani ove godine, to citiranje DRTG,DWS i DBPM je smijesno. Advanced defensive stats su najnetacnije od svih statistika i skoro ne moguce definisati ni aplicirati pri stvarnost sto izmedju ostalog sami ESPN i BB-ref priznaju. Jokic je uvijek kotirao visoko i na defensivnim adv.stats a i takav je poznat u cijelol ligi kao izuzetno slab odbranbeni igrac preko koga svi trpaju. Citiranje Defansivni adv.stats je amaterska greska. Ako se varam neka mi slobodno neko objasni kako ce DRTG, DWS i DBPM sprijeciti Jusufa od trpanje preko Jokica. Cekaj mozda ce ponovo staviti Chandlera i Farieda da cuvaju Juku da nebi unistio Jokaru pa tako nebi morao mnogo trpiti Jokicevi adv.stats... LOL.
RedBullSA@ Ne mogu odgovarati na to sto se igre tice jer nisam dovoljno pratio ali za ovo uvezi igraca mogu ovo reci. To je GM Oshley kriv, on je napravio ovu sitvaciju sa roosterom i igracima koji je totalni krah. Vecinu ti igrace sa kojim se slazem da su problem nece nazalost niko uzeti od POR ili ne mogu nista kvalitetno uzvrat dobiti za njih. Ili nadzu nacin na koji podzu ponovo igrati kako su igrali poslje dolaska Juke ili je vrijeme za reboulding pravi gdje jedino Juka i Dame ostaju kao jezgro, trece alternative ne vidim.
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 12 nov 2017, 01:42, ukupno mijenjano 2 puta.
Ovo za sada je sasvim solidno. Ne treba pretjerivati jer treba da pokaže jednu konstantu u odbrani pa da možemo reći to je to sada drži jedan dobar nivo odbrane. Nije on sada neka rupa u odbrani, ali nije ni trenutno nešto specijalno.RedBullSA je napisao/la:Oces fakat da kazes da igra losu ili ispodprosjecnu odbranu kroz sezonu onako kad se sve sagleda?arelinho je napisao/la:Odigra jednu utakmicu baš dobro defanzivno i odmah je najbolji centar lige. Da se ne lažemo Juka nije neki defanzivac i on odigra 10% utakmica u sezoni sa dobrom odbranom, 30% utakmica sa solidnom odbranom dok ostalih 60% je propuh u njegovoj defanzivi. Dobar je igrač i sve, ali u odbrani dosta zaostaje za svim navedenim u prethodnim postovima.
Kako ce vas demantovati u narednih par utakmica. Joj, jedva cekam! 
Juka ponovo max.napaljen protiv Denvera
iako ne opravdavam njegovo ponasanje sinoc nakon meca.
O tomo koliko je Jokic defanzivno napredovao svjedoci 21p Tylera "fakin" Zellera
preko Jokare koji je ganjao career high.
Koliko god Jusuf imao siromasnu i jednolicnu tehniku pojedini navedeni je uopste nemaju trpaju na alley-up,zicere i skokove.
O tomo koliko je Jokic defanzivno napredovao svjedoci 21p Tylera "fakin" Zellera
Koliko god Jusuf imao siromasnu i jednolicnu tehniku pojedini navedeni je uopste nemaju trpaju na alley-up,zicere i skokove.
Whiteside je sve, samo ne defanzivna sila. Koliko je daleko od rupe u odbrani, jos je dalji od defanzivne sile. Jokic nije nista bolji u odbrani i njegova igra je preslikana onoj iz prosle godine. Ako cemo bas cjepidlaciti, procentualno se popravio za maksimalno 5%, sto nije vrijedno spomena. Sto se tice Juke, on trenutno ne spada medju deset najboljih centara, ali uopste nije daleko od toga. Ako bi unaprijedio igru (pogotovo u ofanzivi) i poceo pruzati konstantnije partije (recimo 18-10-3), onda bi bez problema bio izmedju 5. i 10. mjesta. Po meni, trenutno je otprilike pet centara kojima on ne moze prici (Cousins, Towns, Gasol, Embiid i petog ne mogu da se sjetim
), ali centri poput Goberta, Jordana, Drummonda, Whitesidea, Turnera i mnogih drugih koji su ovdje spominjani za njega uopste nisu nedodirljivi. Jusuf je trenutno medju 15 najboljih, nije pogresno reci ni da je daleko odmakao onima koji su oko 20. mjesta (jer je jos uvijek nekonstantan), ali je mnogo blizi desetom mjestu. Do njega je sve.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Uci ce totalno nalozen u utakmicu protiv Nuggetsa, a ishod znamo! Career high

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 2 gosta.