jasta je napisao/la: ↑27 feb 2022, 23:24
Nevjerovatno je da mi nemamo ni 10 igrača, koji eto igraju kakvu takvu košarku na malo ozbiljnijem nivou. Ako poredimo sa nogometom, lako je uočljivo koliko nam je roster tu širi. Ilustracije radi, pokušajte napraviti A, B ili C košarkašku i nogometnu ekipu. Ovo bi trebale biti kvalifikacije C nacionalnih timova ( - NBA, - EL), s tim da je nama i A i B i C, isto plus Nurkić ili Garza, što naravno nama znači mnogo ali je premalo. Već 10 ti , 11 ti ili 12 ti igrač je ABA 2 nivo ( Sejfić, Čampara, Vrabac)...
Pa s obzirom da više od deset godina nemamo klub koji je veći nivo od ABA 2 lige, dobro je da imamo i tih 10 igrača koji su nivo iznad ABA 2 lige.
Zanimljivo je kako se u samo tri dana ovdje stvorila atmosfera totalnog raspada u košarkaškoj reprezentaciji, a podsjetit ću da smo u zadnje tri godine bili (od kada je Bosnić došao) na omjeru 8-1 do ove dvije utakmice (u to treba uračunati i plasman na Eurobasket).
Dakle 3 godine dobrog rada i rezultata je, za forumaše, palo u 3 dana... Po meni, malo se pretjeruje sa nekim kritikama, a to je vjerovatno posljedica posljednje tri godine i navika dobrih igara i rezultata pod Bosnićem.
Nismo mi neka sila da skidamo glave zbog dva poraza od C reprezentacije Litvanije, koliko god to zvučalo tako kako zvuči.
Šanse za plasman i dalje postoje, konkurenti u drugoj grupi (Mađari i Crnogorci) su također na omjeru 2-2 i objektivno govoreći sumnjam da će oni u sljedeću fazu ući sa boljim omjerom od nas. Nama tekma protiv Češke na ljeto vrijedi 4 boda, to ako dobijemo (sa Bugarima ne bi smjelo biti problema kući) onda ćemo biti u prilično dobroj situaciji.
A i ako izgubimo opet ništa nije gotovo, samo bi u tom slučaju imali četiri reprezentacije koje će konkurisati za prolazak na EB (Litva i Francuska su sigurne) i to bi baš bila makljaža.
Slažem se da smo protiv ovakve Litvanije ispustili finu šansu da dobijemo makar jednu utakmicu, ali Bože moj nema potrebe sa totalnom pljuvačinom na ove momke i selektora, nisu to zaslužili sigurno nakon par godina dobrih igara i rezultata.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"