Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
Re: Teretana
Sklekovi, trbušnjaci, čučnjevi, trčat malo, vratilo i 2 mala tega u kući
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Kad smo već kod ove slike,koja je najbolja vježba da se pogodi ovaj donji dio sise? Gdje su tackice ove? Jel kontra - kosi bench? Mislim da sam negdje čuo da jeste,ali ovamo gdje ja idem,to fali,ima samo ona za trbušne sprava,jedino da se tu legne i radi sa bucicama,ali ne pogodi isto,ovako pogodi dosta manje,jer vjerovatno ona sprava za trbusne nije isto postavljena kao kontra kosi..Rikardo je napisao/la:
Desava li se vama da imate bolove u ovom predjelu prsa kao na slici gdje obiljezeno ?
Znaci bol je kao grc, stezanje, kada legnem u krevet i okrenem se na tu stranu boli ...itd.
Ima li slicnih iskustava ?
Ako baš hočeš da podcrtaš prsa onda tu ti je najbolji razboj.Narin je napisao/la:Kad smo već kod ove slike,koja je najbolja vježba da se pogodi ovaj donji dio sise? Gdje su tackice ove? Jel kontra - kosi bench? Mislim da sam negdje čuo da jeste,ali ovamo gdje ja idem,to fali,ima samo ona za trbušne sprava,jedino da se tu legne i radi sa bucicama,ali ne pogodi isto,ovako pogodi dosta manje,jer vjerovatno ona sprava za trbusne nije isto postavljena kao kontra kosi..Rikardo je napisao/la:
Desava li se vama da imate bolove u ovom predjelu prsa kao na slici gdje obiljezeno ?
Znaci bol je kao grc, stezanje, kada legnem u krevet i okrenem se na tu stranu boli ...itd.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
da da, kontra kosi za podcrtavanje majka, imas jos nekih vjezbica na sajlama, ali najbolje ti je kontra kosiNarin je napisao/la:Kad smo već kod ove slike,koja je najbolja vježba da se pogodi ovaj donji dio sise? Gdje su tackice ove? Jel kontra - kosi bench? Mislim da sam negdje čuo da jeste,ali ovamo gdje ja idem,to fali,ima samo ona za trbušne sprava,jedino da se tu legne i radi sa bucicama,ali ne pogodi isto,ovako pogodi dosta manje,jer vjerovatno ona sprava za trbusne nije isto postavljena kao kontra kosi..Rikardo je napisao/la:

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- red devil88
- Kontakt:
E poceo sam koristiti hemo rage i da napisem utiske. Mogu duze trenirati jer se slabo umaram ali ne daje sad neku vecu snagu kao sto neki pricaju vec izdrzljivost, nekih nus pojava jos nije bilo(i nadam se da nece biti ) . Pijem ga u kombinaciji sa whey proteinom i kreatinom i mogu reci da ide polako hehe 

Glory Glory Man United !!! 

- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
**** te tito da te ****red devil88 je napisao/la:E poceo sam koristiti hemo rage i da napisem utiske. Mogu duze trenirati jer se slabo umaram ali ne daje sad neku vecu snagu kao sto neki pricaju vec izdrzljivost, nekih nus pojava jos nije bilo(i nadam se da nece biti ) . Pijem ga u kombinaciji sa whey proteinom i kreatinom i mogu reci da ide polako hehe

red devil88 je napisao/la:E poceo sam koristiti hemo rage i da napisem utiske. Mogu duze trenirati jer se slabo umaram ali ne daje sad neku vecu snagu kao sto neki pricaju vec izdrzljivost, nekih nus pojava jos nije bilo(i nadam se da nece biti ) . Pijem ga u kombinaciji sa whey proteinom i kreatinom i mogu reci da ide polako hehe
da,nemas onaj novi hemo rage

Oni koji nešto žarko žele uspijeti će uz Božiju pomoć u tome. Drugi traže samo izgovore za svoj nerad.
- red devil88
- Kontakt:
Ovo sto ja imam je novi Hemo Rage.lumani je napisao/la:red devil88 je napisao/la:E poceo sam koristiti hemo rage i da napisem utiske. Mogu duze trenirati jer se slabo umaram ali ne daje sad neku vecu snagu kao sto neki pricaju vec izdrzljivost, nekih nus pojava jos nije bilo(i nadam se da nece biti ) . Pijem ga u kombinaciji sa whey proteinom i kreatinom i mogu reci da ide polako hehe
da,nemas onaj novi hemo rageu svakom slucaju ako imas onaj,koji ima vec 1,3 dmaa, izbjegavaj dodatne kreatine
nadam se da znas,da dmaa spada pod doping
![]()

e ljudi, imate li nekakvu dobru video-kompilaciju vjezbi opcenito?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- red devil88
- Kontakt:
Ovako imam jedno pitanje, jel istina da se od Banana deblja neko kaze da se deblja dok drugi govore da se ne deblja. Uveo sam sebi da navece jedem samo voce (narandze,jabuke,banane) pa me sad int, jel se fkt deblja ili ne , posto pokusavam da skinem stomak.
Sve mi ide ok ruke mi rastu polako kao i ledja , sise, sad hocu da skinem ovaj spek sto imam i spada mi stomak pomalo.
Imam sad u planu da i svaku 2 noc idem trcati jer zelim da sto prije skinem ovo salo (imam ga samo na stomaku).
Hljeb sam vec skroz izbacio iz ishrane.
Sve mi ide ok ruke mi rastu polako kao i ledja , sise, sad hocu da skinem ovaj spek sto imam i spada mi stomak pomalo.
Imam sad u planu da i svaku 2 noc idem trcati jer zelim da sto prije skinem ovo salo (imam ga samo na stomaku).

Mit – Moguće je smanjiti jedan dio tijela
Ne postoji smanjenje određenog dijela tijela.
Trbušnjaci neće samo obrisati vaš trbuščić. Ali, to je ipak mit koji se samo vrti u krug. „Moram skloniti ovo salo, počet ću raditi trbušnjake.“ Ne, morate raditi trbušnjake uz kombinacije drugih vježbi za jezgru da je ojačate. To uključuje jačanje donjeg dijela leđa i abdomena.
Kad gubimo kilograme, gubimo salo iz cijelog tijela. Postoje predjeli tijela gdje je salo vidljivije nego na drugim mjestima. Isto tako, svi imamo tačke koje imaju tendenciju da se nakupe oko bedara, stražnjice i stomaka.
Ne možemo smanjiti te predjele niti ih stanjiti bez obzira koliko trbušnjaka, čučnjeva ili dizanja uradimo. Ovi predjeli su previše „tvrdoglavi“ koji zadržavaju više sala, što znači da je više gubitka potrebno da se vide rezultati.
Glikemijski indeks banane je 77, što je ubraja u skupinu namirnica sa visokim glikemijskim indeskom, pa osobe koji su u procesu mršanja bi trebale ograničiti konzumaciju banana.
Preuzeto je sve sa jedne stranice.
Ne postoji smanjenje određenog dijela tijela.
Trbušnjaci neće samo obrisati vaš trbuščić. Ali, to je ipak mit koji se samo vrti u krug. „Moram skloniti ovo salo, počet ću raditi trbušnjake.“ Ne, morate raditi trbušnjake uz kombinacije drugih vježbi za jezgru da je ojačate. To uključuje jačanje donjeg dijela leđa i abdomena.
Kad gubimo kilograme, gubimo salo iz cijelog tijela. Postoje predjeli tijela gdje je salo vidljivije nego na drugim mjestima. Isto tako, svi imamo tačke koje imaju tendenciju da se nakupe oko bedara, stražnjice i stomaka.
Ne možemo smanjiti te predjele niti ih stanjiti bez obzira koliko trbušnjaka, čučnjeva ili dizanja uradimo. Ovi predjeli su previše „tvrdoglavi“ koji zadržavaju više sala, što znači da je više gubitka potrebno da se vide rezultati.
Glikemijski indeks banane je 77, što je ubraja u skupinu namirnica sa visokim glikemijskim indeskom, pa osobe koji su u procesu mršanja bi trebale ograničiti konzumaciju banana.
Preuzeto je sve sa jedne stranice.

- Invincibles
- Kontakt:
Banane se uglavnom uzimaju prije,u toku,i poslije treninga,jer imaju dosta vlakana koji se brzo razgradjuju u nasem tijelu i dodju do misica...red devil88 je napisao/la:Ovako imam jedno pitanje, jel istina da se od Banana deblja neko kaze da se deblja dok drugi govore da se ne deblja. Uveo sam sebi da navece jedem samo voce (narandze,jabuke,banane) pa me sad int, jel se fkt deblja ili ne , posto pokusavam da skinem stomak.
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__
red devil88 je napisao/la:Ovako imam jedno pitanje, jel istina da se od Banana deblja neko kaze da se deblja dok drugi govore da se ne deblja. Uveo sam sebi da navece jedem samo voce (narandze,jabuke,banane) pa me sad int, jel se fkt deblja ili ne , posto pokusavam da skinem stomak.
Bananu izbaci iz diete

-
- Kontakt:
Voce uopste ne treba da jedes na vece. Banane nisu lose ako si bas aktivan u teretani ali jesu pune secera. Jedna banana ima oko 20 grama secera.lumani je napisao/la:red devil88 je napisao/la:Ovako imam jedno pitanje, jel istina da se od Banana deblja neko kaze da se deblja dok drugi govore da se ne deblja. Uveo sam sebi da navece jedem samo voce (narandze,jabuke,banane) pa me sad int, jel se fkt deblja ili ne , posto pokusavam da skinem stomak.
Bananu izbaci iz dieteali su u svakom slucaju bolje od hljeba,paste.Kod voca moras da pazis na kolicinu secera
Jabuke su ti odlicne
P.S ako pijes dosta tecnosti,tjelo ne osjeca glad.
najbolje voce za jest je jabuka, nar, borovnica, jagoda, kivi, Grapefruit je dobar al ja ga nemogu smislit.
- bear grylls
- Kontakt:
Ja dnevno jedem 10 banana najamnje zadnjih 7 mjeseci gram sala nisam nabacio. Voće ne deblja ljudi to izbacite iz glave ugljikohidrati ne idu u salo vec idu u jetru i misice kao glikogen i koriste se kada treba energija. Drugo su razna procesuirana sranja. S druge strane voce nema puno kalorija a imaju izuzetnu nutritivnu vrijednost.
-
- Kontakt:
Slabo shvatas. Carbohidrati se pretvaraju u glikogen (zbog ovog kazu da carbohidrati se pretvore u secer) i masne kiseline ne samo glikogen. Masne kiseline se kasnije pretvaraju u salo. Zato ne iskoristene rezerve secera uvjek predju u debljanje.bear grylls je napisao/la:Ja dnevno jedem 10 banana najamnje zadnjih 7 mjeseci gram sala nisam nabacio. Voće ne deblja ljudi to izbacite iz glave ugljikohidrati ne idu u salo vec idu u jetru i misice kao glikogen i koriste se kada treba energija. Drugo su razna procesuirana sranja. S druge strane voce nema puno kalorija a imaju izuzetnu nutritivnu vrijednost.
Izmedjuostalog kreni na dijetu gdje se hranis samo kruhom pa mi poslje nekih 30 dana odgovori kakva ti je situacija sa salom.
- bear grylls
- Kontakt:
Pa jesam ja reko hljeb reko sam voce.A i kad bi recimo samo hljeb jedo u ovisnosti od kolicine opet se ne bi debljao
. Naravno govorim o kalorijama ako bi bio u plusu debljao bi se ako ne mrsao bi. Sve je u balansu. Svi govore "rezanju" ugljikohidrata a neshvataju da on njih ovisi svaki proces u tijelu da je to osnov energije. Kada se trenira kao sto recimo ja treniram to se mora nadoknadit . Glycogen ide u misice i jetru i tu ostaje dok se ne iskoriti kao sto je recimo slucaj sa treningom. Naravno ako se pretjera ako se ode u visak kalorija ili unese previse ugljikohidrata to ide u salo kao sto je i slucaj sa svom hranom. Ali tesko je pretjerati sa ugljikohidratima ako se jako trenira. Opet kazem svaki dan jedem banane krompir rizu itd u velikim kolicinama narandže kivi sve sto mi padne pod ruku i nikad vise ciste misicne mase nisam dobio.

Nije niko reko da ne smijes jesti banane
ali kada je vec na dieti bolje da ih izbjegava navecer.Tvoje tjelo mozda reagira drugacije nego njegovo.nije svako isti,ima ih pojedu 3 kg hljeba ,pa se ne debljaju.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.