Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

majestic24
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la majestic24 » 21 okt 2011, 02:15

Kako da deaktiviram ovo g-ovno od timeline-a
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 21 okt 2011, 02:40

baresi#6 je napisao/la:
RKO je napisao/la:

Nema veze to sa IP,MAC.....nego trebas instalirat drivere od modema na laptop ;) sta sad svaki novi racunar koji kupis trebalo bi svat providera :o
Samo drivere intsaliraj sa cd koji si dobio uz modem
slika

@Tritolone najbolje bi bilo da isprobaš drugi usb miš pa da znaš na čemu si.

Neki problem,covjeku kazem za obicno koristenje neta na laptopu putem kabla jer mu ne radi koliko sam ga skontao. Znaci istekas iz stolnog na laptopu instaliras driver i sam ga ustekas.....
Ovo za pravljenje W nisam komentarisao jer ne znam koji je ruter-modem...ali mozes si sam sloziti ne treba ti provider ako znas naravno ;)
RIP SALE VILENJAK

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 okt 2011, 08:03

majestic24 je napisao/la:Kako da deaktiviram ovo g-ovno od timeline-a
Samo moraš obrisati developer app na fejsu... Kucaj u pretraživač developer i tu ideš Edit App, i imaš u lijevom uglu Delete App i to je to.
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 okt 2011, 08:08

Ovako, imam jedan problem... Već treći-četvrti dan kad upalim komp on zuji :D Znao sam da je to do prašine na ventilatoru... I haj očistim, sve uredu, kad ostala tri jutra uvijek isto... Ne kontam kako se tako brzo nakupi prašina :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 21 okt 2011, 09:54

Nimla_RZ je napisao/la:Ovako, imam jedan problem... Već treći-četvrti dan kad upalim komp on zuji :D Znao sam da je to do prašine na ventilatoru... I haj očistim, sve uredu, kad ostala tri jutra uvijek isto... Ne kontam kako se tako brzo nakupi prašina :mrgreen:
Rasklopi ponovo kućište i obavezno očisti prašinu sa matične, al dobro dobro očist, i pazi da ti kablovi od ventilatora, napojne negdje ne zapnu i OBAVEZNO otvori napojnu (naravno isključi prvo sve iz struje :lol: ) i fino očisti i taj mali ventilator u napojnoj i sve fino opet zatvori, srei i valjda će se manje čuti. Ako ne bude imalo uspjeha, ne znam onda :?

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 okt 2011, 10:54

NK/RK Krivaja je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Ovako, imam jedan problem... Već treći-četvrti dan kad upalim komp on zuji :D Znao sam da je to do prašine na ventilatoru... I haj očistim, sve uredu, kad ostala tri jutra uvijek isto... Ne kontam kako se tako brzo nakupi prašina :mrgreen:
Rasklopi ponovo kućište i obavezno očisti prašinu sa matične, al dobro dobro očist, i pazi da ti kablovi od ventilatora, napojne negdje ne zapnu i OBAVEZNO otvori napojnu (naravno isključi prvo sve iz struje :lol: ) i fino očisti i taj mali ventilator u napojnoj i sve fino opet zatvori, srei i valjda će se manje čuti. Ako ne bude imalo uspjeha, ne znam onda :?
Nisi pročit'o dobro, sve sam ja to uradio, otvorio i očistio, ali fazon je što ova tri-četiri dana uvijek kad ga ujutru upalim on počne isto. Nemoguće da se tako brzo nakupi prašine, pa ne živim kraj Željezare :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 21 okt 2011, 13:04

Nimla_RZ je napisao/la:
Nisi pročit'o dobro, sve sam ja to uradio, otvorio i očistio, ali fazon je što ova tri-četiri dana uvijek kad ga ujutru upalim on počne isto. Nemoguće da se tako brzo nakupi prašine, pa ne živim kraj Željezare :mrgreen:

Zuje ti lezajevi od ventilatora,trebalo bi malo podmazati ali PAZI ako ne znas sta radis ne diraj.

@Krivaja Ne treba otvarati napojnu,prvo sto ode garancija jer napojne imaju najduzu garanciju od dvih komponetnti drugo sto to nije bas za prckanje.....

Nego kupite si konzervu kompresovanog zraka i ispusite to je najbolji nacin za ciscenje
RIP SALE VILENJAK

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 21 okt 2011, 16:07

Uzeo Acer one mini laptop on je kupljen iz mt:s-a Srbija. Treba li se sta dekodirati ili nesto shtimati da bi se on konektovao na Net ovdje. Znaci hocu da prikljucim Hs net na njega bez wi-fi obicni onaj kabal i modem i da li to moze. Pomozite pls thnx
HZ87

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 21 okt 2011, 17:36

Nimla_RZ je napisao/la:
zuji ti ujutro, ali kasnije se vrati u normalu

imao je kod mene prijatelj takav , ako se moze nazvati, problem, znaci hladna mu soba u kojoj je pc, i kad ga pali cuje se kako zuji, ali kad se malo ugrije pc, onda prestane zujiti, cudno ali tako je bilo :)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 okt 2011, 18:06

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
zuji ti ujutro, ali kasnije se vrati u normalu

imao je kod mene prijatelj takav , ako se moze nazvati, problem, znaci hladna mu soba u kojoj je pc, i kad ga pali cuje se kako zuji, ali kad se malo ugrije pc, onda prestane zujiti, cudno ali tako je bilo :)
Meni je topla soba uvijek :mrgreen: A uvijek ga moram čistit, meni ne stane, jutros sam ga samo malo lupio po centralnoj i stalo :lol:
Čelik Zenica 1945

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 21 okt 2011, 20:37

RKO je napisao/la:
Neki problem,covjeku kazem za obicno koristenje neta na laptopu putem kabla jer mu ne radi koliko sam ga skontao. Znaci istekas iz stolnog na laptopu instaliras driver i sam ga ustekas.....
Ovo za pravljenje W nisam komentarisao jer ne znam koji je ruter-modem...ali mozes si sam sloziti ne treba ti provider ako znas naravno ;)
pazi momak pita za hs internet a ti govoriš općenito. pa svaka budala zna da mora instalirati driver za neki device da bi on ispravno radio tako i za lan karticu... pročitaj ponovo moj post gdje sam mu odgovorio pa će ti biti jasnije, itekako ima veze mac adresa njegove mrežne kod hs internet provajdera i ne može neka druga dok se ne uradi tzv. spoofing tj. kloniranje mac adrese. ali njemu treba podesiti wireless router a tu koliko znam ne možeš fejkat mac adresu ;)

otišo ti ležaj na ventilatoru, zamjeni ventilator to ti je jeftino 5-10KM čak i jeftinije zavisno koliko cm i koji brend.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 22 okt 2011, 15:52

Kako da namjestim da kad otorim google chrom da mi prva stranica bude google,sportsport,ba ili facebook
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 22 okt 2011, 16:07

Senaid L.F.C je napisao/la:Kako da namjestim da kad otorim google chrom da mi prva stranica bude google,sportsport,ba ili facebook
Klikni da vidiš

Dakle, idi na ovu ikonu skroz desno ("francuski ključ"), pa options i dobiješ ovaj prozor. Tu kod Home page umjesto http://www.google.com" onclick="window.open(this.href);return false; (kod mene) piši šta hoćeš.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 22 okt 2011, 16:11

BaDa12 je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Kako da namjestim da kad otorim google chrom da mi prva stranica bude google,sportsport,ba ili facebook
Klikni da vidiš

Dakle, idi na ovu ikonu skroz desno ("francuski ključ"), pa options i dobiješ ovaj prozor. Tu kod Home page umjesto http://www.google.com" onclick="window.open(this.href);return false; (kod mene) piši šta hoćeš.
hvala napravio sam
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 22 okt 2011, 19:41

baresi#6 je napisao/la:ako je vlc ne otvara onda je oštećena arhiva. probaj je ponovo skinuti ili traži alternativu.
Skidam trećix i opet ista stvar ? Ajde prika , pomoć . Izgleda znaš oko pca . Ili znaš ljude koji znaju ljude .... slika
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 22 okt 2011, 20:55

Zanima me kolko kosta onaj kabal za povezivanje TV-a i Racunara i kako da znam koji mi odgovara ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 okt 2011, 00:16

Najprije nam moras reci koje izlaze ima tvoja graficka, a onda koji TV imas.
#divovi

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 23 okt 2011, 00:19

moustapha je napisao/la:Najprije nam moras reci koje izlaze ima tvoja graficka, a onda koji TV imas.
Kako cu znat to za ulaze ? Inace TV je Roadstar .
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 23 okt 2011, 00:24

Pogledas iza. Plavi konektor je VGA, bijeli je DVI, novije graficke imaju HDMI, starije koje su imale video izlaz koristile su S-Video.
S druge strane bitno je da li je TV stariji sa SCART prikljuckom ili neki novi LCD, LED, Plasma koji obicno imaju VGA ili HDMI konektor.
#divovi

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 23 okt 2011, 00:29

Sarajlijc@ je napisao/la:Zanima me kolko kosta onaj kabal za povezivanje TV-a i Racunara i kako da znam koji mi odgovara ?
jeftino je to ne znam tačno cijenu možda 5-10KM. zavisi kakav ti je tv imali ulaze za činč ili scart? ako ima scart onda ti treba i scart priključak. kabel je s-video s jedne strane koja se ušteka u grafičku a s druge strane su činčevi za sliku i zvuk koje uštekaš prema boji na tv ili na scart pa u tv. samo provjeri ima li tvoja grafa izlaz za tv.
Sir Matt je napisao/la: Skidam trećix i opet ista stvar ? Ajde prika , pomoć . Izgleda znaš oko pca . Ili znaš ljude koji znaju ljude .... slika
care ako ti otvara ostale filmove a taj neće onda taj šta je postavio to na net izgleda zajebava raju. sta trazis mozda ti mozemo pomoci da nadjes na drugome mjestu to što tražiš? pazi vlc player (zadnja verzija) otvara sve mrtvo i živo, ako on ne otvara onda ti nema pomoći.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 6 gostiju.