Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la schweinsteiger » 12 sep 2012, 10:36

Ja ne znam ima li ijeda igrac na kojem se napravilo ovoliko penala koliko na Mulleru :D
Ima hajra i od one njegove neuhranjenosti :lol:

Shmelzer zesci kloc :evil:
zasto Lahma ne posalje lijevo,Boa desno i sve super :?

i iz utakmice u utakmicu kad gledam Reusa sve mi vise krivo sto ga Bayern ne kupi...
#miasanmia

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 12 sep 2012, 10:42

schweinsteiger je napisao/la: Shmelzer zesci kloc :evil:
zasto Lahma ne posalje lijevo,Boa desno i sve super :?
zato sto Lahm zeli da igra na istoj poziciji kao u klubu znaci ili lijevi ili desni bek ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 sep 2012, 11:07

schweinsteiger je napisao/la:Ja ne znam ima li ijeda igrac na kojem se napravilo ovoliko penala koliko na Mulleru :D
Ima hajra i od one njegove neuhranjenosti :lol:
Ma Muller zna dobro pasti, zna se da mi je on jako drag igrač i dobro je što nekad zna pasti, ali nekad mi je smiješan, koliko u tome ima samo teatralnosti, ali sudije gotovo uvijek popuše foru. Dobro nekad ga neki pročitaju, a neki budu toliko strogi da ne sviraju faul na njemu, kad baš bude faul.

U suštini na pozicijama na kojima igra mu i ne treba više fizičke nabijenosti, bitno je da je lak na nogama, da može probit protivničke redove, a naravno jako je bitno i da se zna zagradit, a to zna.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 sep 2012, 12:57

Schmelzer jest na momente izgled'o smiješno na terenu, ali ne treba zaboravit' da je prvu utakmicu protiv Farana propustio zbog povrede.

Eh, sad možda treba tražit' odgovornost kod Loewa jer je forsir'o nedovoljno spremnog igrača, a uz to igrača koji nije standardan u Elf-u i koji svoje prilike dobija ne tako često. Tako da ne treba sad drvlje i kamenje na Schmellea.

Uostalom, uz Schmelzera najgore ocijenjen igrač je bio Lahm. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 sep 2012, 16:08

Jantsckhe je potreban ovoj reprezentaciji i mislim da je krajnje vrijeme da ga se pozove... Yebote ako se mogu zvat šmelcer i aogo (a oba su pružili jako loše partije do sada za repku) ne vidim razlog zašto se onda i Tony ne pozove...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 sep 2012, 17:20

Ne bih se slozio sa konstatacijom navijaca Bayerna da Lahm zeli i u repki i u klubu igrati na istoj poziciji - nego je to stav modnog-guru-a. Ja koliko se sjecam Lahm je izjavio da ce igrati na poziciji na koju ga trener postavi i da ce se podrediti ekipi, a nakon toga je modni-guru izjavio da je to dosta rizicno jer treba vremena da se igrac navikne na drugoj poziciji - isto kao da pricamo o nekom klocu, a ne o najboljem beku svih vremena u svijetu fudbala.

Mislim da treba pokusati sa Jantschke-om i ukoliko to ne uspije ima Boateng koji moze biti odlicna alternativa na toj poziciji. Za mene licno ni Aogo ni Schmelzer nisu reprezentativni kalibar, naravno gledajuci Njemacke standarde.

Pored Lahma za poziciju lijevog beka jedino u obzir dolazi Jansen, ali onda bi tu trebalo uloziti dosta napora kako bi se popravila njegova igra u odbrani.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 13 sep 2012, 00:09

Pale_Companion je napisao/la:Jantsckhe je potreban ovoj reprezentaciji i mislim da je krajnje vrijeme da ga se pozove... Yebote ako se mogu zvat šmelcer i aogo (a oba su pružili jako loše partije do sada za repku) ne vidim razlog zašto se onda i Tony ne pozove...
Jel taj gosp.Jantsckhe igrao sad protiv BiH U21 ?
Ako je to onaj sto mu Stevanovic utrcava backdoor ( kosarkaski receno ) ...on je m.osnja !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 sep 2012, 00:29

HzBvB je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Jantsckhe je potreban ovoj reprezentaciji i mislim da je krajnje vrijeme da ga se pozove... Yebote ako se mogu zvat šmelcer i aogo (a oba su pružili jako loše partije do sada za repku) ne vidim razlog zašto se onda i Tony ne pozove...
Jel taj gosp.Jantsckhe igrao sad protiv BiH U21 ?
Ako je to onaj sto mu Stevanovic utrcava backdoor ( kosarkaski receno ) ...on je m.osnja !
Nije Jantschke bio u sastavu protiv BiH. Naime Adrion je Holtby-a, Beister-a i Jantschke-a postedio ove utakmice i rekao da su oni vec dokazali da mogu igrati na tom nivou.
Inace Jantschke je desni bek. ;) ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 sep 2012, 02:03

I ako imaju dvije pobjede iz dvije utakmice pritisak na Elf raste sa svih strana. Dutt zahtjeva odredjenu hijerarhiju i da se zna ko su vodje ekipe na terenu i van njega, Hoennes zahtjeva od modnog-guru-a da izvrsi pritisak na igrace - a ne da ih jos vise razmazi, a najvaznije je da se Bierhoff distancirao od famozne klape i izjavio da samo lijepom igro nisu nista postigli i da to vise nije dovoljno.

Isto tako treba napomenuti da je Hummels prekrsio jedno od pravila modnog-guru-a, a to je da javno kritikuje svog saigraca. Naime isti je nakon utakmice protiv Austrije kritikovao Lahma i njegovo postavljanje kada je Arnautovic imao priliku za izjedacenje - i isti ce morati biti kaznjen ukoliko se modni-guru pridrzava pravila.

Takodjer prema BILD-u izjava Khedire odslikava stanje u ekipi i to da se vecina igraca ne slaze sa izjavama Lahma u medijima.

kastel
Kontakt:

Post Postao/la kastel » 15 sep 2012, 02:58

Ocitase im austrijanci lekciju sto se tice pressinga,al ne dade arnautovic 100% pred kraj.Provukli su se kroz iglene usi. :geek:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2012, 21:01

Mozda sam malo i subjektivan, ali mislim da je na osnovu ova 4 odigrana kola Rene Adler zasluzio poziv modnog-guru-a.
Takodjer se nadam da ce se Hummels uskoro stabilizovati i vratiti formu sa EP-a i da ce modni-guru istrajati u namjeri da on i Badstuber budu startni stoperi i da nece biti nekih bezpotrebnih ekperimenata.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 sep 2012, 23:45

amerosm je napisao/la:Mozda sam malo i subjektivan, ali mislim da je na osnovu ova 4 odigrana kola Rene Adler zasluzio poziv modnog-guru-a.
Takodjer se nadam da ce se Hummels uskoro stabilizovati i vratiti formu sa EP-a i da ce modni-guru istrajati u namjeri da on i Badstuber budu startni stoperi i da nece biti nekih bezpotrebnih ekperimenata.
Nisi Amere subbjektivan i prije neg sto je Adla presao u tvoj HSV ti i ja smo govorili da je to bolji golman od NEURA prije povrede bio ... Ali pokazat i dokazat ce to ADLA opet svima ;) ... Blago vama s njim , uvjeren sam da ce se vratit u ELF samo je pitanja vremena ali njemu je mjesto tu svakako u to nema sumnje ... Hummy je stvarno los trenutno ne prepoznatljiv je ali valjda Low ne bude eksperimentisao ma da Amere ima i Beni Howedes po meni je taj momak na istom nivou kao i Mats i to iz god u god rame uz rame s Matsom a od Badstubera su mi obojica bolja ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 02 okt 2012, 17:57

ENDGÜLTIG!
Ballack verkündet Karriereende !

slika

Najbolji Njemacki fudbaler u razmaku od 2000 do 2010 je odlucio i zavrsio karijeru ... Jedan od najboljih Njemackih fudbalera ikad obiljezio je jednu citavu deceniju ... Pravi istinski lider je rekao ende ...

Ballack: „ Mit 36 Jahren blicke ich auf eine lange und wunderbare Zeit im Profifußball zurück, von der ich als Kind nie zu träumen gewagt hätte. Es war ein Privileg, mit erstklassigen Trainern und fantastischen Mitspielern zusammenzuarbeiten. Sicher wird es mir fehlen, nicht mehr vor 80 000 Fans zu spielen oder ein Tor zu schießen " .

„ Die letzten Monate ohne aktiven Fußball haben mir aber gezeigt, dass die Zeit reif ist, aufzuhören.Ich freue mich jetzt auf ein neues Kapitel in meinem Leben und danke meiner Familie und all den großartigen Menschen, die mich gefördert, gefordert, begleitet und unterstützt haben. Sie alle haben großen Anteil an meinem Erfolg".

Ode Balle u penziju nazalost ... Ali barem nije ko neki ispao pa otisao u Arapske zemlje ili SAD pa igrao samo radi para ... Dokazao je ako nista barem na kraju karijere da novac nije bio toliki faktor u njegovoj karijeri, ma sto god na to mislili navijaci Bayerna u vezi onog prelaska u Chelsea, sad je dokazao da novac je toliko bitan faktor jer sigurno je mogao birat klub gdje bi uzimao brdo para ... Danke Ballack za sve !
BvB Echte Liebe !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 okt 2012, 18:23

@ damir_bvb

ma dobro Ballacku i nije bilo potrebno da igra dalje jer je dosta zaradio novca u svojoj karijeri. Samo je primjera radi u Leverkusenu posljednje dvije godine uzeo 12 miliona €, i ukoliko jos tu dodamo ugovore iz Bayerna i Chelsea-a mislim da je u svojoj karijeri zaradio oko 50 miliona € - mozda cak i vise - i ako dodamo jos sponzorske ugovore nije mu bilo potrebno da bezveze svoje tijelo izlaze naporima, a zahvaljujuci svojoj reputaciji ubrzo ce i naci posao u svijetu fudbala koji ce takodjer odlicno biti placen.

U posljednjoj dekadi je dao puno Njemackom fudbalu i to mu niko ne moze osporiti, ali nazalost bilo je i negativnih stvari koje su sigurno utjecale na njegovu reputaciju.

Prema Kickeru modni-guru nece pozvati Adlera za predstojece dvije kvalifikacije utakmice, no njegov strucni stab i on ce ga i dalje pratiti. Zanimljiva cinjenica je da Neuer otvoreno preko BILD-a zagovara pozivanje Adlera.

Sto se Elf-a tice mogao bi nastati problem sto se tice drugog stopera ukoliko povratkom Alabe Badstuber se preseli na klupu (mada sam ubijedjen da ce Dante tada preseliti na klupu, jer nece Bayern bez razloga zrtvovati jednog standardnog reprezentativca), a sto se tice Höwedesa on je davno otpao iz te konkurencije, jer ne igra ni u svom klubu na toj poziciji.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 okt 2012, 01:14

Jucer je modni-guru saopstio spisak igraca na koje racuna u kvalifikacijskim susretima protiv Irske (12.10) i Svedske (16.10), a na spisku se nalaze:

Tor:

Manuel Neuer (Bayern München)
Ron-Robert Zieler (Hannover 96)
Marc-Andre ter Stegen (Borussia Mönchengladbach)

Abwehr:

Holger Badstuber, Jerome Boateng, Philipp Lahm (alle Bayern München)
Mats Hummels, Marcel Schmelzer (beide Borussia Dortmund)
Benedikt Höwedes (Schalke 04)
Per Mertesacker (FC Arsenal)

Mittelfeld:

Lars Bender (Bayer Leverkusen)
Mario Götze, Ilkay Gündogan, Marco Reus (alle Borussia Dortmund)
Mesut Özil, Sami Khedira (beide Real Madrid)
Toni Kroos, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (alle Bayern München)
Lukas Podolski (FC Arsenal)
Andre Schürrle (Bayer Leverkusen)

Angriff:

Miroslav Klose (Lazio Rom)

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 okt 2012, 01:25

malo mi nesto ovo spilera
Thomas Müller - Fußballgott

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 okt 2012, 01:30

don_burza je napisao/la:malo mi nesto ovo spilera
Pozvao je 22 igraca i mislim da je to sasvim dovoljno. ;) ;)

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 okt 2012, 01:31

:lol: :lol: :lol:

kolko sam popio procito sam samo ove u prvom redu iz odbrane i veznog :lol: :lol:
Thomas Müller - Fußballgott

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 okt 2012, 00:58

Hebem ti zivot jest DFB razmazio ove supermodele (cast izuzetcima) modnog-guru-a.Naime svaki igrac ce dobiti po 200.000 € u slucaju plasmana na SP (sto je samo pitanje vremena).

Da sam na mjestu DFB-a od mene ne bi vidjeli ni € dok ne donesu ponovo jednu titulu u Njemacku.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 11 okt 2012, 20:34

Jao sto je Low danas ispljuvo Schmelzera jao jao jao :evil: :twisted: :o ... Momak je lose odigrao utakmicu to stoji al nije mu on jedini kirivac za mec protiv Austrijanaca tu je najvise glupan Low USRO sa taktikom, pa jedino na kog moze napast napada... Umjesto da to uradi u svlacionici on je to podjeli sa citavim svijetom ... Umjesto da ga ohrabri on ga samo spusta jos vise na kraju krajeva ako mu ne godi nije ga trebo zvat i tacka ...

Da samo hoce otic ovaj glupan od trenera sta vise cekaju dokle trpit godinebez titula i postit ccccc ... Niko ne pamti 2 il 3 mjesto titule se broje i samo titule ...
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.