VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

amerosm
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la amerosm » 26 okt 2012, 00:35

Sada je na vijestima na RTL-u bilo price o jucerasnjoj smjeni Magatha. Naime dotakli su se njegovih transfera i vjerovali ili ne covjek je u roku 5 godina, tacnije od 2007 pa do danas napravio minus od 103 miliona €. U svoja dva mandata u Wolfsburgu je napravio minus od oko 70 miliona € dok ostatak otpada na njegov mandat u Gelsenkirchenu.

Bice zanimljivo vidjeti koliko ce VW u buducnosti treneru i sportskom direktoru novca staviti na raspolaganje, posebno ako u obzir uzmemo cinjenicu da je Automobilska industrija u Njemackoj u krizi i da je samo BMW poslovao pozitivno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 27 okt 2012, 16:43

Ajmo Wolfsburg,još jedan :D
Keep walking.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 okt 2012, 17:15

U jednom poluvremenu uvaljaše Vukovi duplo više golova nego u 8 kola pod Felixom. :lol: Možda su ga i bojkotirali bili.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 okt 2012, 17:35

Evo koga je sve Felix doveo u Wolfsburg od svog povratka:
1. Hitzlsperger
2. Čale
3. Chris
4. Kyrgiakos
5. Jonsson
6. Hleb
7. Klich
8. Ochs
9. Brazzo
10. Russ
11. Trasch
12. Felipe
13. Sissoko
14. Sio
15. Vierinha
16. Hasani
17. Medojević
18. Jiracek
19. Rodriguez
20. Pilar
21. Olić
22. Pogatetz
23. Dost
24. Pannenwitz
25. Naldo
26. Fagner

Masa totalnih promašaja, masa veterana u velikom padu, masa igrača koji uopće nisu dobili šansu, masa dovedenih pa olako otpisanih. Od ovih 26, 8 ih je već otišlo, a 7-8 ima mizernu ili nikakvu minutažu. Kakav kaos je lik napravio u samo godinu dana. :lol: Novi sportski direktor će uistinu imati **** posao da utopi nekih 10-ak igrača i dovede kakvo pojačanje za deficitarne pozicije. Ne znam imaju li šta kvalitetnih igrača na posudbi, padaju mi napamet samo Koo i Polter.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 31 okt 2012, 22:22

Evoo i Vukovi rutinski prolaze daljee, respect, uvijek mi je drago pogotovo radi Diega :) dobar covjek :)

A eto ne zaboravljamo one godine kad su Miske i Dzekson palili i zarili :)
FC Bayern !!!!!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 14 nov 2012, 10:50

Novi SD

slika

Klare

Post Postao/la Klare » 19 nov 2012, 00:59

Wolfsburg se budi,
Kostner je uveo par novina,
skupo plaćenog Kjaera je vratio i zabetonirao mu mjesto, inače taj Kjaer kod Mage ni na klupi nije bio,
iskusnog Schafer je vratio na lijevog beka, a Rodriguez odličan igrač, šteta da sjedi na klupi, najbolje recimo bude pojačanje Leverkusena, 7 mil. nije puno za ovog fudbalera.

Centralna linija je formirana, nema Knochea, nit' Kahlenberga, nego se odlučio za stari recept sa Josueom i još jednim trkačem Polakom.
Oni svakako da ne znaju prema naprijed, zato sada dolazimo do najvažnije figure, preporod DIEGA, igra kao iz najboljih dana, igra odbranu, neprestana trka, igra za dvojicu, olako plete, vezuje te redove, igrač na putu starih staza, igrač čije će ime ponovo oživjeti. 8-)

Olić je ostao lijevo, iako dosta trči rekao bih i najslabija karika u ovom timu, znamo da na krilu puno nikada pružiti nije mogao...
Hasebe vraćen iz mrtvih, drži desnu stranu, dosta kvalitetno, zahvalan igrač, vrijedan dosta i u defanzivnim zadaćama.

Eh neki su osporavali tog Dosta, kažu staromodan napadač,
al' rekoh stanite malo, malac je yebana gol mašina,
ona stara škola, škola iz koje pristižu pravi centrafori,
napadač u punom smislu riječi,
daj mu loptu pretvoriće je u gol. 8-)
Otkako je počeo igrati Wolfsburg njegova već 4 gola u 3 utakmice, ukupno 5,
a tek su mu 23. ;)

Još da utvrdim, glavna figura Diego, ponovo uživa u nogometu! :!:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 nov 2012, 09:54

Klare, ako si dobro pogledao, Kostner je već našao prvih 11!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 nov 2012, 09:56

Olić najslabija karika, a sam Kostner ga hvali. :roll:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 nov 2012, 10:31

Olić je bitan segment ove ekipe bez daljnjeg. Ko to ne vidi ne znam u šta gleda :) , pa skupio je već negdje čini mi oko 4 asistencije... jest da nije nešto baš prelijepo gledati ga na krilu, ali da ima učinka ima
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 28 nov 2012, 19:13

Lucio se spominje kao moguće pojačanje Wolfsburga.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 dec 2012, 16:18

Vidi u Diega brcica :lol: igracina , kako samo majstorski plete igru Wolsfburga 8-) .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 08 dec 2012, 16:19

juznjak> je napisao/la:Vidi u Diega brcica :lol: igracina , kako samo majstorski plete igru Wolsfburga 8-) .
Plete on platu od 10 milijuna € koju može dobit samo u tom umjetnom smeću od kluba ;)
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 08 dec 2012, 16:21

Prle je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:Vidi u Diega brcica :lol: igracina , kako samo majstorski plete igru Wolsfburga 8-) .
Plete on platu od 10 milijuna € koju može dobit samo u tom umjetnom smeću od kluba ;)
Upravo to. Za tu lovu ne pruža ništa.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 dec 2012, 16:24

Ja mislim da mu je godisnja placa 5M€ 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 08 dec 2012, 19:33

Cestitke Wolfi na pobjedi nad Zutima 8-)
FC Bayern !!!!!

Klare

Post Postao/la Klare » 09 dec 2012, 00:13

Sa Wolfsburgom je sve moguće,
već prije koje kolo najavih taj kam bek,
a momci igraju dobar fudbal,
Dost napadač sa ogromnim potencijalom :!: , stara provjerena škola,
Diego među najboljim u ligi :!: ,
komplet igra se svodi na ovog čovjeka,
poput pauka povezuje te redove...

Dugo vremena je odbrana bila najveći problem ovog tima,
to je sada prošlost, provjerena imena su tu,
a još imaju i rezerve u odličnom Rodrigezu te solidnom Pogatecu.

Slijedi čišćenje svlačionice,
a onda u nove pobjede. 8-)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 09 dec 2012, 12:38

Ocjene za jucerasnju rutinsku pobjedu ;)

slika

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 dec 2012, 12:49

Diego je stvarno nevjerovatan igrač, kako on samo loptu mazi, pa kako pasove dijeli, kakva kontrola nad loptom. Kostner mu je dao punu podršku i opet ga digao, dao mu je povjerenje , što Magath nije činio. Zato se sad Brazilac odužuje sjajnim partijama.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 dec 2012, 13:04

Prle je napisao/la:Plete on platu od 10 milijuna € koju može dobit samo u tom umjetnom smeću od kluba ;)
Mislim da je manja od 10, al to nije bitno. Bitan je trenutak kad je došao u klub i iz kojeg kluba. Kada se to pogleda onda nije niti čudo da ima takvu plaću. Sada ju definitivno ne bi imao kad bi ga oni kupovali od nekoga. Isto tako klub poput Wolfsburga mora dati kunu više, da bi im došao takav igrač...

Njemu uskoro istiće ugovor i siguran sam da novi ipak neže biti tako izdašan. Jedino vjerujem da bi takav isti mogao biti u slučaju da Diego odvede Wolfsburg u LP...

I još da kažem da se slažem da mu samo oni mogu dati takvu plaću! Da ponovim MOGU! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []