Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

Portillo
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Portillo » 03 mar 2011, 20:15

Pa eto, vi u Kupu UEFA u sezoni 2003-04 ste ispali u sesnaestini finala od Celtica :lol: Valjda namjerno :D
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 mar 2011, 20:31

Brnjoo je napisao/la:Veceras Arbeloa starter. Dobra stvar, i bolje je da on igra beka a Ramos stopera, nego Ramos desno a Albiol na poziciju stopera. Arbeloa je sjajan igrac i vidjet cete veceras koliko je ucinkovitiji na toj poziciji u odbrani od Ramosa, kao i u napadu, jer Ramosovo dodavanje lopte Kaki, ili Ozilu i Lassu podsjeca na ono Barcelonino na sredini terena kada igraju protiv jace odbrane, ni lijevo ni desno, nego dodavanje u tri metra sto me posebno iritira kada se sastanu Ramos i Kaka.

Ja bih veceras, da sam Mourinho, dao malo odmora Ozilu, ali posto ja nemam pojma u kakvoj je on fizickoj formi i kakvu je Mourinho spremio taktiku, onda je najbolje da sacekam da vidim sefovu odluku u vezi sastava, i da pozdravim to sto ce Arbeloa igrati.

Malaga nije dobra ekipa, ali ako hocemo da bude u dobroj formi pred Lyon, potrebno je da ih veceras nadigramo u svim segmentima, i nebitno bio rezultat 1:0 ili 5:0, samo da svi dobro odrade svoj zadatak, odnosno ne svi, nego oni koji mogu, jer Benzema to nije sposoban i iskreno se nadam da ce Adebayor biti starter, i opet se vracamo onome da Mourinho zna najbolje ko bi trebao igrati a ko ne.

U zadnjih 15 stranica ove teme u 12 najmanje spadaju glupi postovi navijaca Barcelone i ovih navijaca koji se s njima prepiru, a u one tri stranice spadaju samo dobri postovi ovog cara koji na svom avataru ima meni nepoznatog ciku, ili ti ga Raul 64
Haj dobro da je Arbeloa u zadnje vrijeme bolji od Ramosa u odbrani, Ramosu forma jeste drasticno opala, ali reci da jedan Arbeloa vise koristi Realu u napadu :? Ne ide mi to nikako u glavu. Ramos ima bolji centarsut od Arbeloe, pusti ti ta dodavanja Kaki sto spominjes, bez Ramosa desno mi smo sakati sto se tice centarsuteva. Di Maria ne znam da li je uputio neki valjan centarsut a da nije iz kornera.

Ja bih volio vidjeti Ozila i Kaku od prve, ponovo. Mislim da je to prosli put odlicno funkcionisalo, a i izrotirali bi malo jer je raspored bas "zgusnut". Doduse, Di Maria igra solidno u zadnje vrijeme, ali mislim da treba dati Kaki sansu da pokaze sta zna, a kud ce bolje to da uradi nego na Bernabeu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 mar 2011, 20:31

slika

Super agent Ari Gold,aka Jeremy Piven....

Nabacite večeras pred utakmicu dovoljno linkova da ne štopa ni sekunde,jer konačno očekujem jednu kvalitetnu partiju Reala...
- Ronaldo nastavlja svoj niz 27 utakmica za redom u ligi(2,368 minuta) što ga pored golmana čini najkorištenijim igračem u prvenstvu...ustvari samo su 3 golmana ispred njega :)
-Real usput juri svoju 20 uzastopnu pobjedu na ESB
bit če dobra...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 mar 2011, 20:36

Očekujem barem 3 gola u mreži Malage(igr'o sam na kladionici 4+ :mrgreen: ). Mislim da će ovo biti rutinska pobjeda Reala; čisto sumnjam da ćete dopustiti Barceloni da ode na +9 ili +10(to bi značilo minimalno 4 kiksa Barcelone do kraja sezone, a to je, morate priznati, teško za očekivati). Nadam se da će Ronaldo i društvo biti maksimalno nabrijani, jer je svima u interesu da liga bude što zanimljivija i neizvjesnija.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 mar 2011, 20:51

Monolog je napisao/la:Očekujem barem 3 gola u mreži Malage(igr'o sam na kladionici 4+ :mrgreen: ). Mislim da će ovo biti rutinska pobjeda Reala; čisto sumnjam da ćete dopustiti Barceloni da ode na +9 ili +10(to bi značilo minimalno 4 kiksa Barcelone do kraja sezone, a to je, morate priznati, teško za očekivati). Nadam se da će Ronaldo i društvo biti maksimalno nabrijani, jer je svima u interesu da liga bude što zanimljivija i neizvjesnija.
Da je sve regularno ne bi bila ovolika razlika, nevjerovatno koliko sudije navlace na stranu Barcelone.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 03 mar 2011, 20:54

Monolog je napisao/la:Očekujem barem 3 gola u mreži Malage(igr'o sam na kladionici 4+ :mrgreen: ). Mislim da će ovo biti rutinska pobjeda Reala; čisto sumnjam da ćete dopustiti Barceloni da ode na +9 ili +10(to bi značilo minimalno 4 kiksa Barcelone do kraja sezone, a to je, morate priznati, teško za očekivati). Nadam se da će Ronaldo i društvo biti maksimalno nabrijani, jer je svima u interesu da liga bude što zanimljivija i neizvjesnija.
Ma druze, nema se ovo sta vise igrat kad to sudije sve unaprijed rijese :D I sinoc su morali ispunit kvotu od bar jednog nedosudjenog gola/penala po zalost protivnika :D Sto se tice vecerasnje utakmice, ja ti zivotom odgovaram za vecerasnji eventualni poraz :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 mar 2011, 20:57

Ma to je sasvim normalno; u svim ligama se šteli najjačim ekipama(zato i jesu najjače :mrgreen: ). Uzmi primjer Engleske, gdje se Manchesteru progleda kroz prste, zatim u Italiji gdje Milan, Inter i Juventus bivaju pogurani od strane sudija, pa onda i tvoj Real i tvoja :lol: Barcelona. Mislim da i sam znaš kako ti je to labavo, te da nije nikakav alibi. Jednostavno, Real ove sezone nije učinio iskorak kada je Primera u pitanju(u kupu ste u finalu, u CL ćete vjerovatno u četvrtfinale) u odnosu na prethodnu. Činjenica je da Real uopće ne igra šampionski(da se tako izrazim), te da su sami krivci za ovo bodovno stanje na tabeli.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 mar 2011, 21:01

Monolog je napisao/la:Ma to je sasvim normalno; u svim ligama se šteli najjačim ekipama(zato i jesu najjače :mrgreen: ). Uzmi primjer Engleske, gdje se Manchesteru progleda kroz prste, zatim u Italiji gdje Milan, Inter i Juventus bivaju pogurani od strane sudija, pa onda i tvoj Real i tvoja :lol: Barcelona. Mislim da i sam znaš kako ti je to labavo, te da nije nikakav alibi. Jednostavno, Real ove sezone nije učinio iskorak kada je Primera u pitanju(u kupu ste u finalu, u CL ćete vjerovatno u četvrtfinale) u odnosu na prethodnu. Činjenica je da Real uopće ne igra šampionski(da se tako izrazim), te da su sami krivci za ovo bodovno stanje na tabeli.
Potpuno si u krivu. Kao sto rece @Portillo, malo je Barcinih meceva ove godine bilo gdje nije imalo neregularnosti koje su isle u korist Barceloni. Dok je Real ostecen drasticno. Pa dovoljno je spomenut nedosudjene penale protiv Almerije i Deportiva kada lopta ocigledno pogadja u ruku protivnickog igraca. Onda i ne cudi o'kle ovolika razlika. I prosle godine je to bilo prisutno, ali u manjoj mjeri nego ove. Naravno, ne sporim ja da je Barcelona jaca ekipa i da je zasluzeno prva na tabeli, ali ova razlika je nerealna.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 03 mar 2011, 21:03

Hoćete maramice? Šta plačete uvijek, koji vam je q...

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 mar 2011, 21:04

mandraX je napisao/la:Hoćete maramice? Šta plačete uvijek, koji vam je q...
Ne placemo, mi se s pravom zalimo na lose sudjenje.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 03 mar 2011, 21:05

Nail for Real je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Ma to je sasvim normalno; u svim ligama se šteli najjačim ekipama(zato i jesu najjače :mrgreen: ). Uzmi primjer Engleske, gdje se Manchesteru progleda kroz prste, zatim u Italiji gdje Milan, Inter i Juventus bivaju pogurani od strane sudija, pa onda i tvoj Real i tvoja :lol: Barcelona. Mislim da i sam znaš kako ti je to labavo, te da nije nikakav alibi. Jednostavno, Real ove sezone nije učinio iskorak kada je Primera u pitanju(u kupu ste u finalu, u CL ćete vjerovatno u četvrtfinale) u odnosu na prethodnu. Činjenica je da Real uopće ne igra šampionski(da se tako izrazim), te da su sami krivci za ovo bodovno stanje na tabeli.
Potpuno si u krivu. Kao sto rece @Portillo, malo je Barcinih meceva ove godine bilo gdje nije imalo neregularnosti koje su isle u korist Barceloni. Dok je Real ostecen drasticno. Pa dovoljno je spomenut nedosudjene penale protiv Almerije i Deportiva kada lopta ocigledno pogadja u ruku protivnickog igraca. Onda i ne cudi o'kle ovolika razlika. I prosle godine je to bilo prisutno, ali u manjoj mjeri nego ove. Naravno, ne sporim ja da je Barcelona jaca ekipa i da je zasluzeno prva na tabeli, ali ova razlika je nerealna.
A u cemu je razlika ono nabijanje Reala od 5:0 i jel vas stid pominjat posljednju ekipu na tabeli koju smo mi potukli 8:0 ????
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 03 mar 2011, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 03 mar 2011, 21:05

izzo je napisao/la:Toxicity, kralju da te tvoj jaran izzo malo poduci nekim stvarima, necu puno ;)

U psihologiji ima citava lepeza odbrambenih mehanizama, jedan od njih je i racionalizacija, između ostalih.
Cuveni je primjer "Kiselog grožđa" iz neke basne... kada gladna lisica pokušava da dospije do grožđa ,pa kada zakljuci da definitivno ne može do dokuci do njega onda konstatuje "yebat ga, svakako je kiselo" a zaboravlja da je prije toga poduzela sve do dođe do njega.

Kada Juventus ispadne iz gupne faze UEFA lige, onda se kur.ce kako su oni neko i nešto, igrali sa 25% snage bla bla bla...a zaboravljaju da ih niko pištoljem nije tjerao da igraju to takmicenje i onda kad ispadnu - slijedi racionalizacija stvari ;)
Ili kada Arsenal ispadne u finali Carling kupa, onda se tješe sami "yebo to, to je nevažno takmicenje" a svjesno zaboravljaju da su sve poduzeli da dođu do tog trofeja...eto ko biva ,slucajno su prolazili osminu finala, cetvrtfinale, polufinale...svi im sklanjali ,a oni jadni nisu uopšte ni htjeli da igraju u fnalu, ali nekako nasilu sve igrali :lol:

Prema tome, to je šuplja prica oko Juventusa,UEFE, 25% snage i slicne gluposti ;) vjeruj meni.
Oli ti ga slatki limun, kakav kup UEFA za njih, njima je bitna najjaca liga na svijetu, SERIA A
Dakle omalovazavanje cilja do kojeg nisu mogli doc- Kiselo grozdj Kup UEFA
Pridavanje vece paznje lakse ostvarivom cilju i uvelicavajuci isit- Slatki limun Plasman u LP

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 mar 2011, 21:07

bparena je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:
A u cemu je razlika ono nabijanje Reala od 5:0 i jel vas stid pominjat posljednju ekipu na tabeli koju smo mi potukli 8:0 ????
Ja ukazujem na lose sudjenje u Spaniji, konkretno Realu. Nema to veze sa snagom ili kvalitetom nekog tima. Pravila su ista za sve. A opet kazem, Barcelona jeste zasluzeno prva, ali bodovna razlika ne bi trebala/smjela biti ovolika.

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 03 mar 2011, 21:09

Nail for Real je napisao/la: Haj dobro da je Arbeloa u zadnje vrijeme bolji od Ramosa u odbrani, Ramosu forma jeste drasticno opala, ali reci da jedan Arbeloa vise koristi Realu u napadu :? Ne ide mi to nikako u glavu. Ramos ima bolji centarsut od Arbeloe, pusti ti ta dodavanja Kaki sto spominjes, bez Ramosa desno mi smo sakati sto se tice centarsuteva. Di Maria ne znam da li je uputio neki valjan centarsut a da nije iz kornera.

Ja bih volio vidjeti Ozila i Kaku od prve, ponovo. Mislim da je to prosli put odlicno funkcionisalo, a i izrotirali bi malo jer je raspored bas "zgusnut". Doduse, Di Maria igra solidno u zadnje vrijeme, ali mislim da treba dati Kaki sansu da pokaze sta zna, a kud ce bolje to da uradi nego na Bernabeu.
Takodjer se odnosilo na posljednje vrijeme. Ja ne znam sto svi toliko spominjete taj centarsut, pa Ramos ove sezone sa tim ubacajima nije upisao niti jednu asistenciju za gol! Arbeloa ne ide duboko kao Ramos, odnosno daleko po krilu, ali ulazi u sredinu kod Lassa i to cesto. Sjajno kombinira sa napadom, a Di Maria je imao par impresivnih asistencija, kako za gol tako i obicnih prilikom ubacaja. Da smo sakati bez Ramosa, hajd mozemo reci da jesmo, ali svaki taj ubacaj je dosad bio beskoristan!

Ozil i Kaka ne mogu igrati zajedno. Kaka samo sputava Ozila jer se vidjelo da je jadnik morao igrati desno tokom velikog dijela utakmice, da bi Kaka igrao u sredini, a kada Ozil predje u sredinu a Kaka desno, opet imamo beskorisnog igraca koji se satre da dobije loptu masuci rukama, i onda je iz prve vraca igracu do sebe.

Di Maria prema meni igra daleko bolje od Kake i Ozila u zadnje vrijeme i kad god udje u igru mi smo opasni, a kad je Kaka u prvoj, mi smo bezopasni

@BParena - kakve veze ima koliko je ko koga dobio. Dva penala nam na toj utakmici nisu sudili. I mi smo unistili Levante 8:0 pa je Barcelona dobila 2:1 a Levanteu protiv vas nije sudjen cist penal. Vi se ne zalite jer ne morate, ali niste u nasoj situaciji. Nedavno si mi spominjao svoje godine, cudom nekim 90% vas kaze ja pratim ovog od 90 i neke ja pratim onog od 90 i neke. Ti si dijete od 15 godina, a ako nisi, onda si mentalno zaostala osoba koja ocigledno imas visak godina za svoje gluposti i svakakva pisanja.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 03 mar 2011, 21:11

Da ti posteno kazem, ne drzi ti prica vodu :D Na prste jedne ruke mozes nabrojati utakmice u kojim Barcin protivnik nije ostecen, jer jbg, nije lako igrati kad primis neregualran gol na samom pocetku ili na kraju poluvremena u onom grotlu od Kampa. Sto se tice stila igre, ja mislim da je najbolje da im jos protivnici skinu gace i unaprijed se predaju, jer nemas sta radit u takvim uslovima, budimo realni :D

Uostalom, ovo smo mi njima samo malo pustali, tek sad slijedi pravo, ima da ih poderemo u klasicima ko krme masnu krpu :D

Brnjoo@ Ne prepadaj ih, sta ti je :D

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 03 mar 2011, 21:14

Arbeloa klupa!

Bezvezema i Panjbiol starteri.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 mar 2011, 21:17

@Portillo,
De ti tamo poguraj Madriđane da zabiju 4 gola, izgleda da samo vas čekam. Od srca želim da sudija navija za vas(barem u večerašnjoj utakmici). :mrgreen:

Šalu na stranu, mislim da i sam znaš da se šteli Realu, tako da...Moram priznati da ove sezone nisam tol'ko pratio Primeru, al' sam svjedok raznih smijurija i sudijskih lakrdija kada je Real u pitanju. Dakle, priča itekako pije vodu. Što se tiče Barcinih oponenata, jbg, ljudi znaju da kad se otvore dobiju po guz*ci(vidio si svoj tim), tako da žele napustiti teren sa što manje golova u svojoj mreži. Dakako, ne može se a ne odati počast Barceloni(isprike što ih hvalim na vašoj temi :mrgreen: ), jer znaš i sam kako se kaže:"Dobar si onoliko koliko ti protivnik dozvoli".

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 mar 2011, 21:31

@Monolog, ajde reci gdje je Realov protivnik drasticno ostecen da je npr. uzeo 1 ili nijedan bod. Desi se ponekad da se sudi neki smijesni faul na centru igralista u korist Reala, ali neke znacajne greske i nije bilo.
I sam kazes, ne pratis dovoljno Primeru. Ovdje se rasprava zavrsava.
A da je vise timova kao sto su Gijon npr. ili Hercules koji igraju muski od pocetka do kraja, teze bi Barcelona s njima izlazila na kraj.

@Brnjoo, Mourinho zna najbolje :mrgreen:

EDIT: Benzema slika

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 03 mar 2011, 21:33

Monolog je napisao/la:@Portillo,
De ti tamo poguraj Madriđane da zabiju 4 gola, izgleda da samo vas čekam. Od srca želim da sudija navija za vas(barem u večerašnjoj utakmici). :mrgreen:

Šalu na stranu, mislim da i sam znaš da se šteli Realu, tako da...Moram priznati da ove sezone nisam tol'ko pratio Primeru, al' sam svjedok raznih smijurija i sudijskih lakrdija kada je Real u pitanju. Dakle, priča itekako pije vodu. Što se tiče Barcinih oponenata, jbg, ljudi znaju da kad se otvore dobiju po guz*ci(vidio si svoj tim), tako da žele napustiti teren sa što manje golova u svojoj mreži. Dakako, ne može se a ne odati počast Barceloni(isprike što ih hvalim na vašoj temi :mrgreen: ), jer znaš i sam kako se kaže:"Dobar si onoliko koliko ti protivnik dozvoli".
Gdje si čitao da se Realu štima ? Na sa-x ? Molim te nemoj se provaljivati. Ove sezone su nas sudije najviše oštetile. Samo pogledaj utakmicu Lyon - Real Madrid i Milan - Real Madrid. Čist nam penal protiv Lyona nije sviran. A Inzaghijev gol za 2-1 je bio iz čistog ofsajda. Dalje ti ne moram pričati.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 mar 2011, 21:36

@Anonymus,

Kako ti ne dojadi koristiti se glupostima(kakav crni sa-x? :roll: )? Dakle, ako si dobro pročit'o moj post(siguran sam da nisi, al' haj'), mogao si primijetiti da sam govorio kako sam gled'o da se Realu šteli(kako @Nail reče, ove sezone i ne pratim tol'ko Primeru, tako da...), a to što ti to ne želiš priznati, to je tvoja stvar. Dakako, ne visim na Marci ili Asu pa da uzimam njihove "relevantne" podatke kada su namještaljke u pitanju, al' stoga imam dobar vid(da kucnem o drvo). ;)

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []