Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

DANTES
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la DANTES » 16 sep 2015, 07:24

JackTheStripper je napisao/la:Mene samo zanima gdje ce se zaposliti ti silni ekonomicari i pravnici koji se stancaju nenormalno... :crazy:
pa realno veća je potražnja za njima nego za inženjerima ET ili mašinstva ili građevine.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 sep 2015, 08:23

:zzz:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 16 sep 2015, 08:55

DANTES je napisao/la:
JackTheStripper je napisao/la:Mene samo zanima gdje ce se zaposliti ti silni ekonomicari i pravnici koji se stancaju nenormalno... :crazy:
pa realno veća je potražnja za njima nego za inženjerima ET ili mašinstva ili građevine.
realno nije.
Iz hrvatskog ugla, inžinjer strojarstva/mašinstva ili elektrotehnike ili informatičar se zaposli u nekih 2-3 mjeseca (ma i brže), za neke znam što su se zaposlili u roku 5-7 dana. Velika je potražnja za tom strukom. Plus što se mogu zaposliti bilo gdje, samo nauče jezik..
S druge strane, pravnika i ekonomista ima ko pljeve. I dobro veli Stripper, štancaju se nenormalno. Sam sam pravnik, znam kolko nas ima..
Vjerujem da je ista situacija i u SRB i BiH.

Kad bi se pravni i ekonomski fakulteti zatvorili na 5-7 godina onda bi se to malo pročistilo. Ali, tko ima mu.da pa zatvoriti fakultet na neko vrijeme. A tu su i velike pare u igri..

Da se u bilo kojoj državi malo više ulaže u prirodne znanosti, matematiku, fiziku, kemiju, a malo manje u debilane od povijesti,filozofije (nek se Magica ne uvrijedi) sociologije i slično, došlo bi do ekonomskog i drugog razvoja zemalja...
Al hajd ti to reci kretenu na vlasti koji ni zbrajanje nije savladao kako bog zapovijeda...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 sep 2015, 09:06

[youtube][/youtube]

Za tebe sjever sjaji aurorom borealis :zviz:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 sep 2015, 09:22

Guten Morgen
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 sep 2015, 09:27

Kasno ustaješ :nedam:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 sep 2015, 09:37

U 6 ustao.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 sep 2015, 10:22

Gori si od mene :rol:

Kako me šlag sad zamal strefi, gledam rezultati ispita integralnog, 13, otvaram 25 :rol:

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 16 sep 2015, 10:38

Ustanem u 6 da operem kosu dok nisu oni iz Vodovoda došli da prave nešto, jer su rekli da će doći, i oni ne dodju nikako. :roll:

I sad su oni krivi što je meni dosadno. Još nigdje nikoga u kući, ostavili me svi. :plac:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 sep 2015, 10:44

pride_of_merseyside je napisao/la:Ustanem u 6 da operem kosu dok nisu oni iz Vodovoda došli da prave nešto, jer su rekli da će doći, i oni ne dodju nikako. :roll:

I sad su oni krivi što je meni dosadno. Još nigdje nikoga u kući, ostavili me svi. :plac:
Daj adresu i eto me odmah dolazim. :)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 sep 2015, 10:44

Šta se buniš, i ja sam :plac:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 sep 2015, 10:48

dubrava je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
realno nije.
Iz hrvatskog ugla, inžinjer strojarstva/mašinstva ili elektrotehnike ili informatičar se zaposli u nekih 2-3 mjeseca (ma i brže), za neke znam što su se zaposlili u roku 5-7 dana. Velika je potražnja za tom strukom. Plus što se mogu zaposliti bilo gdje, samo nauče jezik..
S druge strane, pravnika i ekonomista ima ko pljeve. I dobro veli Stripper, štancaju se nenormalno. Sam sam pravnik, znam kolko nas ima..
Vjerujem da je ista situacija i u SRB i BiH.

Kad bi se pravni i ekonomski fakulteti zatvorili na 5-7 godina onda bi se to malo pročistilo. Ali, tko ima mu.da pa zatvoriti fakultet na neko vrijeme. A tu su i velike pare u igri..

Da se u bilo kojoj državi malo više ulaže u prirodne znanosti, matematiku, fiziku, kemiju, a malo manje u debilane od povijesti,filozofije (nek se Magica ne uvrijedi) sociologije i slično, došlo bi do ekonomskog i drugog razvoja zemalja...
Al hajd ti to reci kretenu na vlasti koji ni zbrajanje nije savladao kako bog zapovijeda...
jednoj firmi je dovoljan jedan informatičar a više ekonomista. samo se stiče utisak da je potražnja za inženjerima veća jer ih malo ima. za održavanje jednog sistema pravnici i ekonomisti su potrebniji jer obavljaju dosadne administrativne ali neophodne poslove.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 sep 2015, 10:54

DANTES je napisao/la: jednoj firmi je dovoljan jedan informatičar a više ekonomista.
Zavisi kojim poslovima se ta firma bavi, ako je neka IT kompanija, onda logično da treba više programera, a da je dovoljan jedan ekonomista i pravnik, isto tako ako je u pitanju metalna, drvna itd industrija, onda je potrebno više inžinjera.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 sep 2015, 10:58

rio_Ferdy88 je napisao/la:
DANTES je napisao/la: jednoj firmi je dovoljan jedan informatičar a više ekonomista.
Zavisi kojim poslovima se ta firma bavi, ako je neka IT kompanija, onda logično da treba više programera, a da je dovoljan jedan ekonomista i pravnik, isto tako ako je u pitanju metalna, drvna itd industrija, onda je potrebno više inžinjera.
u industriji takođe treba više ekonomista. broj ing će varirati od veličine firme. direktor te firme računovodstvo i marketing će biti ekonomisti. nego šta si ti po struci :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 16 sep 2015, 11:21

arelinho je napisao/la:Daj adresu i eto me odmah dolazim. :)
Nema više dosade, sad će biti vrijeme za usisavanje, pa ako si raspoložen bujrum. :tralala: :rol:

Tako je @DANTES, reci im. :mrgreen:

Koliko ima tih kompanija iz metalne industrije, drvne, itd., a koliko računovodstvenih agencija, banaka, osiguravajućih društava? Plus u svakoj kompaniji većina uprave su ekonomisti. Na birou nema niko ko je završio računovodstvo. To što ljudi završe tamo neki menadžment ljudskih resursa pa ne mogu da se zaposle, to je druga stvar, njihov izbor.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 16 sep 2015, 11:34

Sabahajrola :yawn:

Allahu dragi, ne mogu na balkon izac' od ovog sunca. Jedva disem. :plac:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 sep 2015, 11:39

DANTES je napisao/la: u industriji takođe treba više ekonomista. broj ing će varirati od veličine firme. direktor te firme računovodstvo i marketing će biti ekonomisti. nego šta si ti po struci :mrgreen:
Jedan ekonomista ide obično po firmi, neke veće imaju ih više (ali ne više od ing, ako se bave nekom od industrijskih grana). Problem je hiperprodukcija kadra, kao što je dubrava i naveo, jer samo u Sarajevu izbace svake godine po par hiljada pravnika i ekonomista (jer ih primaju najviše, iako bi trebali smanjiti te kvote, ali obzirom da su im potrebne pare onda ih povećavaju), da ne brojimo ove fakultete po drugim gradovima, a kamoli ove privatne po selima :P
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 sep 2015, 11:45

uschtipak je napisao/la:Sabahajrola :yawn:

Allahu dragi, ne mogu na balkon izac' od ovog sunca. Jedva disem. :plac:
masi papirom
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 16 sep 2015, 13:05

Allahu dragi dobrog vremena
DRUG NEBI TI PUNCA

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 16 sep 2015, 13:11

kažu i sutra i prekosutra isto sunčano ko danas. :cool:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []