FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

invincible1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la invincible1921 » 11 okt 2013, 01:38

pa hocel zeba il nece kolke su sanse :?:
=\_1921_/=

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 11 okt 2013, 08:11

invincible1921 je napisao/la:pa hocel zeba il nece kolke su sanse :?:
Neki dan je bio na grbavici i obavio je razgovor sa brkom e sad sta su dogovorili znace se za koji dan ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 okt 2013, 08:37

ipetm je napisao/la:Gojak predvodio reprezentaciju do pobjede

http://fkzeljeznicar.ba/gojak-predvodio ... jede/6802/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jel ovo znači da je ovaj Osmanović još uvijke član našeg kluba a igra možda na nekoj posudbi u Slaviji ili ovi na zvaničnoj veze nemaju?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 okt 2013, 08:39

SarajlijaTM je napisao/la:Jarane, gledam ne tako davno trening i kako igraju 6+1 kerla nekako par puta se nadjevom pred protivnicima golom. Bilo je to par finih golova i prolaza. Nije to daleko od realnosti...
Samo se sjetite sanela jahica, sa stopera na napadača ;-)
A zeba je tu, kao sto napisah u ponedjeljak, jos samo da se papirologija zavrsi
Meni samo nij ejasno šta je sa JAhićem? Pa kuburimo sa odbranom a on šetka po Sarajevu. Doduše nisam ga vidio zadnjih dana ali eto :)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 okt 2013, 08:49

pod ugovorom je.

a šeta po sarajevu, moš mislit' tog rahatluka i gotive :mrgreen:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 okt 2013, 08:53

ChWilla je napisao/la:pod ugovorom je.

a šeta po sarajevu, moš mislit' tog rahatluka i gotive :mrgreen:
Svaka mu čast. NIsam znao da je pod ugovorom a niti da je povrijeđen recimo. To malo ko može biti pod ugovorom a šetkati :)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 okt 2013, 08:56

pa ne računaju na njega, mjesecima je tu. kažu da ima još ovu polusezonu ugovor, al' to pošto kupio po to prod'o...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 okt 2013, 09:46

ChWilla je napisao/la:pa ne računaju na njega, mjesecima je tu. kažu da ima još ovu polusezonu ugovor, al' to pošto kupio po to prod'o...
P hajd moglo bi nam valjati. On i Zeba na polusezoni uz mlade extra dobro. Otjerati Čolu Elvira, tušnuti Svraku i eto pokrili lovu za ovu dvojicu koja nam trebaju.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 11 okt 2013, 12:19

kome tušnut svraku ? jedino možda slaven belupu za vreću krompira
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 11 okt 2013, 12:38

http://www.haber.ba/sport/fudbal/59001- ... olove.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo je tapatalk,ako nekom nije jasno. now Free
Keep walking.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 11 okt 2013, 13:56

Vaš odnos prema svraki je sličan onome kakav imamo mi prema džakmiću. Moje subjektivno mišljenje o svraki. On je defanzivni vezni igrač, sa dobrim osjećajem da se nađe na pravom mjestu i iz drugog plana zabije gol (koliko vas je puta izvukao da dobijete 1:0). Ima solidnu tehniku, ali nije majstor tzv kraetivac. Vrlo mudro zna odigrati iz prve bez kompliciranja, što je najteže a navijači to nikada ne primjećuju. Dok je imao zebu ili bekrića ove njegove karakteristike su dolazile do izražaja, dok se sada od njega očekuje nešto što on nemože realno dati, nemože biti klasična 10 vaše ekipe, kao što to nemože biti ni džakmić koji je sjajne partije pružao kao zadnji vezni kada je imao pored sebe ihtijarevića ili dadu hamzagića.

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 11 okt 2013, 14:12

FCS je napisao/la:Vaš odnos prema svraki je sličan onome kakav imamo mi prema džakmiću. Moje subjektivno mišljenje o svraki. On je defanzivni vezni igrač, sa dobrim osjećajem da se nađe na pravom mjestu i iz drugog plana zabije gol (koliko vas je puta izvukao da dobijete 1:0). Ima solidnu tehniku, ali nije majstor tzv kraetivac. Vrlo mudro zna odigrati iz prve bez kompliciranja, što je najteže a navijači to nikada ne primjećuju. Dok je imao zebu ili bekrića ove njegove karakteristike su dolazile do izražaja, dok se sada od njega očekuje nešto što on nemože realno dati, nemože biti klasična 10 vaše ekipe, kao što to nemože biti ni džakmić koji je sjajne partije pružao kao zadnji vezni kada je imao pored sebe ihtijarevića ili dadu hamzagića.
Taman tako kako si napisao.. Svako ko se razumije u fudbal i ko prati Želju, zna da Svraka nije zadužen za postizanje golova i da je to bonus od igrača koji igra poziciju zadnjeg veznog da zabije gol.. Međutim, problem je njegova "forma" koja je u silaznoj putanji još nekad od prošle sezone i to popriličan pad.. Dobar je igrač, dokazao je to odličnim partijama dosta puta, i on ne može odjednom biti loš igrač tj. zaboraviti da igra fudbal.. Izgleda da mu je problem psihičke prirode, nerealizovan transfer, možemo nagađati..
Željezničar za život cijeli !

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 11 okt 2013, 14:25

FCS je napisao/la:Vaš odnos prema svraki je sličan onome kakav imamo mi prema džakmiću. Moje subjektivno mišljenje o svraki. On je defanzivni vezni igrač, sa dobrim osjećajem da se nađe na pravom mjestu i iz drugog plana zabije gol (koliko vas je puta izvukao da dobijete 1:0). Ima solidnu tehniku, ali nije majstor tzv kraetivac. Vrlo mudro zna odigrati iz prve bez kompliciranja, što je najteže a navijači to nikada ne primjećuju. Dok je imao zebu ili bekrića ove njegove karakteristike su dolazile do izražaja, dok se sada od njega očekuje nešto što on nemože realno dati, nemože biti klasična 10 vaše ekipe, kao što to nemože biti ni džakmić koji je sjajne partije pružao kao zadnji vezni kada je imao pored sebe ihtijarevića ili dadu hamzagića.
Ovo si napisao kao da si pogledao svaku nasu utkmicu, ovo je sve istina. Svaka ti cast, fakat. Svraka nije ni klasicni defanzivni vezni kao Zola ili Nyema, nema on tu agresivnost, ne pravi neke potrebne faulove, ne presjeca lopte.. opet kao sto kazes nije ni pravi kreativac koji drzi igru. Onda se postavlja pitanje sta je on i kakve su mu kvalitete? Kad je imao prave igrace oko sebe i kad je bio u formi bio je najbolji igrac lige koji je bio pozvan i u reprezentaciju, kratko i jasno. Bio je stabilan, bez mnogo gresaka, kao sto kazes lopta se nije dugo zadrzavala kod njega, davao je te naizgled jednostavne pasove, davao najvaznije golove i tako nam bio kljucni igrac. Mi nismo iskoristili te njegove partije da ga skupo prodamo, a bilo je odlicnih ponuda, nego se otezalo, cekalo... Sad imas nezadovoljnog igraca koji je u padu forme i koji vise ni nama nije od neke pomoci.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 okt 2013, 14:43

exbabilon je napisao/la:
Ovo si napisao kao da si pogledao svaku nasu utkmicu, ovo je sve istina. Svaka ti cast, fakat. Svraka nije ni klasicni defanzivni vezni kao Zola ili Nyema, nema on tu agresivnost, ne pravi neke potrebne faulove, ne presjeca lopte.. opet kao sto kazes nije ni pravi kreativac koji drzi igru. Onda se postavlja pitanje sta je on i kakve su mu kvalitete? Kad je imao prave igrace oko sebe i kad je bio u formi bio je najbolji igrac lige koji je bio pozvan i u reprezentaciju, kratko i jasno. Bio je stabilan, bez mnogo gresaka, kao sto kazes lopta se nije dugo zadrzavala kod njega, davao je te naizgled jednostavne pasove, davao najvaznije golove i tako nam bio kljucni igrac. Mi nismo iskoristili te njegove partije da ga skupo prodamo, a bilo je odlicnih ponuda, nego se otezalo, cekalo... Sad imas nezadovoljnog igraca koji je u padu forme i koji vise ni nama nije od neke pomoci.
Sve to stoji što pišete sva trojica i to je realnost ali njemu se zamjera (i ja ga zbog toga stalno spominjem a pogotovo jer je kapiten) prije svega to što ne trči koliko je trčao prije, što se ponaša kao da je on taj neki Zeba, Miske ili ko već a nije nego njegova igra zavisi od trke i želje koje on nema jer je u psihološkoj dubiozi izgleda. Da li je to zbog transfera ili zbog toga što je umislio da je igrač ne znam ali ako hoće da zarađuje od fudbala mora shvatiti šta su njegove prednosti a šta mane. Mora mu i trener pristupiti na ovaj način da mu objasni šta i kako. ISto tako on nije smio igrati ako je već bio povrijeđen jer on mora davati sve od sebe, ne može ko ZEba npr kad je povrijeđen ponekad povlačiti ručnu. Najveći problem naših igrača je psiha i loš pristup tj neprofesionalan. On ima osjećaj gdje se treba naći ali ne može se naći kad se ne kreće.

Kontakt:

Post Postao/la www » 11 okt 2013, 14:49

ma sjebali ga za transfer i njemu se neigra, ali sa tim stavom nece daleko dogurati.. nazalost

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 okt 2013, 15:08

svraka nikad nije bio majstor lopte, ni pretendovao da to bude, niti ga je ikad iko racionalan okivao u majstore lopte. za duplu krunu je jedno 6-7 igrača bilo važnije nego on, iako je zabio 10 golova. ono što je on kod nas i u reprezentaciji dobro odigrao - odigrao je jer je trčao k'o navijen, imao pozitivan pristup i znao se naći gdje treba. e kad je umislio da zna igrati lopte i prestao trčati i zauzeo negativan pristup - nije ostalo ništa. jer ne zna igrati lopte.

da se danas vrate zeba i nyema (još važnije) on bi opet onima koji površno gledaju mogao izgledati kao jedan od najboljih igrača lige. ali on to ustvari nikad nije bio.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 okt 2013, 00:40

www je napisao/la:ma sjebali ga za transfer i njemu se neigra, ali sa tim stavom nece daleko dogurati.. nazalost
To je tacno, jbg, izgubio je cilj sto opet moze biti pogubno za nastavak njegove karijere. Jbg, koliko je on tu kriv, krivi smo i mi, jer smo cekali ali ocigledno smo pretjerali sa tim cekanjem. Na kraju on izgubi svoj pravi cilj i volju a mi izgubismo transfer i lovu. Ostalo je sve na njemu? Trebali bi mozda angazovati nekoka da ga pokusati probuditi iz ove, ajde nazovimo "nogometne depresije", pa da onda vidimo sta nam ima pokazati na terenu.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 okt 2013, 12:47

Imal sta od zebe ne cujem nikakve price malo nas repka zainteresovala hehe.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 12 okt 2013, 18:26

Stanić sa najviše nastupa u prvom timu

http://fkzeljeznicar.ba/stanic-sa-najvi ... timu/6805/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 12 okt 2013, 18:43

slika
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrammm1921, Hrasno15 i 30 gostiju.