DUFRESNJAK:
Hahahah, Blaz, prijatelju moj dobri...
sta no htjedoh reci...hmmmmm....ma vidi PP
Nece niko na kafu, ovi integalakticki strucnjaci za sve i svasta, su najjaci iza tastature, medjutim problem nastaje kad ih na kafu zovne, debil, levat, onaj ko juce poceo da gleda fudbal, onaj koji nema veze o zivotu, onaj koji mrzi Papeta, onaj koji ne voli BiH i slicni atributi (citaj mene), samo da ih upozna i da vidi s kim razgovara...Onda dolazi do problema, jer se ispostavlja, da ti strucnjaci pored ogromnog sportskog znanja koje posjeduju, takodjer su direktori velikih kompanija, imaju zene, djecu, ljubavnice i slicno, te oni apsolutno nemaju vremena da gube sa nekim levatima, da sa njima ispijaju kafe.... Ti strucnjaci, pored sto vode te firme, imaju porodice i slicno, svoje slobodno vrijeme upraznjavaju tako sto svoje astronomsko znanje iz sporta prenose preko foruma...
Eto pa reci da ga ovaj ne tupi do daske. Elaborira forumase od glave do pete, a samo sto niko ne haje za budalasti poziv "na kavu". Yebote sto se umislio ko da je Stipe Mesic (na kavi sa predsjednikom)
Aha, znaci u tome je problem! Znaci problem su te jakosne skupine, vidis da mi nisi rekao da te jakosne skupine postoje ja ne bih ni znao nista o njima...Sad mi su mi neke stvari mnogo jasnije..
Pokusavas da budes ironican

Svaki tokmak koji iole prati fudbal zna da se skupine za odlazak na SP/EP dosta realno prave a u zavisnosti od uspjeha u zadnjih nekoliko godina, te da se na kraju bas cesto dogodi da poredak bude tu negdje....Veoma, ali bas veoma rijetko se desi da npr. nosilac ne od na SP/EP. Mozda 1 u prosjeku iz svih 9-10 grupa. Prema tome ironija ti je za k...
Zato predpostavljam na slijedecem EP u kosarci, Srbija, posto je bila u zadnjoj jakosnoj skupini u zrijebanju, ako osvoje bilo koje mjesto u grupnoj fazi osim posljednjeg ce biti uspjeh...

Takodjer, za Makedoniju, koja je bila u prvoj jakosnoj skupini, svaki rezultat koji naprave losiji od prvog mjesta u ovoj grupi, ce biti neuspjeh...

Blaz, moram ti reci da si me o ovoj informaciji o jakosnim skupinama, prosvjetlio, sad su mi neke stvari puno jasnije...
Hehehe, stigosmo i do kosarke. Ko da znas da je to moj sport pa me pricama o kosarci mamis na kavu

Prvo, ove skupine o kojima ti pricas su ZA SAMO EP, ne za kvalifikacije...i dominatan faktor je uspjeh u kvalifikacijama gdje su se Srbija i Turska na jedvite jade provukle i da nije bilo povecanja ucesnika EP, ne bi se ni kvalifikovale...Znaci ne nekoliko zadnjih godina, vec samo (ili skoro samo) kvalifikacije. A i inace je Srbija postala ka...a u kosarci, Izrael i Litvaniji su ih deljali, u Ljubljani su nas pobjedili zahvaljujuci nervozi Ace Petrovica. Medjutim poredis kruske i jabuke. Ako i kave kuvas tako kako ovdje pokusavas biti smijesan i ironican, nije ni cudo sto se niko nije javio...
Zakljucak vezano za fudbal, mi smo u ovim kvalifikacija za Brazil, bili u 3. jakosnoj skupini, a posto smo bili u toj grupi, ako osvojimo 3. mjesto u kvalifikacijama, iza Grcke i Slovacke, kao nagradu Papetu, treba da produzimo ugovor na jos dva ciklusa...
Mislim da on to ne bi prihvatio, a ubjedjen sam da cemo, ako se to desi, dobiti neku oklapcinu i ohrdinu tipa Muzurovica i Musovica...no bez obzira cu ga podrzati jer vodi reprezentaciju MOJE ZEMLJE i vjerovatno je najbolje sto smo u tom momentu mogli sebi priustitn
Ako kojim slucajem napravimo rezultat, pa budemo 2. grupi i odemo u baraz, Papetu trebamo, pored produzenja ugovora podignemo platu sa 5000 na 10 000 KM. Ako nekim ne vidjenim cudom budemo prvi u grupi, onda trebamo ga proglasiti za dozivotnog selektora BiH i da mu damo platu od 30 000 KM...
Ne, evo docemo svi kod tebe na kavu da proslavimo...
Samo me interesuje, koje je smo nagrade trebali da damo Blazu, kad nas je u grupi sa tadasnjom Danskom, Norveskom i Rumunijom, te tadasnjom nasom ekipom doveo do toga, da nas jedan gol djelio od EP...
Trebali smo mu dati k.... za osvojeno CETVRTO mjesto. Kakav gol, posle zadnje utakmice se gleda tabela i to je to.
Taj isti Blaz Sliskovic, je ponovio slican rezultat u slijedecim kvalifikacijama, gdje smo pored SCG i Spanije, bili treci, ali da smo kojim slucajem pobjedili u Beogradu, isli bi u baraz za SP 2006.... Samo me interesuje, zasto smo onda otpustili Blaza, nakon tih uspjeha? To mi nikako nije jasno...
Vjerovatno je malo ko ocekivao da cemo biti ispred Spanije i tadasnje Srbije...prognoziralo se da cemo se natezati sa Belgijacima za to trece mjesto, na kraju smo mi bili treci sto je relativan uspjeh. Kazu da je razlog sto je Sliskovic otpusten previsoka plata, mafijaska povezanost sa savezom, pre svih Ahmetom Pasalicem i Munibom Usanovicem, da je Slisko sluzio kao paravan...daju mu da ima za tri pa jednu i par rundi dzeka, i on nije vidio ono sto je vidio - nije cuo ono sto je cuo.
Nikako mi nije jasno, da smo poslije kvalifikacija za SP 2010, otpustili Ciru, to mi stvarno nije jasno...

Pazi, covjek je iza sebe ostavio jednu Belgiju i Tursku, koji su bili u boljim jakosnim skupinama od nas, odveo nas u baraz, a mi njega otpustili...To me malo buni...

VELIKE USPJEH je postigao CIRO BLAZEVIC sa reprezentacijom BiH i za to KAPA DO PODA. Niko ga nije otpustio, nego Ciro ko Ciro...otisao za novim izazovima u stotoj godini. Da je htio mogao je biti selektor i sledece kvalifikacije.
I samo da dodam, pravda za Papeta!

Kako no Izet kaze u onoj kad mu se ono Dino pojavljuje na svim vratima koja otvori? Nesto kao:"u yebote, koliko vas to ima...jel' se ti multipliciras ko Terminator?"
A onda kad ga je jos vidio da havlja njegove kolace pripremljene za godisnjicu mature? Nesto kao: "Sta sam ono htio reci...hmmm....a ja Mr.......da te moje oci ne vide". Hajde pa cemo evo obecavam, ako odemo u Brazil i kavu popiti da yebe rak raka.