NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

nebeskasila
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la nebeskasila » 20 avg 2024, 14:45

Pa hajde napisi ta imena nasih domacih igraca. Ko je to iz Bihaca uspio u nogometu i napravio bilo kakvu karijeru zadnjih deset godina? Sve i jedan igrac ziva provala. Gdje to imamo omladinske skole da se stvori jedan skolovan i dobar igrac. I kao vi bi sad 11 domacih

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 avg 2024, 14:49

InatSilniBosanski je napisao/la:
20 avg 2024, 14:41
Ja sad mogu ovdje napisati ekipu od igraca rodjenih u Bihacu koja moze pretendirati za top 5…
Tesko, al de probaj pa da vidim :D ja mislim da to nije moguce, mozes slobodno prosiriti i na kanton
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 20 avg 2024, 14:55

Bez obzira na sve mišljenja sam da su nam na raspolaganju bili Ogboke, Victor i Ristić utakmica protiv Gradine ne bi završila kako je završila.

Benjamin Kurić je naše dijete i dobio je i više od prilike, a njemu kao da se ne živi, a kamo li da mu se igra. Prve pola godine je bio dobar, a sve nakon toga je silazna putanja.

Jašarević je realno igrač koji ne donosi apsolutno nikakvu prevagu i ako je cilj borba za opstanak onda je on ok igrač.

Fazlića sam gledao samo u par navrata i nisam mogao ocijeniti dovoljno dobro kakvi su mu dometi, iako sam čuo da ima u njemu potencijala.

Vjerujem da će do petka doći još par igrača, zbog toga sam u više navrata napisao da ćemo tek nakon petog vidjeti prave mogućnosti ove ekipe.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 avg 2024, 15:01

Kurić moze ici igrati za Krajinu Cazin, Podgrmec i tako to. To nije igrac koji ce nama pomoci. Zbog toga ne volim domace igrace, domaci igrac samo ove strance vodaju po kafanama, nista drugo. Ne mozemo ocekivati dobrog domaceg igraca bez jake akademije, bez pomocnog terena, bez ulaganja u omladinske kategorije. Sad kad bi poceli raditi na tome, tek kroz par godina bi se mogli nadati da imamo par igraca da odigraju kako treba. Do tad placacemo strance i to je to. I najzad svejedno mi je ko ce igrati, bitno je da igraju kako treba, da se uvezu i bore. A bio to Mariaga iz Kolumbije ili Kuric iz Klokota.
Treba poceti raditi od manjih stvari, od sitnica. Vidjecemo sta je Ismet spreman kad potpise taj ugovor, ali u tom ugovoru se dobro treba zastiti klub.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 avg 2024, 15:09

nebeskasila je napisao/la:
20 avg 2024, 14:45
Pa hajde napisi ta imena nasih domacih igraca. Ko je to iz Bihaca uspio u nogometu i napravio bilo kakvu karijeru zadnjih deset godina? Sve i jedan igrac ziva provala. Gdje to imamo omladinske skole da se stvori jedan skolovan i dobar igrac. I kao vi bi sad 11 domacih
Ne znam sta pricas? Ko je spomenuo karijeru moras pazljivije procitati ja sam rekao da smo cuvali domace igrace imali bi 100% bolju ekipu nego ovu sa kojom ces ispasti iz lige konacno.

Golmani: Abdihodzic, Alijagic

oba iz Bihaca jedan Premijerligaski talenat bio 2m u sebi top igra na nogom za ovu razinu, Pidan isto sasvim korektan cesto je bio podcijenjen a kakva su rupe bile poslije njega…

Odbrana: Sudo Zulic, Amir Remic , Isak Sehic, Mimi Hodzic, Borovcanin, Jasmin Celikovic

ne da mi se pisati za svakoga, ali garantujem zivotom da bi svaki morao imati mjesta u ovoj ekipi, izuzmi Celikovica on je napravio jaku karijeru pa nije u ovoj prici nikako.

Vezni red: Benjo Dizdraric, Mujo Mujagic, Eli Halavac, Ajdin Redzic

ovaj vezni red pojede ovaj iz utakmice sa Gradinom, smjesno porediti svaki od ovih momaka je doktor fudbala za ove sada i to u najmanju ruku.

Napad: Anes Nuspahic, Milos Galin, Nusmir Fajic, Sinan Samardzic, Samir Halilagic

ovo je tek prica za sebe Ani Nuspahic je najbolji poslijeratni igrac Jedinstva i jedna legenda novijeg vremena, mogao je jos puno dati da mu nisu zgadili fudbal… ,

Galin cesto ismijavan je Benzema licno recimo za Imamagica koji je igrao prosle sezone i na njegovom mjestu bi strpao 10ak komada lagano,

Fajic je tek prica za sebe sad da dode bio bi nam najbolji igrac, znam da ce te reci da je on iz Otoke, dosao je kao kadet u Bihac i vise vremena ovdje proveo pa ga ja shodno tome brojim domacim, smjesno za komentarisati covjek je u jednoj sezoni dao ono sto nasi svi zajedno igraci nemaju golova u karijeri…

Sinan Samardzic samo pogledaj sezonu prije nego sto ce u Velez kako je odigrao i sve ce ti se samo reci.

Na ovo dodaj jos momke sa kantona kao sto su Aladin Sisic, Nedim Duric, Emir Redzic, Anela Hadzica, Benjamina Ozegovica, Demirela Veladzica, Amara Jusica i jos njih puno …

Ovdje nisam nabrojao one najbolje kao sto su Rifet Kapic, Elvir Koljic, Hamza Catakovic pa i ovaj mali Beganovic sto je presao u Sturm je rodom iz Bihaca da su neka bolja vremena pa da ga dovedes na posudbu…
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 avg 2024, 15:12

Nije nikako svejedno NK Jedinstvo osnovano od strane rahmetli Camila Kadica 1937. pod postulatom da igraju bihacka djeca nevezano koji rang takmicenja bio, pod uslovima kakvi su danas logicno je da se to treba prosiriti na USK.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 20 avg 2024, 15:30

Upravo sam u gradu vidio Sedina Ljucu, nije dzabe dosao sigurno, a slobodan je igrac.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 avg 2024, 15:48

20 avg 2024, 15:12
Nije nikako svejedno NK Jedinstvo osnovano od strane rahmetli Camila Kadica 1937. pod postulatom da igraju bihacka djeca nevezano koji rang takmicenja bio, pod uslovima kakvi su danas logicno je da se to treba prosiriti na USK.
Ti si ovdje brate gore svasta pomjesao... rekao si da ekipa sad moze pretendirati za top5, daj da cujem sad 11 igraca, nemoj mi nabrajati iz zadnjih 10 godina

Mozes USK, ne treba Bihac.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 avg 2024, 16:13

U subotu Celik Jedinstvo na MYTV.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 avg 2024, 16:24

harden je napisao/la:
20 avg 2024, 15:48
Ti si ovdje brate gore svasta pomjesao... rekao si da ekipa sad moze pretendirati za top5, daj da cujem sad 11 igraca, nemoj mi nabrajati iz zadnjih 10 godina

Moze stojim iza toga, ne znam sta sam pomijesao sli evo ekipa za koju, ako nista smatram da je kvalitetnija nego sve u zadnjih 5 godina.

4-3-3

Bilić - ( Sloboda Novi)
Mulalic (FK Sarajevo) - Emir Redzic (Hartberg) - Adi Tahirovic - Amar Jusic (NK Celik)

Ajdin Redzic (Aktor) - Amar Tahric (Rudar P) - Ismar Hairlahovic (2HNL)

Sinan Samardzic (Jesenice) - Samir Halilagic (Velez) - Ani Nuspahic

ima isto i ekipa sa kojom se mozes boriti za Europu u Premijer Ligi od domacih igraca:

4-4-2

Ajdin Mulalic(Domzale)
Enedin Mualalic(FK Sarajevo) - Jasmin Celikovic (Panetolikos) - Emir Redzic( Hartberg) - Amar Jusic ( NK Celik)

Benjamin Beganovic (Sturm) - Riki Kapic (Gdansk) - Ajdin Redzic(Aktor) - Said Hamulic (Tolouse)

Elvir Koljic( Craiova) - Hamza Catakovic (FK Sarajevo)
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 avg 2024, 16:26

pa brate ti si nabrojao igrace koji ne igraju vec nekoliko godina. To je isto da si rekao Mačak je bio bolji igrac od nekog iz danasnje postave, Krči je bolji id nekog ,Ekro Hodzic bolji od Hadrovica i tako.
Trenutno nemas jednog igrača koji moze igrati vrhnuski ovu ligu, da je iz Bihaca i to je to.
Abdihodzic je unistio sam sebi karijeru, volio vise piti i hodati nego bilo sta drugo, zbog toga nije ni uspio. Mladji brat mu isto bio talent, nista napravio nije.
I svi ti igraci su igrali, od Sehica, Muje Sinana.... nista napravili nisu osim sto su bili cisti prosjek

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 avg 2024, 16:31

20 avg 2024, 16:24
harden je napisao/la:

Moze stojim iza toga, ne znam sta sam pomijesao sli evo ekipa za koju, ako nista smatram da je kvalitetnija nego sve u zadnjih 5 godina.

4-3-3

Bilić - ( Sloboda Novi)
Mulalic (FK Sarajevo) - Emir Redzic (Hartberg) - Adi Tahirovic - Amar Jusic (NK Celik)

ima isto i ekipa sa kojom se mozes boriti za Europu u Premijer Ligi od domacih igraca:

4-4-2

Ajdin Mulalic(Domzale)
Enedin Mualalic(FK Sarajevo) - Jasmin Celikovic (Panetolikos) - Emir Redzic( Hartberg) - Amar Jusic ( NK Celik)

Benjamin Beganovic (Sturm) - Riki Kapic (Gdansk) - Ajdin Redzic(Aktor) - Said Hamulic (Tolouse)

E ****, pa da imamo neke od tih igraca trebamo biti top3 kluba u drzavi, a i tada bi bilo upitno mozemo li ih imati. Ja sam mislio da ces nesto realno reci, ovo je daleko od onog sto sam zamislio :mrgreen: tu ima igraca koji ne bi igrali za Jedinstvo ni da smo prvaci drzave

Realno gledajuci sad imamo mozda 5-6 igraca koji u ovom trenutku mogu igrati u Jedinstvu, ima mladjih koji su potencijali ali nisu jos za ovog seniorskog nogometa, ali eto da trebaju biti tu uz prvu ekipu trebali bi da je sve idealno

Almin A. se prestao baviti nogometom zbog problema sa vidom, a bio je top golman za nas.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 avg 2024, 16:33

harden je napisao/la:
20 avg 2024, 16:31
20 avg 2024, 16:24
harden je napisao/la:

4-3-3

Bilić - ( Sloboda Novi)

4-4-2

Ajdin Mulalic(Domzale)

E ****, pa da imamo neke od tih igraca trebamo biti top3 kluba u drzavi, a i tada bi bilo upitno mozemo li ih imati. Ja sam mislio da ces nesto realno reci, ovo je daleko od onog sto sam zamislio :mrgreen: tu ima igraca koji ne bi igrali za Jedinstvo ni da smo prvaci drzave

Realno gledajuci sad imamo mozda 5-6 igraca koji u ovom trenutku mogu igrati u Jedinstvu, ima mladjih koji su potencijali ali nisu jos za ovog seniorskog nogometa, ali eto da trebaju biti tu uz prvu ekipu trebali bi da je sve idealno
prvo sam napisao ekipu koja moze igrati Prvu ligu i svi su i vise nego realni, zivotom garantujem da uz hajc trenera poput Saje Nadara ova ekipa daje tri komada lagano ovoj trenutnoj
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 avg 2024, 16:40

Elvir Koljic u Jedinstvu?
Pa ne razumijem da mozes staviti u istu recenicu pola ovih igraca i Jedinstvo. Za nas je dobro sto igra i Kuric, a ne neko od ovih nabrojanih 🤣

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 avg 2024, 16:41

20 avg 2024, 16:33
prvo sam napisao ekipu koja moze igrati Prvu ligu i svi su i vise nego realni, zivotom garantujem da uz hajc trenera poput Saje Nadara ova ekipa daje tri komada lagano ovoj trenutnoj
Ma druze iz onog prvog posta 80% njih se ne bavi nogometom vise i to godinama, ne znam o cemu pricamo bgm... Mogu ti priznati imena koja se sad bave nogometom i koja su realna, a takvih si malo naveo :mrgreen: Sinan, mozda taj Samir ali on je jako mlad jos. Ne znam ko je Ajdin Redzic.

Kako je Borovcanin domaci igrac? Tahirovic? Nisam upucen stvarno.

Isto tako dosta igraca koje si naveo ne zivi u USK pa skoro od rodjenja, ovi sto su napravili nesto od karijera.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 20 avg 2024, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 avg 2024, 16:43

harden je napisao/la:
20 avg 2024, 16:41
Ma druze iz onog prvog posta 80% njih se ne bavi nogometom vise i to godinama, ne znam o cemu pricamo bgm... Mogu ti priznati imena koja se sad bave nogometom i koja su realna, a takvih si malo naveo :mrgreen: Sinan, mozda taj Samir ali on je jako mlad jos. Ne znam ko je Ajdin Redzic.

Sinan za ovu ekipu ne bi nista uradio, nek je domaci. Rastura u cetvrtoj ligi Slovenije, pa ja bi rasturao ovakav kakav sam

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 avg 2024, 16:43

nebeskasila je napisao/la:
20 avg 2024, 16:43
harden je napisao/la:
20 avg 2024, 16:41

Sinan za ovu ekipu ne bi nista uradio, nek je domaci. Rastura u cetvrtoj ligi Slovenije, pa ja bi rasturao ovakav kakav sam
Pa dobro, igrao je on dosta dobro u Jedinstvu, sad tamo igra iz zayebancije.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 20 avg 2024, 16:46

Ma dosta dobro brate, ali nista specijalno. Da mu je nogomet bio broj jedan vjerujem da bi uradio dosta vise i otisao negdje bolje. Ovako sta reci za njegovu karijeru, velez par utakmica i to je to.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 20 avg 2024, 16:52

Ljudi molim vas jos jednom procitajte odvojio sam dvije ekipe u istom postu, druga ekipa naravno nije realna ali sam htio dati do znanja da sa domacim mozemo i vise od Prve lige, naravno da od toga nema nista.

Hairlahovic, Tahric, Emir Redzic, Adi Tahirovic sve igraci koji su itekako upgrade na ova spadala, mali Samir bi vec uveliko trebao dobijati minute u Prvoj ligi na njega se u Velezu ozbiljno racuna. Sinan nije bio nista specijalno? Daj Boze nam onda takvih 11 da udjemo u Premijer ligu lagano
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 avg 2024, 16:56

To što je neko bio dobar igrač prije godinu dana, ne znači da je i danas, a tek neko ko je igrao prije 5-10 godina.
Čak i ovaj federalni nivo više ne trpi prekide u trenažnom procesu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.