Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Dosta bolji nego ranije, nema nekih većih kritika ni na jedan u ovih par godina 
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Poklonio sam Poco F3, 550KM.
Za ove novce nema boljeg mob, prijatno sam iznenađen. 120hz panel je veliko osvježenje, odziv na dodir je flagship nivo, ovaj procesor može godinama trajati, baterija i punjenje vrh, stereo zvuk odličan, a čak i kamera sa ovim starijim senzorom će ispuniti skoro svačije potrebe, vrlo blizu je mog P40, a znamo kako je na P40 sposobna kamera.
Jedino što mi govori da nije flagship je plastični okvir, jer stvarno ne volim plastiku na mob, a što većina ljudi neće ni primjetiti.
MIUI je dobar, fino i glatko radi, sve je jasno, mada mi je EMUI bolji, prije svega ljepši, ali taj vizelni utisak se da lako popraviti drugom temom
Za ove novce da se može uzeti ovakav mob, flagship nivo, to nisam vjerovao.
Topla preporuka svima, ako vam je budžet mali definitivno vam se vrijedi protegnuti za ovo, a i ako vam je budžet veći, možete slobodno kupiti ovo a višak negdje drugo utrošiti.
Za ove novce nema boljeg mob, prijatno sam iznenađen. 120hz panel je veliko osvježenje, odziv na dodir je flagship nivo, ovaj procesor može godinama trajati, baterija i punjenje vrh, stereo zvuk odličan, a čak i kamera sa ovim starijim senzorom će ispuniti skoro svačije potrebe, vrlo blizu je mog P40, a znamo kako je na P40 sposobna kamera.
Jedino što mi govori da nije flagship je plastični okvir, jer stvarno ne volim plastiku na mob, a što većina ljudi neće ni primjetiti.
MIUI je dobar, fino i glatko radi, sve je jasno, mada mi je EMUI bolji, prije svega ljepši, ali taj vizelni utisak se da lako popraviti drugom temom
Za ove novce da se može uzeti ovakav mob, flagship nivo, to nisam vjerovao.
Topla preporuka svima, ako vam je budžet mali definitivno vam se vrijedi protegnuti za ovo, a i ako vam je budžet veći, možete slobodno kupiti ovo a višak negdje drugo utrošiti.
Može li kakva preporuka za mobitele do nekih 800KM (gore-dole)? Nisam plaho zahtjevan, samo da su baterija i ekran dobri. 
Ovih Xiaomi modela ima mali milion, ne znam ni odakle početi.
Ovih Xiaomi modela ima mali milion, ne znam ni odakle početi.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Imas Galaxy A53 za nekih 700-750 KM, koristim ga vec par sedmica i zadovoljan sam
Uzeti ću ga u razmatranje, ali prvi pik će mi vjerovatno biti Redmi note 11 pro (ili 11t ili gore pomenuti Poco) ako bude na stanju, donekle sam se uspio snaći sa sortiranjem Šaomija.
Imam pretplatu u bhtelecomu, pa mi je najjednostavnije tu nešto probrati i uzeti na rate.
Oneplus nord 2 mi je drugi pik, čuo sam da je jako dobar model.
Iphone ne bih.
Oneplus nord 2 mi je drugi pik, čuo sam da je jako dobar model.
Iphone ne bih.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Neka ti A52s bude prvi, zadnji i jedini pik, kakav žaomi kakvi bakrači 
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Je li moguce da mi se prednja kamera na iphone 11 zamutila zbog zastitnog "stakla" ?
Mislio sam da je do updatea, ali nije, izgleda da je zbog zastite. Koji je najlaksi nacin da skinem ovo, ona obicna zastita je od 10KM.
Mislio sam da je do updatea, ali nije, izgleda da je zbog zastite. Koji je najlaksi nacin da skinem ovo, ona obicna zastita je od 10KM.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Tako vam i treba kad na mobitele od 1500 KM stavljate nekakva stakla i folije.
- kontrasviju
- Kontakt:
Iskreno prvi put čujem da se nekom zamutila kamera zbog zaštitnog stakla/folije, bez obzira koji je mobitel u pitanju. Jesi li siguran da je do toga?
A skida se poprilično lako, uzmi samo neku tanju karticu, zavuci ispod i dalje ne bi trebao imati problema.
1921
Malo sile i to je to mislim, kao i prednje staklo, i da, najčešće je to mada ja nisam do sada primijetio razliku.
Pa Iphone je od stakla i nazad, ispadne ti i šta ćeš od njega, modul kamere ako oštetiš, a ne prođe garancija to popravljati je suludo.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- AshburtonG
- Kontakt:
Jok, treba staviti raspalo staklo od 10 km na uredjaj s kojim najvecu interakciju imas na vizuelnom polju i za ciji si displej platio 2 prosjecne bh plate da bi ga gledao kroz teglu od marmelade.
- kontrasviju
- Kontakt:
Kad kupis rolex, trazi na aliexpresu zastitno staklo od 2$ 
Iako i to ima vise logike, svakako ne gledas u sat toliko.
Ili na naocare nalijepis zastitno staklo.
Displej na telefonu koristis najvise, i za gledanje i za dodir. I na kraju gledas i tipkas po 2$ zastitnom staklu. Bravo.
Iako i to ima vise logike, svakako ne gledas u sat toliko.
Ili na naocare nalijepis zastitno staklo.
Displej na telefonu koristis najvise, i za gledanje i za dodir. I na kraju gledas i tipkas po 2$ zastitnom staklu. Bravo.
- kontrasviju
- Kontakt:
Ma mene samo zanima kakva si ti stakla koristio pa dobijaš efekat tegle od marmelade. Ja nakon par sati korištenja i zaboravim uopšte da je tu.
A poređenje displeja sa staklom na satu i naočarama je potpuni promašaj.
1921
Sam si odgovorio, nakon par sati vise ne primjetis. Sto znaci da si ranije primijetio.kontrasviju je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:39Ma mene samo zanima kakva si ti stakla koristio pa dobijaš efekat tegle od marmelade. Ja nakon par sati korištenja i zaboravim uopšte da je tu.
Sta je sansa uopste da ti pukne displej? 0.01% mozda? Mora bas radikalan pad biti da razbijes displej, mozda ce ti se desiti jednom u 10 godina. Ako to ne mozes podnijeti onda koristis pogresan telefon za svoj budzet.
Sto je poredjenje lose, moze se i sat izgrebati, mogu ti i naocare ispasti pa puci?
Bezveze pametujem, nek nosi sta ko voli, ne znam sto to napisah. Valjda refleks neki, meni je to cirkus pa se rijetko suzdrzim.
Ljudino ja radim na CNC mašini... pa trese mi se sve oko mene,2 tastature sam slomio i miša od 200 KM i normalno da ću koristit zastitno staklo i gume i sve moguće oklope za telefon... pa ne sjedim ja kod kuce na seciji po cijeli dan pa da ce mi telefon ispasti u jorgan...VGS je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:46Sam si odgovorio, nakon par sati vise ne primjetis. Sto znaci da si ranije primijetio.kontrasviju je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:39Ma mene samo zanima kakva si ti stakla koristio pa dobijaš efekat tegle od marmelade. Ja nakon par sati korištenja i zaboravim uopšte da je tu.
Sta je sansa uopste da ti pukne displej? 0.01% mozda? Mora bas radikalan pad biti da razbijes displej, mozda ce ti se desiti jednom u 10 godina. Ako to ne mozes podnijeti onda koristis pogresan telefon za svoj budzet.
Sto je poredjenje lose, moze se i sat izgrebati, mogu ti i naocare ispasti pa puci?
Bezveze pametujem, nek nosi sta ko voli, ne znam sto to napisah. Valjda refleks neki, meni je to cirkus pa se rijetko suzdrzim.![]()
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Ti si izuzetak, vecina ne radi na cnc masinamarishovski je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:59Ljudino ja radim na CNC mašini... pa trese mi se sve oko mene,2 tastature sam slomio i miša od 200 KM i normalno da ću koristit zastitno staklo i gume i sve moguće oklope za telefon... pa ne sjedim ja kod kuce na seciji po cijeli dan pa da ce mi telefon ispasti u jorgan...VGS je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:46Sam si odgovorio, nakon par sati vise ne primjetis. Sto znaci da si ranije primijetio.kontrasviju je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:39Ma mene samo zanima kakva si ti stakla koristio pa dobijaš efekat tegle od marmelade. Ja nakon par sati korištenja i zaboravim uopšte da je tu.
Bezveze pametujem, nek nosi sta ko voli, ne znam sto to napisah. Valjda refleks neki, meni je to cirkus pa se rijetko suzdrzim.![]()
![]()
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vala meni sve i jedan koji sam koristio dosad ispao i razbio se, i vidim sve više i više ljudi sa razbijenim displejima. Zato sam u dilemi da li uopšte uzimati više neki vrijedan mobitel jer sam siguran da ću ga opet razbiti negdje.VGS je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:46Sam si odgovorio, nakon par sati vise ne primjetis. Sto znaci da si ranije primijetio.kontrasviju je napisao/la: ↑05 avg 2022, 22:39Ma mene samo zanima kakva si ti stakla koristio pa dobijaš efekat tegle od marmelade. Ja nakon par sati korištenja i zaboravim uopšte da je tu.
Naočale da ne spominjem, u zadnjih pola godina dvoje sam polomio i to ne one jeftine, nego originali Maui Jim
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.