FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 nov 2013, 23:08

amerosm je napisao/la:
Usput znam da mi mnogi nece vjerovati u ovo sta govorim i ako se ispostavi tacnim ovo sta mi je rekao jedan clan uprave,ne vjerujem da cu tada dolaziti na tekme,ali sve su okolnosti da ce Amar Osim pruzeti Sarajevo od 20. kola. Po prici koja mi je recena,ukoliko Husref ne zavrsi na prvom mjestu poslije 19. kola, Amar Osim preuzima Menagersku funkciju u Sarajevu. Kaze da je to bilo striktno naredzenje V.Tanna jer su njegovi saradnici koji su boravili u Sarajevu zadnjih nekoliko sedmica rekli da su Blaz Sliskovic i Amar Osim dva najbolja trenera u BiH !

Vjerovali ili ne,godisnja plata za koju je Amar pristao voditi FK Sarajevo je 90 000 eura godisnje !
Uglavnom,molim Boga da to nije istina ! Ali vidjet ce mo sta vrijeme nosi !

Pozdrav braco !
Amar samo u Japanu moze imati minamalac 200.000€, pa sada vidi koliki je kredibilitet price. Uglavnom, pare nisu problem, nema... :lol: :lol: :lol:

A zamislite na trenutak da se obistini ova sitvacija. Pa gradu bi nastao bijes sviju nas, jer se ne bi znalo da li svjever vise mrzi Amarovom dolazak ili jug njegov odlazak. :lol: :lol:
Ja iskreno ne znam da li bi ikada to prezalio. Lakse bi mi bilo kada bi preuzeo Crvenu Zvezdu, Dinama ili Hajduka nego Sarajevo, cak bi ga i podrzavao u tome...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 10 nov 2013, 23:20, ukupno mijenjano 3 puta.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 nov 2013, 23:14

DzoleZeljo je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Usput znam da mi mnogi nece vjerovati u ovo sta govorim i ako se ispostavi tacnim ovo sta mi je rekao jedan clan uprave,ne vjerujem da cu tada dolaziti na tekme,ali sve su okolnosti da ce Amar Osim pruzeti Sarajevo od 20. kola. Po prici koja mi je recena,ukoliko Husref ne zavrsi na prvom mjestu poslije 19. kola, Amar Osim preuzima Menagersku funkciju u Sarajevu. Kaze da je to bilo striktno naredzenje V.Tanna jer su njegovi saradnici koji su boravili u Sarajevu zadnjih nekoliko sedmica rekli da su Blaz Sliskovic i Amar Osim dva najbolja trenera u BiH !

Vjerovali ili ne,godisnja plata za koju je Amar pristao voditi FK Sarajevo je 90 000 eura godisnje !

Pozdrav braco !
Amar samo u Japanu moze imati minamalac 200.000€, pa sada vidi koliki je kredibilitet price. Uglavnom, pare nisu problem, nema... :lol: :lol: :lol:
e vala ako amar ode u srajevo ja pretajem pratit fudbal na svim poljima
=\_1921_/=

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 nov 2013, 23:15

invincible1921 je napisao/la:ocel bit gdje prenos iz tranivka :?: :?:
Biće na mojaTV osim ako ne bude na nekoj od televizija. Uglavnom će bit'.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 nov 2013, 23:16

DukeOfWellington je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:ocel bit gdje prenos iz tranivka :?: :?:
Biće na mojaTV osim ako ne bude na nekoj od televizija. Uglavnom će bit'.
hvala drug :D
=\_1921_/=

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 10 nov 2013, 23:23

Kad smo vec kod posjete...
Tekma protiv Zvijezde prije 2 sezone, doduse potrefio se i rodjendan kluba...
[youtube][/youtube]

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 10 nov 2013, 23:30

Najveci razlog za slabu posjetu je razocaranje kod nasih navijaca koje uvijek dozivimo na euro sceni, tj, nema napredtka u tom polju bez nekih 10.000.000 KM ulaganja u tim, prvenstveno, i toga je vecina svjesta, pa im ovo sve predstavlja nesto u cemu se mi samo vrtimo u krug. (Ovo sam ja licno stekao dojam iz razgovara sa svojim kolegama, koji su bili redovni na tekmama, sa godisnjim karatama, a nakon razocarenja na euro sceni, niko od njih vise ne zeli da cuje za Zelju). Jednostavno po meni, mnogi imaju prevelika ocekivanje i tu slije pad, ako se uspijeh ne napravi. Ali tako razmislja, eto 90% nasih navijaca, sto nam se najbolje odrazuje na posjetu..

Do sada smo najblizi bili sa ovim Plizenom, i to kada se niko nije nicemu nadao. Ja vidim u ovoj ekipi neki potencijal, posebno jer ima tu puno nase djece. Mi imamo svoju igru, sa kojem konacko mogu reci da mozemo nesto pokusati na euro sceni, ali takoder ovo istom timu fale dvojica igraca koji ce primati udarce za druge, tj dva cistaca, tipa Culuma ili Nyeme. U fazi napada, moramo sebi u glavu vise staviti, da sta god stvori veza, napad to mora iskoristavati vise jer ovdje kod nas un ligi Hodzic moze imati pet zicera, pa da od toga jedan pogodi, na euro sceni je jedan, koji ti odluci sve...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 10 nov 2013, 23:45, ukupno mijenjano 2 puta.

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 10 nov 2013, 23:40

Ne znam sta da ti kazem, mislim razocaram se i ja sto se tice europe kad nas neko nabije i sto manje vise stagniramo na tom polju zadnje 3,4 godine, ali po meni to nije i ne bi smio biti razlog da se ne dolazi...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 11 nov 2013, 08:01

Moram priznati da smo ove sezone najveci dusmani svom klubu bili mi navijaci , stvarno je lijepo vidjeti na terenu djecu koja su citav zivot u Zelji pored Stanica,Kerle,Tomica i Svrake Sadikovic je po meni odigrao za deset najveci potencijal od ovih mladjih igraca svaka mu cast na onih pola sata i samo jos nesto da kazem Amar Amar Osim Osim kad sam vidio koliko se je juce nervirao znam da smo u pravim rukama

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 11 nov 2013, 09:59

Dnevni avaz 11.11.2013.

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 11 nov 2013, 11:11

Ako pobjedimo Travnik mozemo lako do 1. pozicije na kraju jesenjeg dijela. Ovako ce to izgledati po mojoj racunici

Trenutna situacija je:
1.Borac 34 boda
2.Sarajevo 30 bodova
3.Željo 29 bodova

Nakon 17.kola u kojem Sarajevo igra kuci sa Slavijom, Borac u gostima kod Viteza ocekujem 3 boda pitara i 1 bod borca i nadam se nasa tri boda iz travnika:

1.Borac 35
2.Sarajevo 33
3.Željo 32

18.kolo pitari idu u goste sirokom koji ih je uvijek **** i mislim da im je tu maksimum 1 bod.Borac docekuje olimpic koji je odlican na gostovanjima, a mi protiv viteza na Grbavici- 3 boda ne bi trebala doci u pitanje.

1.Borac 36 bodova
2.Željo 35 bodova
3.Sarajevo 33 ili u najboljem slucaju 34 boda

i u 19. kolu mi odlucujemo u derbiju s Borcem na Grbavici...

Nadam se da ce se ostvariti ova moja prognoza :D
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 nov 2013, 11:36

Ma samo da je Travnik tamo dobiti.. Meni bi to bilo ravno tituli :lol: Prema statistikama u zadnjih nekoliko godina nama je lakse osvojiti duplu krunu nego dobiti Travnik u gostima.. Sa ostalima cemo lahko..
BUDI ŽELJO !!!

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 11 nov 2013, 11:38

Fino si ti to zamislio hehe al ipak mislim da ce to ovako izgledati nakon 18. kola:
Borac 38
Sarajevo 33
Željo 35

Stim da iskreno ne vjerujem da mozemo mlatnut Borac na Grbavici, prije da ce remi biti, tako da bi to na kraju 19. kola realno moglo ovako izgledati:

1. Borac 39
2. Željo 36
3. Sarajevo 34 ili 36 bodova
Volim te Zeljo!!!

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 11 nov 2013, 13:12

amerosm je napisao/la:

Pozdrav braco !
Tačna je informacija da je Amar pregovarao sa komšija, tačna je informacija da su pregovori vođeni po naredbi V.Tanna i tačna je informacija da se pričalo o novcima. Naime o čemu se radi: gospodin V.Tann je jako nezadovoljan radom Husrefa Musemića i Dine Selimovića. Izgleda da su pale ružne riječi jer im je prigovarao da je u početku dao pare za dovođenje pojačanja kako bi napokon bili prvaci BiH, kada to nije pomoglo dao je pare za plačanje sudija, a pošto vidi da i to ne pomaže odlučio se na direktne pregovore sa upravom Želje (čitaj Amarom Osimom) da vidi koliko to košta da Željo barem jednu sezonu prepusti titulu komšijama. Iskreno ne znam da li je pao dogovor, a ako i jeste budi siguran da se radi o mnogo večem iznosu od gore spomenutih 90.000 eura.

Pozdrav i tebi

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 nov 2013, 13:26

Po mojoj nekoj vrlo mudroj i nadasve stručnoj računici, nakon odigranog 19. kola:

1. Željezničar 38
2. Borac 36
3. Sarajevo 36

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 nov 2013, 13:47

Valter je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Pozdrav braco !
Tačna je informacija da je Amar pregovarao sa komšija, tačna je informacija da su pregovori vođeni po naredbi V.Tanna i tačna je informacija da se pričalo o novcima. Naime o čemu se radi: gospodin V.Tann je jako nezadovoljan radom Husrefa Musemića i Dine Selimovića. Izgleda da su pale ružne riječi jer im je prigovarao da je u početku dao pare za dovođenje pojačanja kako bi napokon bili prvaci BiH, kada to nije pomoglo dao je pare za plačanje sudija, a pošto vidi da i to ne pomaže odlučio se na direktne pregovore sa upravom Želje (čitaj Amarom Osimom) da vidi koliko to košta da Željo barem jednu sezonu prepusti titulu komšijama. Iskreno ne znam da li je pao dogovor, a ako i jeste budi siguran da se radi o mnogo večem iznosu od gore spomenutih 90.000 eura.

Pozdrav i tebi
Eto ekskluzive, u novine i objavi to, pa se potpisi imenom i prezimenom. Jos bolje ako imas dokaze.
Sport je lijek za tijelo i duh.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 11 nov 2013, 13:54

Tri pobjede - prvi favoriti za titulu, jasno ko dan.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 11 nov 2013, 13:58

Jedino navijaci Želje ove sezone nisu na nivou ,na veliku žalost ! Ove godine smo mi najslabija karika kluba :!:
Željeznicar za život cijeli !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 nov 2013, 14:02

Ne mozemo nikako biti slabija karika od nase uprave ! Mada stoji cinjenica da nam tribine ove godine izgledaju tragikomicno..
BUDI ŽELJO !!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 11 nov 2013, 14:06

champions1921 je napisao/la:Ne mozemo nikako biti slabija karika od nase uprave ! Mada stoji cinjenica da nam tribine ove godine izgledaju tragikomicno..
S obzirom da su vam dolazile malo slabije ekipe( bez mog Veleza) a imate Celik,Sarajevo,Borac,SB,Zrinjski nije bilo ni za ocekivat neku bas veliku posjetu
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 nov 2013, 14:06

champions1921 je napisao/la:Ne mozemo nikako biti slabija karika od nase uprave ! Mada stoji cinjenica da nam tribine ove godine izgledaju tragikomicno..
To i nije neko opravdanje, ali ove sezone smo na Grbavici igrali lsabe utakmice, jedino smo sa Olimpicom igrali od jacih, a kvalitet protivnika utice na mnoge.
FKŽ !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.