FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
evo sta bi ja zelio za ovu sezonu...
dovest asenja, a prodati Jorqueru ili Pinta...jedan od ove dvojice, po mogucnosti Pinto, mogo bi letiti za nekih 2 miliona...
dovesti za 5 milki Asenja..
vratiti Henriquea sa pozajmice, dovesti Filipia za 12 milijona
dovesti Fabregasa za nekih 30 milki, prodati Gudiya za 6 miliona, prodati Eta za nekih 40 milki, dovesti Silvu za 40 i Ibrakadabru za nekih 55 milki...
to bi ovako izgledalo
OUT:
Pinto 2 miliona
Gudiy 6 miliona
Eto 40 miliona
ukupno 48 milki...dobar poso...
IN:
Asenjo 5 miliona
Filipi 12 miliona
Fabregas 30 miliona
Silva 40 miliona
Ibrakadabra 55 miliona
ukupno 142 miliona
kad se sve to sabere, oduzme, pomnozi i podjeli Barca ce biti najbolji tim na svijetu, sto je svakako i sad, al ce biti jaca i niko je nece biti ni do pete...a sve bi to kostalo 94 miliona, uz moguce nepredvidjeno povecanje cijene za neke igrace, sto bi najvise kostalo 100 milki i Barci vise nista nece trebati sljedece 2-3 godine...
dovest asenja, a prodati Jorqueru ili Pinta...jedan od ove dvojice, po mogucnosti Pinto, mogo bi letiti za nekih 2 miliona...
dovesti za 5 milki Asenja..
vratiti Henriquea sa pozajmice, dovesti Filipia za 12 milijona
dovesti Fabregasa za nekih 30 milki, prodati Gudiya za 6 miliona, prodati Eta za nekih 40 milki, dovesti Silvu za 40 i Ibrakadabru za nekih 55 milki...
to bi ovako izgledalo
OUT:
Pinto 2 miliona
Gudiy 6 miliona
Eto 40 miliona
ukupno 48 milki...dobar poso...
IN:
Asenjo 5 miliona
Filipi 12 miliona
Fabregas 30 miliona
Silva 40 miliona
Ibrakadabra 55 miliona
ukupno 142 miliona
kad se sve to sabere, oduzme, pomnozi i podjeli Barca ce biti najbolji tim na svijetu, sto je svakako i sad, al ce biti jaca i niko je nece biti ni do pete...a sve bi to kostalo 94 miliona, uz moguce nepredvidjeno povecanje cijene za neke igrace, sto bi najvise kostalo 100 milki i Barci vise nista nece trebati sljedece 2-3 godine...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- el-fighter
- Kontakt:
Dobro je ŽELJO ovo zamislio, ali nevjerujem da će Barca trošiti ovolike pare, kada imaju najjači tim na svijetu. Da sam na njihovom mjestu ja nebih ništa dirao u ovom sastavu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ma sa ovim ne bi sigurno nista morali kupovati sljedecih 2-3 sezone, jer uglavnom bi sva mjesta imali dobro popunjena...
samo tesko da ce se to desiti...mada nikad ne reci nikad...
samo tesko da ce se to desiti...mada nikad ne reci nikad...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Financijski podpredsjednik Barce Joan Boix je rekao, da imamo samo od 30 do 35 mio EUR za transfere, tako da velikih imena kako kaže neče biti. Kupit če samo najpotrebnije, a ostalo pokrpati sa našim mladičima.
Ma ja nevjerujem da je rekao da je samo toliko para za transfere,premalo je to za nekoga ko je osvojio tri trofeja u sezoni i toliko para za sve to uzeo..i nevjerujem nikako u to kako bi se upustali u trku da dovedu Villu,Zlatana,Riberya ako imaju samo 35 mil nema smisla nikakvog...omgmessi je napisao/la:Financijski podpredsjednik Barce Joan Boix je rekao, da imamo samo od 30 do 35 mio EUR za transfere, tako da velikih imena kako kaže neče biti. Kupit če samo najpotrebnije, a ostalo pokrpati sa našim mladičima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Bogme sa tim parama se ne može ponoviti uspjeh od prošle sezone, jbg Real se pojačao/pojačava a i ostali klubovi
-
- Kontakt:
jest al za razliku od reala barci sam trebaju centarfor i ljevi bocni dok je real kupio dva ofanzivna igraca a u odbrani katastrofa ziva takodje na poziciji pleya i zadnjeg veznog vrlo los izbor
Da i ja bacim sta
po meni Barci bi najbolje bilo da dovede Macherana,Ibrahimovica(Villa) i nekog dobrog mladjeg univerzalnog beka koji moze igrati i desno i lijevo kao rezervu...i to bi bilo to,prodat Eta,Hleba mada bi se ja rijesio i Yaye Tourea,i to bi bilo to,zar moze bolje od ovog-
...............Valdes..................
Alves....Puyol.....Pique.....Abidal.
...........Macherano..................
......Xavi............Iniesta..........
..Messi.....Villa(Ibra).......Henry..

-Sarajevo Ljubavi Moja-
moze umjesto henrya koji ima 32 godine ribery i umjesto abidala zhirkovErvinSa je napisao/la:Da i ja bacim stapo meni Barci bi najbolje bilo da dovede Macherana,Ibrahimovica(Villa) i nekog dobrog mladjeg univerzalnog beka koji moze igrati i desno i lijevo kao rezervu...i to bi bilo to,prodat Eta,Hleba mada bi se ja rijesio i Yaye Tourea,i to bi bilo to,zar moze bolje od ovog-

la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
i umjeto Mascerana Tourea...i jaceg tima nema na svijetu...CRNI_SA je napisao/la:moze umjesto henrya koji ima 32 godine ribery i umjesto abidala zhirkovErvinSa je napisao/la:Da i ja bacim stapo meni Barci bi najbolje bilo da dovede Macherana,Ibrahimovica(Villa) i nekog dobrog mladjeg univerzalnog beka koji moze igrati i desno i lijevo kao rezervu...i to bi bilo to,prodat Eta,Hleba mada bi se ja rijesio i Yaye Tourea,i to bi bilo to,zar moze bolje od ovog-
i Ibra po mogucnosti umjesto Ville...
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Tračevi by EMD&Sport
-Villa je u JAR-u rekao da se je odlučio o svojoj budučnosti, gdje želi igrati i to je več rekao manageru, koji sad mora sve srediti
-Laporta se je odlučio, da i on proba riješiti aferu Valdes, jer se je prema Valdesu okrenulo puno navijača i želi njegovu prodaju
-Opet se Juan Mata pojavljuje kao opcija za ljevo krilo
-manager Mascherana je bio juče u Barceloni, gdje su se dogovarali za prelazak u Barcu
-opet puno tračeva o Shaktaru i njegovim igračima
-pratimo mladog argentinca Javiera Pastoreja iz Huracana
Šta se tiče onih 30-35 mio EUR, to ponavljaju več čitavo ljeto, to je izjavio i Laporta sam. Klub ne želi, da u krizi padaju u kredite, kako je rekao podpredsjednik za finance imaju mogučnost da toliko potroše + pare što jih dobiju od prodaja igrača. Kako vidite u svak transfer, sa kojeg smo se zanimali smo pokušali puno izbiti cijenu sa našim igračima. Kod Ibre smo nudili Eto'o-ja, za Riberya Hleba, Robinha smo htjeli na posudbu, samo kod Ville se je pisalo o nekoj velikoj odšteti, koju bi navodno Barca bila spremna platiti, ali i u tom primjeru bi onda prodali Eto'o-ja.
-Villa je u JAR-u rekao da se je odlučio o svojoj budučnosti, gdje želi igrati i to je več rekao manageru, koji sad mora sve srediti
-Laporta se je odlučio, da i on proba riješiti aferu Valdes, jer se je prema Valdesu okrenulo puno navijača i želi njegovu prodaju
-Opet se Juan Mata pojavljuje kao opcija za ljevo krilo
-manager Mascherana je bio juče u Barceloni, gdje su se dogovarali za prelazak u Barcu
-opet puno tračeva o Shaktaru i njegovim igračima
-pratimo mladog argentinca Javiera Pastoreja iz Huracana
Šta se tiče onih 30-35 mio EUR, to ponavljaju več čitavo ljeto, to je izjavio i Laporta sam. Klub ne želi, da u krizi padaju u kredite, kako je rekao podpredsjednik za finance imaju mogučnost da toliko potroše + pare što jih dobiju od prodaja igrača. Kako vidite u svak transfer, sa kojeg smo se zanimali smo pokušali puno izbiti cijenu sa našim igračima. Kod Ibre smo nudili Eto'o-ja, za Riberya Hleba, Robinha smo htjeli na posudbu, samo kod Ville se je pisalo o nekoj velikoj odšteti, koju bi navodno Barca bila spremna platiti, ali i u tom primjeru bi onda prodali Eto'o-ja.
Mi več imamo ekipu, koja je uigrana, potrebno je samo malo sviježe krvi i ta ekipa je spremna da još jednom napravi dar mar i u Španiji i Evropi. Šta je potrebno su pozicije ljevog bočnog, jednog veznog igrača i možda jedno krilo. Ako odu Eto'o i Valdes naravno i novi napadač i golman.Asked about the club's transfer budget, Barcelona economic vice-president Joan Boix has said in an interview with Catalan radio station Ona FM that Barcelona is not planning to go beyond what had been scheduled:
"Txiki and Pep know about the situation, we'll keep our feet on the ground. Madrid will have problems a few years from here because they made more debt.
We had profits of 10-12-15 million over the last years and we'll use that money. If we count everything together we would have around 50 million, of which 10 to 15 million will be used for investments within the club and the rest will be used to pay our debts or to sign players. So we could spend 30-35 million euro° plus what we receive by selling players.
It would be very easy for us to spend more, but we don't want the next board to have financial problems, that's why we are looking at the long term. We need to be careful. It's a surprise that Madrid has paid those sums for these two players. Even more so in times of crisis. That's not good for anyone. In the market, there's a before and an after those transfers. We will stay calm and do what we had planned. We don't want to surpass our limits.
You always have the most transfers in the last month of August. We have a solid team at this moment. Without big investments, we could have a super-team. We have time and we don't need to hurry. I don't know if we will sign players on loan, you should ask the coaches, but I don't think it will happen."
@ZELJO DO GROBA
Ibru necete dobit ispod 80 miliona,Fabregasa ispod 60...a posto svi vec znamo da Barsa nedaje puuno para za 1 igraca moracete potrazit neko malo losije rjesenje...
Ibru necete dobit ispod 80 miliona,Fabregasa ispod 60...a posto svi vec znamo da Barsa nedaje puuno para za 1 igraca moracete potrazit neko malo losije rjesenje...
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ma to je suplja ba...cuj 80 milki...pa nije caj ba...
za Ibru dati 55 i Fabregasa 30 i vozdrica...hehe

Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
jest sto vi ne date mesija,xavija,iniestu,tourea za tako sitne pare,cuj fabregas 30 miliona,nego lupite cijenu odsteta 150 miliona.....da je fabregas u barci ili realu uvijek bi bio u pocetnoj postavi spanske repke....ZELJO DO GROBA je napisao/la:ma to je suplja ba...cuj 80 milki...pa nije caj ba...![]()
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ma mi ne lupimo cijenu, za ove igrace cjene nema...neno#4 je napisao/la:jest sto vi ne date mesija,xavija,iniestu,tourea za tako sitne pare,cuj fabregas 30 miliona,nego lupite cijenu odsteta 150 miliona.....da je fabregas u barci ili realu uvijek bi bio u pocetnoj postavi spanske repke....ZELJO DO GROBA je napisao/la:ma to je suplja ba...cuj 80 milki...pa nije caj ba...![]()

a Fabregas bi bio cesto u prvih 11 u Barci...te mjnjo malo Xavia, te malo Iniestu, te malo igro sa sXaviem u tandemu kad Iniesta igra krilo...uglavnom bolje bi bilo za Cesca da dodje kod nas...
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
- Barcelona_1899
- Kontakt:
ma malo je vjerovatno da će doć..ZELJO DO GROBA je napisao/la:ma mi ne lupimo cijenu, za ove igrace cjene nema...neno#4 je napisao/la:jest sto vi ne date mesija,xavija,iniestu,tourea za tako sitne pare,cuj fabregas 30 miliona,nego lupite cijenu odsteta 150 miliona.....da je fabregas u barci ili realu uvijek bi bio u pocetnoj postavi spanske repke....ZELJO DO GROBA je napisao/la:ma to je suplja ba...cuj 80 milki...pa nije caj ba...![]()
za Ibru dati 55 i Fabregasa 30 i vozdrica...hehekoliko godplatis malo je...
a Fabregas bi bio cesto u prvih 11 u Barci...te mjnjo malo Xavia, te malo Iniestu, te malo igro sa sXaviem u tandemu kad Iniesta igra krilo...uglavnom bolje bi bilo za Cesca da dodje kod nas...
2:6 prepoznatljiv rezultat 
0:2 još uvijek frišak rezultat
David Villa #7

0:2 još uvijek frišak rezultat

David Villa #7
ne znam ne treba mjenjati nista samo na mjesto henrya ibru ,villu ili ribery i opet je to dream team !!
la liga * Winners (9):
Los Colchoneros !
Los Colchoneros !
Navodno City planira da posalje ponudu 80 mil. eura za Eto-a ,ako je ovo tacno onda je on vec igrac Citya ovo 100% odbit nece...i onda mozemo ocekivat Ibru,Villu,ili koga vec 

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- nidjo_barca
- Kontakt:
sta si se prep'oBrneeH je napisao/la:Pa vi nemate para za jednog od te trojiceCRNI_SA je napisao/la:ne znam ne treba mjenjati nista samo na mjesto henrya ibru ,villu ili ribery i opet je to dream team !!
Znate li vi da imate budzet od max €35 mil?
hhh

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
ma nismo mi real, nama ne treba rekonstrukcija citavog tima, vec jedan igrac, tek toliko da ima svjeze krvi u timu...BrneeH je napisao/la:Pa vi nemate para za jednog od te trojiceCRNI_SA je napisao/la:ne znam ne treba mjenjati nista samo na mjesto henrya ibru ,villu ili ribery i opet je to dream team !!
Znate li vi da imate budzet od max €35 mil?
hhh

Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.