Mato Jajalo

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bhfanatic14
Kontakt:

Re: Mato Jajalo

Post Postao/la bhfanatic14 » 06 nov 2016, 14:53

Bas cudno...cimirot treba dobit prednost nad jajalom moje misljenje
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 13 nov 2016, 21:38

Doktorski odigrano prvo poluvrijeme. :bow:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 13 nov 2016, 21:40

Dobar Mato, iznenadio nas sve.

Mato dobija prednost u odnosu na Gojka zbog smirenosti sa loptom. Gojko je pravi radnik, ali kontrola lopte mu nije na nivou Mate. Zato i Haris redovno igra, igrač kojem ne radi brzo trčanje, ali ima kontrolu kao Miske

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 13 nov 2016, 21:48

Neutral je napisao/la:Dobar Mato, iznenadio nas sve.

Mato dobija prednost u odnosu na Gojka zbog smirenosti sa loptom. Gojko je pravi radnik, ali kontrola lopte mu nije na nivou Mate. Zato i Haris redovno igra, igrač kojem ne radi brzo trčanje, ali ima kontrolu kao Miske
Mato je fizicki jači, visočiji, ima duzi korak, bolju koordinaciju i više iskustva i trenutno je bolji igrač od Cimirota.

To sve u globalu ga i čini, kako ja volim reći, "jačim na lopti" tj bolja kontrola lopte.Prvenstveno konstitucija.

Cimirot je drugaciji tip igrača, ali reći da ga ne krasi dobra kontrola lopte je smiješno.To je jedna od njegovih vrlina sigurno.
Cimirot također je malo brži i ima sitniji korak tako da se čini da mnogo više pretrči i više zuji, što i jeste istina mada ne morastriktno biti korisnije od Matine kretnje i igre.

Ono što sam već rekao pa da ponovim.

Cimirot kad malo bolje sagledaš i nije klasični DM.Mato je klasični DM dok je Cimirot po meni više CM, stim što je u Sarajevu mogao igrati šta hoće.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 nov 2016, 23:02

Nisam gledao prvih deset minuta drugog poluvremena. Ostatak utakmice je odigrao ooooodlično. Nevjerovatno koliko je akcija presjekao u prvom poluvremenu, nije bilo panike, sjajno je pokrivao svaki izlet defanzivaca. Uz Pjanića, Džeku i Kolašinca -> najbolji na terenu. Nema se tu šta dodati. Želim mu da nastavi sa ovakvim igrama i u budućnosti. :thumbup:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 nov 2016, 23:11

Halali Mato. Odlično si odigrao. :bih:

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 13 nov 2016, 23:12

Dobar bio strava.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2016, 23:22

Svaka čast Meši što mu je pružio šansu, to je ono čemu redovno pričamo. Treba igraču pružiti priliku da igra konstantno, jedna loša utakmica ništa ne znači.

Momak je odradio lavovski posao, presjekao ko zna koliko lopti, odlično se postavljao, prihvatio fajt i dobro je da sad defintiivno znamo da na njega možemo računati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 nov 2016, 23:23

Odličan, veliki dobitak za nastavak kvala, hvala i Meši što nije odustao od njega nakon onog debija.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 nov 2016, 23:43

Dva levela iznad Medunjanina. Uz Pjanica i Hajrovica, najbolji na terenu.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 nov 2016, 23:57

Odlicna igra Jajala! rekao bih perfektna utakmica u Atini..

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 13 nov 2016, 23:58

Dobra utakmica Jajala veceras, medju 3-4 nasa najbolja igraca.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 14 nov 2016, 00:04

jasmin10 je napisao/la:Otpadak kockastih. Ne odazivaj se više
anonymousHD je napisao/la:Dugo, al fkt dugo nisam gledao goreg igrača u našoj repki.
Da mi je samo znati ko mu je štela?!
phily je napisao/la:Ima li kakve sanse da ovaj levat dobije ispisnicu iz bh reprezentacije :hmmmmm:
balotelli90 je napisao/la:ubleho mrtva idi igraj za hrvatsku
Neutral je napisao/la:Igrač na nivou Premijer lige BiH u prvom sastavu, dok Gojko ne dobija priliku, kakav trener, kakva odluka, fuj.
jasmin10 je napisao/la:Hrvata s noge na nogu iz reprezentacije.
szlaja je napisao/la:Igrao je samo zbog nacionalnog kljuca. Ostalo je dzaba komentarisat
Fidelis je napisao/la:Poslije Sergeja Jakirevica i Sinise Muline najveca ubleha koja je obukla dres reprezentacije.
P r e s t r a š n o.

I to sto je Bazdarevic u njemu vidio igraca koji nam moze pomoci govori o tome koliki je diletant.
Goalgetter je napisao/la:Pošto obraz Meša?

Mislim da se promašilo u procjeni kod ovog igrača i da treba Cimirot dobiti umjesto njega šansu. Neovisno od one partije u Belgiji, mislim da nije kalibar za prvih 11.
:stop: :shhh:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 nov 2016, 00:11

Lijepi citati, još da nije istina da je na nivou naše lige ;)

Odigrao dobro protiv izumrle Grčke, idemo ga gurati ispred Harisa Medunjanina čiji je profil igrača izumro prije deset godina, a koji je opet Andrea Pirlo za Matu ;)

Zamisli Gojko igrao i odigrao ovako ili još bolje, šta bi onda bilo :hmmmmm:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 14 nov 2016, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 nov 2016, 00:12

Nadam se da smo dobili novog Elvira Rahimica u liku Mate Jajala...

Besic - Jajalo - Pjanic (vezni red - spoj iskustva i mladosti)

Jajalo prije Cimirota, i danas sam prije utakmice govorio razloge...jednostavno je covjek jaci, iskusniji, bolje se postavlja, bolju kontrolu lopte ima, smireniji, igranje na vecem nivou i taktika (Serija A), skok igra...uz to DM za razliku od Cimirota koji to u PAOK-u nije...

Grcka vs BiH 1:1
Strasan je veceras bio, kako defanzivno tako i ofanzivno (pri tome mislim na njegove kretnje prilikom nasih napada - fantastican)...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 nov 2016, 00:13

Čuj Rahimić :D :D :D

Nakon jedne utakmice protiv osrednjeg protivnika???

Da je kvalitetan, davno bi nastupao za Hrvate. Imao davno nekad potencijal, Hrvati vidjeli da je fuš i odbacili ga, da bi kasnije dobio pravo za nas nastupati. Ne volim plačenike i prodatih duša kakav je Jajalo kome je repka samo korist za napredak u karijeri.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 14 nov 2016, 00:14

Kako se nije moglo nakon jedne lose utakmice procijeniti da je najgori igrac ikad i da je nepotreban mislim da ni nakon jedne dobre utakmice ne mozemo tvrditi da je sad prva postava bez njega nemoguca. Znao sam da je dobar igrac i da ce korsititi reprezentaciji, pa mi je bas i zbog toga bilo smijesno citati pojedine komentare nakon Belgije.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 14 nov 2016, 00:15

Kod nas ili se dize u nebesa ili se pljuje do kraja...Jajalo ce odigrati jos dosta utakmica za nas, neke ce odigrati maestralno, neke ce podbaciti, a neke odigrati prosjecno. Realnost je da je solidan igrac i da moze dosta dati reprezentaciji.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 14 nov 2016, 00:17

Ove sezone je Palermo najgora ekipa Serije A i stanje u klubu je poprilicno katrastrofalno, pa se to odrazava i na njeg, ali proslu je imao odlicnu u Seriji A.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 nov 2016, 00:17

Lakoste je napisao/la:Kako se nije moglo nakon jedne lose utakmice procijeniti da je najgori igrac ikad i da je nepotreban mislim da ni nakon jedne dobre utakmice ne mozemo tvrditi da je sad prva postava bez njega nemoguca. Znao sam da je dobar igrac i da ce korsititi reprezentaciji, pa mi je bas i zbog toga bilo smijesno citati pojedine komentare nakon Belgije.
Šta sam ja napisao???

Igrač na nivou Premijer lige BiH u prvom sastavu, dok Gojko ne dobija priliku, kakav trener, kakva odluka, fuj.

Da je igrač na nivou naše lige, to je istina, malo iznadprosječan kao što je Ordagić :mrgreen:

Gojko ne dobija priliku, igra u klubu koji je bolji od mrtvog Palerma i koji igra Evropu.

Idealan za utakmicu protiv Grka kada je on igrač iz grčke lige.

Trkački mnogo kvalitetniji od Mate.

Mato je prosječan igrač i tu se nema ništa više dodati, k'o da mu je 20 godina pa ono ima nade za njega da se razvije u Nermina Šabića.

Muamer Svraka izdominirao sve utakmice za repku, gigant :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Cwirek, General505, lol89, Zglavkar i 37 gostiju.